Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои методи за обработка на дърво, като избелване и сиво оцветяване?
Как да третирам и защитя чамово дюшеме, което е поставено на тераса?
Могат ли мебели, повредени от кучешки зъби и остри нокти, да бъдат поправени с кит и след това лакирани? Също така, как черни врати с боя на маслена основа могат да бъдат пребоядисани в по-светъл цвят?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои методи за обработка на дърво, като избелване и сиво оцветяване?
Има няколко метода за обработка на дървесина. За избелване на дървесина обикновено се използва смес от концентрирана кислородна вода и амоняк. Оцветяването на дърво в сиво може да се постигне със смес от варно мляко или конски тор. Професор Вислиценус споделя и странен метод за оцветяване на дърво в сиво, който е патентован от Дрезденската мебелна фабрика - дъските се заравят в смес от рохка пръст и оборски тор, след което се заливат с варно мляко или рядка конска тор.
-
Как да третирам и защитя чамово дюшеме, което е поставено на тераса?
-
Могат ли мебели, повредени от кучешки зъби и остри нокти, да бъдат поправени с кит и след това лакирани? Също така, как черни врати с боя на маслена основа могат да бъдат пребоядисани в по-светъл цвят?
Да, мебели с повреди от кучешки зъби и остри нокти могат да бъдат поправени с кит и след това лакирани след изглаждане. Черни врати с боя на маслена основа могат да бъдат пребоядисани в по-светъл цвят, но е важно да се извърши подготвителна обработка, като изглаждане и нанасяне на подходящ грунд, преди да се нанесе новият цвят.
-
При кои дървесни видове, използвани за външна употреба, трайността се увеличава при импрегниране с Осмо WR импрегнатор?
-
Какви са разликите между маслото и лака за обработка на дърво?

мацки! Отдавна не съм влизала, но денонощието пусто е само 24ч
и нямам грам време за писане. Това пък не означава, че нямам грам време за събиране на вехтории
От продавалника в най- големите снегове се сдобих с ратанов оооогрооомен куфар и дървена проходилка от 50-те год. Дороти пък ми е издирила кантонерка, която тия дни също ще довлека до къщи, ама ДВОЙНА кантонерка, с 2 врати
, не каква да е!
Имам измайсторени някои неща,ама нямам още смелост да ги покажа,а и вече съм ги омазала няма как да се разбере предишното им състояние.То това болестно състояние било
,гледам онзи ден едни хора от съседния блок товарят багаж,ама старички мебели,викам ЗА МЕН Е,сигурно ще ги хвърлят,
Почти неупотребявано и малко ме дразни в тоя си вид - по-старичките по ми харесват. Обаче то било много тежко бе!
Запазила съм няколко линка с идеи, ама още се чудя...