Отговори
# 570
  • София
Хубаво е лекар да го види.
Мъничките деца много бързо могат да се обезводнят, затова давай течности колкото можеш.

Аз съм доволна от тези таблетки - http://apteka.framar.bg/30010136/%D0%B3%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80% … 150#axzz1muAKNkh7
И на 2-амта съм давала от тях.

За маточината - съмнявам се да е от чайчето. Но пък не съм лекар де ...
Лора е пила със сигурност. На малкия не съм давала не защото не искам, а защото имаме към момента липа и бъз, домашни, и давам от тях.

# 571
  • Пловдив
aissa80, прилича ми на вирус. Но най-важното е детето да не се обезводни Peace Давай често и по малко течности.
Аз лично от моя опит бих ти препоръчала Глюкоза 5% от аптеката.Дава се също често и по малко, като хем оводнява, хем е храна. И няма опасност детето да отпадне и да се обезводни до критични състояния!На вкус е като сладка вода и децата го приемат.
Бързо оправяне  Peace

# 572
  • Пловдив
Люляче, това което казваш за наказанията - напълно съм съгласна - не бих имала смелостта да оставя детето плачещо и само, без да го виждам, пък какво остава и за в друга стая...
Питаше за какво наказваме - ами беше се научил да хапе, но зверски #Cussing out В един мокмент просто решихме, че след като сериозното повтаряне на "НЕ!" не дава никакви резултати, е време да започнем да действаме по друг начин Whistling Е, определено имаше ефект Simple Smile
Няколко пъти е наказван и за това, че обръща нарочно купичката си, но основно налазанията бяха относно хапането Peace
Както вече е споменато и преди мен - винаги обясняваме защо наказваме - един път когато го накажем и след това, когато изтекат 10те минути - пак. Вторият път му казваме, че мама/татко го боли (или че храната не е за игра), че зъбките са, за да се дъвче храната с тях, а не за да се хапят мама и татко... Казвам му с най0милият тон който имам, нещо от сорта на "Мама/ тати те наказаха, защото Дидко не постъпи правилно! Нали повече Дидко няма да хапе/хвърля купичката?!?" Следва целувка и прегръдка Simple Smile

bistra_ned, напълно е нормално това, което описваш Hug Ние също минахме през този период - казва, че му се пишка, но веднага след като е свършил работата Simple Smile После започна да си казва,в момента, в който пишкаше и сега вече си се обажда предварително Heart Eyes
В събота пътувахме с колата и по-едно време каза, че му се пишкало. Казах му да пишка в пампата, че навън е студено и не може. Възпротиви се, а когато спряхме и отидохме в родителите ми, веднага отиде и си донесе гърнето Mr. Green Явно беше стискал Laughing
Иначе уикенда го изкарваме без пампи, но през седмицата, за в момента няма как Simple Smile Като се постопли времето, ще нося по няколко чифта дрешки в яслите и ще го пращам по гащички Simple Smile
Тази вечер за пръв път, сутринта като го вдигнах и пампата му беше суха Mr. Green Май-наближава момента, в който ще го махнем и през нощта Simple Smile
Относно самото гърне - 90% от работите си ги върши там Simple Smile Голямата работа - задължително - наакана пампа не сме имали от месеци Simple Smile Е, ние с гърнето се запознахме още рано-рано - някъде около 6тия месец Simple Smile
Винаги, когато свършеше работа там му се казваше "Браво!", последвано от бурни аплодисменти, целувки, гушкания и прочие hahaha
Когато имаше гаф (в топлите месеци си беше по гащички вкъщи), със съвсем спокоен тон му обяснявах, че се пишка в гърнето (защото само пишкането го правеше на пода) и така Simple Smile
За времето - ами някъде средата на юли вече си ползваше предимно гърнето, но го слагах горе-долу през час. Едва преди седмица и половина - две започна да ми казва предварително, че има "пиш" или "аки" Mr. Green
Както и Веси е написала - всяко дете е различно и ако едно е готово да ползва гърне на 6 месеца, то друго не е и на 2 годинки Simple Smile важно е да няма никакъв натиск, според мен - когато детето е готово, ще се откаже само от пелените!
Напълно съм съгласна с нея, че с инат нищо няма да се постигне - точно обратното...

Ох, днес малкия остава и да спи в яслата #Crazy Много ми е притеснено, как ще стане това, но като го взимам следобед, ще видим как е минало.
От време му обяснявам, че днес като иде при децата, мама няма да го вземе като се наобядва, а когато се наспинка... Тази сутрин пак му го казах, докато го обличам и той ме гушна, сякаш да ме успокои hahaha Мъжа каза, че май аз съм по-притеснена от него hahaha
Обясних на старшата сестра там, че е кърмено дете и че може би, ще ме търси, а тя се опита да ме успокои, че ако има нещо, ще ми се обади... Сега съм на тръни Blush
Относно яденето там - никакви проблеми - дори като си изяждал полагащата му се порция и посягал към купичките на съседните деца Joy Сестрите са очаровани от него - най-малкия в групата, а се справял почти самостоятелно с яденето Heart Eyes

За заниманията - не мога да се оплача - предимно сам си се занимава Heart Eyes
Пъзелите категорично не са му интересни - имаме няколко дървени - от тези, които са като дъска с изрязани форми (коли, рибки, животните от фермата) - никакво внимание не им обръща с изключение на този с животните, но пък той е музикален... Е, баща му го научи, да слага пръстчето на фотоклетката и така съответното животно издава звука, но да слажа парченцата - не hahaha
В събота му купихме пластилин и го запознах с употребата му - много му е интересно Joy Постоянно носи кутията, за да си играем с него (сам му е абсолютно забранено!) Simple Smile
Също много обича и да "рисува" - вече сме се снабдили с порядъчно количество магнитни и бели дъски Simple Smile Като се постопли времето, ще му изкарам и Aqua doodle Simple Smile

aissa80 и на мен на вирусче ми прилича, но най-добре да го иди лекар. Опитвай се да го "наливаш" с колкото се може повече течности Hug

# 573
aissa80, едва ли е от чайчето. Давам много често на Ники от маточина и мащерка.
Прилича ми на нашия вирус, който изкарахме на 7 месеца. Почна с повръщане, после Т и накрая диария. Мина за 5-6 дни, но наистина най-важно е да пие течности. Но пък знам, че в първите 12 часа след повръщането не трябва да приема нищо, освен прахчетата, ни храна, ни вода. Може малко водичка, но 2-3 глътки през 10-15 мин. Това ми беше казала педиатърката. А и едни хомеопатични свещички много му помогнаха - Вомитусхил. Но не приемай думите ми за чиста монета, може и да не е същото. Все пак най-важното е да пие течности и още по-добре глюкоза. Ето какво намерих: http://www.biberonbg.com/info/povrashtane.htm
bistra_ned, добре дошла!

# 574
Благодаря ви много за съветите  Hug
След като поспа 1 час по никое време Ивчо се събуди в отлично състояние. Купих прахчета и днес поне до обяд ще пие само прахчета и водичка, за всеки случай. А на обед ще  му дам само малко ориз да хапне. Дано е било нещо от храната снощи и да не е вирус, че мразя болести Sad.

# 575
  • на североизток
aissa80  дано да не е вирус и всичко да е наред!!!

Люляче, леглото на Никола е подобно на това. Разликата е, че отпред нашето  е с едно общо шкафче с рафт, а задната половина на шкафчето е ракла. Взехме го, когато Ники беше на около 1,5-2г и все още си спи на него. Не помня точно кога сме махнали люлката, може би като му е окъсяло към 3тата година. Сега му остава още малко, за да му окъсее и дългия вариант Mr. Green но това лято надявам се да успеем да му купим ново. А това легло ще го наследи Елито, защото сега тя спи в онези сгъваемите кошари. Ако пък намерим достатъчно средства ще купим и за нея направо голямо легло и въобще ми се иска да им обзаведем детската стая както си му е реда. Но май трябва да пусна тото Mr. Green

bistra_ned да не би да си учила педагогика  Wink Напълно съм съгласна с мнението ти за наказанието и особено с това, че трябва да се обясни защо се прилага това наказание. Аз лично малката не съм я наказвала и не виждам нужда да го правя, защото тя разбира като и се каже НЕ и белите, които прави са толкова мили и наивни, че даже ме разсмива. Но виж батко и е нещо съвсем друго Naughty Той може за части от секундата да ме изкара от нерви. Способен е за една минута да направи поне три сериозни глупости. Него съм го наказвала по всички възможни начини- с лишаване от филми и ТВ, или с лишаване от нещо любимо(сладко и шоколад), с отстраняване от стаята, с шамари(когато всичко останало не помага) и няма и няма ефект. Все се надявам, че пораствайки ще започне да разбира повече и да мисли за последствията от действията си, но досега не се е случило. Направо съм пред отчаяние как да се справя с него. Ако знаете и други подходи ще се радвам да споделите. Не знам вече, аз ли съм много взискателна към него или пък бързо изгубвам търпение, или просто той си е такъв "див" и трябва да се примиря.

