АВГУСТинските деца с трепет чакат вече пролетта

• 36 807
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
  • ГОре на черешата...
 Joy

Ния, Васе, благодаря  bouquet!

# 601
Мариета, честита годишнина. Обичайте се и Бъдете много щастливи.

# 602
  • В светлината на слънцето
Мариета, честита годишнина и още мнооого пъти по толкова да празнувате заедно!  Hug

Не мога да не ви се похваля. Вчера месих хляб.  bowuu И стана прекрасен. Радвам се, защото аз с месенето бях на сериозно Вие досега и все не успявах да се справя. Но вчера се заинатих и заявих, че няма вече вкъщи да се яде хляб, пълен с незнайно какво, а истински. Naughty Та вчера месих, пухтях, месих и на финала се получиха три чудесни ръжено-пшенични хляба, които действително нямат нищо общо с боядисаните в магазина. За днес съм планувала царевичен. Голям мерак.  Mr. Green Преди време се бях навила за домашна пекарна, но се отказах. Вярно, по-мързеливо е да ти меси наготово всичко, ама и вкусът е по-друг. Та така - имам си нова мания. Mr. Green

# 603
Лулу и аз пека хляб, нищо общо няма с този в магазина  Naughty Да си призная от начало ми беше малко странно и дребен не искаше да яде, но свикнахме и става страшно вкусен  Crazy ама аз си ползвам хлебопекарната за целта  Blush Имам едни 50 санта работен плот в кухнята  Embarassed не  ми е никак удобен за каквото и да било  Rolling Eyes Сега искам да омеся тестото в машината и да опека хляба във фурната, но нямам подходяща тавичка и ме притеснява да не се "разлее" хляба  Thinking

Мариета, сигурна съм, че имаш решение на моя проблем  Blush  Hug
И малко на патерица, но ... Пожелавам ти безкрайно семейно щастие  Heart Eyes  bouquet

# 604
Или, има разлика като се пече във фурна. Около нас всички приятели си накупиха пекарни - коя по-добре, коя по-зле пече хляб и разни други неща. Вярно, на вид са перфектни, ама вкусът с опеченото на фурна е мааалко по-различен. Не казвам, че е по-лошо, но на мен на фурна като че ли повече ми допада. Thinking Получава се точно с онази плътност в средата и препечена коричка, които помня от детските си години. В селото, където имаме къща хванах няколко лета, когато все още имаше селска фурна. Ле-ле, какъв хляб вадеха от нея.  Heart Eyes И другите две фурни, една от които все още съществува и е май от малкото истински, останали в София - на ул. "Иван Асен" (аз там съм израснала). Несъществуващата вече беше точно до училището ни (12-о) и в голямото междучасие всички масово я нападахме не за кифли, а за погачи, които ни режеха на четвъртинки. Ех, хубави спомени.  Blush Заради вкуса на онзи хляб запретнах ръкави снощи и се заинатих, че трябва да стане. Grinning

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 16:00 от lulumba

# 605
еее,Лулу така ми се прияде,така добре си го описала Hug

Мариета,честита годишнина  bouquet ние с вас сме набори Grinning кой с брак,кой без брак Grinning

# 606
Морска, то ти се прияде, ама аз чак сега си видях колко букви съм изяла в текста в суматохата.  Mr. Green Срааам. Embarassed

# 607
  • Видин
Или, какво стана с онзи хляб, който го беше пуснала в хлебопекарната на програма с изчакване? Нали ти беше Blush Ако е станал, кажи как слагаше съставките, кое след кое Hug

# 608
Супер си стана хляба. Последния път с отложен старт- сложих го в петък в 22.30 и сутринта в 9,30 се събудих от прекрасния аромат на топъл хляб  Heart Eyes Правя хляба по следната рецепта (съответно слагам в тази последователност):
1 чаша вода
2 с.л. сухо мляко
1 ч.л. сол
1 с.л. олио
1 с.л. захар
3 чаши брашно
1 1/2 ч.л. суха мая
използвам тази  мая .
Пускам на  програма за италиански хляб с продължителност 3:40 часа, като гледам маята да няма контакт с водата  Peace

# 609
  • ГОре на черешата...
Или, дано не е късно - ползай правоъгълна тава и я "стесни" от двете страни с алуминиево фолио - откъсни повечко, нагъни като хармоника, ще стане плътно.
Иначе по домашните потреби има обикновени ламаринени форми - струват 3-4 лв. Аз имам 4 поне, не броя тефлоновите Whistling...
Хляб отдавна не пека в машината, но пък всеки ден меся нещо - улеснение си голямо, дори сладките вече бъркам там...

# 610
  • Видин
Или, благодаря ти за рецептата Hug Може да извадя и аз моята пекарна и да видя какво ще стане. Единствения път като правих хляб на отложен старт и се получи като коричка между брашното и водата и самото месене не се е получило, съответно и печенето. Стана голям провал. Но може пак да опитам, а и сега съм си в къщи и не ми пречи  chef

И да се похваля. Тази вечер, към 19:10ч. усетих първото стабилно ритниче, чак се разплаках от радост и кеф. Дано с всеки изминал ден да стават все по-силни и по-често Heart Eyes

# 611
Ния, честито първо силно ретниче. Чак и аз се разчуствах

# 612
 Здравейте

.....носи  се ухание  на домашно приготвен хляб чак в Търново ..  Hug

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА КОЙТО КАКВОТО ПРАЗНУВА!ТРИФОН ЗАРЕЗАН, СВ.ВАЛЕНТИН  Mr. Green

Аз си уважавам стария познайник Трифон  Mr. Green, то и без това мъжО не е в града до петък така че...

# 613
  • София
Честит празник и от мен на празнуващите днес!

# 614
  • Видин
Честит Св.Валентин, Трифон Зарезан и ако има именници да им е честит празника

Общи условия

Активация на акаунт