Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Нелина,поздравявам те за красивото сърце Hug
Мишока,страхотна торта .Забавни диновци ,и те миличките са коледно настроени Wink
Мариетка,страшно много ми допадна тортата.Елхичките са превъзходни.
Мечо пух,здраве и дълголетие ви пожелавам   bouquetТортата е страхотна ,а от парченцето с удоволствие ще опитам.
Валерия,невероятна си .Точно в твой стил.Ти наистина си вълшебница.Не бих се осмелила да разрежа подобен шедьовър.Благодаря за клипчето.Приказно си го направила.
Ванче ,и двете торти са прекрасни .Птицата ми е фаворит .Сякаш току що е кацнала.
Една торта от мен и бягам в кухнята че при мен е много захарно.

Явно погрешка беше сложила между таговете за снимка друг линк, вместо този с картинката  Hug. Прекрасна торта!

# 301
Както си знаех Ванчето и Вал ме изпревариха докато се накумя и си цопнаха прекрасните творения.Затова ще си помисля дали да пускам ли тортето си от днес за утре. newsm78
Ванчето,тази със копчетата е много сладка,весели по детски цветове а куклето отгоре така щастливо се усмихва.Ноооо,ми липсва твоя си стил тук сякаш всичко вика МИНАААА.
Виж гълъба е друго нещо,тои си е точно твоят си стил такъв какъвто го харесвам.Гълъб или чайка няма значение-прекрасен е,още по-вече тия от Перник надали знаят разликата  Mr. Green Joy
Вал,незнам какво да кажа.Твоите торти са наистина за музеи на захарните фигури.Страхотна,уникална,прекрасна иии ааа,ъъъъ незнам още какво.Само как можа да напълниш таз шейна та горкото еленче полегнало да събира сили.Не ти ли беше жал за прекрасната животинка,незнам до защита на животните ли да пиша да те разследват newsm78 чудя се.
Албенке,супер тортичка както винаги.
А сега все пак ще си пусна тортичката.Между другото това ми е и първата коледна торта/като не броя първият си път със рисуваният дядо коледа/за дечица и както винаги спешна от днес за утре.Харесвам си я много защото вървя леко и без проблеми,сякаш знаеше че ме боли зъб и хич не ми е до нея.
Мариета,благодаря пак за идеята за пудра вместо сняг.Улесни ме много.

# 302
Момичета, моля за помощ - може ли някой да ми даде линк към рецептата за тесто за оформяне на цветя за украса на торта, което се приготвя от захар и смлени бадеми?
Преди няколко месеца ми беше попаднала от някоя от темите Нашите любими торти ... - получиха се много красиви /и вкусни/ цветя, но не съм запазила рецептата.

# 303
  • Пловдив
Момичета, моля за помощ - може ли някой да ми даде линк към рецептата за тесто за оформяне на цветя за украса на торта, което се приготвя от захар и смлени бадеми?
Преди няколко месеца ми беше попаднала от някоя от темите Нашите любими торти ... - получиха се много красиви /и вкусни/ цветя, но не съм запазила рецептата.

В Тортената библиотека има рецепта за бадемов марципан Wink

# 304
 newsm78 Стана тя каквато стана почти две теми изпуснах, но от бързото сканиране по страниците останах направо без думи особено с коледната торта на Валерия ... днес два часа и се дивях в офиса и все по нещо новичко и невероятно красиво и изпипано откривах. БРАВО!

Не знам дали гледахте централната емисия новини по Нова ТВ тази вечер, но там имаше репортаж за магазинче-работилница в центъра на София където от повече от 70 години фамилията на майстор Захари произвеждат сладкарски форми. Дали знаете къде точно се намира това магазинче?!

ето и линк към емисията: http://play.novatv.bg/play/261313/?autostart=true   репортажа започва на 32-рата минута

# 305
  • варненка от София
newsm78 Стана тя каквато стана почти две теми изпуснах, но от бързото сканиране по страниците останах направо без думи особено с коледната торта на Валерия ... днес два часа и се дивях в офиса и все по нещо новичко и невероятно красиво и изпипано откривах. БРАВО!

Не знам дали гледахте централната емисия новини по Нова ТВ тази вечер, но там имаше репортаж за магазинче-работилница в центъра на София където от повече от 70 години фамилията на майстор Захари произвеждат сладкарски форми. Дали знаете къде точно се намира това магазинче?!

ето и линк към емисията: http://play.novatv.bg/play/261313/?autostart=true   репортажа започва на 32-рата минута

Не съм го гледала репортажа, но подозирам, че става дума за една работимлничка най-общо казано на Пиротска. Мисля, че се води улица Ст. Стамболов - точно където е е паркинга на синята зона. Близо до него е фирмения магазин на ДМЦ, за конци и всякакви гобленарски джаджи.

Гледах го, точно за това става дума. Значи гобленарския магазин се води на Ст. Стамболов 8, нома ще да е на 4 някъде, да речем.

Вал, изобщо вече каквото и да казвам, ще е изтъркано, за това ще замълча. Поклон!

# 306

Не съм го гледала репортажа, но подозирам, че става дума за една работимлничка най-общо казано на Пиротска. Мисля, че се води улица Ст. Стамболов - точно където е е паркинга на синята зона.
Точно това е!  Mr. Green
ЕТО ти работно време. Незнам дали е сменявано, но има телефони. ЕТО още снимки. ЕТО ти карта. Сега ти обяснявам къде е това. Изхода или входа на Женския пазар, който излиза на Екзарха. Продължаваш по трамвайната линия посока Ботев, по левия тротоар. Вървиш около 100-150 м. и ще го видиш.
Искам само да ти кажа, че нещата не са много качествени. От много стабилна ламарина са, но адски бързо ръждясват. А, са и скъпички. Но, отиди и виж на място. Има страшно много неща и със сигурност ще се полакомиш да си вземеш нещо. Аз преди 2 години им оставих близо 200 лв. Сега ме е яд, но тогава нямах избор, щото нямах много формички.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 10:52 от van444eto

# 307
Благодаря много на всички за бързите и подробни обяснения. Тези дни ще се разходя да го видя. Тъй като миналата седмица оставих 200 лв. по интернет магазините за какви ли не джунджурийки няма да повторя твоята грешка Ванче Simple Smile На мен ми трябват няколко размера най-обикновени кръгли рингове, че от толкова цветенца, звездички и снежинки не мога един обикновен кръг да изрежа Simple Smile А и ми е любопитно дали биха изработили формички по мой дизайн. newsm78

# 308
Питала съм. Правели ги на матрици. За една бройка няма кой да ти направи матрица. Относно кръгчетата. Ако ще ходиш само за тях, по-добре отиди до Метро. ВИЖ има ги и КЪДРАВИ. Верно, по 35 лв е комплекта, но не съжалявам грам за тия пари. Адски много ги ползвам, а и са ти комплект. Прибираш ги лесно, не ги мислиш кое колко е голямо и кое с кое си пасва. За рози са ми адски удобни, като са поредни големини. Това е една от най-полезните ми покупки в последните години. Първо си купих правите. Преглътнах цената и след 2 седмици си взех къдравите.  Mr. Green И аз като Валерия - да си имам. Ама, много ги ползвам. И за сандвичи ги ползвам и за мезета. Саламчета и кашкавалчета се режат супер лесно. В ламариненото магазинче ще ти вземат по 4-5 лв /за малките/ на бройка. Ти си сметни. В комплекта са ти готови 11 бройки.

# 309
Patio, виж тук:
http://www.gastrogroup.bg/product/2698/komplekt-formichki-za-sladki-47317-10.html
http://www.gastrogroup.bg/product/2695/komplekt-formichki-za-sladki-47316-10.html
аз имам къдравите. Много са хубави и удобни. Исках и другите, но ги нямаше налични тогава.  Мисля, че ги взех преди време на 17лв.  newsm78

# 310
  • някъде тук
Моля за помощ Praynig в рецептата за тестото за блатове от блога на Димитрана  има пшенично нишесте,обаче не можах да намеря никъде в магазинчетата около нас Rolling Eyes Може ли без него  или пък да го заменя с царевично?

Благодаря, Стефи Hug

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 12:52 от Бела*

# 311
  • София
Бела-може да се замести с царевично нишесте.

# 312
  • София
Вал, благодаря за споделената красота! Сред снимките ми липсва само по-близък план на прозорците, там се виждат някакви сенки, нещо като че ли отвътре...Любопитна съм:)

Весело посрещане на празниците, момичета!

# 313
Валерия,всеки път си мисля,4е няма с какво пове4е да ни изненадаШ..но то твоите възможности нямат граници...трябваШе ми поне 4ас за да разгледам всеки един детайл...УНИКАЛНООО
Ван4е,абе незнам от кого си гледала,но тортата е супер готина
Гълъба е страхотен
Дитсанммного ми харесва тортата ти
Мариета и двете ти торти са много хубави
МиШока,и твоята торта е много готина
Ме4опух,да сте живи и здрави и много да се оби4ате и уважавате.Тортата е много хубава
Дойде ред и на моите смърфове.Толкова ядове брах с клиентката,4е ме докара до нервна криза Mr. Greenако имам още една такава и спирам да правя торти

# 314
Ха сега,честита ви зима!!!Повече го докарва на природно бедствие,ама нейсе-ще оцелеем пак! LaughingЗапочвам с въпроса си,че като ви писне да ме четете-може да не стигнете до него Mr. GreenЗнае ли някой как се държат един към друг айсингът и кристалината?Доиграло ми се е на тема витраж...та да знам мога ли да ги ползвам съвместно Grinning
Сега поред на разглеждането.Патри,как може да се излагаш с тези елементарни торти,сега Mr. GreenСрамота Mr. Green HugАко си видиш сърцето - не съм аз!!! Naughty LaughingТатит,то,боядисването,беше лесното... JoyМишока,трай сега,не ме издавай за плочките!Едвам си ги събрах LaughingА твоите нахилени диновци,с шапките,ме разбиха!! HugИ що не украси всички сладки,аааа???Егати мързела Mr. Green JoyМари ета,това с ръкавичката,е жестока идея!!!На какво я суши?Хрумват ми разни възможности за " тука има-тука нема" Mr. GreenСтефина,Мечо пух,благодаря за хубавите думи!Вал,абе ти...ми тя... ама то...отивам да си търся някъде думи,че иначе ще е препис на всичко казано за тортата ти дотук HugВанче,много весела детска торта,много копчета много нещо-ама всяко си е на мястото!!! GrinningИ гълъба си го бива-как го щракна таман преди да излети,а? LaughingАлбенка,кажи сега,че и това е рисувано направо отгоре и числото на падналите жени се увеличава JoyДитсан,много,много хубава торта!!!Как правиш този релеф така,да не изглежда плосък/ама че идиотски го обясних ooooh!/Май не пропуснах никого!
Пожелавам на всички най-светлата,най-уютната и най-щастливата Коледа,която можете да си представите!Прегърнете родителите си,ако са още с вас...!Потопете се в очите на човека до себе си,или си обещайте да го потърсите,ако още го няма....!Седнете на пода и играйте с децата си,защото много бързо отлитат....И ще усетите щастието...И ще бъдете щастливи!!!!
Пожелавам ви го от все сърце!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт