Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 104
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Валерия неземна! Обичам те много! Адски много се радвам, че се познаваме, защото изключителна рядкост човек да се похвали, че има възможност да общува по съвсем нормален начин с някого, когото другите смятат за извънземен.  Laughing Не че аз те смятам за нормален човек, напротив, но не мога да дам точно определение за какво точно те смятам. Не бих могла да кажа, просто знам, че не си нормална. В най-уникалния смисъл на думата!  Laughing
Бъди здрава, скъпа, дърта чанта си вече, ще ти трябва здравето!  Mr. Green Макар че.... дърта, дърта, ама лачена!  Laughing
Целувки, прегръщам те, чудовище такова! Hug

# 76
  • Sofia
Ех, разтури Ванчето традицията не можа да задържи този проект на софийска община за неделя, сега ще трябва да публикувам след нея.  Laughing
Ванче, общината спокойно могат да те назначат на щат,но пък ще си им все извън бюджета, я колко пързалки люлки си нацвъкала, че и артък имала,на това в днешно време на криза му се вика разхищение.  Laughing
Сульо и Пульо са връхта, малко в повечко ми идват, както знаете не обичам да ми е шумно по площадките та за това, ама има един паднал, нали не се е ожулил много, никой не му помага или той се е тръшнал от инатлък на земята или този келеш с шапката го е спънал.  Laughing
Зейналото дете в пясъчника можеше да си го спестиш, само като го гледам и се изнервих.  Mr. Green
Тези торти само ти ги можеш, аз съм те признала, още ти помня въртележката за племенника, а да си покриваш подложката с торта хич не ми се вижда по-икономично та не ми ги пробутвай на мен.  Laughing
Йонче, бързо да се оправя детето и с по-малко сърбежи.  Laughing
Тортата ти е много сладка.
Ог, моля те ми кажи това тесто за меденките в каква последователност го месиш, аз с миксера предпочитам, но понеже тази точно рецепта не съм я правила, а не е описано в линка си го представям как всичко сипвам в купата и пускам да си се бърка.
Кики Ники, жива и здрава да си, тортата ти ми носи много пролетно настроение.
Бетина, всичко по подложката е страхотно, оградката много ми хареса, а портата е страхотна.

Сега да си пусна и аз тортата с която силно изнервих част от вас пускайки ви вчера през целият ден по някой друг детайл от нея.  Mr. Green
Почерпете се за мое здраве от новият ми Антикварен захаросан магазин, за сега има слабо зареждане на артикули, но скоро се надявам да получимповече стока.  Laughing
Много снимки нямам тъй като едвам я местех, тежи 100 кила и даже не можах да я обърна, за да я снимам отзад, ако мъжа ми успее да качи видеото ще го пусна него, там се виждат детайлите на албума под колата.

ОЩЕТО + Няколко стъпка по стъпка на сглобяването на тортата.

Много, много ви благодаря за хубавите пожелания!  Heart Eyes

# 77
Честит рожден ден, Валерия! Бъди много здрава и всичко най-хубаво! А за поредната великолепна торта вече не мога да намеря думи. Не мога да си обясня дори как е възможно такова съвършенство... Всеки детайл е изпипан, всеки елемент е повече от реален. Ти си велика в световен мащаб, това е истината.   bouquet

# 78
Откраднах си още малко време!!!Няма да мога да коментирам всичко,но всички ваши произведения съм видяла и,даже съм си копнала туй-онуй WinkОт последните неща особено ме впечатли една нестандартна "Ледена епоха"Хрисив-поздравления LaughingНа Леля Ог нещата,както винаги-непипвани с ръка сякаш HugТортата на Свещичка-еми,като ми е беден речникът-не знам какво да кажа освен УАУУУУУУУУУ!!Ванче,при първия поглед си казах-тия пък,поискали конструктора на детето отгоре...Страхотна детска площадка!!!Браво!!!Кикиники,ЧРД на патерица!!!Здраве и любов ти желая-другото се купува!!!Много хубава кошница!Аз такова чудо май ще правя за 05.01 и отсега ме втриса.Струва ми се много трудно...Йонче,бързо да оздравява малечка пожелавам!А снежковците са симпатични!!!Бетина33,весело и топло ми става като гледам твоята тортичка!Много ми хареса!
За чудото на Валерия-нямам думи! newsm20 пред таланта ти!!!И ,знам че се повтарям, обаче-как ще ви даде сърце да срежете това великолепно творение довечера???!!! #Crazy ooooh!

# 79
Здравейте момичета , невероятни торти сте сътворили та чак ме е срам да пусна мойта особенно след  Валерия   bouquet  bouquet  bouquet Ч.Р.Д. Да си ни жива и  здрава и още много да ни радваш с твойте уникални торти !!! Поклон пред таланта ти  newsm20

Ама  ей ме на пускам я. Тортичката е за  подарък на едно Ани. Исках да е максимално натурална за това избегнах ММ-а. За сметка на визията обаче се оказа страшно вкусна. Какаови блатове напоени с бадемов сироп , леко шоколадов вариант на баварски крем и шоколадово-сметанова заливка . Украсата е сметана .
 И един кофти разрез , че именничката  нещо не се справяше

И между другото нещо съм скарана с надписите  Mr. Green едвам  я надписах

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 12:10 от kukita83

# 80
Честит рожден ден, Валерия! Пожелавам ти, здраве и много любов за тебе и всички които обичаш за да щастието ти пълно и това което ти е на сърце да ти е във ръце!!!
Тортата ти е уникална, гледах я и във фейса просто немога да и се нарадвам.
Ванче твоята детска площадка я гладах в ранните часове на деня и много ми харесаха цветовете и целият и замисъл. Вярно е че е по- добра от тези на някоколко общини дори в БГ.
Бетина много хубаво се е получила торта със всички приятели на Мечо Пух, моят фаворит е Йори.
Хубав и усмихнат ден от мен!

# 81
Здравейте,

Най-после и аз се престраших да се запиша в тази чудесна тема. Забелязах, че се е оформила нещо като “тенденция” нови попълнения да се включват с торта по повод първия рожден ден на бебето си...та и аз в “кюпа”  Laughing. (очевидно разполагаме със супер послушни бебета, които ни оставят много свободно време за ровене из форуми и творене на вкусотии). Торти и сладкиши разни правя откакто се помня, но никога не съм предполагала че е възможно подобни фантастични декорации да се направят извън сладкарски цех в домашни условия, и то от непрофесионални сладкари! От видяното и прочетеното в темата, и най-вече благодарение на Тортената библиотека набрах кураж да се пробвам, и  ето резултата:

- тук съм снимала тортата преди са сложа надписа, а ето и с рожденичката (голям зор видях  да е в кадър с тортата без да събори поне половината фигурки):

и парченце:

И като започнах...та не спрях седмица и нещо, за което време направих 6 торти (и само веднъж повторих вкуса пожелание на рожденичката) – още 3 торти за рождения ден на малката (едната беше с подобна декорация на първата и затова не я показвам отделно):
морковена
- тъй като рождения ден съвпадна и с прохождането - вита торта с извара, сметана и праскови

...и две (еднакви) торти за рождения ден на каката, който е само седмица по-късно:

тук декорацията е скромна, но това беше желанието на рожденичката (торта Рафаело с бонбонки!) .

Та...това за сега. Всичко е направено с подръчни материали – инструменти за работа с пластелин, формички – няма – изрязвах с остро ножче на око, боички – за яйца, захарно тесто – от блога на Димитрана – получи се чудесно за фигурки и покритие! (преди това имах два провала да направя тесто от маршмелоус бонбони и после млечен марципан – пълно фиаско и заминаха и двете в кофата). Шоколадовото тесто за панделката е по рецепта на  Van444eto – получи се перфектно от първи опит – благодаря за подробните разяснения!
За Никулден направих за подарък на двама именници (баща и дъщеря) една торта декорирана с езерце и рибка, но...добре че я направих преди да видя невероятната риба плискаща във водата на marulka_s – остави ме без думи просто и вероятно щеше да ми се отще да пробвам дори моята лаишка декорация, но пък имениците много си харесаха подаръка !
Честит рожден ден на KikiNiki , и поздравления за новите придобивки – и аз имам нови формички от вчера, та нямам търпение за си ги пробвам (че всичко да се реже на ръка не си е работа)!
Честит рожден ден и на  Valeria  - с пожелания за много здраве, и да продължава да твори още красоти със своя уникален почерк !
Пропускам много имена на потребителки, на творбите на които съм фен, но със сигурност всеки публикуван тук пост със споделени опит, рецепти, тънкости, и най-вече споделени творения е суперполезен, така че – благодаря отново за споделения опит и търпението към лаишките въпроси на новаците!

