Децата и ските - 3

• 42 009
  • 659
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да, това за изискването на Мачирски го чух. Странно ми е, защото наистина не мисля, че е необходимо. Аз самата започнах да нося слънчеви очила някъде след 25. Преди това не ми пречеше слънцето. Но има хора с по-чувствителни очи. При нас повечето деца са без очила. Относно каската, смятам, че не е лошо да свикват да карат с нея, защото когато попаднат на големите писти, наистина не е излишна. Не съм карала с каска, но малкия го свиквам, за да си знае. Видят с очите си веднъж как каската спаси едно дете най-малкото от пукната глава.

# 106
Мъжът ми и детето се върнаха току-що от Витоша, на Офелиите и Ветровала съоръженията работят, било много хубаво, добре утъпкано, подходящо за деца.

Извинявам се за може би тъпия въпрос, но понеже там не съм ходила,къде се намира и как се стига дотам? Какви са пистите?
От Бояна карате към Златните мостове и малко преди тях пътя се разклонява, наляво са Златните, надясно - разни хижи (Боерица, Звездица....), Ветровала и Офелиите. Табела за пистите няма да видиш, но може да следваш тази за Боерица. След около километър пътя минава покрай Ветровала, който се пада в гората в ляво, а след още 300 м излизаш на Офелиите. И на двете места има по една писта, но с два влека панички Simple Smile.

# 107
  • София
Термобельото също не е особено важно. Може спокойно да се мине и без него. ...
Не пренавличайте децата, защото това им пречи на движението и освен това ги изпотява. Виждала съм, при това неведнъж деца с анцуг и чорапогащник под грейката. А колега беше преброил 6 чифта чорапи на едно дете, след като на 7 годишното момиче не му станали обувки 39 номер...
Луда Мара, не съм съвсем съгласна, когато започнах да карам ски преди около 15 г. мислех като теб - карах с памучна тениска и памучно поло, и тъй като завирах от горещина - защото знаеш начинаещите колко усилия полагат - ужасно се потях. Памукът обаче задържа влагата най-много от всички материи, особено сравнено с изкуственото термобельо и полар, виждала съм за колко време съхне на простора памучна тениска и изкуственото термобельо. Много трудно ме убедиха в ски-магазина да си купя термобельо и полар отгоре, без да слагам нищо памучно под него или между слоевете, защото мразя изкуствените материи, но е факт, че памука задържа влагата и с него става студено и мокро. Сега карам така и е много по-комфортно, детето ми също е облечено така и е факт, че в студа не му е студено, а пък ако е по-топло - влагата спокойно си излиза. В топли мартенски дни бих му махнала полара и бих го оставила да кара само с термобельо под екипа.
Относно очилата - не всички имат нужда от тях, очите на моето дете са с алергия към слънцето, затова са му нужни, но си е до дете. За каската съм съгласна - трябва отрано да свикват, тази година сигурно вече ще вземем. Peace

# 108
Според мен ако ще са със слънчеви очила, по-добре без, или по някакъв начин да се връзват отзад, че поне на мойта постоянно й се смъкват и тя за да си ги нагласи, лепва едни пръсти отгоре и не знам дали вижда нещо през тях.
Ние взехме скиорски очила от СЛС-а за 15лв, но беше есента, предполагам, че са били много намалени.
Тази седмица на ски училището я пускам с термо блуза, полар и грейка, отдолу е с клин и грейката. Чорапи за ски нямаме, един чифт обикновени и отгоре - термо. За главата - боне, каска и очила. Въпреки, че понеделник и вторник ми се струва, че беше голям студ, тя каза че не е усетила да й е студено. Ние й слагаме ръкавиците застъпени под якето, но там няма кой да го прави и слагам по два чифта ръкавици, да ги сменя след като обядват. Връща ги много мокри и двата чифта.

# 109
Мъжът ми и детето се върнаха току-що от Витоша, на Офелиите и Ветровала съоръженията работят, било много хубаво, добре утъпкано, подходящо за деца.

Извинявам се за може би тъпия въпрос, но понеже там не съм ходила,къде се намира и как се стига дотам? Какви са пистите?
От Бояна карате към Златните мостове и малко преди тях пътя се разклонява, наляво са Златните, надясно - разни хижи (Боерица, Звездица....), Ветровала и Офелиите. Табела за пистите няма да видиш, но може да следваш тази за Боерица. След около километър пътя минава покрай Ветровала, който се пада в гората в ляво, а след още 300 м излизаш на Офелиите. И на двете места има по една писта, но с два влека панички Simple Smile.

Сещам се за кое място говориш, дори съм била в хижа Звездица. Но като следваш табелите за Боерица, както казваш, пистите виждат ли се от пътя? Ще можем ли да се ориентираме? newsm78

# 110
Сещам се за кое място говориш, дори съм била в хижа Звездица. Но като следваш табелите за Боерица, както казваш, пистите виждат ли се от пътя? Ще можем ли да се ориентираме? newsm78

Ветровала трудно ще го видиш, пистата е скрита в гората, но винаги има спряли коли на шосето и по това ще се ориентирате. Офелиите няма как да ги подминете, виждат се края на влековете, има хижи, паркинг и хора със ски.

# 111
  • София
Да, ще можете, поне за Офелиите, вижда се края на влека на едно възвишение отдясно, също и хижа Офелиите. На Ветровала не съм ходила.

# 112
Пистата на Ветровала не се вижда много добре от пътя, но винаги има доста наспрели коли. Мисля, че имаше някаква дървена табела. А Офелиите са точно там, където се завива за Звездица. Там е по-широко и се вижда.

Писали сме по едно и също време  Grinning

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 11:17 от Мишленце

# 113
можете ли да ми препоръчате добър учител за съвсем начално ниво?

# 114
  • София
В Лидъл видях и каски за около 50 лв newsm78

# 115
Благодаря ви за инфото!  Hug

# 116
  • София
можете ли да ми препоръчате добър учител за съвсем начално ниво?

За възрастен или за дете?

# 117
  • София
Термобельото също не е особено важно. Може спокойно да се мине и без него. ...
Не пренавличайте децата, защото това им пречи на движението и освен това ги изпотява. Виждала съм, при това неведнъж деца с анцуг и чорапогащник под грейката. А колега беше преброил 6 чифта чорапи на едно дете, след като на 7 годишното момиче не му станали обувки 39 номер...
Луда Мара, не съм съвсем съгласна, когато започнах да карам ски преди около 15 г. мислех като теб - карах с памучна тениска и памучно поло, и тъй като завирах от горещина - защото знаеш начинаещите колко усилия полагат - ужасно се потях. Памукът обаче задържа влагата най-много от всички материи, особено сравнено с изкуственото термобельо и полар, виждала съм за колко време съхне на простора памучна тениска и изкуственото термобельо. Много трудно ме убедиха в ски-магазина да си купя термобельо и полар отгоре, без да слагам нищо памучно под него или между слоевете, защото мразя изкуствените материи, но е факт, че памука задържа влагата и с него става студено и мокро. Сега карам така и е много по-комфортно, детето ми също е облечено така и е факт, че в студа не му е студено, а пък ако е по-топло - влагата спокойно си излиза. В топли мартенски дни бих му махнала полара и бих го оставила да кара само с термобельо под екипа.
Относно очилата - не всички имат нужда от тях, очите на моето дете са с алергия към слънцето, затова са му нужни, но си е до дете. За каската съм съгласна - трябва отрано да свикват, тази година сигурно вече ще вземем. Peace

Нямам намерение да споря, не казвам, че е лошо термобельото, но при ограничен бюджет, какъвто почти всички имаме, това е разход, който може да се спести. Карам повече от 30 години, от 3 съм учител  и никога не съм ползвала, не ми е и липсвало.

# 118
Полезно четиво относно термобельото  Peace

За мен екипировка за ски е : термобельо, скичорапи, полар, уиндстопер, екип висока защита, каска, маска, очила, ръкавици.

Първите години не обръщах голямо внимание на екипа. Реултат - детето се разболяваше.
Да чукам на дърво, след като я екипирах със споменатата по-горе екипировка - всичко е наред.

В крайна сметка всеки преценява как и с какво да се екипира  Wink.

# 119
  • Sofia
От къде се снабдявате с малки размери термо бельо? Аз не можах да намеря по специализираните магазини малки чорапи и полари, камо ли пък бельо ... може би , защото пазарувах чак сега и всичко е свършило, но все пак ...
И да ви разсея  малко от темата за ски екипировката и да споделя: тъй като четейки темата стигнах до извода , че децата се учат да карат без щеки, не купих, а и в магазина не ми предложиха, което за мен беше негласно потвърждение на прочетеното тук. Е, днес са я оборудвали от ски - училището с такива , явно някой деца се учат и с щеки .

Общи условия

Активация на акаунт