От какво са съставени козметичните ни продукти? - по аматьорски!

• 80 474
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • в 1001-та нощ
Съгласна съм  Peace

# 616
Най после попаднах на крем за който ме интересува дали да си дам парите и се разочаровах от факта,че няма да получа компетентен отговор.
Все пак да питам -някой ползвал ли е крема на Гарниер-улта лифт/червената опаковка/ и има ли положителен резултат по отношение на това за което претендира той?
Предварително благодаря.

# 617
  • Бургас
Най после попаднах на крем за който ме интересува дали да си дам парите и се разочаровах от факта,че няма да получа компетентен отговор.
Все пак да питам -някой ползвал ли е крема на Гарниер-улта лифт/червената опаковка/ и има ли положителен резултат по отношение на това за което претендира той?
Предварително благодаря.
Аз съм го ползвала,въпреки че на години съм далеч от такива кремове и да,бях невероятно доволна,но всякакви консултантки упорито ме убеждават,че е за възраст над 45,а аз съм още на 30 и    несъм го купувала скоро,иначе е немазен,богат,омекотяващ,подхранващ и повдигащ крем,страхотен е

# 618
Здравейте! Темата е много смислена и полезна!
Хвърлям по 1 око, но честно казано не съм имала време да се задълбоча, затова се извинявам, ако шампоанът, за който ще попитам е разнищван тук.  Hug

Rene Furterer Naturia Gentle Balancing Shampoo:
Water (Aqua), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Carum Carvi (Caraway) Seed Oil (Carum Carvi), Citric Acid, Fragrance (Parfum), Green 3 (CI 42053), Imidazolidinyl Urea, Mentha Piperita (Peppermint) Oil (Mentha Peperita), Ocimum Basilicum (Basil) Oil (Ocimum Basilicum), Panthenol, Polyquaternium-10, Popylene Glycol, Pyridoxine HCL, Yellow 5 (CI 19140).

Виждам, че  СЛЕС е на второ място, което дори аз, знам че не е добре. Интересно ми е защо го определеят като "gentle"? Скалпът ми е чувствителен и май не се спогажда много добре с него. Има ли съставка в него, която не е подходяща за чувствителна кожа или действа изсушаващо?

Благодаря предварително   bouquet

# 619
Предварително благодаря.
Аз съм го ползвала,въпреки че на години съм далеч от такива кремове и да,бях невероятно доволна,но всякакви консултантки упорито ме убеждават,че е за възраст над 45,а аз съм още на 30 и    несъм го купувала скоро,иначе е немазен,богат,омекотяващ,подхранващ и повдигащ крем,страхотен е
Наистина ли?  newsm78
Заинтригува ме. Ще го тествам значи.

# 620
Здравейте, момичета!
Реших да си купя мицеларна вода, порових се в нета, видях,че има доста фирми, които предлагат този продукт. Попадна ми снимка на водата на Буржоа (цената и е доста по-евтина от тази на Биодерма, например) , пиша съставът й и моля за мнение :
AQUA (WATER), GLYCERIN, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, POLOXAMER 184, COCO-GLUCOSIDE, PHENOXYETHANOL, TETRASODIUM EDTA, SODIUM METHYLPARABEN,CITRIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, BHT, NYMPHAEA ALBA ROOT EXTRACT, 09BSV001-1

# 621
Относно Garnier Ultra-lift: съдържа опасния Retinyl Palmitate (Vit. A), като виждам.

http://www.nvwah.com/products/garnier/p_garnier_nutritioniste_ul … inkle_cream.html#

# 622
  • София
 newsm78 . В сайта е посочен като the good. Retinyl Palmitate, ретинол и др такива деривати играе роля да предотвратява забавянето на синтеза на колаген и е полезна съставка. Вит. С (някои негови деривати) стимулира синтеза на колаген, докато вит. А, общо казано, не позволява втвърдяване на колагеновите връзки.
В козметиката се говори по-скоро за позволени и непозволени съставки, такива към които имаме алергия и такива, които понасяме и т.н. Всички съставки имат допустима концентрация - вит. С, колкото и да е полезен, ако е в по-висока концетрация може да предизвика много сериозни "повреди" Peace

# 623
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Реших да си купя мицеларна вода, порових се в нета, видях,че има доста фирми, които предлагат този продукт. Попадна ми снимка на водата на Буржоа (цената и е доста по-евтина от тази на Биодерма, например) , пиша съставът й и моля за мнение :
AQUA (WATER), GLYCERIN, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, POLOXAMER 184, COCO-GLUCOSIDE, PHENOXYETHANOL, TETRASODIUM EDTA, SODIUM METHYLPARABEN,CITRIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, BHT, NYMPHAEA ALBA ROOT EXTRACT, 09BSV001-1
Това бих си го взела,аз съм на мнение,че колкото по-малко съставки има даден продукт,толкова по-добре