# 576
  • у нас
aissa80 да се включа и аз

1. против повръщане, когато са инцидентни и не са много и е малка вероятността детето да се е обезводнило по подходящи са свещичките в дупето- вомитусхил- на всеки 2 часа при остри симптоми или  3 пъти по 1 в дупето

2. Течностите са много важни, но има и една тънкост- дадеш ли му да се напие хубаво- отново ще повърне- т.е. течности през 5 мин по 2 глъдки- чиста вода или чай от шипки или оризова вода!

3. храната трябва да бъде спряна- не случайно се казва "чаена пауза"- пауза е за да почине стомахчето, защото е много вероятно дори и диетична храна като дадеш повръщането да се върне- за това 6-8 ч без храна. Нищо няма да му стане.

4. Ако детето пие мляко за вечеря половината от обичайното количество и по- разредено. Ако пие КМ- 1:1 , нека бъде 1:1.5 или ако е на 210мл АМ нека стане 120 мл вода с 3 лъжички АМ.
ако се събуди гладно по никое време- същото количество като за вечеря. Горе долу важи същото като за течностите.

5. Постепенно захранване- печени ябълки, сухар, обезсолено сирене, варен ориз без олио, морковена супа.Ограничени количества и след като повръщането е спряло !!!

6. Не се притеснявай че ще гладува- Рая 6 дни беше на разредено мляко по 2 пъти за дена и е жива и здрава Peace отслабна, но се оправи

7. Ако повръщането не спре въпреки свещичките, паузата, течностите и диетата за 18-24 ч на лекар за преглед.

Дано вече всичко е 6 и писаниците ми се окажат излишни Hug

# 577
Рали,мерси за подробният пост  Hug

От 8.30 сутринта досега не е повръщал Simple Smile. Преди заспивне не посмях да му дам кисело мляко както обикновено и му направих АМ, ама разредено,както си писала Simple Smile. Не знаех дали така трябва, ама сега като чета какво си писала,май не съм сбъркала Simple Smile

Купих и сироп против повръщане, и прахчета за обезводняването, обаче ако не повръща отново, май няма да ги давам повече. Само с храната ще внимавам няколко дена и ще яде диетични неща. Simple Smile. Дано сега като се събуди да е добре.

Мерси още един път за всички съвети  Hug

# 578
Благодаря на всички за коментарите ви! Наистина е много полезно да погледнеш проблема от друг ъгъл, ще се възползвам от съветите ви!

aissa80, да не те плаша, но и на мен ми изглежда като вирус. velizarka_8 много точно е описала как протича такъв вирус и ние го изкарахме в началото на Януари, даже се наложи да лежим в болница 2 седмици, след което и мен ме тръшна. И ние ползвахме същите продукти като velizarka_8, както и антибиотици. Разбира се преди да предприемеш каквото и да е лечение идете на доктор. Дано да е от хапването, а ако е болничък- да се оправя бързо.

iv4i_79, миналата година завърших психология, но не съм практикувала много по обясними причини. Виждам, че твоя батко е с около 5 години по-голям от мъничето ти, така че склонността към бели може да се дължи на ревност. Голямото дете вижда, че мама обръща повече внимание на малкото, което е в реда на нещата, но баткото го изживява като отхвърляне, като лишаване от обич, която му се полага и която всъщност се дава на малкото дете. Мъничето има нужда от ласки, от забавления, сигурно взима играчките на баткото, което утежнява положението. Може баткото да се чувства изместен. Тук трябва да се подходи много деликатно спрямо чувствата на големият ти син: да му се обяснява, че мама и тати го обичат и ценят толкова, колкото бебето; че сега бебето не може да се обслужва само, затова мама му помага, както е помагала на баткото, когато той е бил бебе; че баткото трябва да пази и да се грижи за бебче, за да му дава пример- да се позволи на голямото дете да помага в отглеждането на малкото, да се приобщи към тази дейност, за да не се чувства изолирано; трябва да се измисли някаква дейност/игра, в която да участват родителите и баткото без малкото дете- така баткото вижда, че мама и тати намират време и за неговите нужди, че се интересуват от него. В общи линии това е, което ми идва на ум. За едно дете е много стресираща появата на братче или сестриче в семейството, която се преживява бурно и дълбоко от детското съзнание. Колкото и да сме внимателни в поведението си детето може да прояви признаци на подтиснатост и депресия. Агресията е вик за помощ, за привличане на вниманието. Ето, мамо, направих беля! Остави братчето/сестричето ми и ела да ми се скараш, поне сега да ми дадеш цялото си внимание!
Не се притеснявай, тези неща се срещат почти във всяко семейство. Трябва само търпение и разбиране и нещата ще се успокоят. Особено почне ли училище ще се запознае с други дечурлига и ще се гордее, че е батко и помага в отглеждането на бебче.

