Да преправим старите мебели - 11

• 126 826
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Не знаех , че се прави с цел да ДИША ДЪРВОТО . Аз по- скоро се опасявам , че като няма никаква обработка може да тръгнат разни гадини , които се хранят с дърво и няма оправия после.  newsm78

# 481
  • София и там където не се пуши
Малее, а аз всичко дървено обработих и от вътре Реших, че са спестявали материал преди години  newsm78 .

# 482
Малее, а аз всичко дървено обработих и от вътре Реших, че са спестявали материал преди години  newsm78 .
Да , да - признавам , че това беше първото нещо което ми мина през главата . Следваото е за каквито има там дървояди и прочие гадини. newsm78.
 Значи засега е добре само да се почистят а след време може и да се лакират отвътре . Достатъчно ли е с първо със прахосмукачка  , а после с Пронто за дърво да се намаже ?  А някой ползвал ли е Пронто за дърво - много ли е миризливо ? Питам , за да знам дали дрехите ще поемат , ако намажа с този препарат преди да ги наредя по места ???

# 483
  • Варна
Освен кори за врати се оказва, че има и кори за каси! Това не го знаех, мисля си че може да се приложи върху метални каси на панелките, поне съм чувала, че голяма мъка е махането им.
http://kori-vrati.g-m.bg/

# 484
  • Варна
Да , да - признавам , че това беше първото нещо което ми мина през главата . Следваото е за каквито има там дървояди и прочие гадини. newsm78.
 Значи засега е добре само да се почистят а след време може и да се лакират отвътре . Достатъчно ли е с първо със прахосмукачка  , а после с Пронто за дърво да се намаже ?  А някой ползвал ли е Пронто за дърво - много ли е миризливо ? Питам , за да знам дали дрехите ще поемат , ако намажа с този препарат преди да ги наредя по места ???
Аз купих един импрегнатор за дърво, ползвах го за вагонна шарка -http://www.megachim.com/?m=32&id=5&id2=23. Безцветен, няма мирис, лесно се нанася, доколко е ефикасен нямам идея.

# 485
Само с прахосмукачка и влажна кърпа е достатъчно. Има вероятност дървото още да мирише /на дърво, разбира се/, но с времето ще се отмирише. Просто е възможно и дрехите ти да поемат този дъх първоначално. Остави отворени шкафове и чекмеджета за няколко дни.
А лакът не помага срещу дървояди!
С Пронто се почистват главно лакирани повърхности - отстранява петна и придава блясък. За необработено дърво /при това чисто ново/ не е необходимо, а и може да направи лекета.

# 486
Аз от миризмата на Пронто мога да припадна  Crazy.

# 487
  • Варна
Искам съвет от вас - имам едно старо огледало в коридора - овално, с дървена рамка в черен цвят, който е изтъркан от времето. Огледалото е ретро (виждала съм го в доста къщи), но към момента ще го ползваме него, докато си купим ново. Рамката е цялата в орнаменти(такива издялани в дървото), сори ако се изразявам глупаво.
Искам да го освежа, обаче незнам какво трябва да се направи - да се лакира или да се боядиса с блажна боя newsm78? Не съм решила дали да се смени цвета - стените на коридора са боядисани в цвят пепел от рози, клонящ към лилаво. Знам че мръсно бялото или бяло би подхождало, но няма никакви други мебели в бяло и не искам само огледалото да е такова.
Въпросът ми е на това изтъркано черно, ако се сложи лак отгоре какво се получава. По-светъл или по-тъмен лак newsm78? Уточнявам, че не разбирам от лакове. Ако е боя - то каква боя би подхождала, с гланц или без?

# 488
 kravi4ka, ако е тези ретро, дето го има на много места - рамката е пластмасова или нещо такова.

Сестра ми си сменя цветовете, като си го боядисва с латекс или каквото намери за добре. Гледа да не го бърше много и като стане гадно, пак го минава.

Моето си го държа в оригинал.

# 489
  • Варна
Ретро имах предвид, че вече е демоде това огледало - беше модерно преди 20 години, когато не е имало кой знае какъв избор. Не е някакъв антика. А латекса мисля че ще се излющи.

# 490
  • Варна
Боядисах с водоразтворима боя, или иначе казано с латекс. Почиствам с препарат, нямам проблем. Там където са залепени пеперудките боята направи малки мехурчета, защото минах втора ръка, преди да изчакам да изсъхне добре. Предварително само съм го почистила, дори ни съм шкурила, защото повърхността е неравна.

# 491
Ретро имах предвид, че вече е демоде това огледало - беше модерно преди 20 години, когато не е имало кой знае какъв избор. Не е някакъв антика. А латекса мисля че ще се излющи.

Не нямам предвид, че е антика, просто да ти кажа, че ако е като долните е някаква пластмаса, това да имаш предвид, а сестра ми дори май и нещо гипсово има вътре.  newsm78 . Технологията ще е по-друга.

Да не ти разправям, че такива огледала да сто пъти по-готини, отколкото евтините сегашни. Аз имам по-ново и седи на стълбището да го изхвърля, ама съседите не дават, че се оглеждали. Качеството е отвратително.

http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/587779/58777 … uded-67168141.jpg
моето е в тази форма

http://2.bp.blogspot.com/-7eZyGYF3QKk/TzQkzE3BBAI/AAAAAAAADGA/9z … 0.00_10022012.JPG а на сестра ми е в такава форма.

Тук момичетата много пъти разказват за страхотна технология, която има резултат по-добър от новите огледала.

Кали 08, много са хубави.   

# 492
  • София
Някой знае ли какво е това http://www.rosi.bg/grundirano-pano-aspendos-667.html - пано за врата ? Представям си го като врата без каса, но на тази цена  newsm78 Имам идея за стари врати да оставя касата и да сложа само врата, дали ще стане?
Не, тези пана ги наричат още кори, мнооого са тънички, и както labrex е писала, се поставят върху конструкция - рамка или нещо друго. Мислила съм дали не може да се залепят върху стари талашитени врати, но не съм проучвала въпроса, въпреки че съм Мара подробната обикновено Simple Smile
Във форума Направи сам имаше едно обновяване на врати, ако го намеря ще постна.

Ще върна малко темата назад с тези пана за врати.

Реших да задълбая и да пусна запитване към фирмата дали може да се лепят върху стари талашитени врати. Бяха много лаконични и ми отговориха простичко "Не".
Аз обаче си изисках повече информация точно за какво се използват. Отговор: "Тези пана се използват за изработка на нови врати. Материала е MDF, твърди са и не се нараняват лесно."

От този им отговор си мисля, че могат да се лепят върху старите ни врати.

# 493
  • Варна

Ще върна малко темата назад с тези пана за врати.

Реших да задълбая и да пусна запитване към фирмата дали може да се лепят върху стари талашитени врати. Бяха много лаконични и ми отговориха простичко "Не".
Аз обаче си изисках повече информация точно за какво се използват. Отговор: "Тези пана се използват за изработка на нови врати. Материала е MDF, твърди са и не се нараняват лесно."

От този им отговор си мисля, че могат да се лепят върху старите ни врати.
Човека от форума е споделил стъпка по стъпка как го е направил и снимков материал даже показал Simple Smile Общо взето залепя се кората и за да се фиксира се заковава с пирончета, които после се махат, китва се и след това се боядисва. Не можах много да разбера за луфт, за изрязване на краища... Може би за да се тушира ефекта от това, че прибавяме към дебелината на вратата още милиметри и там където се затваря до пантите и касата може да има проблем?

# 494
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
здравейте,

аз съм основно от "читателите " във форума, но вече имам и въпрос...
на една приятелка сме решили да помагаме при ремонта и да префасонираме секцията, която е с абсолютно соц. вид. идеята е да махнем горните части, които са шкафчета с по 2 вратички и да се поставят самостоятелно на стената.
въпроса ми е: как да се укрепят, за да са достатъчно здрави и да могат да се ползват.
в момента състоянието им не е добро- гърба им е откован и мисля, че тежестта им се поема от страниците на самата секция.

ох, дано ме разберете, че не разполагам със снимков материал...

Общи условия

Активация на акаунт