Съпруги, чиито мъже пътуват по море-25

• 39 562
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте прекрасни! Hug
Днес откарахме следобеда в едни комшии затова никъде ме няма на линия.
Веселче,карате ли ски? И мани тоя червен код щото аз съм на бял. Sunglasses
Гери Сян,как се разходи в тоз вятър,аз до магазина едвам стигнах. #Crazy
Надееее,и аз така ,мразя варненския вятър и чакам с нетърпение мъжо да се върне и да хващаме баирите. Crazy
Слагам ви и нещо за забавление;
Помните ли това..?
-Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора.
-Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче.
-Да върнеш бурканчетата от кисело мляко и бутилките от олио в магазина.
-Да си оставиш ключа под изтривалката, когато излизаш.
-Да пишеш писма на руско другарче.
-Да идеш на градска баня.
-Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път.
-Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс.
-Да си оплетеш блуза по образец от списание Бурда.
-Да бързаш да се прибереш, защото ще ти "звъннат".
-Да отидеш на сладкарница и да ти налеят от кранчето една от шест.
-Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне.
-Да отключваш с ключа, както ти е на врата.
"На ти две лукчета, че нямам да ти върна."
-Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца.
-Да си абониран за Дъга, Славейче, Пламъче, Мурзилка, Веселые картинки, Космос, Паралели, Септемврийче…
-Да се качиш в асансьора, да дръпнеш решетката и след това да пуснеш монетка 1 стотинка, за да тръгне.
-Да сложиш индиго м/у два листа и да напишеш доклад по биология в 2 екземпляра.
-Да влезеш в детската градина и да видиш всичките деца облечени в сини или червени престилки и шорти под тях, на ситни или едри квадратчета, тип " голям пипит".
-Да пушиш в самолет.
-Да пиеш кафе смляно лично от теб с ръчна кафемелачка.
-Да се вълнуваш, когато "пуснат" нещо в магазина.
-Да имаш да пишеш домашно и да отидеш в читалнята да търсиш материали, защото няма Гугъл.
-Да си разменяте подаръци в училище за Нова година – старателно надписани книги и грамофонни плочи.
-Да свириш от балкона на детето да се прибира за вечеря, а не защото е тъмно или страшно.
-Да ходиш до "Домашни потреби" за тиган, до "Плод-зеленчук" за чушки и домати, до "Млад техник" за детски играчки, до "Битовия комбинат" за …
-Да си купуваш плочи с музика.
-Да сменяш ремъка на касетофона.
-Да бъркаш нескафе със захар и лъжичка докато направи пяна, за да стане фрапе.
-Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци. Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/.
-Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш.
-Да си дадеш чорапогащника на 'ловим бримки'.
-Да си вариш домашна кола-маска.
-Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си.
-Да гледаш на черно-бял телевизор "Студио Х" всяка събота, след 23.30 часа.
-Да скачаш на ластик на улицата пред блока.
-Да участваш в Ленински съботник.
-Да гледаш в неделя сутрин "Бързи, смели, сръчни".
-Да познаваш мириса на "Кореком".
Да цъкаш пред величието на новия Москвич.
-Да се съберете родата на копане или бране на царевица или грозде.
-Да печеш чушки на чушкопек на терасата и да се питате с приятелката ти от 2 етаж коя колко има още да пече.
-Най-големият магазин, който си виждал да са централните хали.
-Да разлистваш Некерман и да му се взираш с влажни очи.
-Да си правиш захарна вода за косата, вместо гел.
-Да се подредите всички от семейството за банани на Нова Година и да се правите, че не се познавате.
-Да си шиеш разни дрехи, когато те поканят на сватба, банкет или друго събитие, за да си по-модерен.
-Да си боядисваш дъвката с магданоз в зелено.
-Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик.
-Да събираш лайка, мащерка, други билки и кестени за чавдарско поръчение през лятото.
-Да те гледат кисели продавачки, а ти да се отнасяш с тях като с богини.
-Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив.
-Да си мечтаеш за "ходеща кукла" от СССР. Или за Луноход...
-Да отидеш на истинско изпращане на войник.
-Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба, прилежно скрит из дрехите.
-Да се возиш в автобуса с билетче от 6 стотинки.
-Да купуваш бира и да вдигаш всяка бутилка, за да провериш дали няма утайка, като избираш само зелени или само кафяви бутилки.
-Да носиш пръстенчета, направени от обвивката на бонбони Лакта.
-Да си опечеш филийка на печка с дърва или на котлона, вместо на тостер.
-Да увиваш чужда книга, взета назаем, с вестникарска хартия, за да не се повреди.
-Да влезеш в супера, а там да има само сол и оцет.
-Да стоите до тъмно с децата на вън и да си разказвате страшни истории за извънземни. След това се изпращате взаимно, защото си умирате от страх.
-Да заминеш на море с руло тоалетна хартия в багажа.
-Всеки възрастен, познат или не, да може да ти плесне един зад врата или да ти издърпа ухото, ако си направил нещо нередно, а майка ти не само няма да се възмути, че някой е пипнал безценното и чадо, което се държи като диване, ами и ще им благодари и после сама ще ти плесне един зад врата и ще ти издърпа ушите…
-Да си купиш половинка хляб за 15 ст.
-Преди филмите да има преглед със сериозен чичко, който да ти обясни какво ще видиш и как трябва да го разбереш.
-Да ядеш луканка по празници.
-Да си носиш стотинките в кожено портмоненце на врата.
-Да си прибираш ключа на връв под блузата, за да не ти го снимат от самолет и после да влязат у вас.
-Да слушаш всеки следобед нивото на река Дунав в сантиметри.
-Да нямаш видео, да слушаш филма, преразказан от приятел, който го е чул от приятел, а после да го преразкажеш толкова подробно и цветно на друг, все едно си го видял сам.
-Да идеш в чужбина точно след падането на режима и всичко, което да можеш да напишеш в картичката до близките да е 'Тук магазините са пълни!', от което майка ти да умре от срам.
-Майка ти да донесе огромен чувал със соц дамски превръзки, на които лепилото не им държи даже предпазната лента, и вкъщи да настъпи небивала веселба, защото сте три жени, а лигнинът е неудобна работа.
-Да има само два канала на телевизията: Първа програма - работи от сутринта до 12, завършва с химна; Втора програма - работи от 5 следобяд до 9-10 вечерта.
-Да си "дежурен" до вратата на класната стая и да викаш "Клас стани! Клас мирно!"
-Да си простират съседите от първите етажи прането на онези простори, дето бяха поставени пред всеки блок. Гащи, чорапи, гащи, чорапи, потник.
-Да си купиш еспадрили и да им слагаш подметки при обущаря.
-Да се прибереш вечер и ако вашите ги няма, да тръгнеш да ги търсиш в съседите, ако не ги намериш, да ги изчакаш у тях.
-Да оставиш колата пред блока с ключа на контакта и пълна с бензин и на сутринта тя си е пак там.
-Да крадем списанието "Жената днес" и да правим фунийки за пушката и да играем на войници а вечерта като се приберем мама чака с точилката че,сме съсипали списанието.
Някои от нас са видели тези неща и сме живяли това детство,втори само са чували за тях а трети дори нямат представа.

# 616
Най-после стигнах до вас,Принцеси!
Здравейте Hug
Аз днес не съм принцеса,а Пепеляшка Sad
Сутринта шефа каза да не ходя на работа и аз като се разпростях newsm79  food002 а след малко смятам да knit
Но сега два дни няма да пипна нищо.Само  се чудя как ще ида утре до фризьорина и дали ще работи.Но сутринта първо ще питам и тогава ще тръгвам.
Весе,много ми хареса твоя код "Червено",но истинския с този сняг и вятър хич не ми допада.
Делти,сега изпих едно кайве като твоето с много сметана,но топличко.
Днес гледах,че Босфора е затворен и в Истанбул като тука сняг и студ.Но сега ще се натрупат кораби и ще стане лудница.
И моето момче е на топличко,в Бразилия.
Топла и спокойна вечер на всички морски принцеси!  love001

# 617
Nataliiiiiii
"Помните ли това?..." направо ме просълзи...
Привет на всички дами, преди доста доста време бях се разписала в този форум... приятно ми става от време на време да хвърлям по едно око даже и да нямам възможност да пиша... бях получила едни пантофки от кака ви Делта Simple Smile надявам се приемате старо ново попълнение Wink
В тази снежка и стУУУдена приказка, желая топла вечер на всички ви!

# 618
Nataliiiiiii
"Помните ли това?..." направо ме просълзи...
Привет на всички дами, преди доста доста време бях се разписала в този форум... приятно ми става от време на време да хвърлям по едно око даже и да нямам възможност да пиша... бях получила едни пантофки от кака ви Делта Simple Smile надявам се приемате старо ново попълнение Wink
В тази снежка и стУУУдена приказка, желая топла вечер на всички ви!

Аз определено те помня,явно при някое от моите редки включвания по-рано сме се засекли. Hug

# 619
Ооо Натали, "помните ли това" - някои неща не са ми познати, но някои ДА, а някои са актуални  и сега ... пример: "простирите с гащи, чорапи, чорапи, гащи, потник..." имам си такива съседи  ooooh! ooooh!

А за разходката - ми толкова време затворена в къщи.. ми дойде в повече, тааа много добре ми дойде, дори и ветреца.  #Silly

# 620
  • Varna
Помня, помняяяя, всичкУ помняяяяя smile3521
Наталче,
Благодаря ти  bouquet

Оооо Цветенцеее,
И тебе те помняяяяяя Hug Виж там, наредила съм ти тЪрлЪчките горе в дясно У кЮшетУ....в найлоче бях ги сложила да не се цапат. Надявах се да се върнеш Grinning Wink

# 621
 Hug Очарована съм, че ме помните! За благодарност ви сервирам винцето, вие изберете вечерята, аз лично съм на пиленце и гъбки в сос сметана, ей го на топличко ме чака на котлона   chef

# 622
ей, ме на и мене! Simple Smile изрових се от преспите! Simple Smile беше ми малко натоварена работната седмица + испански, преглед и т.н. Момчето се обади от Хонг-конг - и там било студено. Аз му викам, ела да видиш тук каква виелица има! Как се прибрах - на магия. По едно време в колата си мислех само: "дръж се, бебе, майка ти е луда!"  Praynig и днес просто казах, че няма да мръдна от къщи в тоя студ и вятър. Впрочем - бях на преглед в сряда - бебе - 1 бр. Simple Smile Имаше вероятност да са две, та за това... Сърчицето му тупа перфектно, иначе аз само една амеба видях, докторката къде ги гледа тия ръце, глава и прочее... newsm78 Баща му по тоя повод каза, че отива да черпи кораба!  Joy Голям ентусиазъм!
Колкото до пантофките, и аз се появих от много далечното минало, flower84, та затова моите са нови-новенички Simple Smile
Аз ви черпя с постна запеканка с гъби и сметана!

# 623
  • Varna
Обожавама запеканка eat Давай насам newsm47

# 624
Охоо, тук някой чака бебче   babyuu (малко съм назад с новините)
Agira , ако знаеш как искрено ти завиждам  preggo Лека и безпроблемна бременност!

# 625
Eй ме пак!
Цветенце,каде се загуби,кой знае Адрианчо колко е пораснал,да не е станал вече мъж за женене Joy
Агира,пази се повече,вече ни се сама,а с бебе.Лека и безпраблемна до края и  пухкав финал . newsm32
Натали,къде го изрови това.Не знам дали за съжаление или за радост,но съм савременичка на всичко това. Wink
Ние вече изпихме винцето и смятам да сложа по едно десертче с коняче,че мойто мъж нещо днес поизмръзнал.Ама така е,нали е свикнал от гаража в колата,после в службата и обратно.А днес с автобус.
Хайде,лека вечер и до утре! newsm62

# 626
Давам я, Делти, ма нещо не можах да вържа жисиема към компа Sad Продължавам с опитите.
flower84, мерси мила! аз хич не си завиждам, защото даже не знам какво ме чака - в самото начало на приключението сме Simple Smile
Маме, много си права!  ooooh! ма, какво да направя като съм си малко луда глава и все не мога да свикна още, че не нося отговорност вече само за себе си...

Ох, я кажете как се качват снимки тука, моля?! Изчерпах се... Sad

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 21:35 от Agira

# 627
опалаа  Hug, имам си новини от мойто момче - на топличко в Португалия е той. Екипажът бил 6 точки, а капитана точен .. ей тва се иска!  Heart Eyes newsm44 newsm68

Ей това се казва любителки на виното!  Hug

# 628
  • Varna
Привет-мривет wavey

Агирче,
И да ти кажа пази се, че носиш и друг живот.....знам, че няма да ме послушаш...щото все едно на мене някой да ми каже, но като съм си луда глЪвЪ ooooh! и....не слушам smile3538 Бременнна с тумбака на рейдовата лодка и от там на параодЯ....ей тВа бях пък аз Embarassed Wink

Иначе снимки не качвам тука...и хич не мога да обяснявам Embarassed Embarassed
Тези снимки дето ги пляскам са от Интернет.  Трябва да пробвам да направя някоя снимка и да я сложа тука, че и аз да си припомня, как беше newsm78

# 629
Добро утро!
Къде сте всички?  
              Слагам кафенце за събуждане
                      и за топло начало на красивият
                             снежен,но студен ден.

Ние  вече сме самички.С големи перипети докато стигне София си изпратихме татито.Поне добре че пътуват за Бразилия и ще са на топло,че беше предвидено да е в Балтийско море.Сега ни е кофти настроението и то то4но за събота когато всички сме си в къщи.
При нас е огряло красиво слънчице и е много красиво.Сега излизаме с шейните и ще видим и колко е студено.
Усмихнат ден на всички.

Делти писали сме заедно.   newsm10

Общи условия

Активация на акаунт