АВГУСТинските деца с трепет чакат вече пролетта

• 36 825
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
  • Germany
Мацки, как сте в тия студове? И тук е супер студено, но поне няма сняг...
Симон тази седмица започна вече цял ден в детската градина - няма проблеми, само не яде много, иначе ок било свикването му с обяда  Laughing

Обаче искам друго да питам - той има скъсена кожичка под езика - като се изплези и му се дърпа, малко се разделя. Не му пречи на ядене, на говорене - на бг не, всичко правилно произнася, но някой думи на немски не можел да ги казва хубаво ми казаха в градината. Та док. препоръча да му го резнем. Не било задължително, но препоръчително. И сега съм пак в чуденка и притесненеа  Laughing Confused Има ли някой от вас опита с такава манипулация - амбулаторно се извършвало, 5 минути траело, но знае ли човек...аз съм си паника и какво ли не си представям  Sad Кажете ако някой има опит  Praynig

# 511
Дезита, само съм чувала за подобна манипулация и доколкото разбрах не била опасна, но това не го казвам от опит.
Отиваме да купим радиатор, че с тия климатици вечер, направо носовете си убихме. Тоику що видях нйай-новата сметка за ток - 150лв с три климатика. Сега с тоя радиатор сигурно ще е поне 250. Ама поне в спалнята да се диша по-нормално. А инъче топличкооооооо

# 512
# 513
  • В светлината на слънцето
Дезита, и Сашо има такава юздичка под езика. Един доктор ни беше препоръчал да се резне, не било страшно. Но пък после потърсих второ, трето и пето мнение и всички лекари бяха категорични, че новите препоръки са да не се пипа, при условие че не пречи на хранене и не създава сериозен говорен дефект. Постепенно с времето, докъм 7-ата година тази юздичка се разтягала и заемала нормално място. И така се спестявал стреса на детето, защото дори безболезнена и бърза въпросната процедула била стресова. Ако обаче пречела и имало сериозни последици от нея, то чааак тогава да се режела. Между другото това го откриха на Сашо миналата зима, когато висяхме в Исул. Тогава не можеше заради юздичката да артикулира добре някои букви. Сега вече няма и помен от такъв проблем. Така че лекарите, които ме посъветваха да не пипаме нищо, се оказаха прави. И педито ни беше против.

# 514
  • София
Дезита, Дани имаше горна и все още има долна юздичка. По препоръка на някоко зъболекара и двама ортодонти трябва да махнем и двете, защото придърпват челюсттите и така те не могата да растат нормално, което ще пречи на постоянните зъби да растат нормално. Първо махнахме горнат, защото беше по спешна, но не със стандартно рязане, а с лазер. Поцедурата мина за 6 минути (засичах ги Mr. Green) и след нея нямаше кръв и болка. Дори бях приготвила крем супа да яде, но вечерта като се прибрахме спокойно си яде твърда храна. Сега пролетта ще махаме и долната отново с лазер за да избегнем стреса. Ако имате възможност го направете с лазер, защото на мен са ми я рязали и първо много кръв изтече, второ беше болезнено имах и шевове и 10 - ина дни ядях само пасирани храни.

Уф, като сме заговорили на тая тема, аз следобед ще ходя да ми махат конците и доста съм се спекла Rolling Eyes.

Сас, и аз ще кажа, че една рентгенова снимка не е толкова опасна и по - добре вземете да я направите за да знаете как да действате. Дано не е пневмония и бързо да оздравява Деян Praynig.

# 515
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ей  ме и мен.
Днес, да не повярва човек, почивам. Голям кеф, щото Йована е най- после на градина и Мила след малко ще легне да спи (а тя рез деня откарва по 3 часасън) и аз ще си легна пред телевизора да си дремуцам. Откога си мечтая за такъв ден  Crazy

Ние сме по- добре. Само подкашляме аз и Йована още. Ама подозирам, че е от сухия въздух в къщи. Проветрявам постоянно, но нощем няма как. А радиаторите са такива, че няма как да овлажня.  Thinking

ЙОвана всеки ден ме пита дали е 9ти август и дали е на 5 години вече. Всеки ден остава разочарована  Crazy. ГОлям мерак да порасне, голямо нещо. Иска да е предучилищна, защото щели да правят много интересни неща в градината  Laughing. Надявам се да не й секне ентузиазма като започне училище  Laughing

# 516
  • В светлината на слънцето
 smile3558 Misc Bomb yesyes

# 517
 smile3529 smile3523  33uu  typeuu mobilephone hit

При мен е така  Rolling Eyes Правим инвентаризация, оправяме складовата програма, разправяме се с доставчици  Rolling Eyes Пък и утре съм на работа  Tired

# 518
  • Видин
Ето я и новината: Ще съм МЪЖКА майка Flutter Flutter Flutter Ще си имам много мъже да ме обичат и да се грижат за мен. Много се радвам, най-вече че всичко е наред и растем нормално Heart Eyes

# 519
Eee, Ния,момче или момиче няма значение  Sunglasses много се радвам, че всичко е наред с бебчето  Party   
Моя мъж постоянно ме тормози,че искал бебе  #Crazy И аз искам, ама като знам, че сама ще си го гледам- един памперс не е сменил и изобщо не обича домакинската работа  Tired Каквито са ми слаби нервите като нищо ще се метна от някъде  Rolling Eyes

# 520
Честито момченце, Ния  Heart Eyes ще имате стимол и за трето Wink  Hug

Или и моя ми разправя за бебета разни неща  Whistling Неди пък онзи ден хвърли паричка във фонтан, който уж изпълнява желания и си пожела бебе  Crazy Ние с Жоро много се умилихме и си пожелахме същото  Blush Heart Eyes Хайде след година-две дано пък ни го прати този фонтан бебето  Wink Crazy

# 521
И аз му викам на моя, че има време, ама той вика, че щяла да стане голяма разликата и не било хубаво  Thinking

# 522
Според мен разликата не е толкова значима. Познавам братя/сестри с по 10 години разлика, невероятно близки и такива с по 2-3 години разлика изключително различни и далечни..Зависи от децата, от характера им..Та така се утешавам аз Wink  Mr. Green

# 523
  • Ланкър, планините Овнерог
Ния, да знаеш, че си има доста предимства да са еднополови. Само да са здрави

Иначе и за мен 3-4г беше перфектна разлика, но докато се наканя, станаха почти 6. Да знаете, че ако чакате да се наканите, може и да не се наканите никога, ей.

# 524
Лондра, ще се успокоявам и аз като теб  Mr. Green
Гита, ти пък изобщо не ме успокояваш  Laughing Преди като не знаех какво ме чака бързо се навих, ама сега като знам е друга бира  Wink

Общи условия

Активация на акаунт