Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 093
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Maрципан Варна не е само за фигурки,става и за покриване.
Цитат на: sisi7510
Хайде още веднъж да кажа за "Варната''.  Това е едно от най-лесните теста,макар и не вкусно и бяло като другите. Загрейте водата и маслото,прибавете наведнъж брашното и бъркайте енергично докато започне да се отделя  от стените на съда. Бъркайте още 1-2 мин., за да се запари добре тестото,но не и да загори,разбира се. Оставете го да изстине,покрито с найлонче. Или просто го омесвайте с ръце през няколко минути,за да не хване коричка докато изстива. Не е нужно да е напълно студено или да стои в хладилник. Като започнете да месите с пудрата захар,тестото се втечнява (ако трябва бъркайте с лъжица,за да не остава по ръцете ви). Поема повече пудра захар,отколкото е дадено в рецептата,а захарта трябва да е много фина. И не е нужно тестото да отлежава за следващия ден,можете да покривате веднага. Освен,ако ви остане тесто и трябва да го съхраните за по-дълго време,тогава да,приберете го добре увито в найлонова торбичка и в хладилника.

Ето какво намерих във тортената .
Аз съм правила 2-3 пъти и чаках да изтине и веднага покривах със него.
Дано съм помогнала.

# 676
Мерси ditsan , аз до сега се борих с оцветяване , и опитах да направя пожарна , но  Sick резулатат никак не е задоволителен.Ох желание имам, но може би трябва малко и техники.
 За покритие, имам едно голямо парче не дообработено, и не оцветено,  newsm78 в чуденка съм дали с Варната да покрия тортата или с шоколад.Предвид че вече е омазана с крем, май е по удачно с шоколад да е , ама пустия шоколад ме плаши   Embarassed.По нова година стана провал с една торта Гараш и сега като че ли давам назад.
Може ли малко съвети за покриване с шоколад, защото аз явно не го правя добре/ стана дебело и се чупеше при опит да отрежеш парче от тортата, а сложиш мазнина при разтапянето  Sick/

# 677
Ами измажи със маслен крем,остави да стегне и покрий със Варната.
Масленият крем е масло+пудра захар

# 678
Реших след паузата от месец да намина и да ви видя и какво заварих??...

Мила НелиДи от сърце ти пожелавам розАва лентишка и панделки  Heart Eyes  Лека и безпроблемна бременност Hug

После, нагледах се на шедьоври и уникални произведения на изкуството!!!

И на финал, сметнах, че тоя кич за Леброн аз мога да го направя по-хубаво, от което ми се дигна самочувствието  Mr. Green  hahaha

С торта ще се включа до ден-два, най-много три  Laughing

# 679
  • Sofia
Много ви благодаря за пожеланията!!!

В този важен за нея ден, ти предлагам ръката на сина ми!!! Лика прилика ще си бъдат. Ще си живеят прекрасно в семейната кочинка и изобщо няма да се притесняват и да се карат за такива излишни неща като подредени дрехи! Крайно време е да се сродим! Егати, поколението ще се извъди ! Представяш ли си?  Mr. Green

Колкото и свинско натоварено да ми е няма начин да не мина да не изразя радостта си от отправената покана!!!
За сетен път се убеждавам, че за всеки влак си има пътници, офертата ти го потвърждава, стискаме си ръцете!  Laughing
Просто си представих евентуалния съюз и виж вече трети ден ми е трудно да се освестя, да те предупредя от сега, ще живеят у вас!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Какво искаш да ти разкажа, разплетоха децата чорапите подобаващо.  Laughing
Най-смешното беше, че 3 часа тортата стоя на една маса на вън, бях я извадила преди да дойдат децата, те играха, дивяха, дойде време за свещите и всички чакат да измъкна торта от някъде аз обаче упорито ходя до коша за боклук.  Joy
През цялото време си били мислили, че това било украса към къщата, разровиха цялата торта после та да се уверят, че всичко се яде.  Mr. Green
Имам още 2 дни празненства и приключвам, че вече батериите ми се изтощиха.

ditsan, тази русалка много лежерно така се носи по водата противно на всякакви закони.  Laughing
Мечо Пух, вече нищо различно от зелена подложка не очаквам от теб.  Laughing
Замъкът е много хубав, тази Блум с двата счупени крака също, като ранена кошута се е опнала на поляната.
Cambozzola, на мен течен ми се вижда, че ти е станал айсинга, много ми е неприятен на мен, много цапа, иначе стават красиви неща, ама голямо търпение се иска.
Тази торта за 3000$...време е да пре калкулирате цените си смятам аз.  Mr. Green

# 680
Valeria, всичко ми стана течно  Laughing Замразих останалата част (че 4 белтъка не се изразходват толкова бързо). В събота мъжкото има РД, та ще съм на поправителен Wink

# 681
  • Бургас/Пз
Вал, моля те  Praynig помоли "оператора" следващия път като покриваш такава висока торта /тези 33см ми се видяха ужасно много/ да снима как го правиш. Разбрах, че са две еднакви торти една върху друга, но не разбрах дали ги покриваш заедно или по-отделно. И дори и по-ниска, макар че ти ниска торта нямаш  Mr. Green  да е пак ми се иска да видя как ги покриваш  Praynig Praynig

# 682
  • някъде тук
Ето и моята торта за  втория рожден ден на моето малко момче Simple Smile

Неможах да направя по хубави снимки ,всичко ми беше на бързане .
Тортата има доста кусури ,обаче ги забравих като видях как светнаха очичките на дечицата  когато изнесох тортата Simple Smile Изпоядоха всички калинки и цветенца а и малко ушички от прасенца Laughing

Първия етаж го направис муса на Танита, обаче добавих една кофичка заквасена сметана и сок от портокал и настъргана кора ,получи се доста добър и свеж мус.Втория етаж ми беше доста сложен,направих един шоколадов крем който не стегна,така ,че се наложи да забъркам нещо набързо и направих заквасена сметана с течен шоколад и желатин ,стана добре,така поне си мисля щом не остана и трохичка от тортата Simple Smile

# 683
Бела*, страхотна ти се е получила тортата!  Peace (любимият ми детски дизайн с полянка и разни животинки  Grinning)
Да ти е жив и здрав малкия пораснал Жорко!

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 01:01 от GreenEyes

# 684
  • София
Благодаря на всички оценили тортата ми  Hug
Бела* включвам се специално заради теб  Flutter Поздравявам те, тортата ми харасва страшно много  newsm10, животинките са чудесни, езерцето е много сладко. Хубави цветове, добре подредена, абе Супер! Не виждам кусурите ти, освен малко нишесте по чаршафа/следващия път го изчеткай хубаво/. Жалко, че няма повече снимки. А и на вкус звучи добре. Да ти е жив и здрав рожденика, гледам набори са с моята кукла  Grinning
Cambozzola много готина снежна торта, много е сладко самотното снежно човече. Измисли нещо за ноктите, или просто ги скривай с украсата, аз така правя  Wink За айсинга, аз като правя целувки/то май е сходен принцип/ ги разбивам на водна баня и става един страшно стабилен и плътен белтъчен крем, който много добре си пази формата и хубаво съхне.
Албена благодаря за инфото за патето   bouquet
ditsan изобщо не личи тортата да е малка, супер форма се е получила а и готино облечена  Sunglasses
МаринаД на мен ми харесват сърцата, особено шоколадовите листа, само фльонгата на мъжката ми е в повече
tunata тази тортичка изглежда УЖАСНО вкусно, какво представлява
gardenie аз не виждам защо маскарпонето да не става за деца. А глазурата на мен ми заприлича на сметана, или някакъв тип сух крем разбит с течност. Мисля че ако разбиеш течна сметана ще се получи нещо подобно, дано се включи и друг по темата. Иначе много идейно го сглобяват динозавъра

# 685
Чета, гледам и все не остава време да седна да пиша.
Вал И тук да кажа, очарователна торта за детенце. Не вярвам да я е приела като излагане или наказание, на бас че съучениците и ще говорят за тази торта с месеци.
Ванче  bouquet жива и здрава да си с това прекрасно чувство за хумор, така ведро ми става като те чета. Поздравления и за коледния поздрав, на всички познати го прочетох твоя стих, ама нали съм овца та забравих да те похваля!!!
Бела* Чудесна ти е тортата! Много свежи цветове, много сладки муцунки, прасенцето ми е фаворит. Сигурна съм че децата много са се радвали. Аз първата си торта направих точно за втория рожден ден на Виктор и си спомням каква еуфория беше заради фигурките.
gardenie Не виждам причина маскарпонето да е неподходящо за деца. за измазването това на тортата е или сметана или маслен крем и с двете ще ти се получи, въпрос на вкус какво предпочиташ. За кройката според мен ще ти е най-лесно да си направиш шаблон от хартия по него да скроиш блатовете и след това да сглобиш тортата.
Belbey Марципана Варна  според мен не е достатъчно прецизен за фигурки, зависи и какво ще правиш де, аз от него мога да правя само легнали фигури всичко друго се стича. Според мен е чудесен за покриване,но ако не сполучиш с пудрата захар, акое с кофти пудра захар се къса при пренасянето. За бадемови марципани не мога да помогна - никога не съм правила, но според мен опитай фондана на Димитриана, става лесно и е добър и за фигури и за покриване.
tunata Много апетитна торта определено бих я нападнала веднага. Много красиво стои в тази купа.
МаринаДМного красиви сърца.
ditsan По принцип не съм фен на такива голи торти, но не мога да не те похваля за доброто изпълнение.
Cambozzola Много сладка торта, аз към айсинга подхождам със страхопочитание, но много ми харесва когато е пипнат добре.
metchopooh Много мадамски замък, продължавам много да ти харесвам покривчетата, аз нямам нерви да нацъкам толкова керемидки обаче!

И да си сложа и моята русалка, те повечето то вас я видяха във ФБ. Тя е за детенцето на една приятелка която сама ще си прави тортата и и трябваше това капаче с декорация. Пробвах се да правя лицето с молд не можах да го извадя от моя молд - направих отпечатък на едно куклено личице със стоматологичен силикон, който е доста твърд и ми мачка лицето докато го вадя. Ядосах се и изрязах само муцунката с носа и устата и ги отпечатах на лицето а наоколо оформих  и изгладих с влажна четка по системата която свещичка сподели като обсъждахме гейшата.
Въпрос към тези които работят с молдове как процедирате, притискате тестото и вадите, или чакате да стегне вътре в молда? И колко е мек този молд не че има това как да ми го обясните, ама може да ми донесете един молд да го видя на тортената среща?

Още снимки тук http://www.facebook.com/media/set/?set=a.268296283219205.61549.1 … 070255&type=3

# 686
 Laughing LaughingМечо Пухчо, добре че само панделката ти идва повече Mr. GreenНа мен в момента ми изглежда като върха на кича,обаче тогава се гордеех с постижението си Mr. Green hahahaБелла, ама толкова е сладурска тортичката!!!Да ти е живо и здраво детенце и само радост да ви носи HugИглика333,добре се е получила русалката!Аз имам само молда за бебето/от човешките фигурки/ и след като натъпча масата в него го слагам във фризера за около 20 мин.Гъвкавостта му не се променя и фигурката се вади много лесно.Естествено-слагам яко нишесте преди да я натъпча LaughingЩе я взема на срещата да я видиш Grinning

# 687
  • София
Точно и аз исках да каже, че се слага за малко във фризера и с повечко нишесте.  Peace
Хубава ти е русалката, ИгликаGrinning

# 688
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Иииииии, Господ да ви поживи! Аз бях готова да запратя един молд през прозореца  hahaha

Бела*, браво - страхотна е тортата, фигурките са супер! Явно ти хареса Пиккото  Flutter

Иглика, не знам колко зор си имала, но русалката е супер!  Peace

# 689
  • София
Хора, кога е предизвикателството, че като нищо ще го изпусна? Нещо не мога да изровя темата.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт