Децата и ските - 3

• 42 041
  • 659
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Нещо за Беклемето някой да каже?
Цял ден ровя в интернет и нищо по темата за ски училище/градина там не намирам.
Канят мъжа ми в някакъв хотел там и бихме отишли за един уикенд, но преди да помъкнем ските, ми се ще да знам ще има ли къде аджеба да оставим детето и то да продължава да се учи да кара.

няма детска градина там. има всеки ден ски учители на пистата, с които се договаряш индивидуално за уроци. 1 час е 23 лв. за сам човек.
А ски учителите квалифицирани ли са? Мъжът ми е ужасно скептичен.

# 166
  • София
Не, не ги отлагат обикновено - училището на дъщеря ми беше в ужасно време - студ и вятър, просто не ги държат чак толкова много навън. Е, повечето се разболяха след това, вкл. тя.

# 167
  • София
А ски учителите квалифицирани ли са? Мъжът ми е ужасно скептичен.

в разговор, нашият ски учител ми е споменавал, че веднъж на 2 години ходят в София да се лицензират - това би трябвало да означава, че имат квалификация за ски учители, предполагам.
те са няколко човека, всичките се водят към "Ски училище Сима", постоянни са там - вече трета година са едни и същи.
иначе, аз не съм компетентна да ги преценя като умения.

# 168
  • София
А като е такова ужасно времето, отлагат ли ги планираните ски у-ща от детските градини?
Нашето ходене наближи и почвам да се притеснявам, защото синоптичните прогнози са отчайващи  newsm78

Миналата седмица клиентите ни се изплашиха и не дойдоха. Т.е., директорката на детската градина го отмени. А времето въобще не беше толкова ужасно, нито пък е сега. Имайте предвид, че по това време на годината температурните инверсии са доста често срещано явление - т.е. по планините е по-топло, отколкото в града. София е в котловина - никога не съдете за времето на Витоша по времето в София - няма нищо общо. Та, миналата седмица, когато през деня в града беше - 15, на Алеко беше - 8 - съвсем нормална и прилична зимна температура. Просто медиите насаждат истерия. Пътят към Алеко се чисти редовно - днес стигнахме без проблем и без вериги. Към 10ч полицаите спряха движението нагоре по неясна причина. Ако имате някакви притеснения, не гледайте телевизия, а се обадете на ПСС - Алеко - там винаги има дежурен спасител, който ще ви каже какво е времето. Гледайте и камерите. Напоследък всяването на паника е някакъв национален спорт Sad

Случвало се е наистина да е доста студено. Когато някое дете се оплаче, прибираме го в скиорната. Но на тях обикновено студът не им прави впечатление, нито пък се разболяват, ако са добре екипирани (което не означава два клина и анцуг под грейката и 3 чифта чорапи!!!).

Можете и да ме питате на лични за времето от отминалия ден  Peace

# 169
  • София, България
Луда Мара, вие от кое училище сте (може и на лични, ако не дават тук да се пише). А времето на Витоша наистина е различно от това в София. Случвало се е да се качваме в ужасни дни нагоре, а там грее едно слънце и е прекрасно. И аз съм чувала, че децата не се разболяват в планината, може би заради чистия въздух. Оливе, ваште може да са се натръшкали от някакъв грип  newsm78

# 170
  • София
http://www.pss.bg/weather_aleko.php

Това е актуалната обстановка на Алеко, предадена от базата на ПСС.

# 171
  • София
Луда Мара, вие от кое училище сте (може и на лични, ако не дават тук да се пише). А времето на Витоша наистина е различно от това в София. Случвало се е да се качваме в ужасни дни нагоре, а там грее едно слънце и е прекрасно. И аз съм чувала, че децата не се разболяват в планината, може би заради чистия въздух. Оливе, ваште може да са се натръшкали от някакъв грип  newsm78

Да, децата се разболяват от вируси, а те, както е известно, най-добре виреят на затворени топли места с много хора... каквито са детските и учебните заведения.

