Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 163
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро! С малко закъснение- ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ВАНЧЕ!Здраве,здраве и здраве ти пожелавам-другото се постига,а духът-си го имаш!!!
Честит имен ден на всички именници!!!Бъдете здрави и щастливи  bouquet  bouquet
НелиДи, Ани д, Дитсан- много се радвам,че ви е харесала моята голяма,бяла птица LaughingНели,кради,не се притеснявай JoyСамо се обади да ти кажа туй-онуй за нея,че да ти е по-лесно!!!А къщичката ти се е получила много добре!Ани-по тая причина/за торта с крем и т. н./днес, за именния ден на брат ми, съм направила една,с която да си се мажат на воля Mr. GreenАнири, туй чудо ако е твоя работа-аз съм спокойна,че не съм единствената луда-струва ми се не по-малка играчка от мозайката ми LaughingНалика,много хубави сладки,за чудесна кауза-браво!
Пожелавам хубав празник на всички, които празнуват Стефанов ден!!!

# 361
Честит Имен Ден на марулкината Стефи и на стефината Стефи! Да са ви живи и здрави, да ви носят само радост и гордост!
Честито и на всички други именници!

# 362
  • Варна
И от мен на патерица:
Честит рожден ден Ван444е!!! Желая ти много здраве, креативност и да не яхаш често метлата!   bouquet

МаринаД, невероятно нежна торта!
Стаси76, сладки Микита и торта!
НелиДи, готина медена къщичка. А най-важното е, че си се забавлявала при направата.
r.i.angelova, много е хубава юбилейната торта. Вярно е това, че най-често нашите семейства остават без торта. Дори дъщеря ми повтаря, че на хората само правя торти, а за тях - нищо  Mr. Green Правя, но не толкова често, колкото им се иска  Mr. Green
Анири, това подарък ли е или торта? Шегата настрана, добре, че се вижда подложката - много е красива, също и много трудоемка  Hug Поздравления за труда!
Налика, хубави сладки за хубава кауза - поздравления! А за тортата не се притеснявай - важното е, че хората са я харесали. Все пак сме различни и имаме различни вкусове. И продължавай да експериментираш   bouquet

