CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 17

• 55 446
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Случвало ми се е да ми искат лична карта, за да ми обработят документите за кандидатстване за работа. Не я "предоставих" и пак ме одобриха, но там имаше едни неща на интервюто, че не се препочъвало да забременявам и да се разболявам  ooooh! Компанията е холандска, да не повярваш...

Аз отсях плюсове и минуси на потенциалната си нова работа и реших, че ще е административна работа на половин ден.
Чудя се дали да отбележа семейно положение в си ви-то, т.е., че имам дете, за да ако някой има такива чуденки наум, изобщо да не ме разкарва за интервю, на което да чуя "ъхъ, значи дете, значи на 2 години". Но не съм сигурна до колко е правилно да се включи в личната информация по този начин  Thinking

# 511
За ИНФОМАРКЕТ Варна имам спомен отпреди няколко години, че искаха от приятелка да се регистрира при тях срещу 20 лева. Тя дори не ги е търсила, просто от някаква обява попадна при тях, не помня точно как стана. Сукаха, въртяха и накрая - вие си платете пък ще видим дали ще излезе нещо за вас.  Mr. Green Само за тях ми прави впечатление и сега, че на обявите им в jobs все пише "платени услуги, позволени от закона". Нали уж по закон агенциите нямали право да събират пари от търсещите работа?  Thinking Не знам, нямам добро мнение за тях и това е.

# 512
Aми не е точно така. Значи има някои неща, които са позволени. Но искането на пари при регистрация не е от тях.
Мисля,че консултирането (кариерно) е позволено, но ние например го правим безплатно.

# 513
Момичета, някой има ли представа каква е заплатата на касиерките от служба Местни данъци и такси?

# 514
  • Варна
Толкова много сте изписали, имам доста да чета .
Red Velvet регистрирани сме във вашата агенция в Пловдив. Наскоро видях обяви в http://www.jobs.bg/ от тях подходящи за нашите изисквания но никой не ни е потърсил. Как подбират хората ?

# 515
За коит градове, за Пловдив ли?

Аз мога да кажа как ние с колегите правим подбор--звъним на всички подходящи и средно подходящи и се виждаме с тях. Не пропускаме подходящ кандидат.

# 516
  • София
Здравейте, надявам се да не влизам в разрез с правилата на форума. Моя приятелка търси оперативен счетоводител за своята счетоводна фирма (гр. София). Търси човек с опит. Фирмата е малка и предполага по-разнообразна работа от водене на 1 сметка или само въвеждане на фактури. Ако има сред вас счетоводители и някой проявява интерес, да пише на ЛС.

# 517
Благодаря, Ви за съветите. Ще си помисля малко какво да правя с въпросната агенция. Те не са ми определили ден и час, в които да ги посетя.
Red Velvet, във Варна имате ли офис и ако да коя е фирмата?

# 518
  • Пловдив / София
Аз винаги давам като съвет да не се обвързвате с тъпата трудова книжка. Някой колега знае ли точно кога ще отпаднат?

Не съм чувала да се мисли в тази посока - за отпадане на ТК.

Celika, може да се работи на два трудови договора - напр. един на 8 часа и един на 4 или др. разнообразни комбинации. Не може да се работи на два договора, всеки от които е за по 8ч.
Но труд. договор и самоосигуряващо се лице са различни понятия.

# 519
Ами аз чух за такива намерения. По-скоро май ни натискат от ЕС.

# 520
Здравейте, утре трябва да реша дали да започна работа към една община. Ниска позиция, ниска заплата, ама пък работа. От друга страна това не е работата на мечтите ми, дори напротив, направо ми се гади като се сетя. А бях по майченство.....направо не знам какво да правя. Приема ли ще спра да търся, то няма да имам и възможност де и така. Дори не знам защо пиша това, просто съм объркана  Sad

# 521
  • София/Русе
Пишеш, защото не знаеш какво да правиш, предполагам  Hug Почни я тази работа, ама не спирай да търсиш! Започни, за да направиш прехода гледане на дете-работа с възрастни, за да имаш после малко повече самочувствие търсейки и ходейки по интервюта, все е някакъв опит и все са някакви пари и разбира се винаги можеш да напуснеш, нали. Ако обаче наистина толкова много се съпротивяваш вътрешно и ти се повръща, няма да стане... Можеш ли да го приемеш като възможност и временен ангажимент, не като наказание до живот? Хайде стискам ти палци!

# 522
  • В Балкана
silvenceto по-добре започни. Винаги може паралелно да си търсиш работа и да ходиш по интервюта в извън работно време. Никой не те кара да се пенсионираш там.
Колкото и да е ниска заплатата е заплата, и колкото и да е ниска позицията, не си метачка. А и не знаеш там какви контакти ще създадеш.

# 523
Моля за съвет и помощ.Уча последна година  редовно обучение специалност финанси. Малко ми е трудно да оформя Мотивационно писмо, за кандидатстване по програма стаж към някой от банките. Доста информация събрах за неговото оформяне, но няма как да избегна и готовите фрази.

# 524
Просто пиши, това, което ти мислиш и все някоя от банките ще те вземе.

Общи условия

Активация на акаунт