БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
здравейте искам да попитам когато се приготвят дома6ните зеленчукови пюрета за 5 месечно бебе,например картоф,нали се добавя малко масло,но маслото не се ли дава по късно?

Не се добавя масло за толкова малко бебе. Добавя се кърма/адаптирано мляко.  Simple Smile

# 91
здравейте искам да попитам когато се приготвят дома6ните зеленчукови пюрета за 5 месечно бебе,например картоф,нали се добавя малко масло,но маслото не се ли дава по късно?

Може да капваш по малко студенопресован зехтин в пюрето, но бебето да навърши 6 месеца.
Масло се дава поне след 8-9 навършени месеца.

# 92
  • софия

И аз основно съм приготвяла пюретата вкъщи-нищо не им слагах, нито сол, нито мазнина.Маслото го дадох на около 9.5 месеца.Сол и досега слагам в съвсем минимално количество, като започнах след годинка

# 93
Момичета, донесоха ми едни круши от село, от една баба, не са обработвани по никакъв начин, мога ли да ги давам на малкия с кората и също за сокче да не ги беля, не защото ме мързи, а защото знам, че витамините са най-вече в кората?

# 94
Тоанто, аз беля всичко, но ако имаш робот или пасатор пробвай да пасираш с кората, щом държиш.

# 95
Домашен плод, който не е пръскан, не бих белила изобщо.

# 96
И аз не бих, а и не беля нищо, което може да се предложи не белено. Купените плодове и зеленчуци са друга работа но домашни винаги давам белени и сурови.

# 97
Мога ли да въведа царевицата с царевично нишесте?

# 98
Мога ли да въведа царевицата с царевично нишесте?

Да, разбира се.

# 99
Благодаря много,а като каша ли да го приготвя,то се вари нали?

# 100
  • София
Момичета, от два дни захранвам с картоф. Няма проблем.
Мога ли утре да въведа и тиква или да изчакам още ден-два?

# 101
  • София
Благодаря много,а като каша ли да го приготвя,то се вари нали?

Вари се.

# 102
  • Бургас
Цитат

Изчакай още ден-два.

# 103

Изчакай.
Нека между 2 нови храни да има поне 5 дни.
Т.е. далаш картоф 5-7 дни и при липса на реакция въвеждаш тиква.

# 104
С какви плодове и зеленчуци мога да приготвям домашни пюрета в началото на захранването? Питам от гледна точка на разнообразието. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт