Децата и ските - 3

• 42 051
  • 659
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Луда Мара и Desi_2 - мерси!

И аз в официалния сайт гледах.
Ми май ще си го взема якето.
Иначе очевидно не са Хели Хансен, обаче от миналата година никой освен dare2be не е произвел яке с подобен дизайн.

Понеже нали красотата преди всичко...  Mr. Green

# 496
  • София
Момичета, моля ви за съвет - кое ски училище и/или кой инструктор ще ми препоръчате, от следните имена (поне тези са ми познати): Атмосфера, Дино, Марина, Мотен, Мачирски.

Става въпрос за дъщеря ми, която е на 5 г. Миналата година ходи за 1 седмица с Мачирски от градината, но нямах никаква обратна връзка от тях.

Благодаря   bouquet

# 497
  • София-Лагера
Аз имам наблюдение от  Мачирски докато съм била на Ветровала.
Не ги препоръчвам.
Децата им чакат поне 30 мин за да се спуснат 1 път.
Най -добре се обаждай по телефона и там където групата е най-малко я запиши.
Мачирски имат много деца и несмогват.
Това е моето мнение .Естествено може да има и доволни.
Но за 50 лв на ден трябва да се спусне повече от 2 пъти Peace

# 498
  • София-Лагера
Луда Мара и Desi_2 - мерси!

И аз в официалния сайт гледах.
Ми май ще си го взема якето.
Иначе очевидно не са Хели Хансен, обаче от миналата година никой освен dare2be не е произвел яке с подобен дизайн.

Понеже нали красотата преди всичко...  Mr. Green

Според мен дамските са уголемени с 1 номер.
Аз съм М размер от якетата взимам 8 и от долното.Оня ден си пуснах още едно яке. Mr. Green
Ако си по дребна ,и от детско можеш да поръчаш.

# 499

Става въпрос за дъщеря ми, която е на 5 г. Миналата година ходи за 1 седмица с Мачирски от градината, но нямах никаква обратна връзка от тях.

Можеш да ги гледаш на камерите, докато детето е там на ски курс.

Ето камера на Ветровала: http://www.pss.bg/weather_vetrovala.php

Ето на Офелии: http://www.pss.bg/weather_ofelia.php

Моят син миналата година ходи с тях и го виждах понякога. Simple Smile
Често гледах камерите миналата зима, докато синът ми беше на ски на Офелии - видях, че не чакат много на влека. Но може би зависи и от периода - те ходиха през февруари, може би януари да е по-натоварено, знам ли... При всички положения, събота и неделя е по-голяма лудница, през седмицата е много по-спокойно.
Аз лично от Мачирски съм доволна - каката кара 3 години с тях, преди да мине към Витоша ски, сега малкият започна - миналата година беше на 4 г. и за 7 дни се научи да се спуска на Офелии и с двата влека - и по-лесния, и по-трудния, което е добър напредък за такова малко дете, качено за пръв път на ски.

Но при всички положения, можете да гледате камерите и да прецените сами.   Peace

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 15:24 от Анонимен

# 500
  • София
Според мен дамските са уголемени с 1 номер.
Аз съм М размер от якетата взимам 8 и от долното.Оня ден си пуснах още едно яке. Mr. Green
Ако си по дребна ,и от детско можеш да поръчаш.

Ммм. Добре че каза. Аз съм дребосък - значи 8. Бях се хвърлила на 10 - то в официалния сайт няма 8 от този модел, обаче намерих на друго място. Май ще се поразходя до някой магазин да премеря принципно.

# 501
  • София
Момичета, моля ви за съвет - кое ски училище и/или кой инструктор ще ми препоръчате, от следните имена (поне тези са ми познати): Атмосфера, Дино, Марина, Мотен, Мачирски.

