CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 526
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря celika,
аз точно такава форма използвам. А обръщението в придружителното писмо какво трябва да бъде
"Уважаеми Господа"  newsm78 или нещо подобно...?
Понеже го пиша  в отделен файл и не върви да започна със "Здравейте" трябва някакво обръщение все пак  Thinking

# 421
Зависи къде кандидастваш и към кого се обръщаш.

# 422
"Уважаеми Господа" е много остаряло,ами ако са дами? Сексистко е някак си.

Ако има име на човек за контакт,нека бъде той/тя. Иначе Здравейте е добре.

# 423
Да, и аз така прецених, тъпо е  Blush
Реших да не го пускам като отделен файл, а да бъде в текста на мейла и остана "Здравейте".
По-свежо е наистина  Peace
Благодаря момичета  Peace

# 424
А е възможно и теоретично да не отговаряш на изискванията, а само така да си мислиш.
Наистина ли така смяташ? Ако пише счетоводител и аз и образование и стаж съм там, пак мислиш, че бъркам и само си вярвам, така ли?
Разбирам какво искате и се опитвате да казвате в тази тема, но не сме всички с чак такава нереална преценка за себе си, по такива обяви дори не си правя труда да пускам документи, дори по едно да не се вписвам по посочените критерии, но както и да е.
Идеята ми не е да убеждавам някого тук по-специално, че ставам, проблема е, когато не ти се дава шанс наистина да покажеш това, че е така...
Когато се публикува обява за една свободна позиция, след час кандидате  (за София) са средно около 200 човека.Зависи фирмата как следи постъпването на CV-та.Ако от първите кандидати намеря подходящия за мен, докато тече обявата, той вече се обучава.И така  по-късно постъпилите CV-та не се разглеждат дори.Но това е частен случай.Не вярвам(като изключа агенциите, защото не съм запозната с методите им), че някой разглежда всички  кандидати, ако има постъпили 500 CV-ta.

# 425
А откъде знаеш, че в следващите няма да има някой още по-подходящ?
Аз бих разгледала всичките, най-малко от уважение към хората.
Да не би минималния срок за пускане на обява да е прекалено дълъг?

# 426
Разбира се, че може да има.Не разполагам с необходимото време.Просто, когато пусна обява, наистина се нуждая от човек.

# 427
За Варна са много по-малко кандидатите и слава Богу Simple Smile Всичко зависи от самата фирма и човекът, който се занимава с подбора на персонал. При част от фирмите, колкото по-рано се пусне автобиографията по-добре, защото не ги гледат докрай всичките, но други фирми си преглеждат внимателно кандидатурите. Напимер за сегашната ми работа моето CV беше с номер 87, което за Варна е много. Обикновено за длъжността, която съм пускала има по около 30-35 автобиографии преди моята, а ги пусках първият ден още. Колко стават докрая на обявата незнам. Рядко има толкова много кандидатури, но това беше породено от факта, че фирмата е с по-известно име  в града. Лично на мен понякога не са ми звънели и от места където е имало 20-30 кандидатури преди моята. Затова когато видях 86 биографии преди моята веднага отписах работата, като си мислех, че няма да ми звъннат. Но ето, че не съм била права Simple Smile  Оказа се, че нашата ЧР-ка преглежда внимателно всички автобиографии!
За другата фирма, в която ме извикаха на интервю и одобриха обявата се пускаше 3 седмици. Аз много се зачудих защо толкова дълго я обновяват и как не са си намерили още човек. Подадох си автобиографията там по-скоро от любопитство.Но явно това е била някаква политика на фирмата.
Така, че момичета всичко е много субективно. Пожелавам успех на всички ви  Peace

# 428
Явно е частен случай. Ама те затова големите компании ползват агенции--за да стигнат до всички, да не си губят времето и да намерят най-добрия човек.

# 429
  • София
Ами поне един човек си призна, че не разглежда всички СВ-та.
Което може би трябва да направи нас - кандидатстващите за работа по - отговорни по отношение на това къде кандидатстваме точно за да не отнемаме ценно време. Надали от излезли 15 обяви за работа сме подходящи за всички.

# 430
  • София
Зависи от подхода на човека, който прави подбор и колко бърза да намери подходящ кандидат. 
Аз слагам по-кратък срок на кандидатстване, чета всички и ги викам на интервюта по ред на пристигане, но не приключваме проекта преди да сме видяли и последното CV.
Споделям мнението, че обикновено над 80% (да не кажа 90%) от кандидатите въобще не отговарят на изискванията (не четат цялата обява, а си харесват името на компанията и заглавието и веднага изпращат)  Rolling Eyes

# 431
  • в моя свят на мир и любов
Аз кандидатствам през jobs.bg и за всяко кандидатстване получавам обратен мейл, че е било успешно. Няма телефон на фирмите, за да звънна да питам дали са ми получили и разгледали кандидатурата, а наистина ми се искаше да го направя за някои предложения. Досега съм ходила на 6-7 интервюта, но още не съм си намерила работа и вече почвам да се замислям дали квалификацията ми не е достатъчно добра  Thinking

# 432
Здравейте!
Безработна съм от юни мин.година, търся активно работа от септември.Чета темата от месеци.Прочетох в темата как да си напиша най-правилно автобиографията.Изпратила съм оттогава над 10 CV - та по обяви, за които мисля, че отговарям на изискванията. И дотам.Не знам каква е причината да нямам даже едно обаждане за интервю.Не съм споменала, че имам малко дете.Мисля си, че или всичко става с връзки, или че явно вече съм стара за някои работодатели/ на 35г. съм/. Направо вече съм се отчаяла с тази работа.Толкова време без работа никога не съм била и никога не ми е било толкова трудно.А, работила съм като счетоводител и търся такава работа, ама май ще трябва да започна да търся и друга.

# 433
  • в моя свят на мир и любов
Може би десет CVта са малко като бройка. Понеже кандидатствам по същите обяви, виждам, че има средно по около 80-100 кандидатури за една обява. Това за мен означава, че голяма част от CV-тата не се разглеждат въобще.

# 434
  • София
А как си с английския? В момента има голямо търсене на счетоводители с английски с различна продължителност на опита...

Правилният брой изпратени CV-та се определя от това колко подходящи обяви има (т.е. на чиито изисквания отговаряте). 

Общи условия

Активация на акаунт