# 579
Здравейте момичета,

бистра–нед, аз бях писала доста подробно как се стекоха при нас нещата с гърнето. Надявам се по-късно да имам време да се поровя в постовете си и ще ти пратя на лични. Веси–еви е много права - с инат нищо няма да постигнеш. Но всъщност съм сигурна, че си го написала в духа "няма да престана да се опитвам"Simple Smile Мисля, че сте на прав път и, да, няма да се размине без няколко опикавания по пода или килима (в което аз нищо лошо не виждам - в замяна дупето на детето ми диша Joy )  За наказанията - напълно споделям мнението ти.
аисса, дано се оправите бързичко Praynig
мониони, ох, много се смях на твоята красавица дето си подбирала дрешките. От сега с дизайнерско мнение детето. Вместо да ѝ се ядосваш, поощрявай я, кой знае може би държиш в ръцете си бъдеща световноизвестна дизайнерка Wink Grinning

# 580
Здрасти и от нас,

Дани миналата седмица вдигна 40 градуса температура, оказа се възпаление на ухото и сега е на Клацид. Щом почна антибиотика, рязко се подобри, буквално за една нощ му мина. Вече и 1 месец да изкараме без антибиотик, аз съм щастлива и това е... Няма спасение при нас, каквото и да го хване, без АБ не минава.  Confused Дано ги надрасне в един момент тези боледувания.

Поздрави на всички и здрави дечица  Hug

# 581
  • В царството на мечтите
ОФФФ писна ми от скоро ние сме само на сироп за кашлица. Оправим се и пак след 1 седмица го почваме писна ми. Искам да е здрава вече

# 582
  • София
Добро утро Simple Smile

Сами вчера е бил като река  Shocked И той, и щерката не са ми правили така с хремата - почват по-леко, на 3-ти/4-ти ден е най-големия теч и ако няма някакви усложнения, след това сополите намаляват.
Добре, че не го пратих на ясла вчера.

Снощи щерката спретна една сцена с рев - аз обяснявам, че тр. да отидем до аптеката и пътем ще минем през люлката в другата градинка. Не, искам на друга люлка.
Та я прибрах набързо. Има-няма към час откара в рев.
А тя като реве, брат й незнайно защо почва и той да реве  ooooh!
И след като се успокои - все едно нищо не е било, идва да се гуши и да ми бъбри на главата...
Не знам кога ще отмине това тръшкане и това чудо  Tired

# 583
Здравейте и от нас Peace
Катрин от вчера е на ясла-влезна с усмивка,дори не ни и погледна с баща и,но пък затова на обяд като отидох да я взема и те обядваха,казаха ми да изчакам и явно и казаха,че мама е тук,и изведнъж страхотен рев,немога да я успокоя в колата,голямо хлипане ooooh!
Днес сутринта пак без проблем влезна,сега като я взема ще видим, Mr. Green
За гърнето,тя си ходи,ние също нямаме наакан памперс от месеци,с гърнетосъм процедирала като Мъничето,но си мисля че си и до детето,тя от навършени 7 месеца я слагам на гърне,и след това го прибирам,да знае,че е за определено ползване,а не за игра Peace
ООХ аз да се оплача,че нали попринцип си имам страхотни проблеми със зъбите и сега в събота ще ми слагат металокерамика и на долната челюст(вече имам на горната),страхотно съм се попритеснила,казах ми около 4-5 часа ooooh! ooooh! ooooh!че ще продължи цялата процедура с махане на зъби,слагане на нови и т.н,та едни палчета тогава Praynig
И  с друго да се похвалп,вчера след много мислене отидох и си направих един татус Joy Joy Joy

Хайде лек и слънчев!!!

# 584
  • у нас
хахаха какъв е тоя татус Нат Crazy аз от много време искам, но така и не мога да се навия и да отида да си направя Crazy

къде записа Катрин newsm78 в коя ясла Hug душицата, дано не плаче много и бързо да се адаптира

Общи условия

Активация на акаунт