Отговори
# 615
Момичета аз пак по никое време се включвам ...  Shocked малеееее, ми то да ви кажа направо
 - Добро утро  Laughing  ooooh! Това даскало ми разказа играта тази година, ейй.
Чета като хамава, пиша тука курсови работи, майтап няма.
Нямам много време за вас напоследък, но се надявам до 2-3 седмици, това да се промени (че и плетките да си захвана  Blush )
За сега поздрави от нас, като наваксам със съня и свободното време ще се включа в темите, които обсъждате  Hug

# 616
  • София
Май искат да направят задължителна ваксината против папилома вирус - тоест уж против рак на маточната шийка - за момиченцата. Отсега уча дъщеря ми, че никога, по никакъв повод не трябва да дава да й бият инжекция в училище. Да бяга и да ми се обади по телефона  Crazy Докъде я докарахме  ooooh!
Другите ваксини мога да ги прживея, даже ' хепатит А' по мое желание слагам, ама за тази специално съм против.

Дана, кво правите с тия болести? Направо ми се накъдри косата от ужас като те чета ...
Бързо оздравяване  Hug

beb4o_fb , и ти се оправяй. Все пак не е ли добре да отидеш на дерматолог(или друг лекар) за бенката?

Зъбарката, дето ходи мъжа (мен още не ме е завел, а не съм се проверявала от много време  Crossing Arms), му е казала, че прави прегледи на деца. Но преди тово се опитвала да ги разсее с нещо. И ако въпреки това не искат да отворят уста, не ги насилва. А ги оставяла за друг път или евентуално за друг лекар...
Имам желание да заведа ако не малкия, поне щерката да я погледнат. Нейните зъбки ми се струват ок, няма черни петна по тях, тя самата няма оплкавания. Но все пак си е друго да те види лекар.

Днес ще си имам скиорче Simple Smile Леко ми е притеснено, но се надявам, че ще си изкара добре.

# 617
Здравейте, майчета!
Чета, за ваксините си пишете... Аз съм ЗА поставянето за хепатит А. Също съм и ЗА "Церварикс-а", но след 15-20 години, когато се докаже че няма странични ефекти и изобщо, че има смисъм да се слага. Но пък една редовна профилактика ще свърши същата работа и не мисля, че точно тази ваксина трябва да е задължителна! Но съм си наумила да сложим за Хепатит А. После в детската градина знае ли човек какви деца, какво ще е, а той се разпространява мълниеносно. Това не е като да се предпазиш от СПИН (то и това не е сигурно), но все пак заразяването става лесно и много мои познати са минали през жълтеницата и колкото и да ми пишат по статии и форуми, че възстановяването е напъно, все ще има някой да ми се оплаче. Това си е пълен срив на имунната система. Затова съм се решила твърдо да я сложим!
И да ви се оплача. Преди 2 вечери като къпах Ники дръпнах по рязко кожичката и главичката изскочи. После взе че се наду пишлето, зачерви се и аз започнах да си скубя косите. Милия, плака през нощта, на следващия ден пак и снощи не беше по-различно, но се надявам че вече е поотминало. Сега правя бани с тетра, слагам компресчета с риванол и мажа с Гентамицин и все още е доста зачервено, но поне отока го няма. А според педи това трябваше да стане постепенно до 3-4 годишна възраст, е аз насилих без да искам нещата. Малко ще се помъчи малчо и аз ще си пооскубя перушината (тя и без това малко остана  Mr. Green) но като съм отнесена от вихъра....не случи това добро дете на майка  Confused
А да ви питам.... Ники е много нестабилен, постоянно пада. Това в реда на нещата ли е? Все пак е на 1,6 почти! Като гледам другите деца на неговата възраст да си щъкат без проблем ми се свива всичко. То че късно проходи, така си е, но пък уж вече и побягва често и въпреки това на всяка 10 крачка е проснат по очи! Добре, че се предпазва, слага си ръчичките и няма тротоарни екземи взе още.
Ставам да правим баня с тетрата и после за кухня, ще пробвам пак без количката.
Поне за трудностите, които бях писла - вижда се светлина в тунела и е по-спокойно положението. Таткото беше останал без работа, фирмата фалира, а той само там е работил, откакто завършихме... имаше си я като втори дом. Но ето от 1-ви започва в друга такава фирма на същата позиция и по-добри условия. Сега остава да му изплатят заплатите от старата работа и вече ще е по-спокоен, иначе беше кошмар да се разговаря с него! Много се притесняваше, че няма да намери работа посред зима и най-вече за кредита мислеше, но дано да потръгнат нещата на новата работа и да се успокои съвсем!

