Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо е необходимо млякото да е пълномаслено до навършване на 2 години?
Защо не е препоръчително да се дават сокове на 2-месечно бебе?
Кога трябва да започне захранването на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо е необходимо млякото да е пълномаслено до навършване на 2 години?
Пълномаслените млечни продукти се препоръчват до навършване на 2 години, тъй като осигуряват необходимите мазнини за развитието на детските мозъци и нервна система. Те също така са важни за усвояването на някои витамини. След 2-годишна възраст децата могат да преминат към нискомаслени или обезмаслени млечни продукти.
-
Защо не е препоръчително да се дават сокове на 2-месечно бебе?
Даването на сокове на 2-месечно бебе не се препоръчва, тъй като те не осигуряват необходимите хранителни вещества за развитието на бебето. Освен това, соковете могат да представляват риск за развитието на алергии и проблеми с усвояването на храната. Вместо това бебето трябва да се храни единствено с кърма или адаптирано мляко до 6-месечна възраст.
-
Кога трябва да започне захранването на бебето?
Захранването на бебето с твърда храна обикновено започва около 6-месечна възраст, когато детето показва готовност за приемане на твърда храна. Педиатърът обикновено преценява кога е подходящ момент за започване на захранването, като взема предвид фактори като развитието на бебето и неговата готовност да приема твърди храни.
-
Как да въведем нови храни при дете на една година?
-
Кога мога да въведа цяло яйце след захранване с жълтък?
.
.
Питам, защото и майка ми, и свеки не одобряват това ми поведение, и все ми натякват, че трябва да настоявам да изяде колкото се може повече, нали ми е слабичка
! И мен ме упрекват, но аз им казват да си представят какво е някой да им седи на главата и да настоява да ядат когато не са гладни. Трябва, трябва ..... стига с това трябва! В началото не бях така и понеже и мойто е слабичко, пеех песни и се правех на какви ли не животни, но много скоро разбрах, че така ми се е качил на главата и престанах много бързо с цирка. Мога да кажа, че оттогава апетита му се оправи. Колко е слабичка?
Майка ми пък преди време я беше гонила с лъжицата да й мушка попара в устата
То да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли...