HiPP Combiotic

  • 136 763
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 213
Здравейте,
следя с интерес темите ви, защото за мен всичко свързано с пробиотиците е важно не само за малкия организъм на бебетата, но и за нас по-големите.
Въпреки че съм хранила моите дребосъци с Лактана био (аз съм фен на млеката с пробиотици каквото е и ХИП и на био храните) и може би не е точното място тук, но въпреки всичко реших да попитам и да получа информация от извора.
Изчела съм вашите статии по въпроса за това, че майчината кърма съдържа пробиотици, но от известно време прикрити "майки" упорито се опитват да наложат и рекламират Фризолак и подобните му производни като "най-доброто" мляко (вероятно сте се запознали с т.н класация (личното ми мнение очевидно поръчкова и зле направена), където млеката с пробиотици са на последните места) и да твърдят, че майчината кърма не съдържа пробиотици –т.е. обратно на вашето твърдение).
Цитират се някакви остарели публикации от преди повече от 5-6 години как разни организации не препоръчват пробиотиците.
Аз също съм изчела много по въпроса и много по-пресни неща и напротив навсякъде се доказват положителните ползи и ефект на пробиотиците. И че напротив в майчината кърма има пробиотици - доказан и неоспорим факт.
Та моля ви за вашето професионално мнение.
Мисля, че точно тук е мястото за това.
Предварително ви благодаря   bouquet

# 106
  • Мнения: 397
Здравейте, обръщам се към вас със следния въпрос: къде е мястото на т.нар. ХИПП комбиотик 4 във връзка със следния цитат на предишен ваш отговор: "HiPP 3 е частично адаптирано мляко, спрямо параметрите на кърмата, но е пълноценно тъй като съставът му е такъв, че най-пълноценно задоволява нуждите на организма за възрастта. След 10-тия месец можете да преминете от HiPP 2 към HiPP 3, но този преход може да се случи и малко по-късно, ако детето харесва повече HiPP 2. Има застъпване между двете формули.
HiPP 2 след 6 месец до 2 годишна възраст
HiPP 3 след 10 месец до 3 годишна възраст"
Моето дете е на 13 месеца, от 3 месечна възраст е на първо розов Хип, а от 4м. възраст на Хип комбиотик. Преминавали сме към следващата формула горе долу на посочената на кутията възраст, без проблеми при приема на следващото мляко. Днес купих една кутия, която е за след 12 месечна възраст . Видях, че в състава има разлики в по-голяма степен, в сравнение с другите млека - например между Хип 2 и 3, най -вероятно във връзка с по-различните изисквания на организма на детето след 1 г. възраст. Кое мляко е по-подходящо да давам Хип 3 или т.нар. 4 или Kindermilch. Предварително благодаря за отговора!

# 107
  • Мнения: 671
Здравейте,

bomi, и ние прочетохме тези сравнителни описания и остро реагирахме с писмо към сайта, който е публикувал това, тъй като има доста неточности и невярна информация за млеката HiPP. Но това е платена публикация, едва ли ще ни отговорят или реагират. Всички стойности, са описани според закона и няма информация, която да не е опомената, както се пише в статията.
В последните няколко години се доказаха ендогенните пътища на пренос на Лактобацили чрез пренос от организма на майката към организма на бебето, по време на кърмене и бременност. Това което ни подразни е откритото твърдение, че млечните канали се обсеменявали от околната среда навъртре към млечните канали. Това е много остаряла теория, има много научна литература, която доказва точно обратното. Натривка направена около зърното, върху кожата на майката показва, че щамовете, които се откриват в червата на новороденото нямат нищо общо с нея, а с щамовете които се откриват в червата на бременната и кърмещата жена. Също мекониума - това е веществото което се отделя след като се роди бебето от червата - се доказва че не е стерилен. В него се откриват Лактобацили, същите каквито се откриват в червата на майката. И това не е случайно - 70% от имунните клетки са съсредоточени в червата, а Пробиотиците повлияват тези клетки.
Кърмата съдържа Пробиотици - това се коментира и на конгреса по неонатология миналата година от чуждестранни лектори. Ние трябва максимално да се стремим да произведем такива млека за кърмачета, които да се доближават до този стандарт - кърмата. Също нещо, което е много важно, за да има смисъл от Пробиотиците те трябва винаги да са в комбинация с Пребиотици тъй като кърмата е богата на Пребиотици. Ако се прилагат поотделно, то това не води до резултат.
Също важно е живите бактерии да имат произход кърма, в противен случай се отдалечаваме от стандарта кърма.
За нуклеотидите също се говори в статията, но много фирми включително и HiPP се въздържа от тяхното приложение, тъй като тяхното количество в кърмата е нищожно. Смята се, че те са метаболитен остатък от белтъчната синтеза, който остава, без да оказва положително влияние върху организма на бебето. По-скоро ако се добавят към млеката те ще натоварят отделителната система - бъбреците. Трябва да се докаже с научни методи, че поставянето на нуклеотиди има положително влияние върху развитието.
Нашият съвет е винаги, когато ви попадне литература, която е от важно значение за здравето е да погледнете дали тя има автор, кой е той, кога и къде е публикувано. Да е оформено, като научен труд, тъй като би имало някаква стойност, а не само да са цитирани в самото писание отделни цитати на автори т.е извадена цитация от нечии труд.
HiPP млеката за кърмачета се предлагат в европейските страни - като най-големия пазар е Германия и Австрия. За съжаление в България има фирми, които просто са по-евтини и затова са тук в България, но не присъстват на западния пазар. Не бихме искали да кажем нещо лошо с това- просто нашия пазар го изисква, чисто икономически и това е реалността.
Най-важното обаче за млеката HiPP, е че те са Биологични, това е което ни отличава. Ето защо са по-скъпи, но гарантира много по-доброто усвояване на витамините и микро и макроелемените от организма. Те са с натурален произход т.е гарантира се една много добра бионаличност в организма, както и най-доброто и безопасно развитие на кърмачето и подрастващото дете.


# 108
  • Мнения: 671
Здравей Bubbi,

Както вече писахме между отделните формули има застъпване, което се определя от индивидуалното развитие на всяко едно дете.
HiPP 3 можете да давате от 10-ти месец до 3 годишна възраст, а HiPP 4 от 1 г. до 7 годишна възраст.
Има деца, които не предпочитат по-гъстата формула на 3-ката, чисто като консистенция и вкус.
Има деца които не ги засища 4-ката или са по-назад с килограмите, то тогава могат да изчакат с преминаването към 4-ката.
В момента и двете млека са подходящи, като възраст, но нашия съвет е ако детето добре наддава и приема HiPP 3 то да не бързате с HiPP 4. Детето само ще ви подскаже, кога да направите този преход.
На кутиите се опоменават минималните възрасти, от които най-рано може да се използва дадената храна, тъй като ако се приложи по-рано това би оказало влияние върху развитието.

# 109
  • Мнения: 397
Благодаря за отговора!
"Детето само ще ви подскаже, кога да направите този преход" Simple Smile

# 110
  • Мнения: 671
Съжаляваме, че не можем да бъдем по-конкретни за вашия случай, тъй като децата са различни и реагират по-различен начин на една и съща храна. Вие със сигурност ще можете да прецените детето с коя храна ще се чувства и развива най-добре за момента. Нито една от двете няма да лиши детето от каквото и да било, като нужди.

# 111
  • Мнения: 2
Уважаеми настоящи и бъдещи майки,

      Статията  „Сравнение между майчиното мляко и първите формули (0 – 6 месеца) млека за кърмачета“ е една най-обикновена сравнителна, но не и поръчкова статия. Екипът ни от лекари, който разработи тази статия е ползвал данни от опаковките на производителите, както  и  ДИРЕКТИВА 2006/141/ЕО НА КОМИСИЯТА от 22 декември 2006 година относно храните за кърмачета и преходните храни и за изменение на Директива 1999/21/ЕО (тази директива не е остаряла, а последната директива относно храните за кърмачета и преходните храни).
       Надявахме се да подготвим материал, който да Ви помогне правилно да оцените качествата на едно или друго мляко, да Ви представим обективно състава и преимуществата на една или друга добавка, да се разграничим от рекламните „писъци“ и трикове на различни вносители на млека.  Изглежда сме успели, виждате какъв интерес има към тази статия.

      Настоящи и бъдещи майки, Вие сами преценете доколко да ни вярвате – ние никъде не предлагаме рекламни банери и обикновено поръчковите статии се таргетира едновременно на няколко подходящи за тази цел сайта.  
       Както вече изтъкваме многократно в статиятя, темата за пробиотиците и синбиотиците се експлоатира непрекъснато, така както и темата „Био“. Това е модата в момента. Производители на какви ли не стоки поставят пробиотици и кичат стоките си с етикети „Био“ – дори и производителите на маргарин. После измислиха и синбиотиците.
       Нека първо кажем какво представлява ДИРЕКТИВА 2006/141/ЕО НА КОМИСИЯТА от 22 декември 2006 година относно храните за кърмачета и преходните храни. Чрез нея се регламентира допустимото (в количествено и качествено отношение) в млеката за кърмачета.
Директивата не сме я измислили ние.
Директивата е законовата рамка.
Директивата препоръчва най-доброто за вашите деца.
Директивата синтезира опита на всички водещи педиатрични дружества в Европа.
Директивата не препоръчва пробиотици или синбиотици (когато бъдат препоръчани и включени в Директивата, ние също ще коригираме показателите в статията).
Директивата препоръчва нуклеотиди.

      ESPGHAN също не препоръчва пробиотиците, синбиотиците дори и пребиотиците (но пребиотиците в статията са представени като предимства, защото съществуват в Директивата)
И всички други неща които твърдят от  HiPP, са все недоказани и са единствено заключение от проведените до момента проучвания с пробиотици и синбиотици е,  че "няма намерени особени ползи от  добавянето им в млеката", затова не се препоръчват в Директивата. Нека HiPP да докажат пред  ESPGHAN, че са откриватели на микроорганизми в кърмата и да променят Директивата.

      Относно нуклеотидите е важно да се знае че количеството им в майчиното мляко зависи от храненето на майката. Тяхното значение за правилното развитие на кърмачето е доказано. Според ДИРЕКТИВА 2006/141/ЕО НА КОМИСИЯТА от 22 декември 2006 нуклеотиди дори се добавят в съвременните формули за кърмачета.

      HiPP ще получат официален отговор, но нека попитаме все пак – знае ли някой какво представлява чл. 14, ал. 1 от ДИРЕКТИВА 2006/141/ЕО НА КОМИСИЯТА от 22 декември 2006 година относно храните за кърмачета и преходните храни. Моля, направете справка в Директивата.
http://www.hapche.bg/sites/default/files/prilozhenia/direktiva-o … hodnite-hrani.pdf

Бъдете здрави, Вие и Вашите деца!
Екипът на Хапче.

# 112
  • Мнения: 671
Здравейте и от нас,

Вече има много допълнителни научни рандомизирани изследвания, които показват ефективността на про- и пре-биотиците в млеката за кърмачета. Ние също следим всички доклади на ESPGHAN. Те се въздържат от препоръка, поради факта, че към датата на доклада няма достатъчно рандомизирани изследвания. Самата организация заключава, че според наличните данни храните за кърмачета допълнени със синбиотик не са свързани с неблагоприятни ефекти, но са необходими допълнителни проучвания. Дори самият доц. Генев, който цитирате от две години активно презентира ползата на Про- и Пребиотиците в млеката за кърмачета.
 За да се поставят Про- и Пребиотици е необходимо да се проучи и докаже безопасността и ефективността им, което HiPP e направила със статистически достоверни и доказани проучвания. Новите формули са разработени на базата на научни изследвания, които доказват ефективността, безопасността и ползата от симбиотиците в храните за кърмачета. Вече има достатъчно рандомизирани проучвания в тази посока, и тъй като в кърмата се съдържат Про- и Пре- биотици - много автори доказват това, и ние трябва да следваме този стандарт. След месец ще има среща на ESPGHAN и там ще се разгледат много нови научни проучвания в областта.
Също смятаме, че не е коректно по този начин да коментирате Био храните, особено за кърмачета. Може би бихте искали да омаловажите тяхното предимство? Трябва да подхождате малко по-коректно. Вече има унифициран знак, за всички европейски производители на биологични храни, именно за да се разграничават тези производители, които спекулират с потребителите. Знакът за Био храни се следи стриктно от европейските институции и той важи за всички от началото на тази година.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 17:12 от HiPP

# 113
  • Мнения: 2
Zdraveyte, izvinete che pisha na latinica, no sam v dvijenie i niama kak.
Kakvo oznachava korectno? Nali ne iskate da pravim kompromis s Direktivata i da publikuvame neistini.
Kazah vi, neka probioticite i "bioto" da se priemat oficialno ot Evropeyskite institucii i nie vednaga shte otrazim tova v statiyata.