# 624
Здравейте, момичета!
Това бих си го взела,аз съм на мнение,че колкото по-малко съставки има даден продукт,толкова по-добре
Благодаря за отговора!
След много ровене в нета видях,че има две съставки, които не са особено добри и реших да инвестирам в Биодерма.  Hug

# 625
Преди време CI беше дал много добри отзиви за дневния крем от тази серия. Това е околоочния, но състава нещо ме смущава - букет от парабени+ абсолю от българска роза. То незнам да ли все още някой екстрахира розов цвят у нас newsm78
Това е състава
Water (Aqua), Dicaprylyl Carbonate, PEG 8, Methylsilanol Mannuronate, Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Polyacrylate, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Padina Pavonica Extract, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Methylparaben, Capric/Caprylic Stearic Triglyceride, Sorbitol, Chlorella Vulgaris Extract, Fragrance (Parfum), Butylparaben, Ethylparaben, Algae (Seaweed) Extract, Hydrogenated Vegetable Oil, Propylparaben, Isobutylparaben, Tocopherol (Natural Vitamin E), Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Persea Gratissima Leaf Extract (Avocado), Polygonum Fagopyrum Seed Extract, Hydroxyisohexl 3 Cyclohexene Carboxaldehyde, Acacia Decurrens Absolute, Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Absolute, Butylphenyl Methlyproprional
Крема е  Elemis Pro-Collagen Eye Renewal
Ще се радвам да се включат и другите специалисти.

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 17:49 от kopche

# 626
Преди време CI беше дал много добри отзиви за дневния крем от тази серия. Това е околоочния, но състава нещо ме смущава - букет от парабени+ абсолю от българска роза. То незнам да ли все още някой екстрахира розов цвят у нас newsm78
Това е състава
Water (Aqua), Dicaprylyl Carbonate, PEG 8, Methylsilanol Mannuronate, Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Polyacrylate, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Padina Pavonica Extract, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Methylparaben, Capric/Caprylic Stearic Triglyceride, Sorbitol, Chlorella Vulgaris Extract, Fragrance (Parfum), Butylparaben, Ethylparaben, Algae (Seaweed) Extract, Hydrogenated Vegetable Oil, Propylparaben, Isobutylparaben, Tocopherol (Natural Vitamin E), Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Persea Gratissima Leaf Extract (Avocado), Polygonum Fagopyrum Seed Extract, Hydroxyisohexl 3 Cyclohexene Carboxaldehyde, Acacia Decurrens Absolute, Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Absolute, Butylphenyl Methlyproprional
Крема е  Elemis Pro-Collagen Eye Renewal
Ще се радвам да се включат и другите специалисти.

Да се самоцитирам, пак дано някой се включи с коментар  Hug

# 627
Здравейте! Можете ли да ми кажете нещо за този състав на пяна за коса шварцкопф тафт: Aqua, Butane, Propane, Vinyl Caprolactam/VP/Dimethylaminoethyl Methacrylate Copolymer, Polyquaternium-11, Polyquaternium-4, Sodium Benzoate, Cetrimonium Chloride, Quaternium-52, REG-40 Hydrogenated Castor Oil, Isobutane, Panthenol, Lactic Acid, Prfum, Phenoxethanol, Linalool, Hydrolyzed Keratin, Citronellol, Geraniol, Limonene, Pantolactone ? Интересува ме дали може да ми се изсуши/изтощи/увреди косата от по-продължителна употреба?

# 628
Здравейте!
Наскоро си купих това http://bilki.bg/product/1052/asam-masazhen-gel-aloe-vera-96-100-ml-asam.html , за да го ползвам като овлажнител. На български го превеждат като масажен гел за тяло, докато в съдържанието на немски никъде не пише, че е само за тяло или масажи newsm78.
При намазване, обаче, гелът попива много бързо и страшно опъва кожата... не знам дали овлажнява, но че опъва няма съмнение.
Питането ми е дали мога да добавя някаква съставка- етерично масло напр. за да получа стабилизиран продукт.
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 09:52 от elian

# 629
Здравейте,

Искам и аз съвет за слънчева защита на дете под 2 години. Спряла съм се на Авен минерален крем 50+, подходящ за възрастни и деца, тъй като самата аз от години ползвам спрея им за възрастни и съм доволна, но все пак - може ли някой да даде мнение дали според съставките му е надежден за толкова малко дете :
AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). TITANIUM DIOXIDE. ISODECYL NEOPENTANOATE. TRIETHYLHEXANOIN. C12-15 ALKYL BENZOATE. CYCLOMETHICONE. C30-45 ALKYL METHICONE. GLYCERIN. POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE. CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE. HEXYL LAURATE. ALUMINA. WATER (AQUA). STEARIC ACID. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. CAPRYLYL GLYCOL. DISODIUM EDTA. IRON OXIDES (CI 77492). IRON OXIDES (CI 77491). OCTYLDODECANOL. PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE. SILICA DIMETHYL SILYLATE. SODIUM CHLORIDE. SODIUM MYRISTOYL GLUTAMATE. SORBIC ACID. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE. XANTHAN GUM.

Общи условия

Активация на акаунт