БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Привет  Hug много сте ми полезни, чета ви редовно. Благодарности на редовните майчета, които отговарят винаги   bouquet
Ние въвеждаме глутена и за 2-ри ден предлагам ръж от ядки. Първо ги накисвам за няколко часа, после варя за около 5 мин, смесвам с плодово пюре и пасирам. Обаче ми стои като на малки зрънца, не е гладко. Така ли трябва да е или варя малко. Наско го яде, но се чудя дали нещо няма да му е зле на стомаха  Rolling Eyes

# 556
Ръжените ядки и пълнозърнестите продукти са тежки за храносмилането знам аз. Киснат се 8-10 часа и се варят по 5 мин. Без киснене са варят 10 мин. Дали трябва да станат след пасиране на гладка каша не мога да кажа, не съм правила, но на мен и бебешките каши никога не са ми били с гладка консистенция.

# 557
  • ту тук, ту там
elleni, аз дори предполагам, че ще ти откаже АМ щом до момента е на кърма. Пробвала ли си да смениш лъжичката? Пробвала ли си да храниш с пръсти или да даваш малки парченца сварен зеленчук детето само да си ги взима?

Да ти кажа честно и аз предполагам, че ще откаже! С пръсти не ще, с всички лъжички, които имам съм пробвала - не! А не мога да приготвям сама храната му (по-нагоре бях писала защо), за да предлагам на парчета, само суров плод така давам и честно казано си го гризка, ама много пък се дави!
Абе да не казвам голяма дума, днес има малко светлинка в тунела, пу-пу-пу!  Mr. Green

Благодаря ви, момичета! Ако се сетя още нещо, пак ще ви питам! Много сте ми полезни!  Hug

# 558
За супичките благодаря Peaceднес предложих но в доста по голямо количество от 60 мл-неблегнахме на супата Mr. Green.
За месото и млечните в едно ядене и това, че не се смесват..нещо вредно ли е или просто не е необходима? И как стои въпроса тогава със супа с месо и застроена с кисело мляко-не бива ли newsm78
И още нещо последно Embarassedза яйцата и това, че е достатъчно яйце два пъти седмично..в това число броят ли се супите със застроика, домашните кейкове на закуска и т.н..трябва ли  пак да броя само 2 яйца на седмица...това означава един кекс за седмица и никаква супа със застройка newsm78
Доколкото знам в ДК супите са със застройка и са всеки ден..извинете че така досаждам, но ние не сме на ДК и отскоро му готвя.

# 559
От 3 до 5 яйца седмично. Не включва супи и кескчета. Всъщност не знам защо яйца да не могат да се ядат всеки ден. Белтъка им е ценен и с изключителна усвояемост. 94% за да сме точни. За справка усвояемостта на кърмата е 95 %, на рибата ако не ме лъже паметта 76. С жълтъка не бива да се прекалява, но едно цяло яйце на ден, плюс супа и/или парче кекс не са проблем.

# 560
Мерси много Симони Hug
И последно надявам се за тази вечер Embarassedготвих и предложих днес супичка вътре със стъргано цяло твърдо сварено яйце.
Мога ли да дам и утре за обяд от същата супа или не?Разбира се в хладилник е.

# 561
Ако е правилно съхранявана няма причина да не дадеш. Поне аз бих дала.

# 562
Ако е правилно съхранявана няма причина да не дадеш. Поне аз бих дала.
Еми в хладилник на първото ниво newsm78ще се почудя до утре и ако не смогна за друго ще дам Rolling Eyes

# 563
  • София
По другия ти въпрос - аз давах супата и основното от ДК на обяд.
И ти го изяждаше.браво Peace.В какви количества е там?

Едва сега видях въпроса ти.
Супата беше 150мл., а второто - 190.
В началото, когато беше по-малък и ядеше по-малко, давах само половината супа, и след нея-основното.

# 564
Аз имам въпрос за доматите-знае ли някой до каква възраст трябва да са без семките и люспите?
Мога ли да започна захранване с нещо ново моето бебе,след като прекара преди две седмици вирусна инфекция,от днес вече сме без антибиотик но още кашля?

# 565
Бъни, не се втелясвай за почти двегодишно дете  Wink То може да яде всичко  Peace

Рошавата гарга, не мога да ти отговоря, без да знам възрастта на детето за което питаш  Simple Smile

# 566
Блонди нали споменах, че захранвам едва от скоро за продуктите за които питам.Бяхме с алергия към белтъка на кравето мляко.Вървим с една година назад.При нас захранването се налага да е изключително бавно и много внимателно.
Знам, че ви прави впечатление лентичката ми.
Питам по принцип както си е по стандартна схема..и вадя месеците спрямо нашата, съобразно препоръките на следящата ни доки.Просто все нещо остава да не стигне време да я питам.
Мерси на всички които ми отговорят Hug

# 567
Гарга, можеш вече да захранваш. Кашлицата е остатъчна и може още дълго да продължи.
Семките на доматите не са никакъв проблем. Само да са белени.

Бъни, можеш да дадеш от същата супа. По-добре е да добавяш яйце само в конкретната порция, която ще предложиш веднага, а не за утрешният ден.
Застроена супа, кейк и пр. съдържат доста малко като количество яйце, така че не ги брой като отделни яйца.

# 568
По-добре е да добавяш яйце само в конкретната порция, която ще предложиш веднага, а не за утрешният ден.
ooooh!как не се сетих hahahaмного съм поумняла от близо две години майчинство Joy
Мерси Чери Hug
Аз уж време да си спестя Mr. Green

# 569
От кога мога да давам прясно мляко с какао... ей така в чашка между храненията

Общи условия

Активация на акаунт