Децата и ските - 3

• 42 050
  • 659
  •   1
Отговори
# 510
...Можеш да ги гледаш на камерите, докато детето е там на ски курс.
Ето камера на Ветровала: http://www.pss.bg/weather_vetrovala.php
Ето на Офелии: http://www.pss.bg/weather_ofelia.php
...Но при всички положения, можете да гледате камерите и да прецените сами.   Peace
Поне от ДВА месеца снимката е стационарна.
Имам навик да преглеждам камерите на ПСС по планините, но тези от Ветровала и Офелии този сезон ги няма никакви ?!? Нямам идея кой ги поддържа.За мен беше удобно да знам какво е времето горе, преди да пътувам натам.

# 511
Жасмин това ли е?
Да пусна и аз една поръчка от Англия
http://www.fragrancedirect.co.uk/piz-buin/piz-buin-mountain-sunc … 3ml/invt/0041807/

Този вид е, но нашето е със защитен фактор 50+, а не 6, колкото е в този линк. Това, което си показала, е отбелязано, че е със слаба защита и аз не бих го взела за децата.  Peace

# 512
  • София
Луда Мара, бих те попитала от какъв характер са оплакванията.

Ами, общо - взето, описаните от Рин Тин Тин. Също трикратна смяна на учители за една група, гледане колкото да не се пребият, т.е. липса на обучение и такива неща. Не казвам, че непременно ще се случи така. Споделям коментари. Повтарям, че аз нямам наблюдение над тяхната работа.

Здравейте на всички.Имам въпрос ,знае ли някой къде мога да запиша на сноуборд училище дете на 7 г?Предпочитам училището да е от понеденик до петък,за да се избегнат гоемите блъсканици през почивните дни!Вариант ми е и на лагер с нощувки.ПРОБЛЕМ СЕ ОКАЗА ВЪЗРАСТТА НА ДЕТЕТО.

Здравей. Проблемът е, че за сноуборд приемаме деца над 7 г. по принцип. Поради тази причина през седмицата няма групи за борд, а само за ски. Вариантът е индивидуално обучение в случая или съботно - неделно с учениците, което не е лошо. На лагерите обикновено, поне нашето училище, взимаме каращи деца и то по-големи, над 9-10 години, които се оправят с битовизмите сами. Това е. Успех!

# 513
Два пъти сме били с Мачирски през седмицата през февруари, и двата пъти беше
пълна лудница.

И няма начин да е друго, след като записват де що има частни училища, детски градини и отделни деца от цяла София. Пистата е просто много малка да побере всички. Иначе инструкторите са професионалисти, добре се грижат за децата, но при толкова много групи никое дете не може да направи достатъчно спускания. А цените са им все нагоре. Само за сравнение мъжа ми го пуснахме на ски курс в малко село в германските Алпи, петдневен курс заедно със ските под наем беше 140 евро, за деца по-малко. (Толкова беше на Мачирски за същото време на Ветровала.) Но наистина караха по всякакви писти, не само по една едничка, дето докато преброиш до три, си долу пак на опашката.
И синът ми беше две поредни години при Мачирски, само че през януари и картинката е същата. Към инструктурите нямам забележки, но условията не отговарят за такава бройка деца - нито пистите, нито чайната. Децата повече чакат на опашка за влековете, отколкото да карат ски. В обедната почивка в чайната е пълна лудница. Тази година не сме с тях.

# 514
  • София
Проблемът с опашките го има и на Алеко, тъй като работят само два бейби влека - един на Мотен и един на Витоша ски, а всеки делничен ден ден има сигурно по 200 деца на това ниво. Освен това като не работи Романски отсъства добра алтернатива за средно напредналите - на влека им доскучава, а за Лалето още не стават... Но тези неща не зависят от ски училищата.

# 515
пълна лудница.

И няма начин да е друго, след като записват де що има частни училища, детски градини и отделни деца от цяла София. Пистата е просто много малка да побере всички. Иначе инструкторите са професионалисти, добре се грижат за децата, но при толкова много групи никое дете не може да направи достатъчно спускания. А цените са им все нагоре. Само за сравнение мъжа ми го пуснахме на ски курс в малко село в германските Алпи, петдневен курс заедно със ските под наем беше 140 евро, за деца по-малко. (Толкова беше на Мачирски за същото време на Ветровала.) Но наистина караха по всякакви писти, не само по една едничка, дето докато преброиш до три, си долу пак на опашката.
И синът ми беше две поредни години при Мачирски, само че през януари и картинката е същата. Към инструктурите нямам забележки, но условията не отговарят за такава бройка деца - нито пистите, нито чайната. Децата повече чакат на опашка за влековете, отколкото да карат ски. В обедната почивка в чайната е пълна лудница. Тази година не сме с тях.

Абсолютно подкрепям-и моето дете беше с Мачирски,от учителите съм много доволна с едно иключение,но веднага реагираха и го смениха,децата ходят с голямо желание,но опашките и висенето наистина са безкрайни:(Тази година ще пробваме на Пампорово,дано не е така пренаселено и затлачено като на Витоша.

