Електронни четци - ІV

• 41 552
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Сложих си протектор на Киндера, обаче много ме дразни... Има отблясъци, а и не го залепих много добре и има мехурчета...

# 46
  • DE
Сложих си протектор на Киндера, обаче много ме дразни... Има отблясъци, а и не го залепих много добре и има мехурчета...

Проблемът е, че трябва да се уцели наистина хубав. Аз слагам на всичките ми електронни джаджи и вече си знам - направя ли компромис да купя евтин протектор от неизвестен производител, винаги съжалявам след това - или не пасват точно размерите, или се надрасква супер бързо, поставя се трудно, или има такива гадни отблясъци, че по-добре без него...

# 47
  • София
Аз си взех 3 отделни скрийнпротектора за Чочко. Оригинални на амазон, без отблясъци. Слагала съм на мобилни телефони и таблети десетки пъти протектори без никакъв проблем... но с тези за Киндъла не можах да се оправя  ooooh! Мехурчета, мехурчета и пак мехурчета. Направо си скъсах нервите  Close А ги лепих бъквално милиметър по милиметър като изгонвах въздуха със специална шпатулка. И това не ме спаси. Просто си карам без протектор и това е.

# 48
  • София
Привет от още един щастлив притежател, от близо месец, на Kindle Keyboard 3G+Wi-Fi.

Благодаря за чудесната тема, удоволствие е да ви чета!

Аз съм на вълна лампичка за киндълчето. За съжаление не бях прочела последните страници на предишната тема, където са обсъждани разни варианти.

Та след неуспешни обиколки по магазините около нас, нищо не открих и накрая поръчах от tinydeal - тази

Като пристигне - ще докладвам Simple Smile

Но, Crying In The Rain, показала си наистина сладурски лампички, точно това си представях, докато търсех:

Цитат на: Crying In The Rain link=topic=612194.msg20457398#msg20457398
Две лампички имам от там. Едната се развали след първото включване, втората си работи ОК и свети хубаво, но пък е по-обемиста. След това се влюбих в една книжарница в ей това мъниче - http://gsu.graysbooks.com/files/0000/1149/Booklight_on_Book.jpg
http://scarletandjones.com/image/cache/data/really-tiny-book-multi-500x500.jpg и си ползвам него сега

Къде се намира тази книжарница, моля?

Благодаря предварително за отговора!  bouquet

# 49
  • София
Screwdriver, тази от тайнидийл и аз я имам. Върши идеална работа Peace Не ти трябва друга.
Но все пак ако държиш на по-мъничка - книжарницата е на бул "Янко Сакъзов" малко преди канала, но аз купих последните две. Не знам дали ще получават нови защото книжарят мрънкаше, че били много скъпи (все едно не аз, а той ги плаща  Laughing ), но като мина тези дни оттам ще питам защото и една приятелка искаше.

# 50
  • София
*November Rain*, благодаря за отговора!

При първа възможност ще посетя тази книжарница, може пък да заредят, като видят, че има търсене. А и като знам, че съществуват по нашите земи, ще се оглеждам по-внимателно за тях и на други места, защото ми е много симпатична Simple Smile

# 51
  • До хладилника, който обичам
Не знам дали ще получават нови защото книжарят мрънкаше, че били много скъпи (все едно не аз, а той ги плаща  Laughing ), но като мина тези дни оттам ще питам защото и една приятелка искаше.
Ако се поръчат от сайта на дизайнерите направо, през посредник, ще дойдат около 19-20 лв. Не е евтино, но пък за някои неща човек иска да си начеше крастата  Laughing

# 52
Вчера бях на панаира на книгата. На няколко места рекламираха електронни четци. Особено при Хеликон  Rolling Eyes Не може да нямат аксесоари в книжарниците. За съжаление нямам много време да обикалям по магазините и не знам какво е положението там  Confused

# 53
  • Варна
Извинявам се за връхлитането, но си нямам идея точно какво да купя и откъде и как. Знам само какъв бюджет имам и че ми е абсолютно необходим, чета от компютъра вече втора година и си разсипах очите.
Бях се насочила към Киндъл, който беше на цена около 100 евро и някой ми спомена за заключване при него. Тъй-като нямам никакво намерение да чета лицензирани книги, аз чета предимно фен-фикшън, той си е безплатен и в нарушение на авторските права изначално.
Имайки в предвид ограничения ми бюджет съм се спряла на това .
Идея си нямам дали е добро и колко е доставката. Ако сте го обсъждали, а сигурно сте, кажете към коя тема да се върна.

# 54
  • Димитровград
Същият киндъл поръчах от Щатите с фирма на 17.11. и го получих на 08.12.
Излезе всичко 225 лева.

# 55
  • Варна
Същият киндъл поръчах от Щатите с фирма на 17.11. и го получих на 08.12.
Излезе всичко 225 лева.
Моят бюджет е горе-долу толкова, а как стои въпросът с четене от сайтове? Да речем както е в читанката? В момента чета от мобилен телефон, който дори не е тип смартфон и става. Но очите ми се натоварват много

# 56
Здравейте момичета. Реших и аз да се запиша в темата, защото днес чакам куриера да ми донесе моя коледен подарък Kindle  Keyboard Wifi+3G. Вчера в минал, но мен ме е нямало в къщи  #Cussing out и е оставил бележка, че днес ще мине, та мисля да направим едно дежурство в къщи, че да не го изпуснем  Wink
И понеже искам да сваля някоя книга, за да съм подготвена и исках да ви попитам нещо. Инсталирах си колибри и сега гледам в читанка, че има 4ри различни типа за сваляне. Има ли значение кой тип файл свалям, за да го преобразувам после в подходящ за Киндъла?
Мерси предварително за тоговора и от темите събрах доста инфо преди да избера кой модел искам. Е не можах ансолютно всичко да прочета, но мисля, че за начало е добре. Благодаря ви много за информацията.
А пшонеже гледам, че доста поръчвате от американския амазон не излизали по-скъпо от там като се прибави мито и доставка отколкото примерно от немския или английския амазон? В американския определено са най-ниски цените, но аз все мисля, че на немската граница ще ми сложат още бая такси отгоре и накрая като се тегли чертата ще е същото или се лъжа?
Красе аз не че съм спец, но доколкото прочетох от читанка се свалат книгите и после с подходшяща програма трябва да ги преформатираш в mobi тип и се качват на Киндъла.
Но и момичетата, които са по-насутре в нещата ще се включат и кажат. 

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 11:46 от Петка

# 57
  • Димитровград
Регистрираш си киндъла,после свалените книги във формат текст и зип ги изпращаш на киндълския имейл,пускаш уай фи-то на киндъла и ги получаваш след малко.
Калибре за преобразуване на ПДФ аз го използвам.

# 58
  • Варна
Регистрираш си киндъла,после свалените книги във формат текст и зип ги изпращаш на киндълския имейл,пускаш уай фи-то на киндъла и ги получаваш след малко.
Калибре за преобразуване на ПДФ аз го използвам.
Искаш да кажеш, че не може да си отворя браузър и да си чета онлайн? Обясняваха ми за подобна възможност за Аркоса, който продават в м-тел.
Не че виждам проблем да сваля предварително и т/н. просто наистина не знам кое как работи, на какъв прицип и как направя избор.

# 59
  • Димитровград
 newsm78Ами не знам,аз чета качени книги,защо да четеш онлайн на киндъл?
Не,че не е възможно,ама все едно да ядеш шоколад през станиола.

Общи условия

Активация на акаунт