Децата и ските - 3

• 42 049
  • 659
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Връщам се от SLS - има много добри оферти; доста по-добри от Интерспорт, който посетих вчера. Поне що се отнася до полари, ръкавици и други аксесоари. Всъщност и детски якета имаше на добри цени като за магазин.

Бая се чудих дали да взема ръкавици с пръсти или без, ама накрая взех вторите. Нещо по-лесни за слагане ми изглеждат.

Как процедирате със слънцезащитните кремове - връчвате ги на отрочетата да се мажат на място, или вие мажете сутрин и разчитате, че е достатъчно за целия ден?

Иначе якето на Dare2be дето си го бях заплюла нещо не ми хареса. Няма да си го взимам, но така или иначе онлайн излиза със 100лв по-малко.

# 526
Аз предпочитам индивидуалните уроци. Но там е изключително важен учителят. Малкият ми син, 5.5години,  миналата година се стресна нещо и категорично отказа да кара, не му допадна учителят, а той беше учил батко му и бяхме много доволни. Тази година, за 3*2 часа се научи да кара с успоредни ски, рало, завои и едно много сладко-"яйце" (детето е клекнало, наведено напред и с изпънати напред ръце-като пашкулче е Simple Smile ) За тези 3 дни се научи да се спуска свободно по 5км-овата зелена писта на Пампорово и по къси сини. (Къса-къса-около километър е, но е много широка.)  Само, че се влюби в учителя и не иска да слиза от ските.
А Пампорово е Мястото за начинаещите, особено деца.  Peace

Би ли ми дала координати на учителя от който си доволна и ако споделиш и цената ще съм ти много благодарна. Сина ми е на 5,5 и от миналата зима го пробваме на ски. По Коледа също се качи за два дни по два часа, но още го държат на равното и той започна да помрънква. Февруари пак ще ходим на Пампорово и ми се иска пак да го кача. Наскоро четох за детска градина на Пампорово и смятам и там да проверя как стоят нещата - по-точно ме интересува по колко време карат ски. Абе като цяло се опитвам да намеря някакъв вариант, затова всяко мнение ще ми е от полза.

# 527
  • София
Някой има ли информация как стоят нещата със ски детска градина на Банско - има ли такава, какви са цените, някакви препоръки?

# 528
  • София
Здравейте!
Имам въпрос относно самите ски: Знаете ли за фирма, която продава ски и следващата година ги заменя срещу доплащане за по-голям номер? (може и втора ръка). Запознах се с един много симпатичен човек на Семково, с когото коментирахме този вариант, но съм загубила визитката му. Sad
На стадион Юнак не ми се ходи, защото ще отнеме доста време, докато намеря добри ски за двете деца, а другата година трябва да преговарям за замени с различни продавачи.
Предварително благодаря!  bouquet

# 529
Криша, смените на "Юнак" се правят без значение от кого си купила екипировката. Peace

# 530
Освен Мачирски, знаете ли други предлагащи съботно-неделни ски курсове?

# 531
До колкото ми е известно стандартните магазини за спортна и ски екипировка не предлагат тази екстра, което е адски неудобно за родителите.
До сега винаги съм правила смяна на стадиона В.Левски.

# 532
Нашият юнак е на 5 и миналата година се кацчи на ски - един ден с учителка индивидуално, кара два часа и беше много въодушевен. На следващия ден само като обу обувките и сложи ските и започна да реве - сигурно от умора. Сега и дума не дава да се продума. Как да го убедя? Само да кажа, че май с всички начинание е така - най-вече, защото не може да си представи, че някой ще го учи, а той няма да знае. Колкото и да му обяснявам, че учителите са, за да учат - не, иска да може да прави всичко преди да е опитал

Моля, за съвет

# 533
Дъщеря ми се качи на ски на 3 г., но ние я учим. Също ревеше, хвърляше щеки и се ядосваше, че ските например вървят назад и не я слушат. Обаснявах, че за да кара ски трябва да се научи, че не става от само себе си и й казвах, че аз съм се учила много години и съм падала, и когато съм била на нейната възраст изобщо не съм можела да карам, и че тя се справя много добре. Сега е почти на 6, пак плаче като падне от влека или не може да си хване теглича. Показвам й други хора, които падат от влека, дори възрастни и питам - "да виждаш някой да плаче? Като паднеш - ставаш и пак опитваш." И така, горе-долу вече не прави сцени.

# 534
  • София
Да споделя впечатления от Боровец от тази събота и неделя и възможностите за деца. На Боровец децата до 6 години карат безплатно, от 7 до 12 години с намаление.
Първо да се похваля, че качихме детето за пръв път на ски и съм много доволна от резултата. Първите минути урок бяха с бащата и мен и бяха трагични. Ските ходят където искат, детето се мъчи нещо, бащата вика и т.н.
Много бързо я предадохме на детски парк Боро кидс - http://www.borovets-bg.com/bg/prices/detski_park_borokids/ . Този парк малко се подценява и от познатите ни, и в нета, но се оказа голямо облекение за нея. В събота имаше само 2 деца и 5 учители и 1 учител се занимаваше само с нея - научи я да се спуска с ръце напред, да прикляка, да стои на езиците. Аз карах и не наблюдавах целия урок. В неделя я записахме пак - вече беше в час пик имаше 15 деца, не се занимаваха индивидуално, но пак беше полезно. Мисля, че още 2-3 часа по този начин и ще е готова за ски учител.

haus, интересно преживяване - може наистина детето да е било уморено. Първия ден дъщеря ми подходи с голям ентусиазъм към оборудването и без мрънкане, на втория леко помрънкваше, че я стяга.

И още нещо като мотив за децата - сега често гледаме зимни състезания, защото почти няма какво друго да се гледа по ТВ. И я питам "Искаш ли да станеш скиорка?" А тя ми отговяра "Да, искам, и да ме дават по ТВ" Може гледането на ски състезания да запалят допълнително децата Simple Smile

# 535
Освен Мачирски, знаете ли други предлагащи съботно-неделни ски курсове?
Мотен също имат.
Дъщеря ми ходи миналата година, доволна съм. То е е един мърморещ, начинаещ пубертет, но инструкторите  успяха да я запалят по ските.

Нахълтвам с молба да ми препоръчате добри ръкавици. Сегашните и не мога да разбера пропускат ли, ръцете ли и изпотяват, но са абсолютно мокри вътре на финала на деня.

# 536
И аз да се включа - защото всичко дотук ми беше изключително полезно.

Съдейки по моята дъщеря, която е на 4 год. и 3 месеца - ските са доста скучно нещо, трудното едно на ръка. Детето се държи мъжки и плаче само вече от крайна умора и не се плаши лесно, не пищи, че не иска повече - но за момента не става и не става - нито на ски училище от градината, нито със смесена група в съботно-неделно ски училище. Вярно е, че може би нещата са несъпоставими - на кънки се научи за 8 ходения - баща й я научи. Може би трябва същото да стане и със ските - ще видим.

За Мотен - съботно - неделни, да супер са за деца от 1ви клас нагоре, или такива, които са имали или имат редовни занимания от родителите - просто детето трябва да има разбирането и концентрацията. Не разбираш ли веднага инструкциите - трудно успяваш да вървиш напред, а инструкторите нямат възможност да те юркат непрекъснато само теб - колкото и старание да полагат да са готини и усмихнати с децата.

И аз си поръчах piz buin mountain от https://beautyshop.bg/ - цената е същата като да го поръчам от амазон...доставката беше в същия ден, така че ....екстра..Simple Smile 

Успех на всички

# 537
  • София
Всички училища на Витоша имат съботно - неделни курсове.

# 538
Синът ми е на 4 години. От градината предлагат ски-училище от Марина Спорт.
Едната преподавателка ни убеждава да не го записваме от тази година, а да изчакаме, защото детето било малко, няма да може да се справи с преобличането и ски екипировката, че щял седи мокър цял ден и да се разболее.
Според вас в първа група децата справят ли се? Лесно ли им е? И боледуват ли много? (става въпрос за 5 дневен курс) Последното също ме интересува, защото учлището е в седмицата, когато има и рожден ден.

# 539
Нахълтвам с молба да ми препоръчате добри ръкавици. Сегашните и не мога да разбера пропускат ли, ръцете ли и изпотяват, но са абсолютно мокри вътре на финала на деня.

На моята щерка й купих ръкавици ROXY от магазин SLS на бул. Черни връх, много са добри.
Изобщо не й се мокрят ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт