Отговори
# 180
  • София
Честита Коледа, момичета! Нека всички бъдем здрави, да сме обичани и уважавани от хората, на които държим. Hug Люляк, аз така възпитавах баткото, доволна съм, но има и един много "тънък " момент - нали съм го учила да не посяга на децата, той, милият, си стоеше и не реагираше по никакъв начин, когато го удряха. Е, смених тактиката - вече сме на принципа "Никога не посягай да удряш пръв, но ударят ли те - отвръщаш със същото". Може би звучи брутално, но.... Същото беше и с играчките - винаги отстъпваше играчките си на другите, вземаха му дори и тези, с които си играеше в момента, но когато той поискаше чужда играчка - не я получаваше, майките дори не се намесваха... Както и да е, искам да ви питам нещо - кажете къде в утрешния почивен ден да заведа Ясин на лекар, вдигна ми 39.5 температура, в момента будувам, за да го следя. Кашля от почти 3 месеца, през колко лекари минах, и частни, и по ЗК, не става. Моля ви, помагайте

# 181
  • София
Бебчо, към Токуда има спешен център. Една позната с по-проблемно детенце ходи там за изследвания и е доволна.
Аз я разпитвах, че си признавам, че ако се наложи - не  знам къде да тръгнем с децата ...

Сами в петък вечерта леко се беше загрял - не стигна 38, но го гледах през нощта и нищо не дадох. След това нямаше Т, но пък пак кашля като магаре Sad

ПС. Весела Коледа (малко на патерици, ама като съм в нас с децата и е леко трудно да стигна компа  Crazy )

# 182
Момичета весели празници!

# 183
Люляче, така постъпвам и аз  Peace
beb4o и аз съм на това мнение за възпитанието. Дано да намерите решение по-бързо за кашлицата. На сина ми за кашлица заедно със сироп, му изписаха и антихистаминови капки фенистил, които помагат да изчезнат секретите. Първо се изненадах, но много бързо се оправи. И други познати с дечица са ми казвали, че тези капки им помагат. Давам му и много плодове, правя му и фреш. Не знам при вас каква е кашлицата.
v_spasova, дано Сами да се оправи по-бързо.

# 184
  • София
Благодаря ви, момичета Hug Нашата кашлица е....уникална просто, не се влияе нито от фенистил, нито от нещо друго. Плодове ядат всеки ден, като течности приемат само вода и АМ, друго не искат, менюто им е разнообразно, давам от време на време саностол сироп, вече трети месец пием по схема  бромховаксон, биогая- та е редовно в употреба, защото от време на време имаме проблеми с коремчетата...и така

# 185
Казват,че Коледната нощ е тиха, казват, че е свята, но какво по-свято от това да я прекараме заедно и шумно!Весела Коледа на всички!
beb4o_fb ,същия проблем имахме и ние с баткото,но още незнае кога точно да отвърне на  недоброжелателните деца.

# 186
Весела Коледа и от мен! Бъдете здрави, много обичани и обичащи!
бебчо, много неприятно с тази кашлица. Предполагам, ако беше алергична щяха да разберат newsm78... снимка не са ли му правили за тези три месеца? Моя също кашляше доста дълго, но се дължеше първо на сополи, после на раздразнено гърло и му мина бавно. Дано се излекува най-сетне!

За удрянето - моето момче е толкова миролюбив, че чак се дразня на моменти. Изобщо не реагира, докато другите деца му взимат играчките или дърпат своите, когато той посегне към тях! Стои, гледа, помрънква. Често се случва другото детенце да продължи да играе със своята играчка, но и да не му позволи на моето да си вземе неговата! Така че често се налага да се намесвам в тези ситуации. Категорично съм против нахалството, за бой да не говорим, но според мен не е правилно да свикват на такова потъпкване. Нужно е да научат да отстояват желанията си и смятам активно да помагам в това  Mr. Green

# 187
ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ОТ НАС   bouquet Hug
Аз се включвам с едно питане, отново  Embarassed
В ръчичката на Ади се е забило едно чепче/трънче и не мога да го извадя.По скоро детето не позволява, че го боли като го натисна. Кажете как да го махна, или мога ли да намажа с нещо ръката, за да излезе само?
И другия ми въпрос е - давате ли на децата да пият прясно мляко?

# 188
  • Варна
Вани, за трънчето най-добре на лекар да идете. Ти ще го гушкаш, а лекаря ще го махне. Да, давам прясно мляко с корнфлейкс.

# 189
Вани, права е antonia. Най-добре на лекар да отидете или пък като заспи, ако не се стряска, но се съмнявам.
С прясно мляко правя кремчетата през почивните дни. Мисля, че вече всичко съм му давала, става въпрос за полезни храни.
beb4o, v_spasova, много неприятно с тази кашлица! Дано скоро се оправят малките душички! beb4o, пробвахте ли нещо билково, не сиропи с билки. Все пак народната медицина не е за подценяване, пък и при малки деца с чисти организми тя влияе много по-силно отколкото на възрастен човек. Аз лично разчитам първо на билки и хомеопатия и ако не се справим - сиропи, хапчета... Изобщо много рачитам на природата и в повечето случаи успешно!

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 11:04 от velizarka_8

# 190
Благодаря момичета за бързите отговори  Hug Hug Hug

# 191
velizarka, какво даваш на малчо при хрема и кашлица? Синът ми от вчера кашля и е с хрема, чудя се освен сиропа за кашлица и за някоя народна рецепта.

# 192
Къде сте всички?  Blush

# 193
beb4o_fb , и аз мисля дали не е алергична? То пък толкова време да продължава. newsm78 Какво мислят докторите? Део като беше по-малък, една от зимите кашляше почти три месеца, пробвахме какво ли не и накрая му изписаха Ксизал (мисля) да пие два месеца, и се оправи определено. От тогава не е имал подобна кашлица.
Ема обаче беше друг случай. Нейната кашлица беше със спазми и хрипове, пак се води алергична, но там помогнаха само инхалации с вентолин и лекарства за астма.
За билките, не бих рискувала сама да давам на малко дете, могат да предизвикат алергия, препоръчвам първо консултация с педиатър.

# 194
velizarka, какво даваш на малчо при хрема и кашлица? Синът ми от вчера кашля и е с хрема, чудя се освен сиропа за кашлица и за някоя народна рецепта.
Ами той не е имал сериозна кашлица, освен тази от хремата, която спира веднага след като спре да тече и носа, затова си обяснявам че е от секретите. Иначе при влажна кашлица мащерка, която се съдържа в Хустагил-а, при суха, ларингитна кашлица - хомеопатичните Aconite и Веlladonna. А за хрема съм слагала капки от отвара от лайка с мед. Писала съм по-назад в темата, но при герганка нямаше нашия ефект или поне не е писала продължението. Аз се обърнах по-сериозно към природната медицина, след като отстраних доста мои проблеми с нея. Тя ни дава всичко, от което имаме нужда за да съществуваме, но ще отнеме хиляди години, може би, за да открият още лекове за трудно излечими болести. Един пример: свекърва ми е на 4-ти курс химиотерапия,левкоцитите и са почти нищожни, около 1,5 при долна граница 3 и след мои дълги увещания започна да си хапва овесени ядки. за месец имаше такъв ефект  Shocked че лекаря се шокира и й каза да не пие никакви лекарства, които изкуствено повишават стойностите на левкоцитите и така може да започне следващите вливания (общо 6 за един курс) А при предишните курсове много пъти са отлагали вливания, заради ниски стойности. Съжалявам, че ви занимавам с толкова негативна тема, нo  и аз съм удивена какъв ефект има от народната медицина. Освен овесените ядки пие много сок от зеленчуци, не от плодове.
Машонка, става въпрос за отвари, чайчета и то не от билки като блатен аир или черен бъз, а за чай от билки, които УЖ се съдържат в сиропите за кашлица. Но за бръшляна в Проспан и аз не бих рискувала.

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 20:16 от velizarka_8

Общи условия

Активация на акаунт