Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

  • 99 162
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Последната страница е невероятна просто! Фотка, уникална сватбена торта, много, ама много ми хареса, тюююю да взема да се оженя пак ли Whistling? Като си спомня нашата сватбена каква беше  Sick...Тортата-дъга също е  много красива!

Мечо Пух, много сладурски торти, апликацията наистина стои супер добре на детски торти Peace. Само много ми лъщят панделките, ама то може и да е търсен ефект, аз лично гледам да го избягвам.

Патри, ти пак идеш със сладкарския цех, кога смогваш бе жена? Този бик като истински, все едно ще скочи да те подгони. Много ми хареса и тортата-букет, особено жълтите цветя - с каква формичка са изрязвани?

Естел, ако ще я рисуваш - направо рисувай върху бялото, не оцветявай предварително  тестото. За люспите - освен релефно да ги постигнеш с тънка клечица...Ванчето си спомням беше правила торта-змия като истинска, тя ще се включи да ти обясни.

# 496
  • София
  • Мнения: 2 130
А някакви идеи с какво импровизирано нещо да направя люспите? 

На едни динозаври преди време правих люспи с тази форма - ползвах върха на една сламка от сокчета, едни по-твърди сламки са това, разтягат се - прозрачна и плътна, бяла част. Прозрачната част е със скосен край и е достатъчно твърда за траен, и по-дълбок отпечатък.

# 497
  • Мнения: 1 965

А някакви идеи с какво импровизирано нещо да направя люспите? 

Ванчето си спомням беше правила торта-змия като истинска, тя ще се включи да ти обясни.
Правих ги с ЕЙ ТИЯ КЪДРАВИТЕ Първо си покривам змията, после правя релефа и най-накрая оцветявам отгоре. В самите "люспи" си влиза боя и там става по-тъмничко.

# 498
  • Мнения: 634
Фотка,тортата ти е уникална ,имам в предвид сватбената ,а това че си имала притеснения напълно ми е познато .Пожелавам ти още много ,много сватбени красоти .
Мечо,пух ,тортите за Мери и Гери са страхотни.Забани ,шаренки точно като за малки човечета.
Патриянка бикът е уникален ,направо с един такъв пронизващ поглед ,ох чак тръпки ме побиват.Поздравления.
Нели ди,ще се моля от сърце за теб ,пожелавам ти да си мнооооооооого здравичка.и лека бременност. Praynig

# 499
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
И аз да се включа тортите с дъги.Много гости имах и не успях дя си украся тортата .Това стана малко след полунощ

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 16:19 от tarlio

# 500
  • София
  • Мнения: 2 671
Благодаря за отзивите, момичета  Heart Eyes
Тората отвътре е спаначената - абсолютен фаворит за моите тортоядачи напоследък Simple Smile Залята е с шоколад, а отстрани правих шоколадов борд. За съжаление бордът беше прекалено тъничък и като залях топлия шоколад потече отстрани и го поразтопи. Албенкааа, мечатя си още да ти стажувам и да науча как се заливат цели торти с шоколад, ама... мечти-мечти Wink

Поздравления за прекрасните торти на всички!

Сватбената на Фотка и рисуваната на BiankaD ми взеха ума, оригинални, изпипани, страхотни!!!

Фотка, плочките от бял шоколад сама ли ги прави? Разкажи дали смесва шоколада с нещо и кога и как ги изряза, моля те. Аз опитах много неуспешно да напрвя едни триъгълници от бял шоколад - разтопих с малко мляко, разстлах върху подложката за точене и ... това нещо така и не се втвърди, за да става за рязане, а уж млякото беше съвсем малко, колкото да стопя шоколада  Confused

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 17:20 от Rumya

# 501
  • Мнения: 0
Честита нова година.Пожелавам на всички да не ги напуска желанието за тортотворене.
Мечопух много са сладки тортите за близначките, много са весели.
Фотка много ти е хубава сватбената торта.
Патри с тоя бик направо ме разби.
Марулка страхотни кексчета и снежанка и джуджетата много ми харесаха.
Мина тортите са ти перфектни както винаги,едни такива гладки и чистички със страхотни цветове.
Татит много ми хареса новогодишната украса на тортата ти.Скаква боя се правят такива лъскави?
Колова сигурна съм, че децата са се забавлявали много, а за балерината ти нямам думи.
Хрисив много сладки много труд.
Албенка много торти и всичките пипнати.Поздравления.
Леля ог страхотни бонбонки,сладки,а драконовата торта е много идейна и хубава.
Бианка много идейна новогодишна торта.
Дитсан много е хубава кутията с бижута въпреки ядовете ти.
Румя много сладка торта.

Нели ди позелавам ти лека и безпроблемна бременност.

# 502
  • София
  • Мнения: 21 324
Честита Нова Година, момичета! Досега не съм писала при вас, въпреки че чат-пат правя торти, но ви чета редовно от близо 2 години и се възхищавам безкрайно на изкуството, което правите!   bouquet

По принцип чета много внимателно темата и се опитвам да запомня важните неща, но днес ми изскочи въпрос, на който не успях да намеря сама отговора, въпреки че прочетох всичко от първа страница:

Може ли върху захарно тесто да се направи декорация с бита сметана или това ще разлигави чаршафа?

Благодаря предварително за помощта!   bouquet

# 503
  • Мнения: 20
здравейте, момичета страхотни красоти правите не смея да коментирам по именно, но ВАЛЕРИЯ не мога да не спомена ненадмината си. Ето моите последни творения













# 504
  • Мнения: 22
Здравейте,майсторки!!!Набързо влизам,за да отговоря на НелиДи и Мечо Пух-за картинката ми GrinningДа-очертанията са правени с айсинг,но го разбих по една технология,дето използвах някога/когато нямаше готов в продажба/ В съд,поставен на водна баня/вече загряла,но все още не вряща/сложих два белтъка и започнах да ги разбивам на сняг с КРИСТАЛНА захар.Пропорцията е на един белтък-около/но не повече от/ 100 г захар.Ако яйцата са по-дребни се слага по- малко захар/70-80-гр./Разбиването продължава до стопяване на захарта.През това време водната баня сварява белтъците.Предимството на този айсинг е,че не протича,ако се остави в хладилника,а на въздух изсъхва много бързо.Така съм правила целувки преди години-сушах ги на стайна температура .На другия ден,в очертанията,оцветих директно моделиращата маса и, без да чакам да изсъхва, ги запълних с втечнена кристалина.Накрая-след цялата тази врътня Joyс боичка металик/медна/оцветих айсинговите очертания.Абе-поиграх си добре,но не съжалявам Joy
Дитсан, вземай оригинала спокойно!!!Ще чакам апликацията ти с нетърпение GrinningЛельо Ог,много обичам несъвместимите на пръв поглед комбинации HugЗа мен и китарата,и драконът са си съвсем на мястото HugЗа меденките и бонбоните- знаеш мнението ми #Crazy/пък после аз съм била имала търпение...да бе,да Joy/Албенка,да ви е жива и здрава малката красавица!!!И баба,разбира се,че да й прави все такива красиви торти!!!Много апетитно изглежда тортата на Кукита!Марая,тази с пингвините ми е фаворит!!!Много сладки/и буквално, и преносно/тортички са показали Румя, Саси, Копривка, Бела, Лукс HugМишока,много благодаря за добрите думи!!!Не познавам твоите четирима хубостника,но тортата им е хубава!!!А третата ми звучи толкова вкусно,че скоро ще я пробвам!!!Татитче,и на теб благодаря за хубавите думи!Фотка, мога само да напиша У-Н-И-К-А-Л-Н-А!!!!Невероятна сватбена торта си сътворила!!Мечо Пух,много ми харесаха тортите за близначките!!Как постигна този тъмен лилав цвят?Патри, уау!!Майстор си на 3Д формите!!!Бикът е впечатляващ!!
Естел,аз бих направила тортата обикновена-кръгла или правоъгълна.Щях да попрочета за тази змия-каква е средата,в която живее и да се опитам да я пресъздам върху тортата.А самата змия щях да направя от ММ и да я оцветя в съответните цветове.Така и младият господин Laughing би могъл да си я запази за спомен.Но това е мое виждане Peace
Хайде,от мен- лека вечер,че пак се получи нАучен труд hahaha Joy
Виждам въпроса на Рейни- не рискувай,ще ти го разлигави,освен ако тортата не е за домашен случай и не сложиш сметаната преди поднасянето Grinning

# 505
  • София
  • Мнения: 2 130
Може ли върху захарно тесто да се направи декорация с бита сметана или това ще разлигави чаршафа?

Благодаря предварително за помощта!   bouquet

Ще го разлигави. Опитай с маслен крем, ако техниката шприцоване е това, което те кара да сложиш сметанова декорация върху покрита със захарно тесто торта. Grinning

# 506
  • София
  • Мнения: 21 324
Може ли върху захарно тесто да се направи декорация с бита сметана или това ще разлигави чаршафа?

Благодаря предварително за помощта!   bouquet

Ще го разлигави. Опитай с маслен крем, ако техниката шприцоване е това, което те кара да сложиш сметанова декорация върху покрита със захарно тесто торта. Grinning


Много ти благодаря за бързия отговор!   bouquet Да, точно шприцоване ще е. Докато разглеждам галерията с торти, дъщеря ми винаги гледа с мен и си хареса тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171428.msg19660858#msg19660858 /съжалявам, че давам линк, но не успях да постна картинката/.
Но от снимката не успях да разбера с какво е покрита тортата.  Grinning

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 22:38 от Reiny

# 507
  • в семейството
  • Мнения: 407
Ех, момичета, много се радвам че харесвате сватбената торта  Hug

Сега да ви кажа за "белите плочки":
По принцип, за всичките съм разтопявала бял шоколад на водна баня. Всяка доза (после ще кажа какво е доза) съм я разтопявала много внимателно. Слагам съда с водата да се загрява на котлона. Малко след като достигне температура, която долу горе а като телесната (но не повече) слагам купичката с малко шоколад и масло колкото грахово зърно. След, като започне да се разтопява, разбърквам внимателно и след пълното  разтопяване добавям още малко и пак бъркам, докато се разтопи и така докато достигна нужното количество (дозата). Използвах шоколад на копчета от фирма Пик-ко.
Шарените плочки са получени от лист прозрачно фолио(мисля че се води ацетатно), което е с тази шарка, която виждате. Изливам разтопения бял шоколад върху този лист и разнасям със шпатула - бързо и внимателно.
Този лист е долу горе 40/25. Купувах си ги от Кадемлия. Има с различни шарки и цветове, които съответно са  за бял или черен шоколад. По принцип този цвят на шарка беше за тъмен шоколад, защото има и едни бели звездички, които много не се виждат. След първата доза установих следното: трябва след като се махне съда с шоколад от водната баня, за 2-3мин да се темперира. Фолиото е хубаво да бъде върху сравнително топла повърхност, защото от температурната разлика започва на места да се огъва.  Аз върху първия листо фолио изливах на три пъти шоколад(защото не можах да преценя дебелината и количеството) и се виждаше разликата.
След като стегне, което става на стайна температура и за около 1/2 час с линийка и много остър нож режа плочките. Не е необходимо ножа съвсем да стигне до долу. Отлепям внимателно и ги отчупвам по издълбаната черта.  За шарентие плочки ми отидоха 3 листа фолио. За белите плочки използвах същите листа, но те вече си бяха без шарката. Измих си ги и ги запазих, защото мога да ги ползвам отново.
Стигнах до извода, че шоколада може да не е толкова дебел при разтилането му. Кремът, който използвах под плочките и измазване е бял ганаш.
Както виждате доста често използвах думата "температура". Наистина е много важно да се внимава и да не се бърза. (аз имах една пресечена доза, макар че и тя стана на плочки)
Тъмният шоколад според мен не е чак толкова капризен, както белия и той по-бавно стяга.
Дозата за един лист, до която аз достигнах е една стъклена купичка (има ги навсякъде, ама не от онези големите където в заведенията сервират салатите, а по-малката от нея)пълна до ръбчето, което е на около 2см от горния ръб.

Мисля, че не изпуснах нищо от технологията, която използвах. Ако има нещо питайте. Може да не съм обяснила добре  Embarassed

Дими, и аз като теб вътрешно се бунтувам срещу изполването на неядливи материали, но не знам тази панделка от сатен и органза какво би могло да я замени  newsm78 . Или поне трябва висш пилотаж в техниките   chef Може би елементи от разтопена захар, ама ми се струва сложничко  Embarassed

Reiny , влез в сайта на Дани и виж рецептата!

# 508
  • Мнения: 11
Фоте, впечатлена съм от класата на сватбената  ти торта. Благодаря, че споделяш технологията на платките. За шоколадови панделки, погледни съветите на една голяма майсторка, която не владее фондана, но й свалям шапка за всичко, което умее и показва по ютилисима.
http://yoli-www.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

# 509
  • в семейството
  • Мнения: 407
enister , благодаря, че даде линк към сайта на Йоли. Докато пишех мислех да дам линк към него, но след толкова писаници от моя страна се отплеснах  Embarassed Наистина при нея нещата са показани и обяснени къде, къде по-добре.  bowuu

Дописвам: този тв канал до сега не съм го гледала  newsm78

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 23:24 от fotka

Общи условия

Активация на акаунт