Честит празник на всички, които празнуват на Стефановден!   bouquet

# 363
ЧЕСТИТА КОЛЕДА, МОМИЧЕТА!!! ДА СТЕ МИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ВИНАГИ ПОЗИТИВНО НАСТРОЕНИ!
Честит празник и на всички именяци, празнуващи днес. Бъдете живи и здрави
Благодаря на всички, които почетоха моя празник и тук, и на ЛС , и със СМС и с тел. обаждане, и на имейла и във ФБ. Както винаги, много се възгордях и надух от вниманието!
Очаквам с нетърпение рожденденическото ти откровение - имам спомен, че по това време на годината ти се развръзва чудно езикът. Wink[/size]
newsm78 То, не е за говорене сестро!!! От 100 години слушам, че 40тия рожден ден не се празнувал. До преди няколко години повтарях, че напук на всички суеверия ще спретна луд купон с 40 човека. С годинките, обаче суеверието взе да ме обхваща и мене. Тази година бях решила че, ако до средата на ДЕкември някой не ми даде някакво, та макар и елементарно обяснение ЗАЩО НЕ СЕ ПРАЗНУВА ТОЗИ ДЕН, ще си направя купона. Наслушах се на всякакви версии. Тази цифра 40, навсякъде свързана с религията, винаги ми е била странна и необяснима. До скоро, обяснение нямах! И реших че ще си направя купона все пак, та ако ще да е последния. Е да, ама не! Преди 2 седмици 1 човек ми каза следното: "40тия рожден ден се предполага че е средата на живота ти. На този ден, е хубаво човек да си остане сам със себе си, да си помисли добре, да си направи равносметка на изминалия половин живот и да си планира следващата половина." Ами.... добре. Приех го. Незнам колко е вярно, но най-сетне получих все пак някакво обяснение.  Отказах се да празнувам. На Коледа си заминахме на вилата. На 26ти сутринта, реших че ще се прибера и ще равносметквам, ще си задавам въпроси и ще си отговарям, няма да се лъжа, ще бъда честна и откровенна със себе си, ще мисля, ще планирам, ще се съдя, ще си обещавам, ще се критикувам и всичко останало! Ще бъде Деня на страшния съд. Зарязах домочадието на вилата и си затръгвах към 12 часа. На входа на София, точно на караулката, на един светофар, както си стоя пред 3ма полицаи чувам бесен клаксон. Поглеждам и какво да видя. От една позната кола със свалени прозорци, стърчи до кръста една позната глава с още по-познати огромни цици. Една от лудите ми приятелки. Крещи като луда: Качевааааааа, Честит Рожден Ден! Къде отиваш?" И аз крещя "Прибирам сееееееее......" "Няма да се прибираш, ще празнуваме, карай пред мен!!!" , "Ама...." , "Няма ама.... карай пред мен, че стана задръстване!" "Добре, ама набързо. По едно кафе за половин час". Полицаите ни глеееедат и се кикотят. Поглеждам ги аз, подсмихвам се невинно и вдигам рамене питащо и се чудя как да завия от крайна дясна лента, наляво,  единия полицай излиза на платното, честити ми рождения ден, вдига палката да  спре колите до мен  и ми се покланя подсмихвайки се да завивам. И аз...   бам наляво с десния мигач. Ескортира ме оная лудата до 3тата ни приятелка. Под охрана, за да не избягам ме качи до тях и какво се оказва. Двете шматки имали идея, да ми дойдат на гости тази вечер. Обяснявам им аз, че трябва да се прибера и да размишлявам, щото тая годишнина не се празнува и те: "Хич не ни пука че не се празнува! Ей, сега ще те размишляваме ние! Ще те разнищим, ще те осъдим и накажем!" Е, кой по-добре ме познава от тях?!?! И се почна "Часът на Ванчето"... Бързото ни кафе беше до 11 вечерта. Разнищиха ме, анализирахе ме, оправдаха ми греховете за 1вите 40 години, подредиха ми живота до 160 тата ми годишнина и ми дадоха торба с полезни съвети и пионерски поръчения за изпълнение. Домашните ме издирваха, като разбраха къде съм умряха от смях. Мъжа ми каза нещо от сорта: "Така, така! Тия двете ще те оправят!"
Та, така! Така си изкарах празника. Пожелавам го на всички. Беше забавно, нетрадиционно, непланирано и много поучително и сърцераздирателно.  Mr. Green

# 364
Ванче, честит рожден ден! ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ,РАДОСТ!Много вдъхновение,усмивки и красиви моменти!Наистина е било незабравимо и пълно с емоции празнуване!!!!Дай  боже всекиму такова празнуване!