# 172
  • София
О, въобще не споря за вирусите, наистина вътре най-добре се предават, но ако някое от децата е било болно и другите се преохладят заради лошо време, вируса пак се предава, все пак те влизат и стоят и вътре поне час за обяд.
Което въобще не ме кара да съжалявам, че я пуснах, детето изкара прекрасно, пак бих я пуснала независимо от времето. Peace

# 173
  • София
Факт е, че могат да се разболеят навсякъде. И че са най-заразни още преди да се проявят симптомите. Дано по-рядко боледуват дечицата! Аз на планината й викам "противогрипната ваксина" Simple Smile Повече чист въздух - повече здраве!

# 174
Вчера се върнахме от Боровец.Времето беше ужасно- мъгла и сняг ,дано другата седмица за Пампорово се оправи  Praynig
На малката и взех индивидуален ски учител - първият ден за два часа и на следващия в мини група от двама  Laughing
Научи се сама на влека,прави успешно завои и спира на рало разбира се.Моята гордост е тя .
Сега се чудя дали да продължавам с уроците или да е оставя да си кара без учител  newsm78

# 175
gery_djor  Може ли, да споделиш каква е цената на час и към кое ски училище.

# 176
http://www.borovets-bg.com/bg/prices/ski_i_snoubord_uchilishte/
ето ги цените .
Ние бяхме при една ски учителка,която не е към Бороспорт ,но съм много доволна - цените са същите : 70 лв. за 2 часа.на другия ден понеже бяха две по 55 лв за два часа,но нещата ставаха по-бавно и съжалих ,че за 15 лв. разлика не и взех пак индивидуален.Групите са далеч по-евтини,но обучението там е много по-бавно така че всеки си приценява сам.
Ако искаш пиши ми на лични ще ти дам кординати на учителката.

# 177
А като е такова ужасно времето, отлагат ли ги планираните ски у-ща от детските градини?
Нашето ходене наближи и почвам да се притеснявам, защото синоптичните прогнози са отчайващи  newsm78

Миналата седмица клиентите ни се изплашиха и не дойдоха. Т.е., директорката на детската градина го отмени. А времето въобще не беше толкова ужасно, нито пък е сега. Имайте предвид, че по това време на годината температурните инверсии са доста често срещано явление - т.е. по планините е по-топло, отколкото в града. София е в котловина - никога не съдете за времето на Витоша по времето в София - няма нищо общо. Та, миналата седмица, когато през деня в града беше - 15, на Алеко беше - 8 - съвсем нормална и прилична зимна температура. Просто медиите насаждат истерия. Пътят към Алеко се чисти редовно - днес стигнахме без проблем и без вериги. Към 10ч полицаите спряха движението нагоре по неясна причина. Ако имате някакви притеснения, не гледайте телевизия, а се обадете на ПСС - Алеко - там винаги има дежурен спасител, който ще ви каже какво е времето. Гледайте и камерите. Напоследък всяването на паника е някакъв национален спорт Sad

Случвало се е наистина да е доста студено. Когато някое дете се оплаче, прибираме го в скиорната. Но на тях обикновено студът не им прави впечатление, нито пък се разболяват, ако са добре екипирани (което не означава два клина и анцуг под грейката и 3 чифта чорапи!!!).

Можете и да ме питате на лични за времето от отминалия ден  Peace

Много ти благодаря !  bouquet
В момента обаче и камерите мисля показват ужасно време на Алеко. Те ще ходят от 12 ти, дано се пооправи.
Ако ме притеснява времето аз сама ще го спра детето ако не го отложат от детската, нищо че вече сме си платили, по ми е важно да е здрав...
Olive  Hug

# 178
Като дете ходех на ски в Двореца на пионерите и всяка зимна и пролетна ваканция бяхме на ски - всеки божи ден - 10 дни. Никога не са се съобразявали учителите с времето, каквото се падне, такова. Така, че не се притеснявайте толкова и пускайте децата, със сигурност ще си изкарат добре, дори и да не грее слънце.

# 179
  • София
Преди ден се върнахме от Добринище - страхотно място за дечица. Времето беше мъгливо и валеше от време на време суграшица, но това не ни попречи да покараме, а малкият да се запознае със ските. За три дни синът ми (на 4,5год.) се научи да прави рало, завойчета и да спира. Много съм доволна и от ски-учителите - там са свикнали да работят с деца... Ако някой се интересува от цените: 15лв/ час индивидуално обучение. Препоръчвам с две ръце за начално запознаване със ските Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт