Децата и ските - 3

• 41 972
  • 659
  •   1
Отговори
# 45
Mersi за включването.Аз имам предвид  друго-тъй както сме им закачени по задниците инак навсякъде (не ходят сами по улици,не се возят сами в гр.транспорт,не играят сами навън)се питах откога е разумно да ги метна сами да се пързалят (нямат телефон) и да се оправят из курорта.За момента питам теоретично,карането на ски/влекове безопасно  е само една част от този пъзел и имаме още да диплим преди да ги оставя да пасат.

# 46
  • София
А, затова ми се струва рано. Пак зависи и от курорта. Без наблюдение, все пак, едва ли преди 12-13 години. Всичко се случва. Може просто да падне и да се уплаши. Добре е да сте наблизо.

# 47
  • Bristol
Синът на 10 години с приятелче го пуснах и двете деца бяха с мобилни телефони, ако нещо се случи да звънят. Но и децата познаваха курорта много добре  Peace
Иначе миналата година на 14 за първи път го пуснах сам по непознати писти да се спуска и да ти кажа честно ми се свиваше сърцето в началото. Но пък от друга страна ми беше голям кеф като дойде и заразправя каква писта е открил и да ме води да ми я покаже Wink И пак имахме инцидент. На черен заледен участък се хлъзнал и паднал. Съответно ската се откачила, останала горе на склона, а той по леда се хлъзнал до подножието. И ми звъни по мобилния, мамо, ела да ми донесеш ската. Аз на съвсем различна писта с щерката се спусках Crazy Казах му да вика Хелп и да сочи ската си, все някой скиор ще го види, разбере и ще му донесе ската  Joy Детска му работа ...

# 48
Някой има ли представа къде на Витоша работят детски влекове. Освен Офелиите. Чувала съм, че в района на Златните мостове - хижа Звездица и Иглика? също има влекчета. Дали работят и какъв тип са - панички или с червените "опашки"? Мисля да пробвам дъщеря ми на бейби влек, но този на Ветровала не работи и не знам къде да я заведа.

# 49
луда мара - а имаш ли някаво инфо за витоша или поне как смяташ - ще го бъде ли да пуснат лифтовете тази зима?
иначе ако някой търси пистички за начинаещи около София - открихме една на паничище пред някакъв хотел (в посока не рилски езера,а другата). Влекът е паничка, и е доста равна пистичка на око.. около 150м.

# 50
За мен Пампорово е най-добрият курорт за начинаещи. Има много лесни и дълги писти, които стават и за дечица и за възрастни.

Благодаря! Ще ми бъде полезно!   bouquet А разни по-малки курорти тип Семково, Добринище, Мальовица, Паничище? Какви са условията там за смесено в нивото на каране семейство?  newsm78

Иначе ако някой търси пистички за начинаещи около София - открихме една на паничище пред някакъв хотел (в посока не рилски езера,а другата). Влекът е паничка, и е доста равна пистичка на око.. около 150м.

И това ще имам предвид като инфо!  Hug

# 51
  • София
От тези мога само за Семково да кажа, с уговорката, че последното ми ходене там беше преди 8 години. Embarassed Според мен не е удачен вариант за семейна почивка, особено пък ако някой от скиорите е начинаещ. Аз като ходих останах с впечатлението, че е предимно младежки курорт, беше пълно със студенти. Големите писти бяха само 3 и едвам побираха всички скиори, доста големи опашки се заформяха на влековете.
Бейби влек мисля, че имаше на една малка почти равна писта на северния склон, иначе останалите влекове бяха панички.

# 52
Ами на мен детството ми мина на семково.. има 2 пистички с бейби влекове.. всичко друго са панички.( останалите 3 писти)   но наистина положението със студентите е страшно. все едно си в студентски град Wink
имам много хубви спомени там, но не знам дали бих отишла с дете там. най-малкото защото има транспортен влек паничка, който те качва до едната бейби писта.. а другата пистичка е препълнена струва ми се.
най- удачни варианти за абс начинаещи ми се струват (като изключим витоша) на боровец нивелираната паничка при маркуджиците, или на бъндерица на банско
иначе и ветровала е супер, ама да работи влека..
също така около етрополе имаше една пистичка с база за спане.. но съм ходила там преди 6-7 години, не знам как е положението и съществува ли още

# 53
  • София
На Мальовица е добре, и е по-евтино. Смятаме да идем в неделя и ще дам  актуална информация. Има панички за начинаещи и по-сериозна писта, както и широк плац за най-прохождащите. Красиво място е. Аз съм малко пристрастна, защото там съм израснала на ски, ама наистина е хубаво. Пък и не е далеч, става за един ден.

# 54
Моля, за информация за ски училища/учители за деца на Паничище. Никаква идея си нямам, ние не сме скиори, и да не губя време там на място, моля за насоки какво/къде да търся. Резервирали сме от 29 януари в х-в Магнолия.

# 55
Здравейте в новия ски сезон!

Имам въпрос относно това как се определя номера на ски обувките - според номера на обувки или се увеличава с едно? Питам, тъй като при записването на сина ми за ски училището питат кой номер ски обувки носи, но аз няма как да знам, след като последно се е качвал миналата година, когато беше с по-малък крак.

# 56
На Мальовица е добре, и е по-евтино. Смятаме да идем в неделя и ще дам  актуална информация. Има панички за начинаещи и по-сериозна писта, както и широк плац за най-прохождащите. Красиво място е. Аз съм малко пристрастна, защото там съм израснала на ски, ама наистина е хубаво. Пък и не е далеч, става за един ден.

И аз съм ходила, но преди много години. Помня само как се качвах с паничката до най-горе, където в началото беше адски стръмно и като начинаещ едвам го пусках, но след това надолу ставаше много приятна пистичка. Имаше и някакъв страничен ски път, по който се пускахме и после пак нагоре с паничката. Бегли са ми спомените, та става това място за начинаещо 3-годишно дете, начинаещ татко и мен, която горе-долу се справя? Иска ми се да сме на едно място, да минавам да ги виждам.  Heart Eyes

# 57
най- удачни варианти за абс начинаещи ми се струват (като изключим витоша) на боровец нивелираната паничка при маркуджиците, или на бъндерица на банско

И теб да питам същото, понеже и там съм ходила, но не помня по кои писти точно съм карала, понеже ме водиха по-опитни и редовни скиори.  Embarassed Има ли къде аз да карам, а те да се учат в началото на въпросните писти и да мога да ги виждам?  newsm78

# 58
  • София
Да, Мальовица става за тая цел. Учебните влекове всъщност са в основата на голямата писта и така можете да сте си заедно. Вчера, обаче, не можахме да стигнем дотам, защото пътят беше доста затрупан, а и се оказа, че не са разчистили пистите и не са пуснали съоръженията заради големия сняг. Което ми се видя тъпо. Така че, ако решите да ходите там, звъннете в хотела или на ПСС по-добре, за да ви кажат каква е ситуацията в момента.

За Паничище нищо не знам. Има някакви писти, и Езерата са сравнително близо, но училищата и учителите не познавам.

# 59

И теб да питам същото, понеже и там съм ходила, но не помня по кои писти точно съм карала, понеже ме водиха по-опитни и редовни скиори.  Embarassed Има ли къде аз да карам, а те да се учат в началото на въпросните писти и да мога да ги виждам?  newsm78

Да караш и да ги виждаш постоянно няма вариант мисля.
На боровец - това са 2 съседни писти, можеш да минаваш просто покрай тяхната пистичка и след това да се връщаш на твоята (горе на Маркуджиците), НО може би има подходяща писта долу в комплекса, малка пистичка за учене, която да е част от по-голяма, където ти да караш.. но не знам. не познавам долу пистите.

на банско.. мисля, че имаше една котва, която би била подходяща за твоя случаи, но отново не съм много сигурна

Общи условия

Активация на акаунт