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 10:54 от velizarka_8

# 618
  • София
velizarka_8 , честито за новата работа на вашия татко Simple Smile

Сами проходи късно - почти на 1г3м. Но определно е стабилен. Той още с пускането нямаше проблеми, правеше по няколко обиколки на къщата без да пада. Сега се катери навсякъде и яко тормози баба си по тоя начин.
Предполагам, че на твоя Ники просто му тр. още малко време Wink Важното е, че се е пуснал. Ако мн. се притесняваш, говори с педи дали все пак тр. да се притесняваш  Hug

# 619
velizarka_8, да не те плаша, ама нашия батко си падаше така докъм 2,5 годишен. Само че за разлика от Ники не се предпазваше успешно и вечно беше с цицини на главата. Отделно че видеше ли ръб, задължително се нацелваше на него. Ние не се притеснявахме особено, мислехме, че много деца са така  Crazy Всъщност после с дъщеря ми и сега с Дани виждам, че не е така.  WinkПри всички положения при нас тези падания тогава отшумяха късно, но впоследствие детето не е имало никакви проблеми. Peace

# 620
Oooo да, ръбовете ги нацелва много добре! Поне не плаче като си чукне главата в него. Ехххх, _Dana_, направо ме успокои  Laughing
v_spasova, за катерене и дума не може да става. Няма такива мераци въобще. Дай му да си седи на земята и да си играе с нещо или да обикаля бягайки и така се удря и спъва. Ще питам педи на консултацията след седмица!

# 621
  • София
Момичета, днес бях на дерматолог за бенката - имам си едно добре отгледано 9 милиметрово образувание, което е доброкачествено. Но след около месец ще трябва да се разделя с него, надявам се всичко да мине леко и безпроблемно

# 622
Хей,здравейте момичета!  Stop....
Отдавна не се бях включвала,ама и като гледам,че още сме на Коледна вълна,май не съм само аз несериозната. Laughing
И ние като _Dana_ сме с пневмония,но с тази разлика,че е само детенцето.Правихме инхалации с бромхексин,бяхме на Zinnat 5 дена,после милото изкара 5 мъчителни дни на Амикацин и Урбазон в крачетата #Crazy Така се беше наплашило,че само като реша да й смъквам гащичките и започваше силен рев и дъбпане на гащите нагоре ooooh! Ама то май аз съм си за бой,щото таткото преди да влезе в болницата с бронхит,аз го тиках в него,че да му се радва:2gunfire: И сега за капак ми вдигна 37,3 градуса,в 20:00 ни беше последната инжекция.Доки каза при прегледа ни днес,че има лек хрип в дробчето,но той щял да се оправи,само да й доиздам започнатите Флавамед и Мукоплант и след разговора ни сега след Т добави да съм й мажела гърмото с клеева тинктура....оффф,мъка ми е...Май ще се ходи на 4-ти лекар вече  #Cussing out
Искам да ви поитам знаете ли някой ефикасен бабешки метод или пък добро сиропче против кашлица???

# 623
Здравейте.
Ей, много болни бе.

Дана, да се оправяте и двете.

Геник, страшно неприятно. А не можеше ли да й дават урбазона орално. Има прахчета
(медрол, всъщност са хапчета, но се стриват), които се дават на малки дечица, (Ема е пила) горчат, но поне не са инжекции.

Бебчо, стискаме палци всичко да е ок като го махнат. А това образувание самата бенка ли е било или под нея. Питам, защото аз имам страшно много бенки и доста големи също. Често ми се закачат я по презрамките, я по коланите. Та да знам дали да не се прегледам така превантивно.

Да се "похваля", Ема е с варицела. Део от днес е на градина, а сега сестра му застъпи та да няма празно.

Днес пуснаха свободните места в градините. Кандидатствахте ли? В нашата градина има 30 свободни места за нашия набор. Не знам дали ще имаме реален шанс, тъй като има много дечица с нашето предимство (брат или сестра в градината) и ще се попълнят бързо бързо местата.

# 624
Здравейте и от мен,

И Влади е болен - пневмония, давам антибиотик - Панцеф сироп. Има ужасна кашлица и тези сиропи не помагат, давам Стодал и Проспан.
От снощи и аз съм с Т, заповнах да пия веднага витамини и имах един сироп противовирусен и засега удържам положението, защото иначе незнам как ще се гледаме двамата болни.
Понеже имаше само кашлица, мислех да ходя на работа от утре, но и гледачката се е заразила, та ще си го погледам повече.

За ваксините не съм търсила информация, но и аз мисля че хепатитната е добре да се сложи, за всички останали, за сега съм против. Ако може по-добре да не се сложи.

Да се похваля, от няколко седмици махнахме биберона. Тъкмо си мислех, че ще е голям зор отвикването и бях решила да го отложа и така на майтап я отказахме. Не смеех по-рано да се похваля, докато не е сигурно.

Да ви питам, давате ли витамини на децата и ако да какви?

Лека нощ на всички.

# 625
Да ви питам, давате ли витамини на децата и ако да какви?

Като стана реч за витамини. На Део му взехме витамини Саностол, дали е удачно да давам и на Ема от него? Или не е за нейната възраст? В листовката пише за деца, но не уточняват възраст.  newsm78

# 626
  • София
Уау, какви са тия вируси, че до пневмония да се стигне, ужас  Shocked Бързо оздрвяване.

beb4o_fb , спокойно  Hug Имам колежка, на която са махали няколко доста големи бенки от тялото. Притеснително си е, понеже е операция, но не болка за умиране Wink

Геник, аз правя чай : няколко счукани ореха с черупките, 2-3 листенца индрише, семки и вътрешността около тях на дюля, парче локум, ако имам билкови лукчета, и от тях слагам. После цедя и слагам мед, и 2-мата ми го пият това. Те като цяло харесват чайчета.

Машонка, успех с класирането.
При нас миналата година на 1-во класиране приеха само едно детенце без предимството брат/сестра. Бяха 10 братчета/сестричета. А познавам още 2 братчета/сестричета, които обаче не кандидатстваха.
Аз леко се бях панирала че може и на лоратия да отидем, но не стана де. После 2-3 места се въртяха доста време, което на мен ми е адски тъпо - ми като няма да се записваш, недей да се пречкаш...

Давам Самбукус сироп и на 2-мата. Може би има ефект - Лора изкара грипа на крак, имаше Т за  2.5 дена. Малкият и той натам отиваше, но татето донесе нов вирус и Сами го повтори с Т и гърло, но с бисептола се оправи. А Лора го пропусна този 2-рия вирус ...
Сега почиват, към 10-ти март пак ще дам за 20 дена сиропчето и спирам. Да си градят имунитета сами Simple Smile

Похвалиха ми скиорката Simple Smile
А тя ни мрънкаше, че не я били пуснали да се качи на високото щото била малка. И била падала много, споед Лора. Но пък сестрата каза, че паднала само 2 пъти.
Определено й харесва, баща й да му мисли как ще осигурява екипировка и ходене на ски Simple Smile

# 627
Благодаря за отговорите! Simple Smile))
Важното е,че засега ни свършиха инжекциите.Остана само кашлицата и да се надяваме,че няма да вдига Т днес и занапред.
Машонка,аз също давам Саностол на Елена,педиятър ми го изписа по 3 ml.,така че давай спокойно на Ема!!!  Peace

# 628
  • на североизток
Геник, дано да се оправите по-бързо  Praynig, но да ти кажа, ако продължава да вдига Т да му прегледате ушичките. Една приятелка така докато се усетят какво му е на детето и защо не спира да вдига Т и после 12 дена в болница с възпалени ушички  ooooh! Не знам защо, ама все се забравят тия уши, а пък са много опасни, да пази Господ Praynig

И за да не се цепим от групата, и ние с Елито сме болни от вчера  ooooh! Ужасна хрема сме лепнали от някъде и дано само с това да се разминем.

Скорошно оздравяване на всички майки и дечица!!!

# 629
  • София
Maша ,след като видях местата ми се реве направо  Cry .Дано вас да ви приемат ,но при нас не виждам шанс почти никакъв.Деца с нашите точки 8.1 са по 20-30-40 на опашката в градините ,а с повече точки са поне 10тина - 15 ,ако не и повече в някои градини.И като се замисля ,че 40% от тези обявени места отиват за деца приети по социални критерии  Confused......Не знам ,но май на есен ще пенсионираме една баба  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт