Майка ти почина - преодоляхте ли го?

• 400 711
  • 5 322
  •   1
Отговори
# 225
Пак сънувах мама - обади ми се по телефона и каза, "не се притеснявай, всичко ще е наред." Уж ми се обаждаше само, но пък и я виждах. Беше си точно такава, каквато си я зная, безобразно красива и топла... И точно щеше да ми обясни как ще е наред всичко, когато аз пак се събудих. Защо не мога да оставам докрай в тези сънища?
Наближава рожденият и ден и ... не искам да се сривам пак, но не знам как.

# 226
  • Варна
schreier,
прегръщам те.
И аз сънувам майка си често. Точно преди 40-те дни сънувах, че е казала на сестра ми "Вече съм добре". Горе-долу по същото време леля ми (сестра и) е сънувала, че и казва същото.  А точно в нощта на рождения ден на племенницата ми сънувах, че всички сме се събрали и празнуваме, после станахме да си ходим и майка ми тръгна сама напред. Аз я питах защо не ни изчака, не я ли е страх в тъмното, а тя каза "не се тревожи, чакат ме" Tired Истината е, че все повече ми липсва. Толкова искам да е тук, да види сина ми, да му се радва. НЕ мога да се примиря с мисълта, че само някакви си 20 дни не и стигнаха, за да го види Sad Ужасно се гордея с него, а не мога да и се похваля. ОСтава ми надеждата, че все пак го вижда...

# 227
  • София
А пък искам да спомена и почета баща ми. Неговата загуба не мога да преодолея. Вписвам се идеално в клишето за силната връзка баща - дъщеря. Най - добрият човек, когото познавам, виниги съм имала подкрепата, разбирането и обичта му. Успя да ме научи на страшно много неща и да ме напътства без укори. И разбира се, най - ми липсва в хубавите моменти - че не е тук да хване малката ръчичка на внучката си...

# 228
Добър вечер на всички
Мойта история е такава преди 16 години загубих мама,а като чели беше вчера много ми липсва.
Годините си минават а болката по нея вместо да намалява май става по-голяма.
Създадох семейство имам две прекрасни дечица момиченце на почти 9г и момченце  е на 6 год.
Често я сънувам,да не кажа почти всеки ден.Напоследък съм много тъжна и само плача.За тези 16 години ми лисва страшно много толкова много моменти има  които искам тя да е до МЕН да се гушна да почувствам нейната топлота,да чуя гласът и но нея я  няма...........
Искам много да и покажа децата ми .Дъщеричката ми носи нейното име ЕЛЕНА.

# 229
Мама почина на 16 октомври. Минаха 4 години,просто не мога да повярвам. Тези дни съм като река-само плача. Утеха намирам само в детето си-знам,че част от нея живее в него.Момичета,загубили майките си Hug от мен.

# 230
 Flowers RoseНяма думи,които да изпишат чувствата.
Минаха дни,мъката и спомените остават.
Мама беше най-добрият човек,когото познавам,
образ нереален ,но вдъхващ вяра и надежда.
С времето нещата се избистрят и лошото е,че нея я няма.
Мамо,прости ми ! Flowers Rose

# 231
schreier благодаря ти за темата.Днес се събудих и исках да потърся съвет какво да направя ,за да издържа на погребението на милата ми майчица утре.Отиде си за два дни,почина тази  неделя.Сърцето ще ми се пръсне.Не мога да спра да плача оттогава.На 59 г. беше и имах само нея.
И нестига ужаса от загубата и ами брат ми,започна да говори за имоти и пари,да не съм взимала нещо тайно от дома им.Това ме съсипва,като знам,че тя беше вдигнала ръце от него.И незнам какво да направя ,за да мога утре да съм силна...

# 232
  • София
  Бении, съболезнования, ужасно съжалявам!

Човек никога не е подготвен за това.Ако имаш успокоителни пий нещо, с брат ти не се разправяй сега.Изпратете я достойно и с уважение!Като вземете удостоверението за наследници, отидете при нотариус и узаконете всичко.Извинявам се, ти си писала,че имаш само нея...Бог да я прости, нека бъде светло на душата и! Praynig

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 09:26 от Тайна

# 233
  • с/у ОколоМръсТното
х и исках да потърся съвет какво да направя ,за да издържа на погребението на милата ми майчица утре.

миличка, това е много тъжно, тежко и ужасно. Съболезнования  Praynig Трябват ти много сили...
Мисля, че и нещо успокоително е добре да вземеш... Бъди силна заради децата си  Hug
Боже, защо отнемаш близките ни обични хора...  Cry

# 234
  • Варна
beniii,
много , много съжалявам, мила, най-искрени съболезнования. Да почива в мир и да е светло на душата на майчето ти Flowers Rose Пий някакви успокоителни сега, за да можеш малко да се откъснеш, да възстановиш духа си. Мен в деня на погребението шокът ме държеше в кондиция, просто всичко ми беше нереално, гледах я и не можех да повярвам, да осъзная какво се случва. И сега на моменти просто не вярвам...
Тази нощ я сънувах отново, за първи път в съня си вече знаех, че я няма. И и казах "майко, дай да те прегърна силно, че сега ми се е паднало". Прегърнах я с всичка сила, а тя ми се усмихна. Снощи си мислех за нея и си поревах, отдавна не мис е беше случвало. Може би затова дойде в съня ми.

# 235
Благодаря ви милички.Месечинка виторога ,сънят ти е бил прекрасен ....Единстванито ,което ме прави спокойна е ,е направих всичко,което можах за нея,и бях до нея час преди да си отиде..Какви успокоително.и е най-добре да взема

# 236
  • София
Благодаря ви милички.Месечинка виторога ,сънят ти е бил прекрасен ....Единстванито ,което ме прави спокойна е ,е направих всичко,което можах за нея,и бях до нея час преди да си отиде..Какви успокоително.и е най-добре да взема
Лексотан или Деанксит, ако има кой да ти изпише.Най-добре, ако имаш възможност, питай лекарят си.Но шока ще те държи на погребението.После, колкото повече време минава, толкова повече човек осъзнава, какво е станало.Ако не ти е много ниско кръвното, вземи си сиропа с мента, глог и валериан, добре действа.

# 237
schreier благодаря ти за темата.

Ще ми се никога да не ми се беше налагало да я пускам тази тема или поне не толкова рано. И ми се свива сърцето всеки път, когато ново момиче влезне в нея.

Бении,
ще мине погребението и ще го издържиш, защото сега е само шок (а в шока се стягаме), а тъгата идва по-късно. Не е случайно, че темата започнах две седмици след смъртта на мама. Отиди при личния си лекар, обясни, и поискай нещо от леката артилерия. Не се занимавай с брат си, това изобщо не е на дневен ред.

И...преодолях го. Но не защото спря да боли, а защото за 11 месеца приех, че ще боли все така и ще живея с тази болка.

# 238
Не минава.Не се забравя.Не спира да боли.
Липсата се усеща все повече с всяка
изминала година.Това е...вечер като си
лягаш се молиш да я сънуваш, защото знаеш,
че това е единственият начин по който можеш
да я видиш.
Бени бъди силна!Такива сме ние дъщерите...
винаги сме по-силните! Hug

# 239
Момичета,благодаря ви за думите.Успокояват ме,защото идват от хора,преживяли същото.Моля се днешния ден да мине бързо.Ще се спра на сиропа с мента,глог и валериан.
ТУТИ точно това исках тези нощи,да я сънувам,но я няма.Дано ми се случи скоро,защото се нуждая от това.От тук нататък ще живея и за нея и така,за да е спокойна ,че съм добре.Това ме съветват двете ми момченца.Отново ви благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт