БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Царевичното олио е също полезно,сусамовото и то,но ние сме фенове на зехтина Peace

# 61
  • България/Германия
Наистина в Германия масово препоръчват рапичното олио за и за деца, и за възрастни, понижавало холестерола и имало кой знае какви още чудотворни свойства. Аз лично купих веднъж, но ми беше гадно на вкус, после попрочетох за спорните му качества и се оказах да го ползвам. Готвя основно със зехтин, наскоро купих сусамово и орехово олио, но още не знам на кои ястия ще подхождат.  newsm78

# 62
Искам да попитам,
1 ако реша да въвеждам глутена постепенно - обвес, ръж, ечемик, пшеница - какъв е начина - с каши ли? И ако е с каши, значи ли, че трябва да са безмлечни, щом сме изключително кърмени? Въобще има ли безмлечни такива каши?
2 кога мога да въведа лук и праз?

# 63
Момичета, малкия ми отказва да яде пюрета и каши.....иска само да суче  newsm78 newsm78 Преди си ги похапваше доста лакомо, а сега ???????????
Кажете ми някоя вкусна рецепта с която да не ми отказва ядене!

# 64
Момичета, малкия ми отказва да яде пюрета и каши.....иска само да суче  newsm78 newsm78

Нормално. Остави го няколко дни само на кърма.

# 65
  • Пловдив
Момичета, малкия ми отказва да яде пюрета и каши.....иска само да суче  newsm78 newsm78 Преди си ги похапваше доста лакомо, а сега ???????????
Кажете ми някоя вкусна рецепта с която да не ми отказва ядене!
Моя син го чаках 2 месеца да прояде пюретата , все искаше да суче.
Остви ги няколко дни само на кърма и пак предложи пюрета и каши.

# 66
Искам да попитам,
1 ако реша да въвеждам глутена постепенно - обвес, ръж, ечемик, пшеница - какъв е начина - с каши ли? И ако е с каши, значи ли, че трябва да са безмлечни, щом сме изключително кърмени? Въобще има ли безмлечни такива каши?
2 кога мога да въведа лук и праз?

Овес, пшеница със сигурност има безмлечни. Ечемик вече не помня, но ръж на каша поне докато моето дете беше във възрастта за захранване нямаше. Може да дадеш ръжени ядки. Може да дадеш и млечни каши с АМ.
Лук обработен може да дадеш в началото на 8 месец. За праза не мога да отговоря.

# 67
Празът е като кромида. Дори е по-нежен откъм люто.
Да се предлага добре сготвен и то само бялата част.

# 68
Момичета, много неща могат да се дават след годинката...С кое да започвам? Обърках се! Дадох мандарини и портокали, а сега? С какво да продължа? Кашкавал? Белтък? Прясно мляко? Свинско / агнешко?....Каква е последователността за въвеждане на нови храни при дете навършило година?

# 69
Свинско и агнешко са меса, които се дават и преди 1 година.
Бих продължила с белтък - твърдосварен.
После прясно и кисело мляко, кашкавал. Киви, пресен ананас от сезонните плодове.

# 70
С каквото искаш  Peace. Аз бих дала белтък, защото това ти дава много свобода при готвенето.

# 71
Благодаря за бързите отговори.
Днес дадох 1/2 жълък, кога най-рано мога да предложа белтък?

# 72
Ако днес е първото захранване с жълтък - 7 дни след него може и цяло яйце.

# 73
От 2 месеца яде жълтък. Белтъкът не се ли дава малко по малко? Направо цял не е ли опасно?

# 74
Е, да малко по малко 4-5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт