Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 118

• 99 110
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря на всички, които харесаха Пуховците ми. Надявам се да ги усъвършенствам. Simple Smile

blueeye®
- това тирамису е убийствено! А джинджифиловите сладки са прекрасни, особено еленчетата!  bouquet
KikiNiki - ле-леее, колко красиви Коледни неща си сътворила! Много ме впечатлиха картичките към тях, много готино и лично да получиш такъв подарък!  bouquet
J_M_M - не съм правила досега кошница, но съм сигурна, че знаещите ще ти дадат чудни съвети, за всичко си има цака.
sVeshti4ka - ама не е честно да ни затрупаш с толкова торти и да се чудим коя ни харесва повече - еми...всичките ми харесват, може ли да е иначе, винаги правиш страхотни неща, ама фаворит ми е Царят Лъв!!!  bouquet
r.i.angelova - ей, Румче, ама как съвършено оцветяваш, нямам думи просто! Куфарът е като истински! Heart Eyes За моята торта, наистина нямах време. Появи се и друг проблем-чинията, в която я правих е нова и не съобразих, че е много завита, като метнах чаршафа, от тая извивка, нямаше място за ръцете ми , да я притисна добре по борда, защото беше доста голям диаметър, та..реших да оставя къдриците така, небрежно. Искаше ми се да метна снежинки по борда, но нямах формички за снежинки и така си остана празно.
Албенка - какво не бих дала да те видя как ги заливаш тия шоколадови
торти така, бее! Heart Eyes

# 616

Обещаните торти .
Енистер имам клип нов самоче не мога да го приложа тук в темата .Ако някой ми съдейства ще го пратя.

# 617
Благодаря за отговорите за  езерцето Hug

аз използвах малко глюкоза със синя боя

# 618
  • Бургас/Пз
Понеже нещо не ми се получава качването на клипчето, ето линк към него - заливане на торта с шоколадова глазура от Албенка , със съдействието на Цолова https://picasaweb.google.com/106366169572382521284/MyPictures?au … 86818651989013138

Енистер, аз бях пускала клипчето на Албенка, но може би не си го видяла!

# 619
Понеже нещо не ми се получава качването на клипчето, ето линк към него - заливане на торта с шоколадова глазура от Албенка , със съдействието на Цолова https://picasaweb.google.com/106366169572382521284/MyPictures?au … 86818651989013138

Енистер, аз бях пускала клипчето на Албенка, но може би не си го видяла!

О, благодаря много, не съм го видяла изобщо! Simple Smile

Ееех, Албенче, колко лесно изглежда в твоите ръце! newsm51
Кажи, отдолу с маслен крем ли е измазано и с какво разреждаш шоколада, и какъв да е той?

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 22:20 от enister

# 620
  • ВАРНА морето сините вълни
по повод клипчето на Албенчето-да питам ---предполагам че в разтопения шоколад има и олио-какво е съотношението на двата компонента?
Албенче-направо ти се чудя как смогваш с толкова торти-право на теб
Ангелова---куфара е страхотен -като истински-не виждам добре - как са направени капсичките по каишките

# 621
  • София
Момичета, имам малко странен въпрос, дано не ме сметнете за луда и някой да ми отговори.
Останаха ми трюфели, и си мисля понеже са ганаш, не може ли да ги използвам, за да покрия торта, за под чаршафа? Имам няколко провала с покриване на торти, а е много важно точно тази да стане. Моля за съвет Praynig В трюфелите обаче има малко орехи,  почти не се усещат, но ги има.

# 622
Здравейте, момичета. тук всички сте магьосници! а някои са по-добри скулптори от доста дипломирани такива!

еnister, kikiniki, браво!
аз съм много далече от такива постижения и моля за помощ със съвсем скучна информация- от къде мога да си купя готови захарни фигурки за торта, сигурно се продват - за децата ми ми трябват влак и някой анимационен герой - мечо пух и компания. в кауфланд вчера бях- вече нямат- а и там бяха доста елементарни. има ли магазинчета или от сайтове поръчвате?
благодаря за отговорите

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 00:56 от bisana

# 623
JMM,аз за дръжките на кошниците използвам алуминиева тел,която е много мека и лека.След това я облепвам или със тиксо или хартиена лепенка.След това слагам отгоре тестото и поставям във две чаши да изсъхне.поставям непосредствено преди издаване на тортата.
Някои питаше за езерце със желатин,аз съм правила като там където ще е езерцето измазвам предварително със маслен крем или заливам със разтопени маршемелоу бонбони,и след като стегне слагам желатина .Сега нямам възможност че се боря със едно чудо но утре свършвам и ще коментирам
всички красоти които видях.

# 624
  • София
Здравейте, момичета. тук всички сте магьосници! а някои са по-добри скулптори от доста дипломирани такива!

еnister, kikiniki, браво!
аз съм много далече от такива постижения и моля за помощ със съвсем скучна информация- от къде мога да си купя готови захарни фигурки за торта, сигурно се продват - за децата ми ми трябват влак и някой анимационен герой - мечо пух и компания. в кауфланд вчера бях- вече нямат- а и там бяха доста елементарни. има ли магазинчета или от сайтове поръчвате?
благодаря за отговорите
В сладкарниците "Пчела" имат. Не знам за всичките, но тази на Стамболийски (точно до Щъркела) има най-различни, все нещо ще си харесаш.  Peace

# 625
Енистер,шоколадовите торти предимно ги измазвам с кремът който е и отвътре , а най често правя крем оле + разтопен шоколад и малко сладкарска сметана.Става и с с маслен крем разбира се.Куфарите така ги правя с маслен крем и там е още по лесно ,мажа шоколада с четка .
Бетина ,за глазура винаги разреждам шоколада с олио приблизително на 100гр шоколад 4 до 5 с.л.  олио.Е ако някой иска да му е мека глазурата разтварям шоколада взагрята сметана 1:1

# 626
Добро утро момичета!
Благодаря на всички за милите думи за тортичките ми.  bouquet
Мимира,много добре си се справила.
Албенка,ЧИД на малката Ивайла,да ви е жива и здрава и мноого да радва баба.А ти си страхотна,толкова много торти и всичките са прекрасни.
Маринад,баба Яга и делфина са много интересни а ти напредваш страхотно.
JMM,да са ти живии здрави  момчетата.
Vaque,много сладки фигурки.
Мечо Пух,прекрасно си се справила със колата.Поздравления.
Енистер,страхотно си се справила със пуховците.
Татит,прекрасни кексчета.
Blueeye,много вкусен разрез и прекрасни коледни сладки.
Кикиники,много хубави коледни неща си направила.
JMM,много хубава кошница.Следващата ще е още по-добра.А за да не ти се чупят цветята слагай тайлоза във тестото и не ги оставяй да пресъхват много.
Свещичка,права си за синьото,но аз до последно мислех да е една торта и изведнъж реших да са две малки торти.Ръката не се открояваше от подложката и затова сложих синьото.
А за твоите торти няма какво да кажа освен че са прекрасни,стилни и перфектно изпълнени.Влюбих се във лъва и сградата.Отдавна мечтая да се захвана със сграда и все ме хваща шубето и се отказвам.Ще кажеш ли някоя подробност за нея,ако имаш време.
Ангелова,куфара е просто страхотен.
Оставям ви засега.Лек ден на всички.

# 627
  • Sofia
Днес моята голяма разтурия Пламена има РД, почерпете се за нейно здраве с тортата и, до последно не вярваше че ще изпълня заканата си.  Mr. Green
Предполагам, който е с деца в "трудната" възраст е наясно с проблема и с това по колко пъти на ден се споменава думата "оправи си стаята", "оправи си нещата" та и аз така все си ходя и си повтарям като развалена грамофонна плоча, докато един ден както и се обяснявах и казах, че ще и направя реплика на стаята, че да се черви пред съучениците си като и дойдат на гости та да се чуди какво да им обяснява защо  висят чорапи и парцали от всякъде, тя само каза "Да бе, да!", е не бе не викам аз.  Laughing
Тези дни продължих да се гавря с нея, като и казвах, че ще добавя това, онова по тортата и та да е в трепетно очакване какво ще е днес по обед, казах и също и че ще хвана децата да и помагат да си оправи гардероба, то приятелите са за това да си помагат, а аз при добре свършена работа ще ги възнаградя я с чорап, я с крачол.  Mr. Green
Единственото което още ще добавям обаче ще е парче сушен портокал, на който са забучени свещичките, защото не предвидих място за тях и няма къде да сложа цифри.
Та, жива и здрава да е и да успее да вземе с лекота овчарския скок, който и предстои в живота!

ОЩЕТО

# 628
Ма, ти к`во искаш от детето, ма? Перфектно са си подредени нещата! Кьорав миризлив чорап на виждам. За обувки или пък пантофи  подредени в стил "Джони Уокър" /разбирай захвърлени разкрачени/, да не говорим.
Дзвер, да ти е жива и здрава малката бандитка! В този важен за нея ден, ти предлагам ръката на сина ми!!! Лика прилика ще си бъдат. Ще си живеят прекрасно в семейната кочинка и изобщо няма да се притесняват и да се карат за такива излишни неща като подредени дрехи! Крайно време е да се сродим! Егати, поколението ще се извъди ! Представяш ли си?  Mr. Green
Тортата е меко казано уникална! Незнам кое ми харесва най-много, но май, е снахата непукист. Така спокойно си обикаля около "гардероба". Сигурна съм че ще се гордее с тази си торта. Голяма да порасне, и все така щура да остане! Така де! Няма да излага майка си, я!!!

# 629
Валерия, тортата ти е УНИКАЛНА, но не успях да й се полюбувам добре, защото не мога да спра да се кискам на постовете ви с Ванчето... Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт