Майка ти почина - преодоляхте ли го?

• 400 732
  • 5 322
  •   1
Отговори
# 240
Ще стане...като си готова.Не спирай да го искаш. Hug

# 241
  • Burgas, Bulgaria
искам и аз да споделя , въпреки ,че не става въпрос за майка ми ,а за свекърва ми .... Беше уникален човек и ми беше като майка .... Почина ми в ръцете , здрава , права жена  на 56години .... Отиде си за един миг , просто миг .... аз съм много емоционален човек , но не можах да се разплача , сякаш шока от случващото се, ме беше погълнал ....
На 6.11 ще станат 4 години , а аз още не мога да превъзмогна загубата и ..... Като чуя линейка и механично ми текват сълзи ....много ми е странно ... сякаш и от тогава тревожността ми се засили - сякаш като видях как един живот свършва за части от секундата и се уплаших ....
моля не се сърдете , ако не споделям на правилното място , ако е така кажете ми , ще изтрия поста  Tired.

# 242
  • София
Мадам тиква, съжалявам! Hug И ние сме така, умираме от страх да не се случи нещо лошо, живеем ден за ден.

Днес е Задушница, направих една питка за Бог да прости  Cry!Чупнете си, макар и виртуално!

# 243
Бог да прости милите ни майчици и всички други които не са вече до нас.
Нека почиват в мир.

# 244
Днес става една година от деня, в който видях мама жива за последно.
Не знаех, че е за последно.
Нищо по-специално не направих в последната ни среща.
Карахме гаден вирус с детето, който тя вече беше изкарала, но някак се плашеше, че може да я повтори. Донесе ни покупки. Врънках я да и дам пари. Не и трябвали пари. Пушихме по цигара и я хванах за ръката, докато я изпращах в коридора. Не я гушнах или целунах заради вируса. Това беше.

# 245
  • с/у ОколоМръсТното
Днес става една година от деня, в който видях мама жива за последно.
Не знаех, че е за последно.
Нищо по-специално не направих в последната ни среща.

Днес е 23-я ден, откак видях моята свекърва за последно жива и аз също се измъчвам, че не съм казала или направила този последен ден специален нито за мен, нито за нея...
Какво нещо е животът  Confused

# 246
Сънувах мама  Cry От няколко месеца не ми се беше случвало Cry Много, адски много ми липсва... Да, не боли както в началото, ама тая празнина ...

# 247
Кофти ми е днес. Никой не искам да виждам, да чувам, нищо не ми се прави. На няколко пъти се усещам как искам да взема телефона и да чуя мама, да й се оплача, да се поглезя. А минаха четири години...
Няма я. Това е ужасно.

# 248
  • Варна
Момичета... Hug
Последният път като бях на гости на нашите на тръгване много бързах и не прегърнах мама, както ми беше навик. Само извиках чао от вратата. Как ме е яд сега... Ама кой да предположи, че се виждаме за последно.
А последното, за което говорихме по телефона в деня преди да се случи непоправимото беше, че много ме харесвала с двете рокли, които си купих като бременна - от години не бях слагала рокля. Каза задължително да си направя снимки с тях, защото ме знае, че хич не обичам да се снимам. Следващата събота излязохме с една приятелка и тя ме наснима.

# 249
  • ГО
Утре стават 5 години без мама. Как лети времето. Как се упреквам за нещата, които не свършихме заедно, как да знам, че я виждам за последно.
Днес имах важен изпит, а цяла седмица не бях на себе си. Утре ще е поменът и бях ангажирана с това, а и май ме хваща депресията. Не мога да избягам от това, всяка година съм така.
Взех си изпита, но знам, че тя беше с мен, знам, че тя ми помогна.
Много ми е тежко! Искам да я прегърна, да я целуна, а не мога. Ядосвам се, че детето ми я забравя. Говоря му за нея, но като не е тук, не е покрай нас и сякаш той не ми обръща много внимание.
Мъничката ми дъщеря веднъж говори със снимката й. Тя не я е виждала, но знае, че й е баба. Казваше й, че я обича и искала да дойде. Heart Eyes

Обичам те, маме! Където и си, каквото и да става, обичам те и много ми липсваш!!!

# 250
Обичам те, маме! Където и си, каквото и да става, обичам те и много ми липсваш!!!
Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 251
  • Пловдив
Многооооо време мина, от както за последно видях моята майчица. На 03.01.2013 ще станат 23 год., но много ми липсва, болката и празнотата е голяма. Cry Cry Cry

# 252
Мили момичета Hug,липсата ни е неизмерима.На 6 декември ще правя 40 на моята майчица.Как бързо мина времето ,а мъката задушава гърлото ми,дупката е толкова голяма ,а болката силна...Старая се да не мисля,опитвам да продължа  напред,заради децата.
Споделяте,че съжалявате за несторени неща в последния ден.Аз точно обратно,в последните 2 седмици  бях все повече при нея/на път за работа падна и си счупи ръката,викаше ме ,защото живеем близо,да я среша ,да и помогна за съдовете../,купувах и любими мезета,с цел да я зарадвам,ей така без повод.Прегръщах я,дори с риск да и досадя.Когато в ужасната събота,когато получи инсулта дойде линейка,бях с нея ,галех я и и давах кураж,макар,да осъзнавах ужасът,който предстои...Мъката е неописуема,но вие знаете най-добре Hug
Понеже на 6 .12 са пости,чудя се какво по-специално да направя за раздаване на помена,ако може да ме посъветвате.  bouquet

# 253
  • ГО
Бени,  Hug Hug Hug
Понеже мама почина по време на пости, ще ти кажа ние какво слагахме в подавките.
Локумени вафли, целувки, ореховки, маслини, постна питка (може и земел, май) житото, то си едно на ръка, заедно с едни желирани бонбони. Може краставица също да се сложи.
За гроба трябва жито, червено вино и питка (хляб). Така или иначе е Никулден и риба се разрешава, така че...
Моят съвет е, за което не се чувстваш сиугурна, питай отчето. Предполагам, ще правите опело.
Ох, много е трудно. Знам, но за майчиците ни - трябва!

При нас поменът мина спокойно. От 5 години за първи път почувствах едно спокойствие, което разбира се не трая дълго. Същия ден малката ми направи алергичен обрив и ни вкараха в болница. Sad
Все за нещо да се тревожим, страдаме, да нямаме мира!  Sad

# 254
kama4e мила,благодаря за отговора,ще ми бъде полезен.
Надявам се детенцето да е добре вече,трябва да сме силни заради тях,нали ние сме техните майчици.
Много близки ме съветват да го правим вцърква,че ще е студено,ноазискам на гроба,така е редно.Ще викна поп и ще се постарая да спазя ритуалите,не че вярвам в тях,но не искам да пропусна нещо,за което бих съжалявала.Благодаря ти отново и пожелавам на вас и всички от темата здраве!

Общи условия

Активация на акаунт