Електронни четци - ІV

• 41 560
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
newsm78Ами не знам,аз чета качени книги,защо да четеш онлайн на киндъл?
Не,че не е възможно,ама все едно да ядеш шоколад през станиола.
Защото чета предимно фен-фикшън, което е нещо като любителски новели вдъхновени от някое произведение, качват се на сайтове и се ъпдейтват регулярно. Не е проблем да се свалят и конвертират, но това изисква предваретелна обработка у нас. На работа нямам достъп до интернет.
В същност май пиша глупости, защото щом мога да си сваля и препратя, отварянето на сайтове и четене онлайн едва ли е жизненоважно. По-скоро искам джаджа с която да чета и да си щадя очите...

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 12:46 от Красе

# 61
  • Казанлък of all places
Красе, Киндълите имат експериментален браузър, който не е чудо невиждано, но работи твърде добре, т.е. можеш да си отваряш сайтовете при наличие на уайфай и да си четеш.Това всъщност отговаря на въпроса ти , нали? Simple Smile
Аз обаче бих си сваляла текстовете при възможност, бих си ги записала и изпратила на устройството и така бавно и полека ще си имам цяла книжка в един момент.Simple Smile

Петка, един от 4-те формата в Читанка е подходящ за Киндъла - txt. Можш да си сваляш книгите директно в него. За останалите формати, точно така се процедира .

# 62
  • София
Ей сега се прибирам от Панаира на книгата. На щанда на Библио само дето не ми се скараха, че използвам Киндъл, при положение, че живея в България, а не в САЩ  Shocked. И всичко това, защото попитах дали книгите, които бих купила от тях, могат да се четат на моето устройство безпроблемно  ooooh!. Много ме разочароваха!

# 63
Ей сега се прибирам от Панаира на книгата. На щанда на Библио само дето не ми се скараха, че използвам Киндъл, при положение, че живея в България, а не в САЩ  Shocked. И всичко това, защото попитах дали книгите, които бих купила от тях, могат да се четат на моето устройство безпроблемно  ooooh!. Много ме разочароваха!

Как така? Не разбирам! Те какъв четец препоръчват да се използва? И какво е значението в крайна сметка? Има ли значение същност? Ох, тези български търговци  ooooh!

# 64
Привет момичета (и момчета, ако има..не съм изчела още темата, но започвам)  bouquet

Подразбрах, че ще имам подарък-Киндъл, и темата ще ми е от особена полза, за което благодаря Simple Smile

# 65
  • София
Как така? Не разбирам! Те какъв четец препоръчват да се използва? И какво е значението в крайна сметка? Има ли значение същност? Ох, тези български търговци  ooooh!
На техния щанд предлагаха четец на Престижио и препоръчваха него, в което няма лошо. Но в крайна сметка продават и електронни книги и романи. Една част от тях нямат специална защита и биха могли да се конвертират през програма и да се четат на Киндъл, но друга част са с всякакви защити и не стават за Киндъл. Излезе едва ли не, че собствениците на Киндъл се възползват грозно и безскрупулно от безплатните романи в читанката и не биха дали и стотинка за платена книга, а амазонския формат mobi си е само амазонски - оправяйте се и си купувайте само от там  Crossing Arms.
Истината сигурно е някъде по средата, но разговора можеше да мине по-приятно и без да оставя горчиво чувство и у двете страни.

# 66
  • До хладилника, който обичам
Най-накрая сложих един Киндъл 4 в една от двете корици, които се мотат наоколо ми (купих 3 корици за подарък на родата, 2 са дошли).

Много съм впечатлена от едната! Проста, изкуствена кожа, но много! добре. С нея Киндълът остава тънък, компактен и лесен за държане. Нямам търпение да я поднеса на Коледа, а междувременно ако някой си намери такава в Ибей/Амазон, да не се колебае, струва си Simple Smile (продавачът, от който я спечелих, изглежда няма вече такива)

Даже мога да кажа, че ми допадна повече по компактност от другата корица, на Duragadget от естествена кожа. Тази имитира Амазонската корица за К4 на Marware и определено ми допадна.

Като дойде и третата корица, ще покажа реални снимки и сравнения на трите Simple Smile

# 67
попаднах на тази статия http://www.technews.bg/article-24170.html , прочетох някой от есетата и имаше някой мого добри. хареса ми идеята, затова реших да я споделя, вие какво мислите? Rolling Eyes

# 68
  • София
Днес се "разшетах" малко из английския Амазон и попаднах на калъфче за Киндъл-3 с вградена лампичка. Някой ако има подобно, ще се радвам да даде отзиви.

# 69
Хубаво е Peace ако не те смущава цената, добро калъфче.
Лично аз предпочетох по-евтин вариан, много подобен на този, минус лампичката (този го има и във вариант без лампичка).

# 70
  • София
Не ме притеснява цената, защото ще ми излезне по-евтино като го поръчам заедно със самия Киндъл  Wink . Пък и ще спестя отделно да си купувам лампичка.
Бу, можеш ли да ми кажеш как става закрепването на Киндъла в калъфчето, че на картинките не виждам никакви ластичета, а има някакви чопчета като че ли... но не мога да го разгадая.

# 71
Към този калъф специално Киндъла се закрепва с щифтче, вградено в корицата Simple Smile Няма ластичета или други закрепващи.
Малко по-надолу на страницата е обяснено и показано как изглеждат.

# 72
  • София
Благодаря ти  Hug ! Това ми изглежда доста сигурен начин за закрепване на устройството.
Ще си го поръчам и дано и лампичката да е читава.

# 73
  • София
Не знам дали ще получават нови защото книжарят мрънкаше, че били много скъпи (все едно не аз, а той ги плаща  Laughing ), но като мина тези дни оттам ще питам защото и една приятелка искаше.
Ако се поръчат от сайта на дизайнерите направо, през посредник, ще дойдат около 19-20 лв. Не е евтино, но пък за някои неща човек иска да си начеше крастата  Laughing

И тук бяха толкова - 19лв. Много пари са за лампичка наистина, при положение, че има такива за по 5, които не светят по-зле... ама нали Чочко е конте  Laughing Сега му търся подходящо ярко зелено калъфче да отива на зелената лампичка   hahaha

# 74
Привет и от мен,

благодарско на Красе, че ме упъти към темата   bouquet

Предполагам,ч е има, ама аз да питам - има ли някой, който ползва Киндъл като приложение на iPad - да ме светне за някои неща?  Praynig Основните положения де Wink

Общи условия

Активация на акаунт