HiPP Combiotic

  • 136 816
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 123
kalina i stani яко те гони параноята. Всички несъгласни с мнението ти за пробиотиците те нервят нещо и ги квалифицираш като рекламни агенти. Смешна си.

# 136
  • Мнения: 123
За пробиотиците и био-то разбрахме мнението на kalina i stani. Но тя може би има какво да ни каже (вероятно е прочела в чужди източници  Laughing) нещо и за нишестето, което се съдържа в HiPP Combiotic. Може би в гърдите на немските кърмачки се произвежда мляко с нишесте?

# 137
  • Мнения: 671
Здравейте отново,

HiPP е най-големия производител на биологични храни в Европа. Притежава огромни пазари, добре познати сме. Предлага се в почти всички европейски страни.
Едва ли HiPP би си позволила предлагането на продукти, които не предлагат най-доброто за развитието на детето или да произвежда нещо, което не е научно потвърдено.
Можем да покажем много научни статии от последните една две години, но смятаме че тук не е мястото. Това е специализирана информация за лекари специалисти. Все пак всеки на когото му е интересно бихме предоставили автори и статии.
В този форум бихме искали да отговорим на вашите въпроси.
Искаме да отбележим следното:
1. Кърмата не е стерилна - съдържа и про- и пребиотици и трябва да се следва този модел. Кърмата е най-добрата храна за всяко кърмаче, дори и най-добрия производител на млека не би могъл да достигне нейните характеристики. Майките трябва да се стремят да кърмят максимално дълго време.
2. HiPP поставя пробиотик, който е изолиран първоначално от кърма т.е се знае неговия произход, проучен е, използван е до сега в храни, класифициран е като абсолютно безопасен и подходящ за прилагането му в храни за кърмачета. Ако това беше невярно, HiPP едва ли биха се разминали просто така.
3. Много стара е теорията за екзогенното колонизиране на млечните канали - отдавна се знае, че например мекониума не е стерилен, както и че щамовете в кърмата са идентични с тези в червата на майката, а не с тези по повърхността на ареолата и зърното. Защо еволюцията е създала такива пътища - защото това е свързано с генома на тези пробиотици и това което те синтезират в червата е изключително важно за развитието на много системи, за да сме здрави.
За тези, които не харесват Пробиотиците HiPP предлага богата гама от млека, дори и без пробиотици. Защо в тези плетени публикации не бяха отразени по достойнство - може би щяхме да сме поне на едно от първите места - съмняваме се! newsm53
Уважаваме мнението на всички!

# 138
  • Мнения: 123
Защо ли в България най-качествените храни се рекламират най-малко?

# 139
  • Мнения: 671
Здравейте yonka.petrova,

Има основателна причина за поставянето на минимални количества скорбяла в млеката.
Както вече знаем, млеката за кърмачета се стремят да доближат кърмата, като стандарт, но това е трудно постижима задача за всички. В кърмата се съдържат освен растежни фактори, антитела, пробиотици и т.н се съдържат и множество пребиотици над 200, които имат и засищащо действие. В млеката за кърмачета тяхното количество е много по-малко и разнообразно. Тепърва производителите започнаха да обогатяват продуктите си. Лактозата, която е основен енергиен источник обаче е дизахарид, като времето за нейното метаболизиране е кратко, за разлика от това на скорбялата. Това би означавало, че детето би огладнявало по-бързо, а това крие рискове в прием на по-големи количества мляко, а оттам и доста последствия за организма. Амилазите, които обработват скорбялата започват да се синтезират и отделят 22 и 23 седмица от гестационното развитие на плода. Ето защо едно здраво, добре развито бебе, без проблем може да я усвоява и метаболизира без рискове.
Тези несъвършенства на млеката са една от многото причини да кърмим децата си.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 20:45 от HiPP

# 140
  • Мнения: 123
Благодаря, но не мисля че това е добър отговор. Въпросът е директен, след като в майчиното мляко  няма нишесте, защо Хип го слагат в млякото си? Нали целта е да се доближава до майчиното мляко?
Разбира се нишесте има и при други производители, не визирам конкретно Хип.

# 141
  • Мнения: 671
Напротив, това е много конкретен отговор. Проблемите на деца хранени с млека за кърмачета са много и те са свързани с разширяване на стомаха, повръщане, не засищане, будене през нощта, запек, не наддаване или бързо наддаване, проблеми с храносмилателната система и др.. Тези проблеми могат да имат естествено и друг произход, но ако обобщим информацията от педиатрите по отношение на проблемите свързани с прием на млека за кърмачета статистиката е интересна. В никакъв случай не искаме да кажем, че с HiPP няма да има деца с проблеми, и те ще се приемат от всички с удоволствие. Напротив, това е свързано с несъвършенствата като цяло на тези продукти, в сравнение със стандарта Кърма. Всеки производител решава как да преодолее тези несъвършенства. Проблемите, които имат децата след това, говорят за това как са се справили производителите, не е достатъчно да кажем, само че трябва или не трябва да се съдържа дадена съставка. Няма как да поставим толкова голям брой пребиотици и то с произход мляко, както и ако поставим само лактоза, то това не би ги заместило т.е не би било достатъчно.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 20:40 от HiPP

# 142
  • Мнения: 5
А защо на сайта на Хипп има реклама че млеката са най-близки по състав до кърмата като това явно не  е така.аз винаги съм избягвала на бебешока да давам млека с нишесте

# 143
  • Мнения: 5
не искам да се заяждам,
но се дразня когато някой си мисли,
че ние майките тук сме малоумни.
започва от девет кладенеца вода да носи
и да доказва че тяхното е най-добро.
а те умните хора в Европата са го измислили,
гледат си  директивите за хранене  и не се влияят от разни реклами.
някои хора пишат за критерии-а какви по-големи критерии от европ. директиви?

# 144
  • Мнения: 671
Здравейте snejinka1111,

Кърмата е съвкупност от елементи, които се намират в определени зависимости. Млеката за кърмачета съдържат само част от тези елементи. На този етап науката е такава, че не може да осигури всички елементи в заместителите на кърма. HiPP вече поставя нов елемент в тази мозайка и това са Пробиотици изолирани от кърма, в комбинация от Пребиотик от мляко. С това сме една стъпка по-близо до модела.
В сайта сме опоменали, че това са ново поколение млека за кърмачета разработени по модел на кърмата. Лактозата също е елемент и той се намира в зависимости от други елементи, които все още липсват и ако се слага само, за да се каже, че се доближава до кърмата, то ок, но това не е достатъчно, за да се каже че е оптимално за развитието.

# 145
  • Мнения: 671
Не ангажираме никого!
Приемаме сериозно това да отговорим на всеки и съжаляваме, ако сме ви подразнили.

# 146
  • Мнения: 5
но в кърмата лактозата е 100%-така го е измислила природата
и това май е най-доброто?

# 147
  • Мнения: 123
И аз да се включа
Цитат
Новите научни сведения показват, че се осъществява пренатална обмяна на Лактобацили от майка на дете. Бактерии от чревната микрофлора на майката могат да бъдат прехвърлени в червата на плода още докато е в утробата.

Това не е нещо ново - бебето поглъща околоплодни води. Приемам го като факт.

Но това
Цитат
Ендогенният пренос на Лактобацили продължава и по време на кърмене.
Той се осъществява с помощта на клетки на имунната система, които чрез кръвта и лимфата пренасят Лактобацилите от червата на кърмещата жена до каналите на млечните и жлези.
Как се пренасят? Влизат в кръвообръщението? Това е несериозно, нали разбирате?

# 148
  • Мнения: 671
snejinka1111, би било най-добре, ако имаме всички елементи в пъзела, но никой ги няма освен кърмата. Защо толкова много производители поставят минимални количества скорбяла,, за да се компрометират? Трябва да има основателна причина нали.

yonka.petrova
Понеже ни обвинявате в неща, които не сме направили, бихме ви помолили да сте по сериозни и толерантни към нас, тъй като смятаме, че не сме го заслужили. Щом не харесвате нашите продукти добре, но труда който полагаме трябва да се оцени, тъй като информацията не винаги е свързана с реклама, а с принципни неща, които важат за всички на пазара и съвети, които ще помогнат на много хора.
Микрофлората, която може да се открие във влагалището и оттам в околоплодните води е съвсем различна от тази в мекониума и червата на новороденото.
Преди около седем-осем години ендогенния път на пренос на пробиотици беше открит.
Ендогенният пренос на микроорганизми се осъществява чрез дендритни клетки на имунната система, които могат да преодоляват чревната бариера. Те са съсредоточени в кръвта и лимфата, но чрез своята цитоплазма обхващат млечно-кисели щамове адхезирани върху чревната лигавица. След това по кръвен и лимфен път ги пренасят по предназначение. Наблюдава се в последните месеци на бременността и по време на кърмене. Симбиозата между човек и микроорганизми е по-сериозен, отколкото сме очаквали. Има и научна литература. Оттук започва и сериозното проучване на самите щамове, тъй като се е смятало че те навлизат отвън навътре в млечните канали, но се оказва че не е така и щамовете са съвсем различни.
Ето и някои от авторите коментирали темата в научни публикации:

Идентични млечно-кисели щамове се откриват в кърмата и в изпражненията на новороденото дете,но не са намерени в натривка от кожата на кърмачката . (Martin et al. 2003)

Този процес  на ендогенен транспорт на микроорганизми се засилва по-време на бременност и кърмене.(Perez et al. 2007)

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 09:57 от HiPP

# 149
  • Мнения: 123
Цитат
След това по кръвен и лимфен път ги пренасят по предназначение.

Това не го разбирам. Пренасят се до млякото в млечните жлези? Интересно. Как ли става?
А дали е възможно HiPP по някакъв начин да влияе на тези проучвания?

Общи условия

Активация на акаунт