Децата и ските - 3

• 42 070
  • 659
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Чудесна тема, радвам се, че успях да я открия навреме.
Дъщеря ми е на шест и половина и от понеделник сме на ски с Мичирски.
Мислех си този сезон да мине целия курс за начинаещи "А" с малки почивки, но това, при положение, че успее инструкторът да я спечели за каузата.
В този ред на мисли ще се радвам на всякакви препоръки и мнения, защото самата аз не съм достатъчно компетентна от една страна, от друга - получавам най-различни мнения, които силно ме объркват- варират от това, че било много натоварващо за детето и да минавала всякак година по един 5 дневен курс за начинаещи, до това, че децата забравяли и е хубаво за един сезон да мине целия А курс за начинаещи, другото било половинчата работа и щяла да позабрави до другата година и изобщо манджа с грозде.
Така, че мнения и съвети приемам всякакви.

Здравей, Аzzy, доколкото разбирам, детето ти е начинаещо. В такъв случай, най-важното е ските да й харесат.  За което, освен нейната настройка, значение имат и други фактори - от това на какво време ще попадне, до това на какъв инструктор ще попадне. При Мачирски има всякакви, въпрос на късмет. Ако, дай Боже, е доволна от първия курс, може да я запишеш пак. Ако й харесва, няма да се измори. Не очаквай чудеса, обаче, освен, ако детето ти не е със супер двигателна култура и голям мерак. Класовете са условни, но целият клас А (1, 2 и 3) покрива от прохождането до каране с успоредни ски, което е трудно да стане за един сезон в тази възраст.  Не се учудвай, ако получиш 2 дипломи за клас А 1 например. Различните инструктори дават различни класове и имат различни критерии, независимо от ясната класификация.  Съвсем в реда на нещата е. Най - важното е да й хареса и да слуша инструкторите. И ще се научи. Ако не тази, то другата година Simple Smile

Поздрави и успех!

# 481
  • София
Записвам се при вас за да ви чета. Дъщеря ми е на 3,5 г. и искаме да я запишем на ски - училище. Но искам съвет. Притеснявам се, че е доста слабичка и може би още няма да е подходящо за нея - 12,5 кг. е. (не ме питайте "храни ли се"  Mr. Green, храни се, злоядичка е, а и е недоносена, т.е. с нисък старт).
Може би да изчакаме до догодина?

Ще ви изчета от началото за да не задавам вече обсъждани въпрос.   bouquet

Нищо не пречи да пробвате, според мен.

# 482
Решено е, синковеца ще ходи на ски училище. За първи път ще му е тази година, голям мераклия е/на 4г. 9м/. Съвети относно екипировката, как да го подготвя? Трябва ли да му се купи каска, очила, какъв екип?
Има възможност да ходи уикендите, или една седмица да изкара цял курс. Как мислите ще е по-удачно за детето?
Лично аз, имах неуспешни опити преди 20г. да се науча да карам ски,  не смятам да повтарям, т.е. не съм компетентна по темата.

# 483
Решено е, синковеца ще ходи на ски училище. За първи път ще му е тази година, голям мераклия е/на 4г. 9м/. Съвети относно екипировката, как да го подготвя? Трябва ли да му се купи каска, очила, какъв екип?
Има възможност да ходи уикендите, или една седмица да изкара цял курс. Как мислите ще е по-удачно за детето?
Лично аз, имах неуспешни опити преди 20г. да се науча да карам ски,  не смятам да повтарям, т.е. не съм компетентна по темата.

Споделям нашия опит от миналата година, когато синът ми беше на 4,5 години и тръгна за пръв път на ски. Каска аз му бях купила, но повечето деца бяха със шапки, защото на тази възраст не карат по стръмно. Очила - да, иначе им се облъчват очите от снега, ако е слънчево. Крем против слънце и студ задължително.
5 поредни дни е трудно като за начало - детето си идваше като пребито, а на 3-я ден се разболя. След това го записах на съботно-неделен и беше много по-добре.
Облекло - най-добре гащеризон и яке; под тях - термобельо горно и долно, поларен пуловер; ски-чорапи (аз слагах и едни резервни в раницата) и 2 чифта непромокаеми ръкавици (пак едните резервни). Цялото облекло можете да си го купите от ски-магазин, там ще ви консултират.

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 09:49 от Анонимен

# 484
  • София
Луда Мара, много ти благодаря.
Времето е отвратително, избора на инструктор ще го направи Мачирски, надявам се да е успешен, детето е с голямо желание, но аз, понеже не вярвам в чудесата, затова съм сигурна, че няма шанс за една седмица да стане скиор дъщеря ми и затова си мислех поне още два пъти за този сезон да се качи с инструктор, пък после постепенно да подобрява техника и прочие. Simple Smile

Лично аз, имах неуспешни опити преди 20г. да се науча да карам ски,  не смятам да повтарям, т.е. не съм компетентна по темата.

Ани, назад някъде Луда Мара беше постнала списък с екипировката, аз мога в кратце да ти съдействам, понеже този уикенд пазарувах- в двата МОЛ-а - Сердика и този на Цариградско има спортни магазини Инерспорт и там има екипчета - грейка и яке за около 76 лева, каската беше 55 лв. и очила - маска на Скот имаше около 125 лева и някакви други, които аз взех за около 75 лв, всичко това с намаленията от 10%. А, забравих и чорапите- 15 лева два чифта.
Проблемът беше, че в Сердика има само детски каски, а само в МОЛ-а на Цариградско имаше очила, различни от Скот за 125 лева, реших, че са твърде скъпи за начинаещ скиор и взех от по-евтините.
До Росиньол на Черни връх не отидох, а може би трябваше, ако някой има пресни впечатления, да сподели.

# 485
  • София
От Росиньол на Черни връх съм купувала детски очила за далеч по-малко пари от 125 лева - миналата година по спомен - 30-40 лв., така че си струва да се провери и там. Там също имат намаления - и на стари колекции, на нови - 10% при закупени 3 неща, а вече може да са пуснали и по-големи намаления за новата колекция.

# 486
Ние купуваме всичко от пазара на стадиона. Има нови неща, има и втора употреба.
Само очилата, за които писах, са ни от един магазин. За щастие не се запотяват, ползва ги детето и този сезон.
Много съм доволна от новата каска и очила на щерката, страшно са й удобни. От пазара, чисто нови. Дадох старата й каска (много запазена) и ни направиха намаление. Човекът от сергията беше безкрайно търпелив и отличен търговец.  Peace

# 487
  • София

Ани, назад някъде Луда Мара беше постнала списък с екипировката, аз мога в кратце да ти съдействам, понеже този уикенд пазарувах- в двата МОЛ-а - Сердика и този на Цариградско има спортни магазини Инерспорт и там има екипчета - грейка и яке за около 76 лева, каската беше 55 лв. и очила - маска на Скот имаше около 125 лева и някакви други, които аз взех за около 75 лв, всичко това с намаленията от 10%. А, забравих и чорапите- 15 лева два чифта.
Проблемът беше, че в Сердика има само детски каски, а само в МОЛ-а на Цариградско имаше очила, различни от Скот за 125 лева, реших, че са твърде скъпи за начинаещ скиор и взех от по-евтините.
До Росиньол на Черни връх не отидох, а може би трябваше, ако някой има пресни впечатления, да сподели.

Виж ти - това ме изненада наистина  Grinning
Такива цени в магазини...
Мислех да купувам през интернет (последно през есента в Интерспорт ми сервираха 70лв за детски бански Speedo, та накрая взех два от същата марка за общо 50 лв барабар с доставката от UK).

А какви са якето и грейката?

ПП: Страничен въпрос - хвърлила съм око на едно яке за себе си - Dare2be (не знам защо това е единственото бяло яке с леко флорални мотиви; точно такова търся за да ми отива на ските и обувките, а в момента модата е явно на карета и точки). Та ако имате впечатления - стават ли Dare2be като качество в крайна сметка?

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 21:28 от Red

# 488
Благодаря на всички  за информацията.
Ще потърся списъка.
За  Интерспорт не се бях сетила, мислех за Спорт депо.
Имаме приятел ски учител и планински спасител, препоръчал ни е колега, който се занимава с деца.

# 489
  • София
Първо непременно виж в Росиньол на Черни връх, Олив е писалала, аз съжалявам, че не отидох и до там, но траверсирах между двата МОЛ-а, заради каската и очилата и се нервирах накрая и така и не стигнех до Росиньол-а.

Ред, екипчето не съм гледала каква марка е, но изглеждаше прилично, намалено беше, имаше в розово, едно много хубаво зелено и синьо.

# 490
  • София
Ще се разхождам до мола значи.
То всъщност екипът от миналата година ѝ става, но леко вече на ръба, та мислех да взимам нов (не е много наложително, обаче мъжът ми успя да се произнесе "ау, ма той вече много вехт този екип"; ама не е прав де  Grinning)
Ще сравня с това дето го гледам в sportsdirect.

Иначе SLS като цяло са ми любимци, обаче там ценовият порядък определено е доста по-висок, и в общи линии човек ако рече да купува Roxy, онлайн от UK ще излезе по-добре. Обаче може да имат нещо на Регата.
Абе като цяло по никакъв начин не бих дала 200-300 лева за яке и ски панталон за дете.

# 491
  • Sofia
Здравейте!
Знаете ли какви условита на Лалето, въобще работи ли?!

# 492
Росиньол на Черни връх, погледнах им сайта, имат в момента намаление до-50%.
Ще ги прегледам, благодаря

# 493
  • София
По принцип е добре първо да се изкара 5 дневен курс. Иначе забравят какво са научили и половин ден монава в припомняне.
Аззи, времето не е толкова гадно. Днес валеше, но не духаше и децата, движейки се непрекъснато, не измръзнаха.
Лалето до оня ден беше доста заледено, с новия сняг може да е по-добре, но не съм стигала до него.
Относно екипировката писах, да, доста обширно, потърсете назад в темата.
Съветвам горещо да не се инвестират луди пари, преди да е ясно, че детето е запалено и ще продължи да кара. Очила - само ако детето е с чувствителни очи, но те трябва да са от добра марка, защото с лоши очила е по-зле отколкото без. Каската е излишна първия път. Ако ще продължи има и втора употреба на пазара. Е, зависи от възможностите на всеки, все пак.

Екипчетата в Интерспорт мисля, че са Етирел. Доволни са хората от тях и са на добра цена, аз така и не ги уцелих.

Dare2be стават, но не са върха. Имам опит само с едно яке, та не съм много надежден източник на информация. Цените са прилични като гледам по английските сайтове.

# 494
  • София-Лагера
Аз ги харесвам Dare2be.
Поръчвам от официалния им сайт с доставка до Англия.
Спестявам поне едно 100лв.
http://www.dare2b.com/buy/winter-sale/womens/?DisplayProductList=true

Общи условия

Активация на акаунт