HiPP Combiotic

• 136 764
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Благодарим Ви за подкрепата kalina i stani,

Изключително много се притеснихме как вие потребителите ще реагирате на опитите да ни дисредитират като фирма производител на млека за кърмачета, тъй като не всеки е запознат в подробности с темата. Изненадани сме и се радваме, че сте информирани и знаете толкова много неща. Ние затова и направихме този подфорум, така  всеки потребител  знае кой предоставя информацията и сам да прецени как да я използва. Надяваме се да бъдем полезни, в полза на децата.

# 121
Здравейте yoanna_m,

Особено при хидролизираните млека, свикне ли детето с вкуса на млякото, след това трудно се преминава на друго мляко. Двете марки млека се различават изключително много, като вкус и консистенция. Помиришете и двете млека и сама ще усетите.
Винаги единиците са изцяло адаптирани към кърмата, а двойките са частично адаптирани спрямо кърмата и оттук идва разликата в консистенцията. За да оползотворите все пак млякото, то приготвяйте оризовата каша с него, а може и да прибавите пюре, което сте давали досега и се харесва. Така ще подобрите вкуса - но това е отново условно при деца свикнали с горчивия вкус.
Безмлечните каши от ориз и елда - в зелена опаковка са HA каши, подходящи за захранване именно при деца с алергии или с риск от алергия.

# 122
kalina i stani   вярваш ли си на всичко това, което си написала? Струва ми се, че HiPP са ти поръчали да напишеш отговор от тяхно име.
Не зная дали си наясно, но алуминий или друг метал (разбира се без олово) се ползва за изработка на най-скъпите и качествени опаковки (кока-кола, различни марки бира). Дори алуминият е може би повече "Био", сравнен с други материали.

# 123
Здравейте,

НЕ ангажираме посредници, за да изразим позиция или изкажем мнение. Това не е нашия стил на работа. Всички, които са работили с нас, знаят че следим това да сме коректни, дори към конкурентите си. Не бихме коментирали нито един от тях. Това оставяме на вас потребителите.
Знаем, също че чрез форума сме уязвими, като нападки - визираме конкуренцията, но трябва да сме открити, а не да заровим главата в пясъка, въпреки негативите.
Всеки потребител, който изрази мнение ще бъде чуто, дори и негативно. В годините мнението на потребителите е изиграло огромно влияние върху развитието на продуктите, рецептурите и т.н. Всеки потребител, който има нужда от информация ще я получи, като сам ще прецени дали ще я вземе предвид.
По-отношение на Био суровините - къде стои европейския знак за био продукт, върху кои млека и с каква опаковка?

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 10:09 от HiPP

# 124
kalina i stani   вярваш ли си на всичко това, което си написала? Струва ми се, че HiPP са ти поръчали да напишеш отговор от тяхно име.
Не зная дали си наясно, но алуминий или друг метал (разбира се без олово) се ползва за изработка на най-скъпите и качествени опаковки (кока-кола, различни марки бира). Дори алуминият е може би повече "Био", сравнен с други материали.

А ти вярваш ли си, че ХИП са ми поръчали да напиша тази статия.
Аз съм им "рекламно лице" и ми поръчват от време на време да пиша за тях, защото съм им фен и съм фен на пробиотиците.  Joy
Та те си имат цял раздел и могат да си пишат каквото си искат.
Дали е БИО или не моля да прочетеш внимателно какво съм написала
ПО КАКВИ КРИТЕРИИ ОЦЕНЯВАЩИТЕ РЕШИХА ЧЕ ЕДНОТО Е ПО-ПОЛЕЗНО ОТ ДРУГОТО. НАЛИ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ПО НЯКАКВИ КРИТЕРИИ. Та кои са тези критерии.

Понеже виждам, че добре боравиш с английския език ето малко инфо:
"Aluminum is a toxic heavy metal that is pervasive in our modern life. Over the past few years, increasing amounts of scientific data have shown that Aluminum which enters our body via various sources, acts as a toxin and causes brain related diseases, various stomach ailments, cancer, weak immune system, skin problems, liver and kidney damage, to name a few."

За съжаление това е истината.
А сравнението между храна за кърмачета и Кока -Кола е много много уместно. също като БИО български маргарин и БИО мляко.

# 125
По агресивния начин по който защитаваш Хип става ясно, че са ти поръчали да напишеш отговор.

Чети по-внимателно - критериите са Европейските директиви, какво повече от това. Защо изобщо ти отговарям, ти не четеш постовете и аргументите, а просто си повтаряш едно и също.

В крайна сметка ти както си фен на пробиотиците, така и аз не искам да давам някакви бактерии с чужд произход на детето си.
Още повече че няма сигурни данни за реалната полза от тях. Ето прочети: http://espghan.med.up.pt/position_papers/JPGN_CoN_Infant_formula … cs_prebiotics.pdf

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 19:49 от yonka.petrova

# 126
Здравейте и от мен. Досега само четях публикациите, но днес искам да изразя и своето мнение относно оформилия се доста "горещ" спор по темата. Първото , което ми прави впечатление е масираната рекламна атака  от страна на Хип. Живяла съм няколко години в чужбина , където отгледах и първото си дете. Ровила съм се непрекъснато в нета, но никъде не съм видяла фирма за бебешки млека,  които всъщност са заместители на кърмата, да контактуват пряко с родителите и по този начин ако не да манипулират, то поне да насочват  общественото  мнение. Аз лично бих искала да разбера и мнението на други производители на подобни продукти-Нестле , Милупа , Аптамил , Фризо   и др.( не ги знам всичките)  Освен това, доколкото знам,  всички продукти за деца(не само млеката), които се продават и още повече се произвеждат в ЕС, отговарят на много строги изисквания и в това отношение всички бебешки млека са "био". Моя приятелка , която живее в Англия дори ми беше казала , че в Германия знака "Био" се давал по критерии, които  са лесно изпълними, докато в други европейски страни процесът бил много сложен и според мен това е причината други млека да нямат подобен знак. Наистина бих искала да прочета много повече мнения на майки за различни марки млека, а не само  доста "захаросани" мнения за Хип.

# 127
Права си Аlia, доста досадна и предсказуема стана kalina i stani в този форум. Нищо смислено не казва. Нека чуем и други мнения. В един платен форум е добре да има и реални, а не само нагласени (поръчкови) мнения.

# 128
Пак ли си тука във форума на Hipp yonka.petrova
Сигурно си решила да се образоваш по въпроса за пробиотиците. Няма лошо. Дерзай. Чети  Joy
Сега сериозно.
Да. Така е. Агресивно защитавам ХИП и всички други млека, които съдържат пробиотици. Така е. Поръчали са ми. Всичките марки с пробиотици са ми поръчали.  Joy Аз съм таен агент.
Сега и ти си признай, че пък на теб ти плащат от Фризо. Хайде признай си и да ти олекне.
Още по сериозно
Напротив много внимателно чета постовете. Въпроса е че май вие от Фризо не ги четете, защото няма нито един отговор на по горните въпроси
А относно Европейските директиви които само размахваш и линка, който си дала на  ESPGHAN Committee on Nutritio МОЛЯ ТЕ  ooooh! ПРОЧЕТИ ГО ВНИМАТЕЛНО ooooh!
Ако не знаеш английски ще ти го преведа:
Ама това което ще ти плесна по-долу за да го разбереш не ти трябва английски а да си отвориш широкоооооооооо очичките:
Цитати:
Probiotics
6. Considering the above, the Committee does not recommend the
routine use of probiotic-supplemented formula in infants

Prebiotics
6. Considering the above, the Committee does not recommend the
routine use of formula supplemented with prebiotics in infants

Synbiotics
2. Considering the above, the Committee does not recommend the
routine use of formula supplemented with synbiotics in infants.

Някъде да виждаш разлика
Напротив там пише хубави неща за пробиотиците. Прочети ги внимателно. Лекции няма да ти изнасям

Мила Аlia
Ще се включат. Ще чуеш. Не се безпокой. Ти като първи пост в темата на Hipp това ли най-много те вълнува във форума. БИО-то.
И ти си права мила. В Германия правят НАЙ-ГАДНИТЕ и МРЪСНИ БИО храни. Гадове. Как може. Не ги е срам да тровят децата ни с мръсни БИО храни.
Затова аз апелирам нашите деца да пият мляко произведено в Малайзия. С пробиотици обаче ако може. То сигурно също е БИО. Нали е от Малайзия. И нали е за бебета. Защо да не е БИО Joy   bouquet

# 129
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo kalina i stani извини ме, но ти не си добре. Добро попадение, браво. Видя ли добре какво си цитирала в червено?

