CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 489
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
# 481
Цитат на: Red Velvet
..Всеки,който има възможност за по-висока заплата и не напуска,може да се каже,че е глупав..
Считам това за подкрепа, че си тръгнах!  Simple Smile Бих добавила и ако бъде потъпкван, въпреки всичките си постижения. Дори и да не ти харесва някой как говори или яде, той може да е гениален в професията си. (believe it or not) Може също така да му е необходимо повече от един месец практика, за да разгърне потенциала си и прочие.. Елементарно, но все пак сме в Булгаристан.
В тази връзка, както съм казвала сигурно и в предишни постове - не е нуждо да лишавате някого от правото си да пише и да го нагрубявате. Не визирам себе си и знам, че не всички го правят.
Като събрала опит на не едно место бих посъветвала кандидатстващите и постъпващите на работа да отделят голямо внимание на детайлите. Нямам предвид да се отказвате бързо. Но съм забелязала, че ако нещо ме притесни още при подписването то нещата в бъдеще не стават по-добри. Когато още при интервюто и подписването ме посрещнат добре съм далеч по-спокойна.
А за работодателите: Мисля, че тестът с около 400 въпроса (като за в полицията Simple Smile , който издържах при последните си работодатели е много ползотворен. Въпросите бяха предимно психологически и логически. Сега средата е перфектна и наистина позитивна!  Praynig Gott sei dank! 

# 482
добро утро,
какво ще кажете за мненията който има за фирмите в разни сайтове, според вас дали са реална оценка или хората който са доволни едва ли влизат в подобни сайтове (за няколко фирми съм чела за който ме е интересувало и определено преобладават негативните изказвания)

# 483
Никой не трябва да търпи да го тъпчат. Чета сега една друга тема за обедната почивка. Аз си я ползвам, и си отстоявам. Ако не мога да я ползвам, си тръгвам по-рано.
Но масово хората си мълчат, и не само за това.

# 484
Аз да попитам, като кандидатствате в джобса и ви връщат потвърдителен имейл, какво количество хора са кандидатствали преди вас? Горе-долу. Защото при мен са винаги в рамките 400-700 души и това съвсем ме отчайва. Sad

# 485
 Да се запиша и аз, за да ви следя, че и аз съм във вашите радици.

# 486
Да ви се похваля, утре съм на интервю за работа. По принцип не е по специалността ми, но на този етап нямам голям избор.

# 487
Аз да попитам, като кандидатствате в джобса и ви връщат потвърдителен имейл, какво количество хора са кандидатствали преди вас? Горе-долу. Защото при мен са винаги в рамките 400-700 души и това съвсем ме отчайва. Sad
Toва зависи от позицията. Аз си търся работа като програмист в Бургас(тук не се търсят много такива), а в потвърдителния мейл са или 3 или 4 кандидатствали! Но все пак става дума за Бургас и за специалност, която тук няма голямо търсене, пък и предлагане  newsm78

# 488
  • Вече на светло в София
За моите кандидатури все съм над 150 кандидат, ама в професията ми има криза и си го обяснявам с това.
Първото ми интервю в събота мина . Почувствах се странно - шефа на фирмата ме  изпитваше като студентка. Трябваше да реша задача за която са необходими различни справочници, аз обаче не си носех помощната литература. Казах му, че бих се справила, но не сега. Той ми разказа какви са условията му и да му се обадя утре. Аз лично все още обмислям, май няма да е тази. Confused

# 489
# 490
  • София
Плах опит да помолят кандидатите да четат обявите  Wink

Мад65, а защо няма да е тази?

# 491
  • София/Русе
Ей така ако може да са всички обяви  Grinning началото и основното като е ясно е много по-лесно за всички, ама не, друго си е да е поверително, скрито-покрито, за наш клиент, ама кой не се знае, според постигнатите резултати, добро заплащане, плаващо, ненормирано, неясно и т.н.
Чела съм напред, да, ок, понякога просто трябва да е така формулирано, ама все пак ...

# 492
  • София-Младост
Малко  offtopic но да попитам... Новите ПИК кодове на НАП, нови ли са?  Joy т.е. аз имам един персонален код с който си следя осигуровките, сега трябва да подавам молба за нов ли?

И аз имам стар и се чудех дали важи. Но казаха, че новите били 12-цифрени, а моят има и букви.
И не знам дали има значение, но го изкарах от НОИ, а сега говорят за НАП, може и да е друг. Трябва да се провери, това е много удобен начин да се следят плащания и статут.

Този от НОИ си важи за сайта на НОИ и не е стар, действащ си е .
Сега може от НАП да се извади такъв персонелен код, за проверки в сайта на НАП.

# 493
Малко  offtopic но да попитам... Новите ПИК кодове на НАП, нови ли са?  Joy т.е. аз имам един персонален код с който си следя осигуровките, сега трябва да подавам молба за нов ли?

И аз имам стар и се чудех дали важи. Но казаха, че новите били 12-цифрени, а моят има и букви.
И не знам дали има значение, но го изкарах от НОИ, а сега говорят за НАП, може и да е друг. Трябва да се провери, това е много удобен начин да се следят плащания и статут.

Този от НОИ си важи за сайта на НОИ и не е стар, действащ си е .
Сега може от НАП да се извади такъв персонелен код, за проверки в сайта на НАП.

Благодаря, отивам да проверя в НАП и ще споделя  newsm10

# 494
Здравейте!
Скоро попаднах на тази тема и реших и аз да се включа като една безработна майка. След като се върнах на работа след майчинство естествено не бях радушно приета, но това се оказа най-малкият ми пробелм, защото по-късно се наложи сама да напусна поради неизплатени заплати. Търся си безуспешно работа от месеци. Работата ми беше проектантска, но строго специфична за тази фирма и сега търся нещо ново, но положението на пазара на труда е отчайващо. Мисля си за някаква преквалификация или магистратура, но не знам какво точно за да ми е от полза. Междувременно уча английски С1 за да не си губя времето. Малко ме е страх и да не попадна пак на някоя некоректна фирма като бившата ми където наемаха хора на местата на напусналите и на новите нищо не им плащаха, само ги лъжеха. Мисията изглежда сложна и невъзможна!
Приемам съвети ако имате.

Общи условия

Активация на акаунт