Отговори
# 150
Здравейте
Рали и ние сложихме шарките септември месец всичко беше ок
сега януари средата имаме ваксина но тя е ре имунизация мна пентаксим

Hug Hug

# 151
Здравейте,

Люляк при мен календара ми излиза верен. За следващото може да следя календара  Grinning
Когато гледах снимките на Дара и аз си помислих същото  Simple Smile, особено на тези които са от преди когато е по-малка, много си приличат, но после видях и следващите и вече Дара си заприличва да мадама.

При нас с ваксините се получи както при sparkiii , разменихме местата защото тази за шарките била по-лека. И остави за след това синфлорикса. Беше момент когато всички зъбки се бяха надули и нашата докторка се притисни да му сложи синфлорикса. Но така се получи че не мога да отида вече 1 месец на консултация да му сложат тази ваксина и ще остане явно за след нова година.

Аз съм оставила Влади една седмица при майка ми да го гледа. Миналия месец ми се наложи и й го оставих за първи път и бях много приятно изненадана, че Владко при нея не плаче за мен и много нови неща беше научил там - в различни градове сме. И този път вече спокойна й го оставих и съм още по-приятно изненадана като се чуваме по Скайпа, започнал е да пее да говори повече да се храни с лъжичка. Заспива при нея в 8 вечерта и спи до 8 сутринта. Спи и веднъж през деня. При нас пак спи веднъж през деня, но по - рано то 22:30ч не си ляга вечерта. Защо мен не ме слуша така, колкото и да се опитвам да го занимавам? Аз ли не правя нещо както трява, или при мен му минава номера и се глези повече? Как е при вашите деца? Нещо си мисля че греша някъде, но не знам къде!!!

А и друго има при нас сменям гледачката, вече две жени харесах, утре още една ще видя. Като се върнем след празниците ще трябва да ги срещна с Влади, да видя той коя ще си хареса. Вие какво мислите по въпроса, каква възраст е най-добра за гледачка?
Има едно момиче което иска да започне на 21 години, гледала е две деца които са били малко по-големи, една на средна възраст има 3 деца - най-малкото мисля беше в 9клас, и една пенсионерка - била е начална учителка и е гледала деца след това.
Досега беше едно момиче, беше младичка на 29г и в началото много добре се справяше, но после престана да се занимава с Влади, само се оплакваше (от всичко), постоянно е в лошо настроение, за сметка на това всеки ден закъсняваше при което и аз закъснявах за работа и реших окончателно да я сменя.

Днес последното което говорихме по Скайпа с мама беше, че тя ми казваше: Влади май не се интересува много от вас сега. Влади минава покрай копютъра и вика: Така е, така е.  Heart Eyes

Лека и спокой нощ на всички от мен.

# 152
  • София
diana, може би при избора на новата гледачка Влади ще помогне повече в избора.
Ако е учителката - ще знае стихчета, песни, ще знае как да реагира при някое тръшкане на детето, но пък може да я теглят сериалите.
Ако е младото момиче - може много да му се занимава, да иска да ходи по разходки с детето, но пък както в случая със сегашното момиче, да не обича точността...

Мои познати си бяха харесали една жена. Помолиха я да погледа детето 1 седмица, за да видят дали ще се сработят и тогава окончателно да решат.
Няма ли да имаш възможност да направиш такава проба?

# 153
Велизарка, честито проходило сладурче! Само на хубави места да го занесат крачетата!

Календарът при мен сгреши  hahaha Е, все пак пише, че вероятността за верен отговор е 90%, което е по-дорбе от 50/50.. но пък не е точно 100%  Joy

диана, успех с избора на гледачка!

# 154
v_spasova, нямам време - една седмица, да видя как ще се справи. Имам една седмица за да избера жена, първата работна седмица след празниците, за която си взех отпуск. През тази седмица, ще срещна Влади с жените които съм харесала. И съм решила тази която той си хареса най-много, на нея до края на седмицата да й показвам и обяснявам графика му. Ако не я харесам до края на седмицата става кофти, защото ще ми трябва още време да показвам на друга жена. Още една седмица а тогава ще изостана много на работа.
За сега две жени съм харесала и утре имам среща с още една, с която се разбрахме да се видим и впоследствие ми я препоръчаха, без да знаят че имаме уговорка, та разчитам на нея.
Не очаквах толкова жени да ми се обадят и бях много притеснена отначало, когато тръгнах да търся жена, но явно всяко зло се случва за по добро. Намерих 4 жени, които съм харесала и искат да започнат и които по първоначално впечатление и желание за работа са по-добри от предната гледачка. Първата започна когато бях притисната от обстоятелствата, защото жената на която разчитах и обучавах ме остави няколко дни преди да тръгна на работа и вече се бях уговорила и попълнила всички документи в работата. Затова вече съм доста по-спокойна. Тези които харесам най-много ще направя срещи първо с тях и това ми плана за сега.
Все още се колебая за възрастта на жените и предимно на най-младата и най-възрастната, но вече имам вариант 2 жени на средна възраст, на които разчитам повече.
Пък Влади ще си покаже, децата познават по добре хората  Simple Smile

# 155
diana, на 20 годишно момиче не знам дали бих се доверила да гледа детето ми, като имам предвид аз каква бях на 20  Blush Но пък много жени стават майки на толкова, ти ще прецениш.
И синът ми хапва сам с лъжичка. Започнал е да завърта пералнята на програма и после натиска копчето. Любимо му е, като готвя нещо, да ми намали градусите на фурната и има да чакам да се сготви  Laughing
Днес оставих малчо на баща му и понакупих коледни подаръци  Party На себе си май най-много  Blush

# 156
  • София
Добро утро!  diana.pd, изборът е труден, при мен жената се появи неочаквано, майка е на моя позната и й се доверих. Беше на  49 г, когато започна, децата я обичат много, само да я видят, че влиза и я нападат да я прегръщат Grinning. Аз, честно казано, не бих се доверила на младото момиче, но това си е мое усещане. Инстинктът ти няма да ти изневери, убедена съм. От януари оставам без нея, защото дъщеря й отвори магазин и ще помага там, но дори и не си помислям да търся друга, тя ще се опита да идва по 2 дена в седмицата и ще видим. Успех с избора Hug Да ви споделя какво се случи вчера  - обърках подаръците на баткото и вместо с компютър на Бен 10 се прибра в къщи с хеликоптер с истински кран, детето беше потресено, а аз - още повече Laughing Нали ги опаковахме подаръците и съм ги разменила. Сега чакаме баба да донесе от Турция въпросния компютър, абе тези джуджета са нещо много изморени и стават недоразумения Joy

# 157
Е, на 21 годишно момиче вкъщи поне мъжът ще е истински доволен смятам  Grinning Сега сериозно, наистина си е до човека. Моите жени, и предишната, и сегашната са били възрастни - сегашната е на 60 год. Много съм доволна, жената е била детска учителка в градина и се справя чудесно с Дани. Супер важно е да имаш наистина доверие на човека, на когото си оставяш детето, а това според мен някак си се усеща просто.  Peace

# 158
Здравейте, майчета!
diana.pd, аз също не бих се доверила на младо момиче. Няма как да е толкова отговорна като една 40 или 50 годишна жена. Гледам сестра ми (на 19 почти) и сравнявам, ами тя няма още бегла представа за опасностите, иначе го гледа за по 2-3 мин. Но за някои неща не се сеща до какво могат да доведат. Може би, варианта на v_spasova е най-удачен, ако е възможно де!
Tommelise, никаква реакция намаше от ваксината, макар че очаквах обриви, Т. и такива неща, но нищо! Все пак я поставиха на 1г. и 1м. досега щеше да си покаже. Дано да няма и при вас!
ivchi79, ето снимка на коремчето на Ники: много си приличат с дядо си  Joy и по име и по тумбаче hahaha
http://picbg.net/pic.php?u=66441SGYdt&i=605418
А сега забележете къде е половината елха:
http://picbg.net/pic.php?u=66441SGYdt&i=605419
Упс, паролата е 0309

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 12:41 от velizarka_8

# 159
  • София
Момичета, нямам никакво време тези дни, но влизам да ви пожелая на вас, на децата и на всички около вас Весела и спокойна Коледа!

Heart Eyes

ПС. На мен китайския календар все момчета ми показваше.  Joy

# 160
  • София
Нямам никакъв опит по разискваната тема ,но определено си мисля ,че една по-възрастна жена би занимавала по-добре детенцето ,отколкото 20 годишно девойче.Но от друга страна ,бих се чудила ,дали жена на 60 години ще е достатъчно енергична ,за да се грижи за малката и да не я лишава от разходки и други такива.

# 161
  • В царството на мечтите
Според мен не е важно на колко години ще е дали на 20 или 60. Трябва да обича децата, да знае какво прави и да иска това да прави.
Весели празници на всички.

# 162
  • София
Според мен не е важно на колко години ще е дали на 20 или 60. Трябва да обича децата, да знае какво прави и да иска това да прави.
Много точно.

diana.pd, щом нямате много време - харесвате с татето една жена и пробвате с нея, пък Влади ще си покаже дали му харесва.
Ще намерите жена. Пък и по Коледа стават чудеса - пожелавам ви още 1-вия опит да е успешен.

ПС. Днес сме до 15.30 на работа. Лорка ще я прибера от градината овреме, че вчера в снега беше една от последните.

# 163
diana.pd, успех и от мен - дано намерите най-подходящата жена да гледа Влади! И аз някак си съм скептична към твърде младите момичета като гледачки, но със сигурност и тази възраст си има плюсове, но като че ли наистина най-много си зависи от човека. Като се замисля обаче, тук в Щатите е толкова разпространено съвсем млади момичета, едва ли не деца още (примерно около 16 дори) да гледат малки деца. И винаги съм се чудела как родителите разчитат на тях. Но явно минават през някаква подготовка, защото изглежда тук това работи. По-възрастни гледачки май са само нелегалните босненки, а и българки също, които работят за много по-малко пари, но пък и не са минали през никакви курсове или сертификати, и общо взето разчиташ на препоръките на познати, което не е толкова лошо де.
А с това "така е, така е" на Влади направо ме сбърка Simple Smile! Та това си е цяло изречение! И други дечица в темата говорят доста, но аз не спирам да се чудя колко са напред! Е, то мойто е по-бавничко на проговаряне де Simple Smile. Не ще да ми каже директно "мама" и това си е Crossing Arms. А ги врътка едни съгласни завъртяни иначе... Laughing

beb4o_fb, сменила си си аватара, ама не мога да ги видя хубаво сладурковците Simple Smile. Имаш ли нови снимки някъде? Аз и Машончето я питах, но не се е включвала от няколко дни.

velizarka, хе-хе, какво тумбаче има Ники Simple Smile! Аз си мислех, че повече личат на по-кльощавичките Simple Smile.

Миналия път така и не остана време да ви разкажа за курса по Първа помощ - много съм доволна, че най-накрая се наканих да го изкараме, и мога само да ви препоръчам и на вас да изкарате някакъв подобен. Определено ще се чувствате много по-уверени, че можете да направите всичко по силите си, ако се наложи.
За тези, които имат книгата "Какво да очакваме втората и третата година" - предполагам, че превода е общо взето дословен и съдържанието е същото като на оригинала - определено имаше какво да науча от раздела за Първа помощ там, но останах много объркана точно от частта за спасяване чрез сърдечен масаж и изкуственото дишане, както и при задавяне. Не знам вие дали сте минали този раздел, и дали ви е направило впечатление, но на мен всичко ми изглеждаше прекалено дълго, подробно, и имах чувството, че ако не дай Боже нещо се наложи, аз няма да помня нищичко от процедурите. Дори самата част преди започване на животоспасяващите действия, където се преценява ситуацията и дали изобщо се налагат тези действия - ми се стори прекалено дълга и за запомняне, и за изпълнение в такъв критичен момент, особено когато не ти е такава професията, и да правиш това редовно.
Оказа се, че от юни месец тази година са променили стандарта за тези процедури (на American Heart Association, по тях май се водят всички курсове). Решили са да съкратят част от процеса, защото статистиките показвали, че някои от стъпките само забавят спасяването и шанса за оцеляване става по-малък. В резултат на което това, което ни показаха на курса (дадоха ни и малка книжка, която е пак по курса) беше толкова по-ясно и опростено. Запомнят се нещата много по-лесно. А това, че виждаш и изпълняваш стъпките нагледно, е ясно, че дава голяма увереност, че наистина си научил нещо. Е, има го и момента с паниката, при една реална ситуация, и тогава не се знае какво бихме направили, но си е друго Naughty.
То се оказа, че бяхме само ние двамата Laughing - очакваха се още две записани двойки, но така и не разбрах защо не дойдоха, май всъщност се бяха записали за часа веднага след нас. Имаше кукли-манекени за всеки един (и кукла-дете, и кукла-бебе Crazy), като частта с устата и носа се махаше, и беше за еднократно ползване, за да може всеки да се научи да прави на практика изкуственото дишане Simple Smile. Моя манекен нещо беше дефектен и не му се издуваше гръдния кош при обдишванията, но се упражних и нацелувах и на този на мъжа ми Laughing.
И така, страшно съм доволна! Много по-уверена се чувствам, но все пак дано не се налага да си прилагаме уменията върху който и да било.

Момичета, и аз искам да ви пожелая да си изкарате много уютни, топли и весели празници! Дано всички дечица в темата са здравички, и да прекарат тези дни в много смях и игри, и да се радват на хубави подаръци от дядо Коледа!
И влизайте набързо - да не запустее темичката съвсем Simple Smile.

# 164
Весели празници на всички!!!
Нека топлината и обичта винаги да бъдат с вас и вашите близки!!

Общи условия

Активация на акаунт