Osven tova slednoto tvardenie izkazano ot vas, vodi do zabluda potrebitelite, a imenno
Цитат
За съжаление в България има фирми, които просто са по-евтини и затова са тук в България, но не присъстват на западния пазар.
. Tova ne e taka, vsichki firmi raboteshti i prodavashti v Bulgaria, rabotiat i prodavat i v EU.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 10:45 от hapche.bg

# 114
  • Мнения: 10
Здравейте!
От около месец сме на Hipp Combiotic 1.Предстои ни да заминем за известно време в Англия и не искам да сменям млякото.Въпросът ми е какъв е еквивалентът на Hipp Combiotic,който се предлага там,защото on-line откривам само това 

# 115
  • Мнения: 671
Здравейте Doddy,

За Англия HiPP е изцяло в друга визия - зелена със сърчице за всички продукти. Не знаем защо само за тази страна HiPP са решили да представят продуктите с такава визия. Млякото, което сте качили е алтарнативата за Англия. В английския сайт ще можете да откриете повече информация.


# 116
  • Мнения: 13
 Искам съвсем честно да споделя РАЗОЧАРОВАНИЕТО си от НА 2 комбиотик - съжалявам че го купих и че исках да заменя НАмлякото, което ползваме! Този Хип е гъст и не се разтваря, като връх на всичко Яна отказва да го пие! Хайде кажете ми защо така?

# 117
  • Мнения: 671
Здравейте,

Вие досега приемали ли сте HiPP HA1?
Двете формули се различават, като вкус и консистенция. HiPP НА 2 е по-гъста, в зависимост от нуждите на по-голямото дете. Степента на хидролиза на белтъка в HA2 е различна, а това променя и вкуса на млякото. Ако ние опитаме двете формули то двойката ще ни се стори по-приятна на вкус, но децата, които са приемали по-хидролизирана  храна почти винаги реагират, тъй като вкусовия анализатор свиква с нея. Към HiPP HA 2 може да се премине и по-късно, в периода 6 месеца до една годишна възраст - има застъпване на възрастите между двете формули, в случай, че искате да продължите с HiPP HA 1.

# 118
  • Мнения: 13
Здравейте,
Не ползвам Хип в момента сме на Фризо НА2, преди това бяхме на фризо НА1 и нямаме проблем. Просто реших да пробвам с вашето ново мляко, но виждам че няма да се получи. Разбирам какво искате да ми обясните, макар че не знам защо млякото ще трябва да е по-гъсто? Нали е мляко! Вероятно всички Хип млека са по-гъсти от останалите. Сутринта за последен път се уверих, че упорито отказваме комбиотика, това е!

# 119
  • Мнения: 107
Към hapche.bg
Много ще ми бъде интересно статията да се подпише от тези, които са я правили.
Моля да го направите и вие във вашия сайт.
Относно темата за БИО-то
Вашето отношение е изключително некоректно за да сравнявате маргарин произведен в България с млеката произведени в Западна Европа, защото БИО-то е философия, а не махленско отношение. И ако ЕС нямаше отношение, както Вие твърдите, нямаше да има унифициран европейски знак за това, който между впрочем стои на опаковките на всички европейски производители на млека.
Аз също съм на мнение, че статията е поръчкова по следните причини, а именно:
(Разбира се това е мое лично мнение тъй като аз лично харесвам Аптамил, Лактана и ХИП)
1. Наясно ли сте, че сте класирали на първо място Фризо, което се произвежда в Малайзия, а не в Европа и за никоя друга Европейска страна. (справка тяхната интернет страница). Моля да посочите българска - такава няма.
2. Защо сте класирали Фризо за България което съдържа прЕбиотици, а не сте обърнали внимание, че оригинала за Азия е със Симбиотици - Фризо ГОЛД. Значи за България евтиното, а за Малайзия хубавото. Моля да обърнете внимание, че Фризо Голд е около 3 пъти по-скапо от обикновеното Фризо.
3. По какви критерии и доказани методи, решихте, че алуминиевата опаковка (алуминия като материал е много по-вреден) е по полезна отколкото картонената такава
4. И най - важното, което показва че вашата статия е поръчкова и с рекламна цел е че за Фризо сте посочили толкова много данни, а тях просто ги няма на опаковката. Можете сами да се убедите в това - просто някой ви ги е дал.
5. Защо нямате критерии - европейско и не европейско мляко. По коя Европейска директива е правено Фризо и дали е спазена тя.

Съжалявам за топика в страницата на ХИП, но понеже тук сте отговорили и затова.
Успех не на Вас от hapche.bg а на ХИП

Общи условия

Активация на акаунт