Децата и ските - 3

• 42 000
  • 659
  •   1
Отговори
# 90
Мъжът ми и детето се върнаха току-що от Витоша, на Офелиите и Ветровала съоръженията работят, било много хубаво, добре утъпкано, подходящо за деца.

# 91
Нашата девойка от утре ще е там на ски училище, но за съжаление май ще бъде много студено, дано не се откаже.

# 92
Момичета, кажете очила от къде да купя за детето, съвсем не съм наясно какво още ми трябва, имаме само една грейка и добри обувки, ръкавиците ни са без пръсти и ще търся в следващите две седмици. За някаква каска четох newsm78

# 93
  • София
Очила има в SLS, оттам купих детски намалени за 25 лв., те са по-малки като размер, има и малко по-големи детски и по-скъпи, не помня цена обаче
Ръкавици детски също има там, хубаво е да купиш термобельо /комплект долнище и горнище 49-59 лв./, отгоре може да сложиш полар, каска аз лично не съм купувала още, те не се спускат особено устремно първите дни, по-нататък ще е тази покупка, засега шапка/качулка й стига. Simple Smile
Детски ски чорапи за съжаление не намерих нейния размер и слагам 2 чифта обикновени един върху друг.

# 94
Детски ски чорапи за съжаление не намерих нейния размер и слагам 2 чифта обикновени един върху друг.
Имаше в Lidl 3/4 ски чорапи, по-плътни долу на ходилото.

# 95
  • София
Не съм гледала там, търсих в специализираните ски магазини, тя е 28 номер, ще видя и там, благодаря!  bouquet

# 96
Мъжът ми и детето се върнаха току-що от Витоша, на Офелиите и Ветровала съоръженията работят, било много хубаво, добре утъпкано, подходящо за деца.

Извинявам се за може би тъпия въпрос, но понеже там не съм ходила,къде се намира и как се стига дотам? Какви са пистите?

# 97
От Бояна все направо по пътя, подминават се Златните мостове и след това където се разклонявал пътя, от едната страна било Ветровала, от другата Офелиите (така ми обясни мъжът ми  Simple Smile). Предполагам, че има табели. Пистите ставали за деца.

# 98
  • Sofia
И аз не можах да открия малки чорапи, в СЛС започват от 30 номер. Ако имам време днес ще мина и през Саломон , дано пък там да са помислили за по - малките крачета Simple Smile
Иначе, на който не му е спешно, по чуждите сайтове има изобилие от марки и цветове, но аз за съжаление се сетих много късно (утре тръгва).

# 99
Как изглеждат тези чорапи, че идея си нямам.

Самоограмотих се междувременно, но наистина ли е имало такива детски в Лидл, иначе четох добри отзиви за Диел, къде да ги търся.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 11:36 от evhen

# 100
  • София
По моето скромно мнение специалните ски чорапи въобще не са нужни. Струват около 20 лв. Поне тези за големи, детските не знам. Абсолютно същата работа вършат обикновени 3/4 термо чорапи, от тия с хавлията отвътре. И аз, и синът ми караме с такива и не ни мръзнат краката. Един чифт е предостатъчен. Самата скиорска обувка си топли достатъчно. Очилата също не са задължителни за начинаещите. Аз самата ползвам само когато вали силно и карам бързо. Изобщо - ако имате излишни пари - харчете си ги, но не е нужно да обикаляте София за едни чорапи. Това, което е добре да е читаво, и е важно, са ръкавиците.

# 101
  • София
Термобельото също не е особено важно. Може спокойно да се мине и без него. Памучно клинче под грейката, ако е много студено. Иначе - само по грейка - важното е да не пуска вода, т.е. грейката да е свястна. Синът ми ходи на ски така: цял екип (не съм привърженик, но на такъв попаднах), под него памучно клинче, обикновени чорапи, полар и фланелка с къс ръкав. Ръкавици, каска. Толкова Simple Smile
Не пренавличайте децата, защото това им пречи на движението и освен това ги изпотява. Виждала съм, при това неведнъж деца с анцуг и чорапогащник под грейката. А колега беше преброил 6 чифта чорапи на едно дете, след като на 7 годишното момиче не му станали обувки 39 номер...

# 102
Момичета,има детски ски чорапи в спортдирект за 1 паунд,аз поръчах.

# 103
Синът ми ходи с 3/4 чорапи (термо или тези, дето само на ходилото са термо), грейка (само долнище), памучно поло, полар и яке. Има очила и каска, но не ги ползва засега.

# 104
Луда Мара, благодаря а съветите.

В Мачирски обаче имат изискване за очила - скиорски или слънчеви.

Чорапи купих случайно преди 2 г лятото от Саломон на Попа и си ги оси и сега (даже и в София под грейката). Бяхя 16 лв намалени от 20 някъде.

Общи условия

Активация на акаунт