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 23:29 от yonka.petrova

# 130
Аз нямам нищо общо с разни фирми, но ти определено си човек от Хип.  newsm18 newsm18 newsm18

# 131
Сетих се и друго, забравих да ти благодаря и за цитатите.  rotfImao  

Сега сериозно, когато има неопровержими факти в подкрепа на пробиотиците - добре ще ги приема. Сега няма доказателства и не се препоръчват за добавяне в млеката (както и ти казваш по-горе чрез цитатите).

Остави и други хора да се изкажат, нека чуем и други мнения.

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 22:54 от yonka.petrova

# 132
Към kalina i stani: Фамилиарното ти обръщение към мен говори за лошо възпитание, а пристрасността ти към Хип е очевадна!  Не знам защо с такова настървение атакуваш всяко мнение различно от твоето. А и очевидно имаш доста време да "висиш" във форума и целенасочено да реагираш на определени въпроси. Аз съм работеща майка и времето ми е строго разграфено и ограничено, така че не се хаби със следващия си злъчен отговор. Да ! Био-то ме интересува , защото държа на чистотата на храните, с които храня децата си, но държа и на чистотата в човешките отношения! Влязох във форума с намерението да намеря полезна иноформациия и дружелюбно да споделя мнение, а попаднах на атакуващата ти злъчност! Спри  и се замисли! Нека и други хора да изкажат мнение! Ентусиазмът ти е прекален, а критиките ти са необосновани и прозрачно пристрастни!   

# 133
Аlia
за да не се обидиш пак ще ти отговоря простичко за да ме резбереш правилно.
Твоите постове са прекалено объркани и неясни и леко тенденциозни, от което става ясно че ти не разбираш какво означава БИО. Т.е в този смисъл те са манипулативни. Еднакви са с тези на yonka.petrova. Т.е има някаква връзка между вас. Манипулативни са защото по този начин се опитваш да насадиш мнението, че "щом е мляко, значи е БИО" - тогава този знак няма значение.
И двете говорите как всички млека са БИО, защото са за деца. Няма такова нещо. Един човек, който се интерисува от темата БИО трябва да е наясно, че има европийски регламент и ЗНАК, който може да се поставя само от фирми, които спазват и отговарят на определени изисквания. И Англия и Германия и всички в ЕС могат да слагат знака БИО само при тези условия.
http://www.ecocatalog.eu/eco-policy/standards/212-bio-znak.html
"Всеки продукт - храна, козметика, дреха или друго, който носи надписа „био” или „еко” по закон трябва да покрива строго определени стандарти. За улеснение на потребителите върху опаковката се поставя знак.
Знака е валиден от 1 юли 2010. Поставя се върху предварително опакованите органични храни и продукти, произвеждани в страните членки на Европейския съюз. Знакът е свидетелство, че тези храни покриват съответните биостандарти."

Тези условия не са само как се произвежда определен продукт, а и много много други изисквания. Къде се произвежда млякото (БИО ферми), дали почвата се наторява само с натурални торове, а не с пестициди и т.н и т.н. Т.е ако в състава на определен продукт имаш дори само една съставка, която не е БИО нямаш право да слагаш знак за БИО. И ако ти наистина държиш на чистотата на продуктите, които консумираш ти и твоите деца, то тогава би трябвало да си наясно с това. А не да твърдиш как в Англия е по един начин, а пък в Германия по друг. Просто има едни и същи правила.
Моля да приемеш този пост не като заяждане, а като лично мнение неангажиращо никой.
По отношение на ХИП
Останала си с грешно впечатление за принадлежността ми към ХИП.
Аз имам "пристрастия" към две неща - БИО и пробиотици. Харесвам и ползвам продукти, които са с пробиотици и БИО. Давам и двете на моите деца под различна форма.
Също съм ангажиран човек, но много чета. Слабост!
Пиша тук, защото се дразня от манипулативното отношение и некомпетентните постове на хора, които го правят грубо и тенденциозно.
И когато според мен има такава явна тенденциозност, това ме дразни. Това е причината. Нищо лично към никой.
Аз също ще се радвам както и ти да чуя мнения на други фирми по въпроса.

# 134
kalina i stani моля те не спами в този форум. Говориш абсолютни щуротии. Научи се да превеждаш правилно. Много приказки изговори, а нищо практично н е каза. Не ми надувай главата с твоите пробиотици. Не харесвам пробиотиците и не ги давам на бебето,досега само четях  тук и ползвах пра ктичните съвети на бг. мама. , но ти мина всички граници на нормален диалог.

Общи условия

Активация на акаунт