БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Бъни, жълтък през ден давай. Една седмица. После 2 пъти седмично е достатъчно да има яйце в менюто.
Белтък - нека да е от твърдосварено яйце. Така можеш да контролираш количеството и да въвеждаш постепенно.

# 331
Бъни, жълтък през ден давай. Една седмица. После 2 пъти седмично е достатъчно да има яйце в менюто.
Белтък - нека да е от твърдосварено яйце. Така можеш да контролираш количеството и да въвеждаш постепенно.

Hug Hug Hug

# 332
Момичета, един бърз въпрос- много съм притеснена!!!! Има дни, които започнаха наскоро, в които бебка се събужда доста късно, според мен, около 8, а преди това беше около 7 и нещо. В такъв случаи давам млякото много късно, а после другите хранения, от попара, пюре, каша и другото мляко, много се изместват.... Рано ли е да преминем на 4кратно хранене и в какви часове това ще е ????? В такъв случай трябва да махна първото АМ и да остане това, което вечер  newsm78 не искам да седи гладна, не е ли рано за 4 пъти да се храни  newsm78 На 8,5 е сега!

Само не разбрах защо и от какво си толкова притеснена?

Бебето се събужда около 8, а не в 7 и нещо. Това е чудесно, предвид това, че можеш и ти да поспиш.
Предлагам ти следният режим, с уговорката, че е по-добре бебето да пие мляко пред това да яде твърда закуска. За тази възраст според мен е за предпочитане:

8.00 - АМ

10.00 - пресен плод, плодово пюре, готова зърено-плодова каша в бурканче, бебешки йогурт с бисквита, дует

12.00 - пюрето за обяд, с месо или млечно-зеленчуково

16.00 - млечна каша с плод

20.00 - АМ

Ако тя ляга малко по-късно вечер от 20.00 часа, то спокойно режимът може и да е такъв:

8.00 - АМ

10.00 - попара, някакви ядки с масло и сирене, млечна каша и т.н.

13.00 - обяд с пюре

17.00 - млечна каша

20.30 - 21.00 - АМ

Правя уговорката, че бебето само трябва да си нагоди режим, а ти да се водиш по него.
И това не е свързано с никакви притеснения. Още повече, че бебето е достатъчно голямо, за да знаеш кога показва признаци, че е гладно.

Благодаря за схемата- следвам втората Simple Smile не знам защо ми е така притеснено, просто всяка промяна ме притеснява.. такава съм си.... но и аз мисля, че е рано за 4-кратно хранене и трябва да има поне 2 пъти на ден само АМ. тя е на това от самото начало. Напоследък следобедното хранене, което е в 5:30, започнах да давам настъргани пресни плодове- банан+ябълка, банан+круша, заедно с натрошена бисквитка, много и харесва Simple Smile

# 333
  • ту тук, ту там
От вчера предлагам извара, дадох колкото лешник в пюрето, беше със заешко месо. Трябва ли да избягвам комбинацията месо и извара/сирене по принцип? До какво кол-во трябва да стигна - 30 гр./ден ОК ли е? Кога след изварата сирене и кога кр. масло? Прощавайте за телеграфния стил, ама много бързам!
Ох и да се оплача малко, бебето отказва да се храни с твърда храна, от около седмица е това, ще ме побърка! 5 лъжички (кафени!) ако хапне, съм щастлива! Чак се чудя как ще пробутвам новите неща, за да ги въведа, ако продължава така! Ако и следобед не си изяде кашата, днешната порция извара отива по дяволите...(защото сутрешната каша и обедното пюре не ги близна)  Sad
Изварата, която купих е безсолна и обезмаслена. ОК ли е?
Благодарности за всички, които споделят безценния си опит!  Hug

# 334
Бих искала да ви попитам може ли да се дава на 5 месечно бебе грис и киселчета и ако не,от кога се дават  Simple Smile

# 335
Бих искала да ви попитам може ли да се дава на 5 месечно бебе грис и киселчета и ако не,от кога се дават  Simple Smile

Рано му е на бубенцето за кисели и грис.
Царевично нишесте за кисел е ок от 7 навършени месеца поне.
След въвеждането на глутен (всъщност най-точно пшеница), вече може да се предлага и пшенично нишесте/пшеничен грис. Нека зъдължително да съдържат мляко. Подслаждай само с плодово пюре/пасиран или настърган пресен плод.

elleni, изварата, която си купила е напълно ок. Предлагай я, както и сиренето или в попара, или в зеленчуковото пюре. Към месното пюре не се добавят млечни, нито АМ.
30 грама е добре. Вече можеш постепенно да въвеждаш краве сирене и краве масло.