# 516
Моите наблюдения са най-вече от Мачирски, и за двете ми деца. От обучението няма как да не съм доволна, след като децата тази година караха много активно на Пампорово с голяма лекота и удоволствие.
Но искам пак да ги запиша и затова питам дали има оплаквания от нов характер или са си тези за опашките.
Докато не се решат въпросите на Витоша, така ще я караме, с чудене.  Twisted Evil

# 517
  • Beyond the Frontiers
Моите наблюдения са най-вече от Мачирски, и за двете ми деца. От обучението няма как да не съм доволна, след като децата тази година караха много активно на Пампорово с голяма лекота и удоволствие.
Но искам пак да ги запиша и затова питам дали има оплаквания от нов характер или са си тези за опашките.
Докато не се решат въпросите на Витоша, така ще я караме, с чудене.  Twisted Evil

Тук ме накарахте да се замисля - предлагат ни училище от 28-ми - синът ми за първи път ще се пробва. Ако му доскучае, ще го откажат съвсем...

# 518
пълна лудница.

Абсолютно подкрепям-и моето дете беше с Мачирски,от учителите съм много доволна с едно иключение,но веднага реагираха и го смениха,децата ходят с голямо желание,но опашките и висенето наистина са безкрайни:(Тази година ще пробваме на Пампорово,дано не е така пренаселено и затлачено като на Витоша.
Да се включа и аз с прясна информация за Мачирски. Дъщеря ми от 4 години /сега е на 7/ кара при тях /имаме прахова алергия и гледаме да е в планината/. Този сезон се качи на 22.дек и мина 2 курса по 6 дни. Доволна съм много. Кара на Ветровала, а там е по-спокойно от Офелийте. Имаше коментари за опашките. Това е вярно за миналата зима. Взе пак това бяха единствените работещи влекове и беше АД!!. Тази зима не е така.
Аз лично съм много доволна и от тази седмица планираме да запишем и сина ми /на 3 год/ да кара полудневни курсове.

# 519
Момичета, можете ли да ми дадете някакви съвети. Опитвам се да уча щерка си в задния двор, където е абсолютно равно, но тя се съгласява единствено да ходи със ските наоколо. Не ми дава изобщо да я дръпна за щеките. Не си представям какъв писък ще има, ако имаше и някакво наклонче. За съжаление в момента нямам възможност да я запиша на уроци, но ми се иска поне да свикне със ските.

Anna_bg, как се справя сина ти?

# 520
  • София
Моят съвет е преди да я запишеш на ски училище, просто да я оставиш да си ходи по двора и да свиква със ските на краката си.

# 521
  • Bristol
Този проблем с опашките на влекчетата винаги е съществувал. И синът ми за малко да се откаже от ските поради тази причина. Но поне се беше научил горе долу рало да прави и да се качва на бейби влека и го помъкнах с мен, първо на Помагалския, после на Романски и повече за ски училище не пожела й да чуе (това през далечната 2006-та  Laughing ). Може би технически щеше да е по-добре, ако беше ходил на училище, но успешно се справя със ските и не е опасен за околните, въпреки че вече като тинейджър се спуска по-бързо и от мен.
Тъй като на Алеко не ставаше по-добре положението на бейби влека, щерката въобще не съм я и пускала там. На 3 години само се разхождаше със ските и обувките в подножието на пистите, не щеше да чуе за учител. На 4 се пробва с индивидуален учител на Боровец, но пак не беше във възторг и чак 5 годишна я записах на една изкуствена писта по 1 час седмично през уикенда групите от 1 до 4 деца (направо индивидуално обучение си беше). За около 15 часа хвана ралото стабилно и можеше да ползва влек. Аз тогава се тръшках май в тази тема, как не ще на влека да се качи  Laughing Сега дава зор за сноуборд, но тъй като всички в къщи сме скиори, все още удържам фронта. На изкуствената писта, където учи преди, дават уроци, но само за деца 10+.

# 522
  • София
Аз предпочитам индивидуалните уроци. Но там е изключително важен учителят. Малкият ми син, 5.5години,  миналата година се стресна нещо и категорично отказа да кара, не му допадна учителят, а той беше учил батко му и бяхме много доволни. Тази година, за 3*2 часа се научи да кара с успоредни ски, рало, завои и едно много сладко-"яйце" (детето е клекнало, наведено напред и с изпънати напред ръце-като пашкулче е Simple Smile ) За тези 3 дни се научи да се спуска свободно по 5км-овата зелена писта на Пампорово и по къси сини. (Къса-къса-около километър е, но е много широка.)  Само, че се влюби в учителя и не иска да слиза от ските.
А Пампорово е Мястото за начинаещите, особено деца.  Peace

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 21:00 от aunt Ogg

# 523
aunt Ogg, ски-учител по ценоразписа на Пампорово ли наехте? На мен ми идва доста непосилно.
Ако имаш други идеи, моля те да ми пратиш координати на ЛС.  Hug

# 524
Момичета, можете ли да ми дадете някакви съвети. Опитвам се да уча щерка си в задния двор, където е абсолютно равно, но тя се съгласява единствено да ходи със ските наоколо. Не ми дава изобщо да я дръпна за щеките. Не си представям какъв писък ще има, ако имаше и някакво наклонче. За съжаление в момента нямам възможност да я запиша на уроци, но ми се иска поне да свикне със ските.

Anna_bg, как се справя сина ти?
Първите 2 дни беше зле. Искаше само да сваляме ските. Реших да го оставя на мира и си стоеше със обувките и играеше със снега /то за тях и ходенето с тези обувки е усилие/. Хубавото при нас е, че има по-голяма кака и той иска да прави като нея, т.е сам пожела отново на ските. Миналата седмица бяхме на Мальовица и там го качвах на хълмче и го пусках надолу /15-20 метра/. Сега за първи път ще го дам на учител за 2 часа и ще "избягам". Дано да му хареса. Ако не, няма да го насилвам, защото миналата година наши познати натиснаха сина им да кара и той сега категорично отказва.

Общи условия

Активация на акаунт