Децата и ските - 3

• 42 038
  • 659
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Преди ден се върнахме от Добринище - страхотно място за дечица.

дай малко повече информация - има ли свястни и топли хотели, колко са далече пистите от хотелите, как се стига до тях и т.н.

# 181
  • София
Ние бяхме в къща за гости "Гергана" (бяхме с ваучер от сайт за групово пазаруване), но има много прилични хотели в района.
 х. Гоце Делчев - откъдето тръгва лифта и където карат децата е на 10км от Добринище. Ние се качвахме с кола до горе, но има и малки автобусчета, които извозват до детската писта. Собственикът на хотел Добринище поддържа и пистата и съоръженията - от линковете по-долу може да се информирате по-подробно. Лично аз не препоръчвам отсядане в хотела, т,к е доста мизерен, но за сметка на това в цената ти влиза и транспорт до пистата, както и карта за лифта, така, че икономически е най-изгодно там - всеки преценява за себе си.

http://hoteldobrinishte.com/winter/prices_lift.htm
http://hoteldobrinishte.com/winter/prices_ski_school.htm

# 182
За хотели в Добринище - мога да препоръчам Валентино 1 и 2, Даянна, къщи за гости Мира и Парапунови.
Общо взето са хубави всички къщи за гости, много са гостоприемни хората и се стараят.

# 183
  • София
Времето днес беше чудесно! 0 градуса без вятър. Не виждам какво му е ужасното. Гледайте информацията от ПСС и не се шашкайте! На децата не им пука особено в какво време карат.

# 184
Вчера се върнахме от Боровец.Времето беше ужасно- мъгла и сняг
и ние сме се запътили за уикенда към Боровец, мисля да пусна малката с мен на ските на равното де Wink
та да питам само пътят натам с кола как е, покрай язовира предполагам сте минали?
за вериги ли е нагоре?
и да питам номерата на ските за деца от колко започват, кои са най-малките?

# 185
Да покрай язовира.На отиване беше прилично,но на връщане не беше почистено и се пързаляхме доста,със 40 кара мъжът ми- пътя беше бял ,но само на места и не ставаше за вериги.Но тръгвайки на път в планина винаги трябва да имате вериги в багажника  Peace
За ските незнам кой номер - взехме ги да са и до брадичката - тя е  130 ,значи ските трябва да са 120 см. някъде.За децата казват и по-малки са добре ако са начинаещи,за да им е по-лесно ралото.Учителката имаше едни щипки за върха на ските-да ги държи заедно поне за първите няколко пускания .

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 10:02 от gery_djor

# 186
а покрай язовира.На отиване беше прилично,но на връщане не беше почистено и се пързаляхме доста,със 40 кара мъжът ми- пътя беше бял ,но само на места и не ставаше за вериги.Но тръгвайки на път в планина винаги трябва да имате вериги в багажника  Peace
...Учителката имаше едни щипки за върха на ските-да ги държи заедно поне за първите няколко пускания .
благодаря много за информацията, ние сме се катерили с вериги по родопите, няма как в багажника са, но дано не се налага да ги ползваме до боровец.
тя наш'та сладурка е малка, но мисля с мен да се пусне малко, за нея шейна сме приготвили за пред хотела Simple Smile
за моето семейство планината също е здраве. Спомням си като малки щом нещо майка ни усетеше, че се разболяваме с брат ми и хоп, айде, на Витоша.
и спомен от настинката няма после. Сега с тия вируси, илачи, в детските не ги извеждат през деня в студа... да не се разболеят и то имунитетът спада.

# 187
Сега ти видях лентичката - много сте малки Hug
И аз съм на мнение че планината е здраве .

# 188
  • София
За Боровец е по-добър пътят през Ярема. Чисто нов е и се подържа. Няма ги и тия остри завои като през дефилето долу. Железница - Плана - Ярема - Белчин баня - Самоков. Препоръчвам го!

# 189
За Боровец е по-добър пътят през Ярема. Чисто нов е и се подържа. Няма ги и тия остри завои като през дефилето долу. Железница - Плана - Ярема - Белчин баня - Самоков. Препоръчвам го!
сега ще го погледна на картата, за пръв път го чувам тоя маршрут.
иначе през Костенец е голямо изкачване сега, абсурд да минем оттам, де.

п.п. то пътят Дупница - Самоков е затворен, виждам, че за кратко се включваме и по него.
така че мисля по заснежения покрай язовира.
за сухо време, може би е екстра. Благодаря все пак Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 11:05 от jos

# 190
  • София
Дълго време беше в лошо състояние, но миналото лято го ремонтираха изцяло и сега е по-добър от другия. Не е и натоварен.

# 191
Дълго време беше в лошо състояние, но миналото лято го ремонтираха изцяло и сега е по-добър от другия. Не е и натоварен.

мен ме притеснява последния участък от този път. Може би първо при хубаво време ще минем оттам, по картата ми се вижда доста панорамен Simple Smile

# 192
Луда Мара мога ли да те попитам за твоето професионално мнение ?
Спроред теб 4 часа индивидуални уроци достатъчни ли са или  да продължавам с уроците .Става въпрос за детенце на 7 години.
Благодаря предварителна за отговора  Hug

# 193
  • София
Луда Мара мога ли да те попитам за твоето професионално мнение ?
Спроред теб 4 часа индивидуални уроци достатъчни ли са или  да продължавам с уроците .Става въпрос за детенце на 7 години.
Благодаря предварителна за отговора  Hug

Категорично не са достатъчни. Препоръчвам поне по един 5 дневен курс в група на сезон, а в останалото време може да си карате заедно. За 4 часа детето е стигнало до ниво да завива с рало, предполагам. Има още много да учи, а при каране с родители ще затвърди много грешни навици.
Четирите часа индивидуално са добро начало. Няма нужда да продължава така, груповото също върши работа, пък и е по-весело. Simple Smile

# 194
  • Bristol
Луда Мара, а друга причина освен стила има ли, за да продължиш уроците? Аз никога не съм имала ски уроци, но съм луда по ските и ми доставя огромно удоволствие  Heart Eyes 24 години вече мъча пистите с измисления си стил, за ужас на професионалистите предполагам  Laughing
Моите в момента, в който подкараха стабилно рало, започнахме да си ги взимаме с нас. Преди седмица щерката има урок, видях я, че не е забравила какво да прави от миналия сезон, по-уверена е, с влека перфектно се справи и заявих, че повече уроци няма да има, сега ти ме накара да се замисля  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт