Парфюмни размисли и страсти - 146

• 39 408
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
  • Germany
Аааа, аз по-скоро питах Куражчето, че нали й го били показали под рафта Hug За чистичко съм абсолютно съгласна  Peace

# 256
  • София
Ковачева, нямам никаква идея.. Thinking
Попитах за "мокър цимент", споменах ,че са ми го препоръчали .. Те ми отговориха ми, точно като на теб, че  по принцип не го предлагат, но ми дадоха да го подуша.Може да е била от личната колекция   на някой от консултатите.  Thinking

# 257
Успях! Успях да прочета последните 5 страници от последната тема +17страници от новата!
Главозамаяна съм от толкова аромати!
Благодарности за канелената тема! Атти,   bouquet!
Номинациите на Натали Никол много ме развеселиха. Заливах се от смях и ръкоплясках. На наградените-честито!  bouquet
Моята парфюмна разходка във Виена се увенча с бравурен успех. Върнах се с една единствена, но лелеяна отдавна бутилка, но с много нови любови и парфюмни мечти.
Първата ми спирка бе Le Parfum на Petersplatz 3. Ковачева го е описала в началото на темата. Как така не съм забелязала Кeiko Mecheri! Свят ми се зави в това малко магазинче. Толкова много съкровища, кое по-напред да пробва човек! Започнах с PG- Brulure de Rose и Musc Maori, Praline de Santal и Tonkamande се бяха свършили.  Sad
Най-сетне пробвах Montale Chocolate Greedy, стори ми се по-интригуващ от Musc Maori. Много богат и лешников, Маори е гладичък млечен шоколад. Ще търся отливки, от цяло шише нямам нужда засега.
Следваха Диа, Лирик и Епик на Амуаж. Епик ме омая от раз- има канела, смола, роза и тамян, но самият аромат ми се стори също толкова зелен както бутилчето. Може би чаят създава впечатление за мента, не мога да преценя.
Тен де Неж на Вилорези също исках да пробвам отдавна. Има го в Прага, но все нямам време да ида до там...Е, сега ми беше под носа. Пудрен е като Osez-Moi Chantal Thomass, но е в пъти по-малко сладък. Усещам студенина в него, точно като от прясно нападал сняг. Дадоха ми виалче и ги пробвах паралелно вечерта в хотела, много, много са си подобни като усещане.
Блажено вдъхвах красотата му и се чудех искам ли шише или не, но блуждаещият ми поглед попадна на...Фракас и до него Виза!  Shocked Откога мечтаех да се запозная с тях, само вие можете да ме разберете.  Hug
Фракас е приказно гладък и хармоничен аромат-ахнах! А съм чувала такива изказвания за него- очаквах ретро бръснарски одеколон и го тествах от любопитство.
Следващият номер беше Виза- ето го победителят от целият им сортимент. След Виза не исках нищо да пробвам- носът ми се измори, а ме чакаше бутика на Шанел, за там си пазех кожата. А там пробвах всичко. Grinning
В събота нямах време изобщо за Le Parfum, това не го очаквах изобщо...Така се захласнах по Шанелите, че се изтощих емоционално. Така че само бутика на Шанел посетих и в двата дни. Крехка ароматна фея се оказах...

Оле, честита ти покупка! Благородно ти завиждам, дано се сдобия и аз тази красота през идната 2012. Това ми е едно от парфюмните желания за новата година.
Много дълго стана...
За бутика на Шанел и малкия Дъглас със класическите Герлени ще разказвам после, за да не ми осъмне детето в детската градина.

Добре дошли на новите парфюмни дами! Hug Честити ви покупки, с радост да си ги носите!
Нели Мар4, като започнеш да разменяш отливки ароматното хоби няма да тежи толкова на бюджета.  Peace

# 258
Да кажа и аз ``привет`` в новата тема! Мълчах досега и попивах, защото нямам канелени аромати, не познавам канелените аромати и до скоро не понасях канелата като съставка...от няколко месеца претърпявам всякакви транформации във вкусово и  ароматно отношение и канелата в сладкиш, с тиква (а как мразех тиква Shocked), в КАФЕТО, в чайче, на пръчици и нещо прекрасно! Сега обаче по други въпроси...

Първо-Торенте мога ли да го взема от друго място, освен от ибей? Има ли по летищата, днес окончателно се убедих, че е вълшебен, че ми трябва а поейства и на момчето ми Grinning Макар че той твръди, че усеща пипер, а аз само роза, много роза. След няколко часа се съгласихме и двамата, че е много сладко-локумена Laughing

Второ- така или иначе ще оползотворявам едни 15% намаление в Сефора, заринала съм се кремчета и гримове, очевидно е, че бъдат употребени по пафрюм...Sensous noir или Belle d`Opium...правя паралелен тест в момента- Опиумът е по-мек, по-бял, по-нежен, но с прекрасно и осезаемо пиперче Heart Eyes Ноарът е по-опушен, малко по-тъмен, но има и приятна, едва прокрадваща се сладост-може би ванилията? Thinking Както и да е, дилемата е следната- дали да си взема 30 мл от Опиума с намалението или от Ноарчето, което пък го има във вашия/нашия сайт на почти същата цена с доставката...ми сложно ми е пък Laughing

Трето-много скоро ще се сдобия с Red Pearl, защото вече съм убедена, че си заслужава всяка стотинка от колосално ниската цена Laughing

# 259
  • Germany
Кураж, благодаря, другия път ще питам Калин, може да е бил негов. Обаче май не искам да мириша на мокър цимент newsm78.
Касандра, голяма работа е тази малка парфюмерия  Heart Eyes И аз като теб харесах Фракас Mr. Green, след всичко изчетено колко страховит бил и колко трупове оставял след себе си взех че го харесах, дали тестерът им е бил развален Wink?
И аз като Касандра исках да пробвам Пралин де Сантал, но ми казаха, че е бил лимитирано издание и е изчерпан, но в тази посока били 04 Маори Муск и 10 Аомасаи. И двата са перфектни за всеки, който обича гурмета. От чудене кой от двата да взема свърших парите  Mr. Green Сега искам и двата.
Maori Musk 04 на Parfumerie General ме влюби тотално в себе си. Ето това е следващото нещо, за което ще събирам пари. Без да съм гледала пирамиди усетих най-зашеметяващото сухо какао и най-уханното кафе – току що изпечено и смляно на едно място. Споделих с консултанта, но той беше категоричен, че няма кафе. След това като четох коментари, видях, че доста хора усещат кафе, и за мен това е най-хубавото кафе, срещано в аромат. Харесва ми и елегантната сладост на бобовата тонка, която укротява горчивината на какаото и кафето. Утихва хубаво и елегантно в амброво-ванилова база, но не накъртващо сладко, а меко и пак на фона на тази база се усеща и сурова, дъхава, току що стекла се смола. Целият аромат беше аромат-контраст за мен – горчиво-сладък, меко-гушливо-суров. Уникален! Не мога да преценя трайността как е, но мисля, че е прилична. Цена – 98 евро за 50 мл.
Aomassai 10 на Parfumerie Generale е следващото изкушение. Отново красиво гурме. Ако харесвате миризмата току що опечени и след това карамелизирани бадеми – ето това са сложили в началото. И отново сладостта е обрана от люта смола, която се долавя още във връхните нотки и доволно количество пачули, което някои може да усетят като мъжко и горчиво. В никакъв случай обаче не трябва да се прави паралел с Angel и всякаквите му разновидностти Naughty, нямат нищо общо. Утихва в мека, сладка дървесина, сух и присъствен  ветивер и мек тамян. Чуден! Цена – същата.

# 260
  • Варна
Много харесвам Aomassai  Heart Eyes Наистина е прелестно гурме, без да създава усещането за кухня. При мен е подправково-карамелен, леко опушен и смолист. Дори молекула от Angel няма, да.

# 261
Момичета замаяхте ме с разказите си! Виновни сте, че се подведох и бумнах на сляпо Mon Parfum Cheri, par Camille Annick Goutal. Много отдавна не го бях правила този номер, ама тези съставки и описанията. Мани мани, уж нямаше да си правя подаръци за Коледа, а този месец ми е втора придобивка това! Да не говорим, че дебна нещо дълго желано в и бей...  Shocked И сега какво ще правя не знам, тази зима май ще ходя гола по парфюм само!

# 262
  • Варна
Ковачева, все имам навик да те чета по няколко пъти , ето сега пак  Simple Smile С това описание на Musc Maori, парфюмният звяр в мен е почти напълно събуден и не ми се мисли какво би могло да произтече от това  Crazy

By Kilian
Hi everyone. Please know that 500 sample pouches were mailed this morning...and 200 more will be mailed on Friday. We are doing our best but you have been SO many to register that we are totally out of stock!!! I will update you with more info next week...promise!

Получи ли някой вече? Макар че то щеше да се чуе  Simple Smile

# 263
  • София
........................ тази зима май ще ходя гола по парфюм само!

hahaha

Аз пък се въртя, въртя покрай моите и само се чудя какво да засиля към размените,че нещо ми се иска да разчистя тези,които не нося.
Тази Коледа нямам парфюмни желания  newsm56 - нищо сякаш не ме изкушава  Crossing Arms

# 264
Опитвам се да открия J`Aime Precious Edition на La Perla. Да сте го засичали накъде?

# 265
  • USA, Steak State
Ковачева, все имам навик да те чета по няколко пъти , ето сега пак  Simple Smile С това описание на Musc Maori, парфюмният звяр в мен е почти напълно събуден и не ми се мисли какво би могло да произтече от това  Crazy

By Kilian
Hi everyone. Please know that 500 sample pouches were mailed this morning...and 200 more will be mailed on Friday. We are doing our best but you have been SO many to register that we are totally out of stock!!! I will update you with more info next week...promise!

Получи ли някой вече? Макар че то щеше да се чуе  Simple Smile

Аз ги насметох хубаво, сигурно си видяла. Simple Smile Ще пиша като/ако получа нещо.

# 266
Ааах, Аомасай...откога ми е в списъка...Аз се опитвам да си приоритизирам желанията и да разбера какво искам най-много.
Мечтаният от мен Коромандел най-сетне е у нас. Това ми е единствената покупка-удържах се.
В бутика на Шанел ме очакваше голяма изненада. Очаквах по описания да се прехласна по 31 Rue Cambon, но цели три други аромата го изпревариха. Cuir de Russie ми взе ума. Повече от Виза, мога да кажа. Затова ми трябват отливки, за да преценя. Много са различни, а си ги представях подобни.
Усещам лабданум, а не знам дали е в състава. Обожавам лабданум, заради него обожавам  Нощният полет. На мен Руската кожа просто запя, сякаш изгря слънце, такава мека топлина излъчва. Резервиран и изтънчен е, типичен Шанел. Непременно искам бутилка!
Следващият който ме смая бе #18- перлена роза, пудрен ирис, чистота като искрящ планински въздух, най-вече класа. Нещо се случи с мен в този бутик...
Все още съм тийм Герлен, но Шанел ме спечели също.
Не знам дали споделих за поредното си откритие, дори е в унисон с темата- има канела Flutter
Шанел Егоист- да, мъжки е, но върху мен никой не би познал, че става дума за мъжки аромат. Кожата и подправките върху мен се превръщат в мед, като този който тече от кацата на село. Дядо ми е пчелар и съм израснала с тази миризма. Поръчах го за мъжа ми за Коледа, но няма да му го дам, ще му  купя нещо друго. И капка няма на пусна от Егоиста. Мой е! Grinning
Той получи два парфюма за Никулден- Habit Rouge и Nikos Sculpture. Много е доволен, и се произнесе че други не искал, освен второ шише на Body Kouros. Стоят му страхотно. Heart Eyes

Обратно към ексклузивната линия- Sycomore- майсторско творение, много бих искала да го понося.

Понеже в петък нямаха малко бутилче Коромандел, се наложи да се върна в събота след обяд, бяха ми донесли от склада, дори се оказало последното-късмет. Полях се от глава до пети с 31 Rue Cambon- коса, зад ушите, палто, китки...и отидох на опера. Много красиво изживяване- прекрасна музика, прекрасни певци, прекрасен аромат-приказка! Но май #18 ми харесва повече...Искам нова проба!

Успях да вляза в Мarionnaud и да пробвам L'Agent на китка- мисля, че това е най-доброто им творение, а аз съм голям фен на Метресата. Не познавам Диамантеното издание, което и Лука Турин пише, че е различно, въпреки че според официални данни е сменено само шишето. Само да ми стъпи крачето на немска почва ко гупувам веднага и с крема за тяло, а това ще е скоро.

Пробвах Grey Vetiver на Том Форд- това е адско изчадие, а не парфюм, към покупката трябва да добавят безплатен противогаз. Преди полет се поливате обилно, надявате противогаза и пътувате соло към дестинацията, кофти е, че бихте натръшкали и екипажа...
Ако Полунощният Ауд напомня зъболекар, то Грей Ветивер е цялостно преживяване на зъболекарското кресло, звука на въртачката включае. Тръпки ме побиха и ме обля студена пот. Никога повече!

# 267
Много харесвам Aomassai  Heart Eyes Наистина е прелестно гурме, без да създава усещането за кухня. При мен е подправково-карамелен, леко опушен и смолист. Дори молекула от Angel няма, да.
И аз. Обаче 4 ми харесва повече и също като Ковачева бих го взела веднага. Heart Eyes
 Мимси, Maori Musk 04 ееее........ душих го цяла вечер като го донесе Ковачева! Уникален!

Ах Руската кожа ах..... Laughing

# 268
Следващият който ме смая бе #18- перлена роза, пудрен ирис, чистота като искрящ планински въздух, най-вече класа. Нещо се случи с мен в този бутик...

Успях да вляза в Мarionnaud и да пробвам L'Agent на китка- мисля, че това е най-доброто им творение, а аз съм голям фен на Метресата. Не познавам Диамантеното издание, което и Лука Турин пише, че е различно, въпреки че според официални данни е сменено само шишето. Само да ми стъпи крачето на немска почва ко гупувам веднага и с крема за тяло, а това ще е скоро.

И аз тази осемнайстка много искам да я тествам. А за Руската кожа- уникално творение. Ако можех половината екслузиви на Шанел бих си ги взела.  Mr. Green

А за Лагента ако мислиш от Германия да го взимаш- май го няма, никъде не ми е попадал. Ние с Натали специално от една БГ фея го поръчвахме.  Mr. Green За диамантената версия, аз нали си я взех скоро- има разлики с оригинала на Агента определено. По-изчистена е някак си, по-елегантна, ама тия блясъци са малко гадна работа. Мен лично ме дразнят и се налага само в косата да пръскам, че там не ме нервират така както по врата.

# 269
Бих взела всичките ексклузиви на Шанел до един. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт