Да преправим старите мебели - 11

• 126 787
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
gali2405 ,прекрасна маса си сътворила! Heart Eyes
И много стилен интериор!  bouquet
Честита Първа пролет и от мен! sun

# 526
gali2405, страхотна маса!

SunshineMery, какъв ти е плотът? newsm78

Моят е някакъв обикновен и въобще не го жаля.

Ако е от онези, които са лепило с уж мраморни частици или нещо подобно, може би наистина е опасно да се поставят и тежки неща.

Някои видове камъни също са крехки.

# 527
gali2405, творението ти е впечатляващо! Браво на теб. Браво и за това, че си оползотворила тези прекрасни крака.
Не знам каква марка масло си ползвала, но предполагам, че ще свърши работа.
Едно единствено опасение ми се върти в главата - тъй като новият плот надстърча доста извън рамката на масата, а дъските пък не са много дебели, да не вземе да се извие нодолу в двата края. Помисли как да укрепиш стърчащите крила, защото ако се огънат, язък за добрата ти работа.
Самият плот си го направила перфектен. Много е красив.

# 528
     Радвам се много, че ви хареса Hug
baibibi  права си , дъските се оказаха меки и  тънки , но вече ги бяхме купили ,а и всичко
трябваше да е временно...... Основата не ни се разваляше, защото се притеснявахме ,че
няма да я направим достатъчно стабилна. Ако не друго, поне опита ще ми остане Wink

# 529
Момичета, като видях масата на gali2405 се сетих.. Rolling Eyes

Имам идея да си направя такава масичка:

Искам да е нещо като масичка, която да се използва при коктейли, да нареждам там разните хапки, прибори, чаши и да стои до едната стена в хола.
Но искам да може да си прибира лесно и засега нямам идея как да поставя страничните дъски, които ще служат за крака.

Ако някой има някаква идея?

(Купила съм дъските вече, 2 по 240 см, дебелина около 5-7 см.)

# 530
Привет отново от мен!
Днес като една видна клошарка прибрах от улицата (до кофите за смет) ето този стол.

Конструкцията му е абсолютно здрава. Явно някой доста тежичък е стъпвал отгоре му, защото беше издънен и седалката от шперплат счупена. Освен това е боядисван неколкократно с блажна боя - отдолу бяла, отгоре черна. Ужасно е наслоен с тези бои и бая търкане ще трябва докато се стигне до дърво.
Другият проблем е, как ще стане изшкурването на местата на връзките без да се разглобява  newsm78
Столчето е буково и ми се ще да го направя в натуралния му цвят, а не да е боядисан. Седалката трябва да се направи наново - подложка която мисля да бъде тапицирана.
Такива са ми плановете, моля ако имате някакви идеи какво да го направя, ще съм благодарна на предложения  Hug

Леглото е почти готово. Остават му още една ръка лак на крачетата. Четох, че между слоевете лак е добре да се зашкурва леко. В момента крачетата са малко груби. С какъв номер шкурка е добре да се направи тази манипулация?

Благодаря за съдействоето! Покрай вас се запалих и аз по реставрацията на стари мебели, които оказа се изникват от всякъде около мен, но до сега не им обръщах внимание  Grinning Hug

# 531
Честита Ви,първа пролет и от мен.Природата се събужда и с нея живна и нашата тема.Сърбят ли Ви ръцете? gali2405,поздравления хареса ми не само плотът но и кашпата.Melany99,за масичката с дибли ще е най-лесно.Имам и едно питане за кухненският плот,това фабричната шарка ли е или е твое творение?

# 532
Баст , мое си творението.

Плотът беше един розавеникакъв на цвят първоначално. Simple Smile

# 533

Благодаря за съдействоето! Покрай вас се запалих и аз по реставрацията на стари мебели, които оказа се изникват от всякъде около мен, но до сега не им обръщах внимание  Grinning Hug
Ами то си е заразно,а както казваше Седефка, около кофите за боклук се търкалят нашите хапчета.Честито ти придобивка,смело се захващаш с шкурката първо по едра 40 или 60 ,за да паднат пластовете боя по-бързо и накрая с по-ситна примерно180. Успех! Melany99,с гъбичка ли постигна този ефект?

# 534
Мисля да пробвам първо с "Терминатор". Дали е добра идея?  newsm78

# 535
  • София
Мисля да пробвам първо с "Терминатор". Дали е добра идея?  newsm78

Да, и Ремувал и Терминатора, ще ти свършат работа за по-грубото сваляне на блажната боя. Само хубаво чети инструкциите, а и baibibi беше писала преди време подробно как се работи с тях.
Имаме същите столчета, които преди две години оправяхме с майка ми. Много търкане трябваше, за да станат гладки и след всички шкурки завършихме със стъкло. Чуднички станаха. Бяха уж за временно, но никак не искаме да ги сменяме, че са много леки и здрави. Само не си спомням дали извитите дъги не ги разглобявахме (за правите пръчки на облегалката със сигурност) иначе не го разкоствай целия, че няма да можеш да го сглобиш после добре. Претапицирането на седалките ни взе здравето, че оригиналната дървена плоскост беше много твърда, а такера ни или телчетата нещо не бяха от най-качествените.

А черната боя, която са му сложили най-отгоре съм сигурна, че е била, за да замажат мръсотията, която ги е мързяло да изчистят. Wink

Гали, много добре сте се справили с масата. Поздравления.   

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 22:48 от maminko

# 536
Melany99 ,твоя плот е ултра модерен в сравнение с моя  Mr. Green Старичък си ми е,от време оно...,но още върши работа и не можах да го подменя с последния ремонт.Просто някой ден като му дойде времето,направо цялата кухня и така  Peace Но това е друга тема,да не пиша отклонения  Wink
Хитра Лиса ,успех със стола  Hug

Баст,време е вече smile3508 че ще вземе пак да хване някой студ  Whistling

# 537
Баст, да с гъбичка, но морска - сюнгер ли каксе казваше точно?
Първо боядисах в бяло и след това слагах черно и сиво с гъбичката, накрая 2-3 ръце лак наводна основа!

# 538
# 539
  • Варна
gali2405
Респект newsm20

Общи условия

Активация на акаунт