# 336
От вчера предлагам извара, дадох колкото лешник в пюрето, беше със заешко месо. Трябва ли да избягвам комбинацията месо и извара/сирене по принцип? До какво кол-во трябва да стигна - 30 гр./ден ОК ли е? Кога след изварата сирене и кога кр. масло? Прощавайте за телеграфния стил, ама много бързам!
Ох и да се оплача малко, бебето отказва да се храни с твърда храна, от около седмица е това, ще ме побърка! 5 лъжички (кафени!) ако хапне, съм щастлива! Чак се чудя как ще пробутвам новите неща, за да ги въведа, ако продължава така! Ако и следобед не си изяде кашата, днешната порция извара отива по дяволите...(защото сутрешната каша и обедното пюре не ги близна)  Sad
Изварата, която купих е безсолна и обезмаслена. ОК ли е?
Благодарности за всички, които споделят безценния си опит!  Hug
Елени,

детето само си показва от какво има нужда, вярвай ми. Майка съм на 4 годишна госпожица, която е злояда от самото си раждане. Може при теб да е период само отказването от твърдата храна. При повечето деца е така.

# 337
здравейте!Имам син на 6 месеца и половина ,който в момента захранвам.Все още не е заместил хранене т.е.давам му по 4-5 лъзички на хранене и го дохранвам с Лактана био 2,но в указанието е казано,че се дава до 3 пъти ,а аз му го давам реално 5 пати ,като 1 път само е 120мл,заради пурето,което му давам на обед.Моля за съвет дали да не се върна към Лактана био 1 за хранене 5 пъти?

# 338
Не. Храни с Лактана 2.

# 339
  • ту тук, ту там
Благодаря ви, момичета, че отново сте на ниво!  Hug

Дано е заради зъби този отказ на храна, че иначе ще лудна! Притеснявам се, защото не мога да му пробутам глутен, а нали трябва всеки ден в продължение на поне месец... Иначе добре че кърмя, та гладен няма да остане. Тази нощ се бяхме сраснали направо...  Crazy Дано е от зъбите, пък те да избиват вече, уффф!  Tired

# 340

Рано му е на бубенцето за кисели и грис.
Царевично нишесте за кисел е ок от 7 навършени месеца поне.
След въвеждането на глутен (всъщност най-точно пшеница), вече може да се предлага и пшенично нишесте/пшеничен грис. Нека зъдължително да съдържат мляко. Подслаждай само с плодово пюре/пасиран или настърган пресен плод.

Благодаря ти за отговора  Hug

# 341
  • Бургас
Момичета, досега съм давала на детето си винаги от белената леща ,но не мога да намеря в близките магазини. Дали мога да ѝ давам вече обикновена? Или да не рискувам?  Rolling Eyes

# 342
Можеш да даваш обикновена. Детето е на две... Може да я подразнят люспичките, но иначе няма да навредиш.

# 343
Притеснявам се, защото не мога да му пробутам глутен, а нали трябва всеки ден в продължение на поне месец...

Няма такова нещо. Изобщо не се притеснявай.

Съни скай, детето ти е на 2 години. Не знам за какъв риск говориш?
Отдавна не е никакъв проблем да се дава обикновена, небелена леща.

# 344
  • Варна
Здравейте момичета! Искам да попитам, възможно ли е детето да се обрине от АМ, но примерно 10 дена след като е почнала да го пие?
От началото бяхме на ХИП Комбиотик, след проблеми с коремчето, реших да ги сменя с Аптамил Комфорт, всичко беше ок с него, само дето акото миришеше зверски, инъче си акаше 2 пъти на ден - зелено ако. Когато се появиха черни нишки, смених с Хумана от която пък се запече. Днес вече има доста пъпчици - ситни по телцето, по личицето... Вече незнам какво да направя и на какво се дължи. Имах 1 една кутия Аптамил Комфорт, давах и днес от него - изака се. Ох объркано стана. С две думи незнам какво мляко да и давам, дали да се върнем на Хипа или да пробваме с друго. Едно ми е ясно, на всяко дете различното мляко се отразява по различен начин. Педиатърката ни сякаш няма мнение по въпроса и незнам какво решение да взема???

Общи условия

Активация на акаунт