Благодаря   bouquet

Мотен и Мачирски  са големи училища и инструктори всякакви - въпрос на късмет. Първите три почти наравно, всичките са добри като цяло.  Работя в едно от тях и имам наблюдения над работата на всички, с изключение на Мачирски, които не са на Алеко. Тяхното предимство са влековете за средно ниво, каквито на Алеко няма. Напоследък, обаче, чувам доста оплаквания.

# 502
Два пъти сме били с Мачирски през седмицата през февруари, и двата пъти беше
пълна лудница.
И няма начин да е друго, след като записват де що има частни училища, детски градини и отделни деца от цяла София. Пистата е просто много малка да побере всички. Иначе инструкторите са професионалисти, добре се грижат за децата, но при толкова много групи никое дете не може да направи достатъчно спускания. А цените са им все нагоре. Само за сравнение мъжа ми го пуснахме на ски курс в малко село в германските Алпи, петдневен курс заедно със ските под наем беше 140 евро, за деца по-малко. (Толкова беше на Мачирски за същото време на Ветровала.) Но наистина караха по всякакви писти, не само по една едничка, дето докато преброиш до три, си долу пак на опашката.

# 503
Луда Мара, бих те попитала от какъв характер са оплакванията.
На мен картата за ски-съоръженията на Пампорово вече ми се вижда съвсем не скъпа.
50 лева на ден, но синът ми правеше по 15 качвания (някъде толкова, по негови думи, аз не съм била с него). С лифт. Без никакви опашки.
Сега е решил да се учи на сноуборд. Разбира се, с учител.

# 504
  • София
Люлин, а защо 50 лв. - той над 12 г. ли е?
Някой знае ли в Пампорово 5-6 г. деца безплатно ли са - не виждам цени за лифт-карти за тях?:
http://winter.pamporovoresort.com/winter-activities/ski-passes-tickets/

# 505
Олив, деца до 7 години не дължат такса за съоръженията, но трябва да са придружени от възрастен. Така или иначе обикновено са с родител.
На 6-седалковия лифт на Стойките видях едната седалка пълна само с много малки момченца-сноубордисти. Големи сладури.
От 7 до 12 години се плаща по 30 лева на ден. Над 12 по 50 лева.
Дано спрат с разширенията на "Манастирите," защото в Пампорово все още има гора и природа. Надявам се там да не се случи "Банско"2.  ooooh!
Децата най-активно си използват картите. Големите се хващат често в капанчетата по трасето.  Wink

# 506
Луда Мара, да ти благодаря за препоръката за крем Piz Buin!   bouquet

Купих го от тук: http://www.biolifecosmetics.com/козметика_за_лице/9
Търсих по аптеките, но не намерих, но от тази фирма ми го доставиха за 1 ден, много съм доволна.
Взех този, който е крем и стик в една опаковка, 50+ : http://www.biolifecosmetics.com/img/prod/PizBuin_winter_stick.png
Щерката страшно го хареса, особено стика е със страхотен аромат, а и е много удобен - ще може да си го носи в джоба на якето и да се маже и на пистата.

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 13:19 от Анонимен

# 507
  • София
О, ами супер тогава, още повече натежаха везните в полза на Пампорово - в Банско е 38 лева лифт карта за дете над 2 г. Дори в Добринище беше 18 лева над 4 г.
Браво на Пампоровци, най-сетне някой да се сети за тези деца! Simple Smile

# 508
Здравейте на всички.Имам въпрос ,знае ли някой къде мога да запиша на сноуборд училище дете на 7 г?Предпочитам училището да е от понеденик до петък,за да се избегнат гоемите блъсканици през почивните дни!Вариант ми е и на лагер с нощувки.ПРОБЛЕМ СЕ ОКАЗА ВЪЗРАСТТА НА ДЕТЕТО.

# 509
  • София-Лагера
Жасмин това ли е?
Да пусна и аз една поръчка от Англия
http://www.fragrancedirect.co.uk/piz-buin/piz-buin-mountain-sunc … 3ml/invt/0041807/

Общи условия

Активация на акаунт