Ния, Васе, благодаря
! 
И стана прекрасен. Радвам се, защото аз с месенето бях на сериозно Вие досега и все не успявах да се справя. Но вчера се заинатих и заявих, че няма вече вкъщи да се яде хляб, пълен с незнайно какво, а истински.
Та вчера месих, пухтях, месих и на финала се получиха три чудесни ръжено-пшенични хляба, които действително нямат нищо общо с боядисаните в магазина. За днес съм планувала царевичен. Голям мерак.
Да си призная от начало ми беше малко странно и дребен не искаше да яде, но свикнахме и става страшно вкусен
ама аз си ползвам хлебопекарната за целта
Имам едни 50 санта работен плот в кухнята 

Получава се точно с онази плътност в средата и препечена коричка, които помня от детските си години. В селото, където имаме къща хванах няколко лета, когато все още имаше селска фурна. Ле-ле, какъв хляб вадеха от нея.
И другите две фурни, една от които все още съществува и е май от малкото истински, останали в София - на ул. "Иван Асен" (аз там съм израснала). Несъществуващата вече беше точно до училището ни (12-о) и в голямото междучасие всички масово я нападахме не за кифли, а за погачи, които ни режеха на четвъртинки. Ех, хубави спомени.
Заради вкуса на онзи хляб запретнах ръкави снощи и се заинатих, че трябва да стане.
Правя хляба по следната рецепта (съответно слагам в тази последователност):
...
Може да извадя и аз моята пекарна и да видя какво ще стане. Единствения път като правих хляб на отложен старт и се получи като коричка между брашното и водата и самото месене не се е получило, съответно и печенето. Стана голям провал. Но може пак да опитам, а и сега съм си в къщи и не ми пречи 
Препоръчани теми