CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 452
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Малко  offtopic но да попитам... Новите ПИК кодове на НАП, нови ли са?  Joy т.е. аз имам един персонален код с който си следя осигуровките, сега трябва да подавам молба за нов ли?

И аз имам стар и се чудех дали важи. Но казаха, че новите били 12-цифрени, а моят има и букви.
И не знам дали има значение, но го изкарах от НОИ, а сега говорят за НАП, може и да е друг. Трябва да се провери, това е много удобен начин да се следят плащания и статут.

Този от НОИ си важи за сайта на НОИ и не е стар, действащ си е .
Сега може от НАП да се извади такъв персонелен код, за проверки в сайта на НАП.

Аз искам да попитам, трябва ли да се обадя или явя в НАП, в  района(града), в който съм записана по постоянен адрес или може и в този, в който съм по настоящ?  Постоянният ми адрес не е в София, тук ми е настоящият. Искам да разбера кой ми е фонда, към който съм служебно разпределена за втора пенсия и предполагам ще ми е нужен персонален код.

# 496
Искам да разбера кой ми е фонда, към който съм служебно разпределена за втора пенсия и предполагам ще ми е нужен персонален код.

От фонда не ти ли пращат писмо всяка година за вноските, които постъпват при тях? Другият вариант е да провериш директно във фондовете дали си им клиент, те не са чак толкова много, но това е по-трудоемко, не е за всеки. Grinning

# 497
Относно ПИК кодовете-попълва се едно саявление в НАП с данни за трите имена, ЕГН и адресите-двата (постоянен и за връзка) и на гише издават веднага кода. Сайтът ще работи от 1 февруари 2012 г.
Този код няма нищо общо с ПИК кода от НОИ. Това е странно, но нейсе  smile3521

# 498
  • Sofia
Относно ПИК кодовете-попълва се едно саявление в НАП с данни за трите имена, ЕГН и адресите-двата (постоянен и за връзка) и на гише издават веднага кода. Сайтът ще работи от 1 февруари 2012 г.
Този код няма нищо общо с ПИК кода от НОИ. Това е странно, но нейсе  smile3521

Интересно ми НОИ дали ще отпадне в този случай т.е дали НОИ ще спре да предоставя тази услуга.
Ако има ползващи тук и 2-та кода моля да споделят какво е различното т.е една и съща ли е справката от двата сайта или в НАП се виждат повече неща?

# 499
  • София-Младост
Vivi G , можеш да подадеш заявление във всеки офис на НАП, но трябва да си го получиш от този по постоянен адрес...какъв е смисъла да подаваш на друго място тогава не ми става ясно Sad Защото, ако го подадеш в компетенния офис на НАП ще си получищ персоналният код веднага. Ако подадеш заявление в друг офис, получаването в "твоя офис" на НАП става след 7 дни

vaflichka
Във всички офиси на Националната агенция за приходите (НАП) вече се издава персонален идентификационен код (ПИК) за достъп до електронни услуги без електронен подпис. Чрез този код клиентите на администрацията съвсем скоро ще могат да проверят:
- какъв е осигурителния им доход - върху каква сума работодателите, внасят осигурителните им вноски;
 - информация за членство в пенсионен фонд и месеците за които има извършени преводи от НАП към съответното пенсионноосигурително дружество;

декларираните пред НАП трудови договори за лицето от неговия работодател;
      декларираните от юридически лица пред НАП трудови договори;
или
     да подадат искане за издаване на документ;

В сайта на НОИ можеш да провериш развитие по болничен или документ свързан с него, дата на плащане и неща свързани с обезщетение за временна неработоспособност, бременост и майчинство.
Май темата леко се оспами.

# 500
  • Sofia
Vivi G , можеш да подадеш заявление във всеки офис на НАП, но трябва да си го получиш от този по постоянен адрес...какъв е смисъла да подаваш на друго място тогава не ми става ясно Sad Защото, ако го подадеш в компетенния офис на НАП ще си получищ персоналният код веднага. Ако подадеш заявление в друг офис, получаването в "твоя офис" на НАП става след 7 дни

vaflichka
Във всички офиси на Националната агенция за приходите (НАП) вече се издава персонален идентификационен код (ПИК) за достъп до електронни услуги без електронен подпис. Чрез този код клиентите на администрацията съвсем скоро ще могат да проверят:
- какъв е осигурителния им доход - върху каква сума работодателите, внасят осигурителните им вноски;
 - информация за членство в пенсионен фонд и месеците за които има извършени преводи от НАП към съответното пенсионноосигурително дружество;

декларираните пред НАП трудови договори за лицето от неговия работодател;
      декларираните от юридически лица пред НАП трудови договори;
или
     да подадат искане за издаване на документ;

В сайта на НОИ можеш да провериш развитие по болничен или документ свързан с него, дата на плащане и неща свързани с обезщетение за временна неработоспособност, бременост и майчинство.
Май темата леко се оспами.

благодаря   bouquet

# 501
Здравейте, искам да ви питам за мнения за  БИЗНЕСЦЕНТЪР ИНФОМАРКЕТ. Кандидатствах по обяви публикувани от тях и сега ме канят да отида при първа възможност, да се регистрирам при тях. И още един въпрос. Имат ли право да ми копират личната карта? Благодаря Ви предварително!

# 502
  • Sofia
Здравейте, искам да ви питам за мнения за  БИЗНЕСЦЕНТЪР ИНФОМАРКЕТ. Кандидатствах по обяви публикувани от тях и сега ме канят да отида при първа възможност, да се регистрирам при тях. И още един въпрос. Имат ли право да ми копират личната карта? Благодаря Ви предварително!

Това не беше ли агенция във Варна?
И как така ще ти копират личната карта? Утре може и някой бърз кредит да изтеглят от твое име.

Хора, внимавайте малко с тези лични данни.

# 503
Здравейте и от мен!

Присъединявам се към вас,надявам се, като ви следя, да се мотивирам повече в търсенето на нова работа.В момента работя като финансист,доволна съм от условията,но виждам,че в тази фирма нямам никакъв шанс за развитие поне следващите десет години.В същото време няма какво повече да науча на сегашната си позиция.Логичният извод е,че трябва да си намеря нова работа...само дето изпитвам някакъв страх и вътрешно съпротивление дори да кандидатствам по обяви.Ясно е,че никой работодател няма да ми се обади и да ме помоли да работя за него,не съм от групата на толкова търсените специалисти,но не мога да се насиля да кандидатствам.Толкова години четох анализи и коментари каква пропаст има между висшето образование и бизнеса,че дипломата и езикът не ми дават никаква увереност.Колкото до задълженията и нещата,които съм научила на сегашната си месторабота-какво му пука на работодателя,ако при него ще имам съвсем други задължения?Знам,че трябва да вярваме в себе си и т.н.,но аз се депресирам още като отворя jobs-а.Копирам си линкове на обяви с идеята по-късно да кандидатствам по тях,после си намирам някакво оправдание и,докато най-накрая се наканя,те взели,че изтекли Embarassed.
Извинявам се,че се получи толкова дълго,явно съм имала нужда да споделя и да се оплача от недостатъците си.Отивам да ви чета,пък знае ли човек,може междувременно да се престраша да пусна и някое CV Hug

# 504

И как така ще ти копират личната карта? Утре може и някой бърз кредит да изтеглят от твое име.

Да, агенция е и искам да чуя вашето мнение за нея. Аз още не съм ходила, но в имейла пише, да си  нося лична карта, снимка, трудова книжка и още други неща. Исках предварително да знам дали имат право за копиране на ЛК, за да знам правата си. Ако са администратори на лични данни имат ли това право?

# 505
  • Sofia
Здравейте и от мен!

Присъединявам се към вас,надявам се, като ви следя, да се мотивирам повече в търсенето на нова работа.В момента работя като финансист,доволна съм от условията,но виждам,че в тази фирма нямам никакъв шанс за развитие поне следващите десет години.В същото време няма какво повече да науча на сегашната си позиция.Логичният извод е,че трябва да си намеря нова работа...само дето изпитвам някакъв страх и вътрешно съпротивление дори да кандидатствам по обяви.Ясно е,че никой работодател няма да ми се обади и да ме помоли да работя за него,не съм от групата на толкова търсените специалисти,но не мога да се насиля да кандидатствам.Толкова години четох анализи и коментари каква пропаст има между висшето образование и бизнеса,че дипломата и езикът не ми дават никаква увереност.Колкото до задълженията и нещата,които съм научила на сегашната си месторабота-какво му пука на работодателя,ако при него ще имам съвсем други задължения?Знам,че трябва да вярваме в себе си и т.н.,но аз се депресирам още като отворя jobs-а.Копирам си линкове на обяви с идеята по-късно да кандидатствам по тях,после си намирам някакво оправдание и,докато най-накрая се наканя,те взели,че изтекли Embarassed.
Извинявам се,че се получи толкова дълго,явно съм имала нужда да споделя и да се оплача от недостатъците си.Отивам да ви чета,пък знае ли човек,може междувременно да се престраша да пусна и някое CV Hug

Аз този пост не го разбирам. Извинявай, че съм малко директна, но в момента имаш ли идея колко хора кандидатстват за 1 работно място и каква конкуренция е навсякъде? Теб те е страх 1 CV да изпратиш, а какво ще стане ако трябва да отидеш на някое интервю? Стотици хора кандидатстват всеки ден и ако се радват ако изобщо някой им се обади за интервю. Процеса на търсене на работа не е като преди години и сега трябва да си проактивен, за да успяваш. Казвам го с най-добри чувства, понеже си мисля, че отдавна не сте си търсили нова работа.

# 506
  • Sofia

Да, агенция е и искам да чуя вашето мнение за нея. Аз още не съм ходила, но в имейла пише, да си  нося лична карта, снимка, трудова книжка и още други неща. Исках предварително да знам дали имат право за копиране на ЛК, за да знам правата си. Ако са администратори на лични данни имат ли това право?

Дори и да са администратор на лични данни, не разбирам за какво са тези регистрации и толкова документи. Все пак не ви назначават те на работа, те са посредник. Агенциите във Варна са някакви странни дружества изискващи регистрации и т.н, в София например никой не работи така или поне за големите агенции не съм чувала. Нормално е да кандидитствате със CV.

# 507

Дори и да са администратор на лични данни, не разбирам за какво са тези регистрации и толкова документи. Все пак не ви назначават те на работа, те са посредник. Агенциите във Варна са някакви странни дружества изискващи регистрации и т.н, в София например никой не работи така или поне за големите агенции не съм чувала. Нормално е да кандидитствате със CV.
Благодаря, ти! И на мен ми стана странно и затова реших да проуча нещата. Аз съм си оставила CV-то и в друга агенция и там нищо друго не ми искаха. 

# 508
Аз този пост не го разбирам. Извинявай, че съм малко директна, но в момента имаш ли идея колко хора кандидатстват за 1 работно място и каква конкуренция е навсякъде? Теб те е страх 1 CV да изпратиш, а какво ще стане ако трябва да отидеш на някое интервю? Стотици хора кандидатстват всеки ден и ако се радват ако изобщо някой им се обади за интервю. Процеса на търсене на работа не е като преди години и сега трябва да си проактивен, за да успяваш. Казвам го с най-добри чувства, понеже си мисля, че отдавна не сте си търсили нова работа.

Vaflichka, нямам нищо против откровени мнения,още повече,аз също оценявам собствената си нерешителност ли,нежелание ли,не знам как да го нарека,като проблем и недостатък.Работа си търсих преди малко повече от една година,но съвсем скоро след като започнах да кандидатствам,ме извикаха на две интервюта,одобриха ме и така и не успях да придобия някаква рутина в търсенето на работа.А как съм като отида на интервю-направо си умирам от притеснение,добре,че съм се научила да водя презентации в по-стресови ситуации и горе-долу се справям,но през цялото време коремът ме боли от стрес,все едно съм се изправила пред Светата инквизиция.

# 509
Здравейте, искам да ви питам за мнения за  БИЗНЕСЦЕНТЪР ИНФОМАРКЕТ. Кандидатствах по обяви публикувани от тях и сега ме канят да отида при първа възможност, да се регистрирам при тях. И още един въпрос. Имат ли право да ми копират личната карта? Благодаря Ви предварително!

Да я копират нямат право. Виж дали имат закачен лиценз за администриране на лични данни. Имат право единствено да те регистрират с имена,телефон и данни като ЕГН и л.к. номер. Последните може и да откажете да дадете, няма да Ви откажат регистрация.

А за какво им е трудова книжка? А снимка?

Аз не съм ги чувала.....

Както е писала Вафличка, големите агенции не работят така. Но и в София има малки,които ги изискват тези неща. И аз не знам защо по дяволите. Регистрация ТРЯБВА, защото като дойдат на проверка от Агенцията по Заетостта, искат за всеки назначен по фактура (защото все пак фактурираме нашите клиенти-компании), и съответния му договор и съгласието му за предоставяне на личните му данни на трети лица. Под лични данни имам предвид име и телефон, нищо друго не споделяме с работодателите. Ние дори трудовите книжки не искаме, кви са тия простотии. Ако се види моята например, все едно никога не съм работила това,което правя.

Изобщо бягайте далече от агенции с остарели методи. То и клиентите им си представям какви са.

Общи условия

Активация на акаунт