Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 181
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Покрай подготовката за празниците да се включа набързо и аз.
Mishoka, много оригинална идея за коледните диновци и ганаш за сняг. Завидно количество меденки си направила. Heart Eyes
Маri_eta, и твоята идея за ръкавичка е страхотна.
Metchopooh, със закъснение ви честитя годишнината от сватбата   bouquet А кошницата добре си я оплела, аз още не мога да се престраша. И един съвет, писала си, че времето ти е било кът, но ако можеше цветята да не се на една равнина, т.е. по-високо да ти е в средата  Hug
Van444eto, страхотна компилация! А гълъба от какво е вътре?
Валерия, как да подмине човек колосалния ти труд. Но защо елена е вързан само с една връвчица или юздичка (не знам как да го кажа) - разчита колата-шейна да се придвижи на собствен ход ли?  Mr. Green Шегата настрана - СТРАХОТНА е с всичките елементчета, фигурки и дребни детайли!!!
Албена, нека всичко лошо да е отминало при теб  Hug И както в кухнята така и всичко около теб да е захарно  Heart Eyes Отново красиви торти!
Ditsan, дано тази първа твоя коледна торта да е началото на дълга поредица такива, и както ти е вървяло с нея, така да е и с всички останали  Hug Много е оригинална и красива.
Патрияни, не се ядосвай - смърфовете и тортата са страхотни. Няма начин да няма претенциозни клиенти, но ти пожелавам тази да ти е последната такава  Heart Eyes
Бени2, много добре ти се е получила обувката и тортата.
Thedragonbg, добре завърнала се - и кексчетата и морскато торта са хубави!
Флориана, нямам опит с вафлена плака, но момичетата са писали, че се измазва с кристалина отгоре. Продават се и разфасовки от 1кг.

# 331
  • Варна
Пускам ви моите меденки с пожелания за
Весела, красива, усмихната Коледа и много щастливи мигове с любимите хора! Бъдете здрави и дано да получите най-желаните подаръци!

# 332
Благодаря, Саси. 
Какво е кристалина и откъде да си поръчам? А отдолу с какво да го намажа?

# 333
Пожелавам ви най-шастливата коледа!Нека всяка снежинка,която пада от небето е една ваша сбъдната мечта.

Флориана,и отдолу и от горе се маже със кристалина.А няма как да си поръчаш трябва да си купиш от Кадемлия,адреса го има във библиотеката.
Саси,благодаря ти мила за пожеланието ,то май и така стана .
Ето и поредната торта на празнична тематика.

повече снимки тук:
http://ditsan123.snimka.bg/cooking/torti2.598534.25913906
Довечера на спокойствие ще ви разгледам и коментирам.Така и така не мога да спя поне ще  ви разглеждам карасотите.

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 15:13 от ditsan

# 334
ditsan , много хубава коледна торта
Саси , разкошни меденки
thedragonbg, много са ти хубави кексчетата
Албена , отново много хубави торти, особено тази с розите  Simple Smile
Сега да ви покажа и аз моята коледна торта и с нея искам да ви пожелая:
Весела Коледа! Бог да закриля делата ви и да се сбъдват мечтите ви!

# 335
Момичета весели празници и нека празниците да ви донесат още много градивни идеи и вдъхновение за вашите прекрасни торти.

# 336
  • ГОре на черешата...
Честито Рожедство Христово! Здраве, мир и благодат за вас и вашите домове!

# 337
  • София
Благодара за пожеланията на shemet_neveroiaten, ditsan,  mari_eta, Valeria, hrisiv, Tatitt, Албена, patriyani, Beni2, Саси
Valeria . Изключителна коледна торта, изглежда като къща излязла от коледна приказка, много готини снежни човеци, хареса ми и идеята за шейна тип ретро автомобил. Съпругът ти определено има талант за заснемане и сглобяване на клипове, много ми харесва как е представена тортата, както и музиката към клипа.
За промените в рецептата на Шоколадово портокаловата: Първо направих какаовия блат и много ми хареса. След това направих белия, като сложих в него настъргана портокалова кора. Като го изпекох ми се стори много тежък и реших, че нещо не съм направила както трябва. Понеже беше 2 през нощта реших да си лягам, на сутринта го направих пак, но си стана пак същия. Ядосах се и спретнах два пандишпанови блата по рецептата на Пепи. Чак след това ги срязах първите блатове и се оказаха доста вкусни, така, че за тортата ползвах двата блата по рецептата на Пепи и единия по рецептата на Ири.
Ганаша не го правих по рецептата, а така както си го правя аз 500 мл сметана, 500 гр натурален шоколад и 125 гр. Масло. Портокаловото сладко го направих точно по рецептата, много ми допадна като вкус. В оригиналната рецепта се смесва с маскарпоне, но аз го замених. Взех една заквасена сметана и я разбърках леко, от Баварския крем на Вива, разбих 250 гр с 500 мл мляко. Смесих сметаната, портокаловото сладко и баварския крем. Стана страшно вкусно и леко. Сложих един желатин в 40 мл вода, щом набъбна го загрях и го прибавих в крема, когато започнах да сглобявам тортата. Комбинацията от кремовете и блатовете беше страхотна, съчетанието шоколад, портокал много се хареса у нас.
van444eto много е свежа тортата по модел на Мина, хубави цветове. И аз ще помоля ца линк към молдовете за копчета. Гълъба е готин
Tatitt Мадам Шугаро, а много готино  hahaha! Бързай с идеята да не те изпревари някой  Wink
Албена благодарност и за клипчето, което си заснела за шоколадовата заливка. Тортата със Стела е много красива. Пух как си е полегнал, явно е преял с мед  Mr. Green, много е хубава розовата двуетажна торта. Уникално е нарусевана тортата с юги йо
ditsan Страшно ми харесва тортата ти с Пух, мноого добре се е получила апликацията, как точно се прави туй чудо. И втората тортата на коледна тематика е много хубава.
patriyani Много е хубава тортата със смърфовете, много е готина къщата им. А на таз клиентка хич не и се връзвай, не си струва да си хабиш нервите за такива хора.
Beni2 много готин чепик си спретнала, харесват ми розичките и гривничката и розомите цветя по борда. Не разбирам какво не ти харесва. Страшно сладка коледна торта.
mama venzislava2 симпатична коледна торта
thedragonbg готини кексчета
Саси благодаря за съвета, следващия път като се реша да нещо подобно ще го имам предвид. Много весели и кресиви меденки.
Флориана за разпечатките върху вафлени листа – аз слагам върху торта покрита с фондан. Мажа картинката отдолу с кристалина/купих си я от Змееборец, на Кадемлия 6/ Първо леко я затоплям в микровълновата, после с четка мажа или листа от долната страна или направо мястото където ще я лепя. След това поставям картинката върху фондана/слагам върху бял фондан, за да не прозира през картинката/ и внимателно намазвам с четката и върху картинката, не се маже много, защото може да се замаже картината.
иглика333 Чудни са ти меденките!

# 338
  • София
Честита Коледа! Бъдете здрави и щастливи, усмихнати и обичани!
Поздравявам Ви с меденките за коледния базар в училището на дребка. Благодаря на Иглика и Мариета за позволението да използвам идеите от меденките им   bouquet

# 339
Минавам само да ви пожелая Весела Коледа! По-късно ще ви чета

# 340
  • ГОре на черешата...
Мечопух, страхотни меденки, сигурна съм, че първи са се изкупили Peace!

# 341
  • ВАРНА морето сините вълни
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И БЛАГОПОЛУЧИЕ!

# 342
  • Бургас/Пз
Честито Рожденство Христово! Бъдете здрави, щастливи и усмихнати! Нека и творческото вдъхновение никога да не ви напуска!

Преди няколко дни станах две години откакто се запалих по тортеното хоби. Не съм направила кой знае колко много торти /между 50 и 60 може би/, но всяка една ми е доставила огромно удоволствие. Благодаря ви, че ви има и за помощта , която винаги сте ми оказвали!

С тортата за 13-тата ни годишнина отбелязах и двете години тортоправене. Съжалявам само, че не можах да я направя със захарно покритие, но понякога това , което замисля човек не се получава, особено като е за домашни поводи! Иначе вкусът беше невероятен - блатове с кафе по рецепта на Ирина Купенска. Крем с филаделфия вътре и бял ганаш отгоре.

Тази тортичка е едно набързо спретнато Червено кадифе, което ми отрови живота, но отивахме на импровизиран РД на приятелка и трябваше да се действа бързо. Накрая третият блат се превърна в бонбони и средния блат всъщност бяха те. По-късно ще сложа снимка и на разреза, който е интересен! Тези листенца ми станаха доста големи, но нещо не можах да преценя размера на време!

# 343
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!!!
Мили момичета,вие и вашите близки хора,бъдете здрави,щастливи,обичани и обичащи!!!
Много коледно настроение носят последните странички,чудесни сладки произведения видях HugОсобено ме впечатли тематичната торта на Дитсан!!!Изключително оригинална като идея и изпълнение!!!Браво, Диди HugАни-д,честита годишнина!Още много пъти по толкова да празнувате заедно  bouquet/ти съжаляваш за покритието,а у дома съжаляват за тортите от миналия ми период Mr. Green- без покритие,с много крем и сметана отвън Laughing/
Най-накрая стигнах до тортичката за малката ми племенничка Маргаритка Heart EyesНай-важното е,че вече всички проблеми отминаха!!!И мама, и бебка са добре,щастливи, у дома с кака и татко!!!Макар и след четиридесет дни,с тази тортичка казвам:Добре дошла, Марги!!! Heart Eyes Hug  bouquet
/ По традиция-щъркелите носят бебетата,но-първо-не ми се правеше щъркел Mr. Green и- второ- традициите не са това,което бяха... Joy /

От мен- приятна вечер на всички!

Последна редакция: нд, 25 дек 2011, 21:10 от МаринаД

# 344
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.
ЗДРАВЕ ,ЩАСТИЕ ,КЪСМЕТ ,ЛЮБОВ НА ВСИЧКИ ВАС .БОГ ДА ВИ ЗАКРИЛЯ И ДА БДИ НАД ВАС И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv … 96&path=83563
Това е моят специален християнски поздрав за вас

Общи условия

Активация на акаунт