Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 081
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Хора, кога е предизвикателството, че като нищо ще го изпусна? Нещо не мога да изровя темата.  Rolling Eyes

Февруари подготовка, март обсъждане ако не ме лъже спомена  newsm78
Старата тема

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 10:50 от Tatitt

# 691
Здравейте , отново искам малко помощ от по-опитните. Искам да направя торта за рожденният ден на синът ми. Избрах форма на баскетболна топка т.е  тортата ще е куполна. Искам да облепя купата в която ще правя тортата с тесто за скалички/  масло, бисквите , трохи блат, шоколад / да напълня половината с ганаш от бял шоколад, после да сложа блат, втори слой ганаш от тъмен шоколад и еклери и да завърша с блат. Когато стегне да обърна и покрия с марципан от Куки буки. Мислите ли че горният слой бисквитено тесто ще издържи тежестта на марципана и няма да се деформира?

# 692
  • София
Хора, кога е предизвикателството, че като нищо ще го изпусна? Нещо не мога да изровя темата.  Rolling Eyes

Февруари подготовка, март обсъждане ако не ме лъже спомена  newsm78
Мерсаж, и аз така мислех, но да съм сигурна.  Laughing

Здравейте , отново искам малко помощ от по-опитните. Искам да направя торта за рожденният ден на синът ми. Избрах форма на баскетболна топка т.е  тортата ще е куполна. Искам да облепя купата в която ще правя тортата с тесто за скалички/  масло, бисквите , трохи блат, шоколад / да напълня половината с ганаш от бял шоколад, после да сложа блат, втори слой ганаш от тъмен шоколад и еклери и да завърша с блат. Когато стегне да обърна и покрия с марципан от Куки буки. Мислите ли че горният слой бисквитено тесто ще издържи тежестта на марципана и няма да се деформира?
Не, няма да се деформира, но защо не сложиш на дъното блат за да е по-гладка формата? Иначе с такава маса за скалички (всякакви остатъци от блатове с крем и масло в гъст вариант) изграждам и надграждам по-сложните фигури, като заглаждам при нужда с влажни ръце.  Peace

# 693
  • някъде тук
Благодаря много ви много за пожеланията за моето малко момче, много се радвам ,че ви хареса тортата Hug

Таит,хареса ми и още как Simple Smile След тестото на Димитрана направо ми се стори ,че сами се правят фигурките Laughing

# 694
Мерси Иглика- цяла вечер се мъчих, да ооформя нещо  Mr. Green.Накрая успях една смахната кола  Sad.
Имах малко останал марципан/ купен/, леко го затоплих на водна баня и лекинко направих едно мече и една количка къде къде по хубави. Като за първи опити направо  с марципана са много по лесни.
Покритието на тортата пак провал  Cry.Опитах по метода на Йоли с шоколадш ми тя стана като тигър  Mr. Green.Кръстихме я торта тигър и дребия днес сутринта поиска да я опитаме/ тя е опитна торта/.На вкус е идеална Simple Smile

# 695
 Не, няма да се деформира, но защо не сложиш на дъното блат за да е по-гладка формата? Иначе с такава маса за скалички (всякакви остатъци от блатове с крем и масло в гъст вариант) изграждам и надграждам по-сложните фигури, като заглаждам при нужда с влажни ръце.  Peace
[/quote]

Благодаря за отговора! Работата с това тесто ми се вижда по-лесна , не знам как бих се справила с покриването на кръгла купа с блат- струва ми се по-трудно.

# 696
  • София

Благодаря за отговора! Работата с това тесто ми се вижда по-лесна , не знам как бих се справила с покриването на кръгла купа с блат- струва ми се по-трудно.
Сложи го на дъното на купата и притисни хубаво за да заеме формата й (но по дъното сложи свежо фолио, независимо какво ще слагаш, за да се отдели по-лесно после). Той ще се огъне разбира се. След това пълни с кремове и каквото там поискаш, остави да замръзне хубаво и обръщай. След това вече може да дооформиш, ако има нужда, и с тази смес за скалички, а после и маслен крем за под фондан, като след всеки пласт от всяко нещо слагай в хладилника.  Peace

# 697
Момичета, ето тортата ми за рожденния ден на моята дъщеря-пада си по рок и татуировки, нямаме още и се радвам,искаше ми се да я компенсирам и зарадвам с торта с тату...След малко започвам да коментирам невереоятните неща, които сте направили!

Ето я и тортата:

# 698
  • София
иглика333 готина е русалката, аз мога да си донеса молдовете на срещата, Дитсан беше пуснала много готини клипчета как се работи с молдовете.
http://www.youtube.com/watch?v=HgCTFmrsTrE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Vw73gHqDw-g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=0sF2uI04WJI
http://www.youtube.com/watch?v=M0ZR2lT9G6g&feature=related
BiankaD Да ти е жива и здрава щерката  Hug Много е красива тортата, особено отгоре и пиленцата.
Ето и тортата за погачата на племенниците на една приятелка. Много беше приятно правенето и. За пръв път някой ми помагаше, май ще ми хареса да ми подават блатове, да ми режат с резците  Sunglasses

# 699
Момичета, фигурките с които ще украсявам тортата предварително ли ги правя? Да поизсъхната или когато ще си я украсявам , тогава и ги режа , слагам и т.н?

# 700
Благодаря, Мечопух!
Много красива бебешка торта си направила, на мен още не ми се е удало да правя такава торта, и си представям какво удоволствие е било да я правиш.Чудесни цветове, количката и мечетата са много сладурски!
Игличе333- много изящна русалка!Аз имам само молд за мидички, и предполагам, че всички са еднакви-  не се ч ака да изсъхне вътре фондана, само притискаш да се оформи  и вадиш .Изсъхва на гъбка или в нещо закръглено- за да се запази формата на това, което си направила.А съм правила от шоколад мидите- тогава слагам във фризера да се стегне и бутвам отдолу-като п ри бонбоните тофифи.

# 701
Дитсан ,това петно е като родов белег,ако не беше казала хич нямаше да забележа.Справила си се страхотно.
Рая,толкова пари за тази торта  #Crazy #Crazy #Crazy.Наиститна е прекалено .
Марина д ,с най голямо удоволствие гледам и чета твоите архиви и пак ти казвам че ми е много приятно ,това все пак е нашето прохождане.И да ти кажа за време оно си е много готина тортата.
qardenie,според мен динозавъра го измазва с маслен крем .Първо в хладилника да стегне малко и тогава повтаря.
Дени ден ,аз работя със сметана но не ми става никога на извара ,прибави и няколко лъжици вода и разбъркай но не с миксера а с дървена лопата ,ако е пребита би трябвало да стане мазничка .
Бела ,страхотна тортичка ,за Жорко.Прасчовците са страхотни.
Иглика,чаровна русалка .
Бианка ,страхотна рисунка ,отдавати се и на теб четката.Нещо ми се вижда неравна тортата пад покритието ,това ефект ли е?
Мечо пух ,амаче весела бебешка торта .Много ми хареса.
Аз ще се представя давечера с две торти.

# 702
Бела,много е хубава тортата.Браво!
Иглика,страхотна е русалката.Мечо Пух,вече ти е пуснала клиповете.А да ти кажа че на мен и сега нещо ше ми се получават фигурите.Ето това за фризера за пръв път го чувам.При мен през фолиото не ми се отбелязва добре лицето ,затова първо слагам малко топче да се отбележи добре лицето и тогава допълвам молда.Ще донеса да го видиш но моите са си твърда пластмаса.
Бианка Д,страхотна рисунка.Мноооого ми харесва.
Мечо Пух,страхотна торта си направила.Прекрасна е!Голямо удоволствие е да правиш бебешка торта,и на мен ми беше толкова забавно.

# 703
Албенка, благодаря ти! На другите снимки поне отгоре е перфектно загладена, но наистина изглежда неравна, зашото цвета е неравен , така ни се искаше да бъде в нюанси на синьо и зелено.Малки неравности има отстрани, които се получиха при докосването на ръката ми, докато рисувах, но не ме дразнеха, защото вниманието е в рисунката...а и много вкусна...Хареса ми тортата със Селена Гомез, но най-много с Том, а сега виждам патето-как го правиш- голямо руло, което издялкваш и отделно главичката...
Валерия-честит рожден ден и на твоята щерка!Да ти е здрава  и  да не те оставя да скучаеш! Явно на тази възраст са така, напоследък моята си трие дори праха и няма дрехи, чудя се дали не прави планове за нещо......Чудесна, много оригинална торта си направила! Кофата, естествено много ми харесва, а дрехите вътре са много истински...
Tunata-вкусна торта в чаша!
Ванчччето, жена, дори да не правиш торти, можеи спокойно да си изкарваш хляба, като разсмиваш хората!Много ти бл а годаря!Толкова дълго не съм се смяла с глас отдавна!!!!
Мечопух-този замък ти е много по-добър... като от детска книжка е и с тия лиани...Страхотно се е получил.
камбодзола, много стройна торта и добре си се справила с недостатъчно сгъстения айсинг.
ясмина- много ми х ареса тортата с червените макове
Дитсан-много ми хареса езерото и русалката, и с всичките тия камъчета и рибаря....
Лукс- много хубаво езерце и страхотни жабки!
свещичка-много идейна торта- ваната ми е любима!Царя Лъв също много ми пареса , но сградата е страхотна!!!!Тортата за шопинг терапията също е много хубава- цветове и идеята и въобще е много изпипана,панделката е като истинска!
р.и.ангелова- много реалистичен, скъпарски куфар!!!!
галмир- Много изящна е айфеловата кула!Браво!
Ооооо,мечохуп-много, много красиво БМВ!!!!
Енистер- много хубава първа мечопуховска торта!Красиви и истински фигури.
татитт- чудесни топингчета си направила- от шоколад ли са  и с какво писа върху тях, ако са от шоколад?
кикиники-  много ми харесаха коледните ти неща- особено мечето!!!
mimira, добре си се справила със замъка!!!
Vague-много сладуреста торта- на какво спинкат фигурките?Може би фондан, ако гледам горната снимка.
galmir, всичките са страхотни - най- ми харесват  мадамата в джакузито и Коледната!
хрисив- страхотна е тази тениска и фигурката....!!!А топките готови ли са, ако си ги правила ти-Браво!!!
бетина 33- много, много ми хареса тортата с топките!
патрияни, много ми допадна пънчето с кошницата с гъбите, въпреки качеството на снимките тортата е не-ве-ро-ятна!!!!Замисъл и изпълнение- чудесна е!Букета с хризантемите и легналата Мини са невероятно красиви!!!
Фотка- толкова весела торта си направила!Много настроение има в нея.А сватбената ти торта с белия шоколад е страхотна!!!! Много обичам естествени торти- на които всичко им се яде!и твоята е доказателство, че може да се правят  и от шоколад страшно изящни и красиви празнични торти!!!

Не е истина, но успях да мина всички страници на няколко прекъсвания!Благодаря на всички, които са харесали новогодишната ми торта!!!

# 704
Много се радвам че се забавлявате на мой гръб, ама добре че съм свикнала, че иначе току виж съм се фръцнала и отлетяла.
Марина - сърцата ти са хубави, ама и на мен не ми харесва тая джувка на мъжкото сърце. Пак добре че не му сложи вратовръзка, че тогава имаше да се червиш тука с тая увиснала висулка изотдолу!!!
За сетен път се убеждавам, че за всеки влак си има пътници, офертата ти го потвърждава, стискаме си ръцете!  Laughing
Просто си представих евентуалния съюз и виж вече трети ден ми е трудно да се освестя, да те предупредя от сега, ще живеят у вас!  Mr. Green Mr. Green
Зааааааааабрави!  Naughty Ако ще трепя дете и ще ме съдят, поне да си е само мойто. Ако ги свитна и двете, обаче... ще стане лошо.  Заминават на квартира още след църквата. На хляб и сол ще карам, наема ще им плащам, ама у нас - само на гости и то като ги поканя. Аз няма да си развалям отношенията със снахата, заради едни мръсни чорапи върху масата. Там, някъде, поне 2 врати да ни делят, та да ни е мирна родата и да не се четем по вестниците! .... И да се уточним какъв ти е чеиза. Да знаеш, че обзавеждам вила в момента, така че юргани и писани черги приемам, обаче ако ми довлечеш стадо кози и овце, разваляме сделката. Виж за една крава , може да се спазарим, но дребен рогат добитък нещЪ. От наша страна.... ще помисля. Може вилата да им препиша. Ама, по-добре апартамента, щото като се пенсионирам след малко, и ми бият шута да ми вземат апартамента, май е по-добре да си ходя на село да си гледам кравата. А, па може и вас със свата да ви изритат, та ще има място и за вас там. Абе... ще го помисля още малко.
tunata - С тая чашка като подкуп, може и да сключим някаква сделка. Ама синчето го харизах вече, та нещо друго да измислим.  Много снахи ще ми станат. Преди време нещо се годявахме със щертата на Фиолетката, уж другарчета бяха станали, ама мойто лайно веднъж каза: Ами, не я харесвам бе, мамо. Много коса има!!!! ... И край!... Дотам със сватя Фиолетова.
Бела - Е, на това му викам аз свинска торта! Страхотни са ти грухчовците. И другия добитък също, де! Ама, праските ме впечатлиха повече с тия дебели шкембета. Ей, сега ще видиш Валерията на какво ще те направи за ПОЛУпокритата подложка.  #Cussing out
ИглиЧке - А, като ми четеш стихчето, поне наизуст научи ли го? На срещата ще те карам да рецитираш. Тортата е супер. Завидях и на тая червенокосата. Егати талията извади. Почти като вратлето и.
Бианка - Да ти е жива и здрава щерката! С тортата направо ме разби. Уникални рисунки. Даже ще ти простя целулита и кривия ръб заради перфектния рисунък.
МечоПух-че - тортата е страхотна. Винаги с огромен кеф правя бебешки торти. Май са ми любими /след карикатурните, разбира се/. Гледам че и ти си се обзавела с бебешките резци. Много са ефектни. Супер си комбинирала цветовете.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 18:39 от van444eto

Общи условия

Активация на акаунт