Майка ти почина - преодоляхте ли го?

• 400 158
  • 5 318
  •   2
Отговори
# 5 280
Съболезнования Бубче, трябва да се справиш ,длъжна си пред майка си.
Прегръдки

# 5 281
Съболезнования, Бубето, и силни прегръдки .

# 5 282
Съболезнования! Светъл път на душата й!

# 5 283
Съболезнования и от мен🖤.
Вече три месеца и половина без моята майчица.🖤🖤🖤

# 5 284
Съболезнования, Бубе. Силни прегръдки ви изпращам. Мъката е огромна и неутешима за неопределен период от време.

# 5 285
Днес татко има РД, имаше РД 😞
Преди малко ми попадна това .....
https://eva.bg/article/47630-Ostani-do-men-tatko-
От едното писмо
"А и за да помниш как аз съм била дете, защото човек е дете, докато има кой да го помни като дете (...)"
Добре, че си имам батко, той ме помни.❤️
Но тях ги няма, мама и татко и ми липсват много 🖤🖤

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 15:17 от B_NADI

# 5 286
Вчера се навърши 1 година без мама. Мислех, че сълзите вече са пресъхнали, но не... Цял ден си поплаквах тайно. Първо имаше панихида на гроба, а после събрах няколко приятелки и близки на мама в един ресторант, да почетем паметта ѝ. Милата ми майчица си отиде гладна от този свят 🥺🥺🥺

# 5 287
Моята пък си отиде жадна и с пресъхнало гърло заради кислородния апарат, на който беше включена (доста изсушава лигавицата). Купувах всеки ден вода и портокали, за да приема някаква течност. Непрекъснато искаше още и още. Sad

# 5 288
И моята мама си отиде гладна и жадна. Устните й бяха побелели и напукани. Беше в кома 78 дни. Имаше трахеостомия и апарат я поддържаше. Беше преди това интубирана. После взехме решение за трахеостомия. Питам се дали я боляло, когато са й направили трахеостомия. Да не се е разсърдила, че сме й причинили това?!
Обичаше чистотата и винаги да бъде изкъпана и изпрана. Там беше мръсна и некъпана в продължение на 78 дни. Поне я погребахме с боядисяна коса. Настоях от траурната агенция да я боядисат. Тя не позволяваше никога да ходи с бяла коса.

# 5 289
И моята мама си отиде гладна и жадна. Устните й бяха побелели и напукани. Беше в кома 78 дни. Имаше трахеостомия и апарат я поддържаше. Беше преди това интубирана. После взехме решение за трахеостомия. Питам се дали я боляло, когато са й направили трахеостомия. Да не се е разсърдила, че сме й причинили това?!
Обичаше чистотата и винаги да бъде изкъпана и изпрана. Там беше мръсна и некъпана в продължение на 78 дни. Поне я погребахме с боядисяна коса. Настоях от траурната агенция да я боядисат. Тя не позволяваше никога да ходи с бяла коса.
Моята по същия начин,само че беше 14 дни в интензивното в изкуствена кома.
Ни вода ,ни храна

# 5 290
Момичета, не мислете в тая посока. В тежко състояние така или иначе не могат да ядат. Не са били и мръсни, в интензивното ежедневно къпят на място пациентите, внасят се едни метални като купи с вода, тялото се обтрива с мокри кърпи, косата се мие. Не си мислете, че са си отишли мръсни и гладни. При възможност подайте храна на някой беден човечец.

# 5 291
В кое интензивно ги почистват?

# 5 292
И аз смятам, че не бива да се притеснявате за това. Тати си отиде хапнал, сутринта като стана изяде цяла попара с 2 филийки, а на обед мама каза, че нищо почти не беше хапнал. Задухът му започна в 15:30 и час след това тати вече го нямаше…
Доколкото знам преди да ги погребат умиват тялото, така че не мислете, че са си отишли мръсни. А за храната подавайте, когато можете и усетите нужда. Нека всички не забравяме, че те вече нямат нужда от храна и вода, и да вярваме, че са на по-добро място.
Днес е Игнажден. Снощи сънувах тати, бяхме в някакъв манастир с огромен купол. Помня, че купувах свещи. Днес бяхме на гробищата ( всяка събота си ходим с мама при него), мама подаде “да му е видено”.
Каквото зависи от нас правим, но най -вече не забравяме, а докато ни има нас и спомена за тях ще е жив!

# 5 293
Ох, много е страшно, аз не искам да си спомням дори. И моята майка си отиде след два пъти в интензивно и интубация. Последно като я видях,  успя да каже ч, че се чувствам много мръсна и искаше да й поизмия косата Sad
Как ми се иска да е до мен понякога..аз понасям всичко много стоически и за външния свят все едно не съм имала траур, но буквално част от душата ми умря.

# 5 294
Ох, много е страшно, аз не искам да си спомням дори. И моята майка си отиде след два пъти в интензивно и интубация. Последно като я видях,  успя да каже ч, че се чувствам много мръсна и искаше да й поизмия косата Sad
Как ми се иска да е до мен понякога..аз понасям всичко много стоически и за външния свят все едно не съм имала траур, но буквално част от душата ми умря.
И аз доста добре се прикривам за външния свят, но сърцето ми е разбито!❤️

Общи условия

Активация на акаунт