Colova-благодаря за милите думи, тортата ти изглежда много красива!
Nakita-
Здравейте, аз пак ще си попитам - знаете ли рецепта за заливане на блатове с бонбонки Лакта?
И рецепта за крем за торта със варено кондензирано мляко? Влязох в блога със рецепта за храна за Ангели, имаше препратка към много вкусна торта с варено кондензирано мляко, но линка препраща към друга рецепта  newsm78
Ето линка към тортата-http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/06/blog-post_23.html
може би  си отворила другия към начина за издълбаване на мъфините, а там има рецепта за използване на жълтъци...А stefina е дала вкусно звучащ крем.
Краси...-всичките ти торти са страхотни и тази с иглуто и момиченцето мече и 7-те козлета....
Сиси7510- най-ми допадна тази с моторниците- супер е!Мъфините ти са страхотни!
Дитсан- бъчвата е страхотна!Какъв резил?младежа май не е пийнал още, нещо притеснен ми шзглежда
ОГ- чудесно слънце и м ного ми е весело-Хем е слънце , хем със зимно шалче!
Бонбониерата е чудна!
Татитт- много хубав шах и коледните сладки- много са красиви-пак да им се възхитя!
Марина Д- чудна подложка!!!Невероятно търпение и желание!!!!
Албена -  много красиви торти- фаворит  ми е за 18 годишната рожденичка!Много е нежна и елегантна!
Шемет невероятен!0 Уоууууууу каквни острови и съкровища!  Браво!
Стефина-  красиви меденки!
Uinen-харесва ми тортата ти!Цветята са много добре направени!-Надписа шоколадов ли е или оцветен РА?Може  би си разредила шоколада, ако е шоколад?Все пак се чете...
НелиДи-Каква шейна си спретнала само! И коледната къщичка- много , много е хубава!
Патрияни-много и много красиви торти-мотора е много хубав! И какви цветове си постигнала!!!Торбичката с парите- много е реалистична !Браво!Кънката е невероятна! С какво е покритието Й?
Мишока- ей, че весели ботушки!!!
Мечопух-благодаря ти!Наистина са много вкусни кексчетата!Тортата кошница е много много хубава!!Меденките също са много красиви!
Valeria –Невероятна торта!Като от приказка !Всъщност си е приказка!Какво правиш с всички тия фигурки? Ретрошейната е супер
Van444ето-Много ми допадна птичето! Обожавам птичета!Чудно е твоето!
Beni2-много хубава обувка!
Саси, Иглика333-чудесни меденки!
Дитсан-много е хубава тортата с младенеца и Богородица!
R.i.angelova-много изящни лилиуми-много е нежна тортата!
Анири- колко много п лочки Много красиво и оригинално покритие за тази огромна торта!!!
Налика- красиви неща си направила.В нашето училище пък някаква баба се развикала,че ше извика ХЕИ и издали заповед, че няма да има коледен   б лаготворителен базар- дъщеря ми   бе ше много разочарована- украсявахме до малките ч асове меденки ....но пък си хапнаха децата...

моя АКК

и нещо друго много вкусно, струва си дългото му приготвяне-всъщност то си се приготвя само.

Коледен пудинг

# 365
  • На небето
МОМИЧЕТА, ПРОДАВАТ ЛИ ВЕЧЕ МОДЕЛИРАЩА МАСА НА КИЛОГРАМ (за Варна)? ТРЯБВА МИ 1кг.? Имам един останал, но е с минала годност.

# 366
  • София
Ванче, честит рожден ден! Желая ти да си здрава за да летиш на метлата си дълги години, щастлива за да имаш настроение за още много торти, затрупана с поводи за усмивки за да ни развеселяваш и нас със забавните си истории. А както виждам прекрасно си си изкарала, винаги бъди заобиколена с такива прекрасни приятели.  Hug
Честита Коледа, бъдете здрави и щастливи, обичани и обичащи!
ani_d Честита годишнина, да сте здрави и щастливи, да се обичате и разбирате още дълги години! Много готина коледна торта
МаринаД Да Ви е жива и здрава Маргаритка, да расте усмихната и обичана! Тортата и е изключително нежна и ефирна. Много ми харесва лебеда, перата му са страхотни. Цветчетата отстрани и отгоре са подредени много красиво.
stasi76 страхотна коледно Мики маусова торта, много хубави елхички.
NellyDi много хубава се е получила Медената къщичка, личи си, че сте се забавлявали.
r.i.angelova и тук да си кажа страхотни лилиуми, прекрасна торта, изчистена, изпипана. Бравос!
Анири много идейна торта, точно като коледна опаковъчна хартия
nalika много хубави коледни сладки, а за тортата от вътре не зная но отвън е много хубава. Пък и то хубавите кремове се получават като се експериментира. Не винаги става това което ни се иска, но с още някой и друг опит се получава.
BiankaD Страхотна коледна торта, идеята е перфектна, реализацията отлична. Много, много ми харесва! Жалко за проваления базар, децата определено се радват, но хора всякакви. А този коледен пудинг изглежда ужасно вкусно  Mr. Green
Аз коледна торта нямам, но ще Ви пусна тортата за рождения ден на бащата на една приятелката, който е оперен певец. Естествено закачката беше със слагането му до Тримата тенори Wink Вътре вече един от любимите ми портокалови кремове в комбинация с ганаш от натурален шоколад.

# 367
  • София
Забравих, да питам ЩЕ ПРАВЯ ЗА БРАТОВЧЕДКА МИ ТОРТА КОЛА/ДЖИП/ в началото на януари, ще съм благодарна за всякакви постъпкови или други снимки или клипчета. Предварително благодаря Hug

# 368
Честит имен ден на всички празнуващи днес и Честит рожден ден на Ванчето с чиито постове всеки път се забавлявам изключително много и все затварям браузъра с усмивка да уши. Запази и доразвий лудостта си, спонтанността си и лудите си приятелки допринесли за хубавия ти рожден ден!
 smile3525 newsm51 smile3525

С малко закъснение ви пожелавам весели и светли коледни и новогодишни празници, както и много вдъхновение за нови тортени висоти

Това е моята коледна торта с декорация спретната за час и половина докато пържолките на Коледа цвърчаха във фурната. Напоследък съм много ама много зле с организацията на времето за каквото и да било. Коледните ми меденки 2 седмици чакаха ред да бъдат украсени и така и не успях да издокарам всичките Sad Все още имам 2 кутии с недекорирани които най-вероятно накрая ще украся и ще прибера за елхата догодина, но се надявам поне къщичките за нова година да успея да "иззидам".

# 369
# 370
  • София
Весела Коледа на всички!
Честит Имен ден на празнуващите днес!

Ванче, невероятно си си изкарала на рожденния ден, направо изненада мечта!!! Много се радвам!

BiankaD, много елегантно си ни поднесла коледните си изкушения! Този пудинг...изкусителен на вид и още повече по рецепта...Може и да се пробва догодина Simple Smile

nalika, хареса ми цветовата гама на курабийките Simple Smile Хем нежно и непретрупано, хем леко встрани от класиката.

Е, аз по Коледа все пак решавам да посвърша някаква работа Simple Smile Ето каква:

Още малко от същите

# 371
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Благодаря на всички за хубавите думи за коледното ми творение! Hug

Ванче, идеално ти се е получил 40-ия РД - винаги импровизираните и непланувани ситуации се получават най-добре. Simple Smile

МаринаД, аз много се впечатлих от мозайката ти! Благодаря и за ноухау-то, и аз бих захванала нещо подобно, ако ми изпадне повод.
Тортата ти с лебеда също е прекрасна! Стилна и изчистена!

BiankaD, много е красива рисуваната ти торта! Запазих си я в любими!

nalika, чудни сладки!

Patio, dimitrina73, много коледно настроение лъха и от вашите сладости!

# 372
  • Sofia
Празници, делници, понеделници.  Laughing
Не мога да стана тези дни от масата, че да видя кой какво празнувал и макар да ме залупа с патериците по главата с огромно закъснение искам да честитя поредния юбилей на другия Дзвер!
Ванче, жива и здрава да си ми душко, още много юбилеи да празнуваш, кой от кой по-щур, бъди все такава откачена и непредсказуема!!!
Сега като се замислих обаче Стефина ти е откраднала името, защото си родена между Христов и Стефанов ден, щеше да ти тича много комбинация от двете имена Стефка и Христина, майка ти от кой джоб го извади това Ваня сега?  Laughing

Вал е сега ме уби – ако успееш да си запазиш тортата, без вътрешността, моята бизнес идея ще процъфти .
Хайде да си стискаме с теб ръцете и да започваме с бизнеса, защото аз тортата успях да си я хербаризирам със съвсем леки корекции.
Бях покрила тортата със странични парчета, като отзад бях прикрила с прозорците, само 2 нови прозореца ми се наложи да направя, защото тези се строшиха иначе етажите си извадих като разрязах покритието отделих го малко като кора и вдигнах тортата нагоре, на нейно място набутах дъмитата, които взех от Ксеркс. Долният етаж така беше стегнал, че от страни тези неправилните форми просто така си останаха кухи без да се променят. Единствено на ново слагах отгоре един кръг ММ на всяко дъми, защото нямаше как да отлепя старото.
Вкусът на тортата дойде ми в повечко и определено няма да повторя, може да е вкусна и т.н ама в 1 доза, а в 5 вече е извратено признавам си.

ditsan, много ми харесва така 2Д тортата ти.
Патри, този Дядо Коледа не ти ли донесе някое ново фото, че крещяща нужда имаш и ти от него?  Laughing
Тортата със смърфовете ти е много хубава, при все че ги ненавиждам аз тях, но си разиграла много добра сценка, ако и снимката ти беше хубава, цена нямаше да имаш.  Laughing
Beni2 за обувката не знам ама тези перлички са като истински, как ги прави?
Албенче, куфарчето е страхотно.
Поздравления за всички творили кексчета, меденки и производни, тази година аз възложих тази задача на малката и тя маца с айсинг където и както и падна.
ani_d, честита годишнина и честити 2 годинки, следващия път по-малки снимки пусни!  Laughing
А куполът ми е кух, съхна на една топка, която имам от малката пълна е с едно пате вътре, което плува във вода.
А колко е глътнала, ами мисля една кофа да е глътнала тортата, тъй като имах толкова като я почнах с все фигурките и на финала се оказах с една люспа пико.
Маринче, за пореден път съм впечатлена от идеята ти и от реализацията и, страхотна е тортата ти, браво!
Стаси, много изплезени тези микита, може би подаръците които са разопаковали са им дошли в повече.  Laughing
Как го закрепи този кокос от страни на тортата?
Руми, малко голо ми стои на мен, бих сложила още цветя, листа, ако можех да правя такива разбира се.  Laughing
Анири, много идейна и различна е тортата ти и страшно ми харесва!
nalika, каква беше тортата, кажи да не се прецакваме и ние.  Laughing
BiankaD, изобщо не знам какво е АКК ама си го изрисувала страхотно, поздравления!
Мечо Пух, браво, купила си си подложки или си фотошопирала зелената тава.  Laughing
Много свежо това с 4-мата тенори!
Patio, изяжте си меденките без украсата в пъти по-вкусни са!
Дими, не изневеряваш на стила си, пак си различна и интересна!
Страхотни са ти са се получили вариантите, предполагам са малки като за подаръци и бисквитките са чудни, браво!

Сега да ви зарадвам, че от нова година Алимко няма да доставят под 100лв, до сега беше минимума 50лв, вече променят политиката си.
Момчето ми каза, че ако е до 100 лв се добавя 10% върху сумата и един вид доставката си е платена, който го устройва, устройва, който не ще се правят комбини.
Също така, кака ви Надка от Кадемлия казах ли ви аз колко е далновидна  Laughing при нея цената се определя според търсенето, преди няколко седмици и изкупихме айсинга сега го е вдигнала от 10 на 11,70лв, няма такъв друг бизнесмен като нея, признала съм я аз нея.  Mr. Green

# 373
  • ВАРНА морето сините вълни
привет момичета
и аз имам нужда от малко помощ- искат ми нещо с влакчето Томас  и марипоса -това дори не знам дали го изписвам правилно - та има ли постъпково как се моделира влакчето --а за другата -трябва да направя крила на пеперуда и да сложа кукла -не мога да рисувам има ли някъде шаблон на крила -а някой който ги е правил ако ми даде някакви съвети ще съм ви много благодарна

и аз с малко закъснение -Честит рожден ден Ванче -бъди жива и здрава продължавай да ни радваш с твоите творения и  с увлекателните писания които само ти можеш така детайлно да разказваш  Laughing

# 374
BiankaD, изобщо не знам какво е АКК ама си го изрисувала страхотно, поздравления!
Английски Коледен Кейк, аборигенче! Виж колко много знам. От 5 години се каня да го направя, ама си оставам с каненето само...
Сега като се замислих обаче Стефина ти е откраднала името, защото си родена между Христов и Стефанов ден, щеше да ти тича много комбинация от двете имена Стефка и Христина, майка ти от кой джоб го извади това Ваня сега?  Laughing
Първо, Стефина не е Стефина. Второ, ХриСтефка не ми харесва, предполагам че и на мама ми не и харесало. И трето, като първа внучка в родата, съм кръстена на баба си Ваня.  Twisted Evil Доволен?
След малко ще направя ново включване с коментари по последните страници.

Общи условия

Активация на акаунт