P.S. Критики и съвети приемам всякакви, но бъдете снизходителни към качествата ми като фотограф - фотоапарата си е ОК, но задфотоапаратното устройство има нужда да учи и практикува мнооого докато докара свестен резултат...

# 82
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Вал, не мога и тук да не кажа - честит рожден ден! Другото си го знаеш!  Heart Eyes

Въх, Ванче, я ела и около блока да спретнеш една такава площадка бе  Praynig

GreenEyes, ти направо изби рибата с това начало. Поздравления!

Кукита, страхотна работа със шприца.

Бетина, много мила компания! Оградката и цветята много ме кефят!

KikiNiki, много хубава кошница!

# 83
Запис с едни феи:)

Fairy house for Sofia by Mina Bakalova, on Flickr

# 84
Вал Честит Рожден Ден и от мен! От здраве да се не оттървеш, да си много обичана и винаги щастлива!
Тортата е поредният ти шедьовър, израз на твоята душевност , творческо въображение и неземен талант! Адмирации!!!

# 85
ВАЛ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА!!! ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И БЕЗБРОЙ ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ!!! Аааааааа, и все така да ни радваш с твоите извънземни произведения на изкуството. За последната ти торта, а и за всички останали, просто ще замълча.....

GreenEyes, браво за резултата. СТрахотни са ти се получили. Ако не беше казала, че това е сефтето, не бих предположила дори.

Мина, уникално нежна торта.

Бетина, много весела се е получила тортата и много красива!

КикиНики, прекрасна, малка, цветна градинка. Това е включено в бъдещите ми проби, но първо трябва да реша колко неща искам от Ибей и да ги заръчам. Ти от къде поръча и за колко време дойдоха?

ВанчеТо, просто нямам какво да кажа......толкова професионално е барнато всичко, до най-малкия детайл...

Аз ще правя меденки...за сефте. Вие веднага ли ги украсявате с фондан или вече като са поомекнали?

И наистина ли може да се оцветява фондан с бои за яйца?

# 86
Честит рожден ден, Вал!Бъди преди всичко здрава!И продължавай да ни радваш с уникалните си произведения!

# 87
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВАЛ!МНОГО ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ,ЛЮБОВ И НЕПРЕСЪХВАЩО ВДЪХНОВЕНИЕ ВЪЛШЕБНИЦЕ!  bouquet
КикиНики,ЧРД И НА ТЕБ СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ  bouquet
Страхотна тортичка  си направила за себе си.Дано и ти си винаги така цветна,весела и усмихната.
Бетинка,много хубава пуховска торта.
Вал,твоята торта няма нужда от коментари.Уникална е!
GreenEyes ,добре дошла.Страхотна е тортата със жабките,много ми харесва.Поздравления!
Мина,тортата е прекрасна  и напълно във твоят стил.
Дано не пропускам някои.
Ето и днешната ми торта за детският клуб по джудо във Божурище.

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 22:08 от ditsan

# 88
Валерия,честит рожден ден,бъди много здрава и  много щастлива,не ти пожелавам да ставаш по-добра в тортоправенето защото си постигнала съвършенство,но ти желая нови уникални вдъхновения.
Днес и моя мъж има рожден ден,та да почерпя с една много злополучна торта.Оправих се и не и личи много,но тя в същност не трябваше да изглежда така,но това е визията за спасяване на положението.Просто тази торта я гони карък много сериозно.В същност имам освен нея и една,която е в купа на пихтия,но по този въпрос ще питам по-нататък в поста си.Ето я тортата

Та сега да питам,онази първата торта дето е на пихтия в купа,в същност е неуспешен опит за вита торта.До сега не ми се беше случвало,но тя не се навиваше,а се чупеше.Моля,кажете ми защо се получи така,къде сгреших.

Момичета,много се извинявам,че не мога да коментирам пропуснатото,просто уча за изпит  и освен да вляза от време на време да погледна кой какво е правил,нямам нито минутка да чета.За жалост или за щастие изпита ми се отложи с един месец,но това освен че означава повече време за учене,май означава и увеличаване на мъките ми.
Хубава вечер  от мен.

# 89
Не ми излиза снимката,не зная защо,а и не зная друг начин за качване на снимка в пост.

Общи условия

Активация на акаунт