БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
lizi_beti, аз също давах купени (хипп ако е от значение) и не са ми ставали много течни.
Vanenceto, какво имаш предвид под "да го сменя ли"? Ако даваш Нан 1 е време да го замениш с Нан 2, но аз лично съм не съм фен на смяна на марката в случай, че детето няма проблем с даваната до момента.

# 316
Момичета, един бърз въпрос- много съм притеснена!!!! Има дни, които започнаха наскоро, в които бебка се събужда доста късно, според мен, около 8, а преди това беше около 7 и нещо. В такъв случаи давам млякото много късно, а после другите хранения, от попара, пюре, каша и другото мляко, много се изместват.... Рано ли е да преминем на 4кратно хранене и в какви часове това ще е ????? В такъв случай трябва да махна първото АМ и да остане това, което вечер  newsm78 не искам да седи гладна, не е ли рано за 4 пъти да се храни  newsm78 На 8,5 е сега!

# 317
  • Berlin
Vаnenceto, ние пиехме Нан сензитив по едно време и мисля, че отзад на кутията пишеше до кой месец е удачно да се ползва. Не беше като стандартните млека на 6, 10 и 12м смяната, но все пак погледни добре. Почти съм сигурна, че пише до кога се дава. Питай и педиатъра дали има нужда още от Сензитив или да си минеш на нормално мляко, вече 2ка за 7м. Аз го смених, когато беше на 3м. по мое усмотрение, защото нямахме проблеми, а и педиатъра ни каза Ок.

# 318
Момичета, един бърз въпрос- много съм притеснена!!!! Има дни, които започнаха наскоро, в които бебка се събужда доста късно, според мен, около 8, а преди това беше около 7 и нещо. В такъв случаи давам млякото много късно, а после другите хранения, от попара, пюре, каша и другото мляко, много се изместват.... Рано ли е да преминем на 4кратно хранене и в какви часове това ще е ????? В такъв случай трябва да махна първото АМ и да остане това, което вечер  newsm78 не искам да седи гладна, не е ли рано за 4 пъти да се храни  newsm78 На 8,5 е сега!
Остави АМ и сутринта,малко е бебето за четирикратно хранене,задължително е до годинка,дори и синът ми още пие сутрин,като се измести,ще даваш вечерното по-късно,или скъси инервала м/у АМ и закуската.

# 319
Здравейте момичета, всяка сутрин изцеждам на малкия пресен сок, но той не винаги го изпива, искам да попитам има ли смисъл да му го давам след 2 часа например, защото някъде четох, че прясно изцеден сок трябва да се консумира веднага, понеже няколко минути след изцеждането витамините се губели, което на мен много не ми се вярва  Thinking, не вярвам, че съвсем пък не остават витамини? Вие как практикувате с прясно изцедения сок?

# 320
И мен ме интересува царевичните стърготини царевица ли означава, че е въведена или количеството им е незначително ?

Именно, количеството е незначително.
Най-добре е да се захрани постепенно с царевична каша. Ориз и царевица на Милупа е добър избор.

Извинете, че се връщам пак на царевицата, но значи ли, че щом количествата са незначителни, че не въвеждам нищо, да го смятам ли като нов вкус или не?

# 321
Здравейте мами и за много години........
Да ви попитам нещо,което може би вече е казано някъде,но не мога да се оправя .....Освен някакво  зеленчуково пюре от 125г. на обяд давате ли и АМ и какво количество? Ние сме на 6м....

# 322
Писахме по твоя въпрос. Сьомгата е за възрастта над годинка. Тогава може и цялото пюре да дадеш. Сега предложи друг вид риба в количество до чаена лъжичка.
Именно, ние СЕГА сме над годинка (личи и от линийката ми). Та за това се чудя newsm78
Едва ли мога да почна с цяло пюре, като не е яла нищо рибно до сега...

# 323
  • Berlin
Да ви попитам нещо,което може би вече е казано някъде,но не мога да се оправя .....Освен някакво  зеленчуково пюре от 125г. на обяд давате ли и АМ и какво количество? Ние сме на 6м....

Аз давам ок. 130мл АМ след пюрето по простата причина, че не му стига това бурканче от 125гр. Колкото изпие, толкова. Мисля, като минем на по-големите пюрета, да слагам вътре мляко или да го махна, ако може.

# 324
  • Бургас
toanto, лятото правех всеки ден на малката прясно изцеден сок ,но тя го изпиваше наведнъж в повечето случаи. Няколко пъти съм го съхранявала в хладилник за час - два, но по принцип съм чела,че трябва да се консумира непосредствено след приготвяне ,иначе се губят витамини.

# 325

Аз давам ок. 130мл АМ след пюрето по простата причина, че не му стига това бурканче от 125гр. Колкото изпие, толкова. Мисля, като минем на по-големите пюрета, да слагам вътре мляко или да го махна, ако може.
От 5 месечна възраст бебка яде по 190 гр, сега сме на 8,5 месеца и продължаваме с това количество. В началото давах по малко пюре, а после дохранвах с мляко, но като свикна с новите вкусове, направо преминахме на цяло бурканче... Може да не е било правилно, но като си изяжда всичко човечето, това е... не исках да я ограничавам, а сега не знам кога да премина на 220 гр. не е ли рано?  newsm78

# 326

От 5 месечна възраст бебка яде по 190 гр, сега сме на 8,5 месеца и продължаваме с това количество. В началото давах по малко пюре, а после дохранвах с мляко, но като свикна с новите вкусове, направо преминахме на цяло бурканче... Може да не е било правилно, но като си изяжда всичко човечето, това е... не исках да я ограничавам, а сега не знам кога да премина на 220 гр. не е ли рано?  newsm78

Аз давам едно малко бурканче пюре на Хип и 90 мл. АМ на обяд. Скоро се допитвах тук и потвърдих решението си до 1 годинка да не замествам изцяло хранене, тоест смятам да давам винаги нещо млечно след пюрето или АМ, стига бебка да не реши друго Simple Smile

# 327

Само не разбрах защо и от какво си толкова притеснена?

Бебето се събужда около 8, а не в 7 и нещо. Това е чудесно, предвид това, че можеш и ти да поспиш.
Предлагам ти следният режим, с уговорката, че е по-добре бебето да пие мляко пред това да яде твърда закуска. За тази възраст според мен е за предпочитане:

8.00 - АМ

10.00 - пресен плод, плодово пюре, готова зърено-плодова каша в бурканче, бебешки йогурт с бисквита, дует

12.00 - пюрето за обяд, с месо или млечно-зеленчуково

16.00 - млечна каша с плод

20.00 - АМ

Ако тя ляга малко по-късно вечер от 20.00 часа, то спокойно режимът може и да е такъв:

8.00 - АМ

10.00 - попара, някакви ядки с масло и сирене, млечна каша и т.н.

13.00 - обяд с пюре

17.00 - млечна каша

20.30 - 21.00 - АМ

Правя уговорката, че бебето само трябва да си нагоди режим, а ти да се водиш по него.
И това не е свързано с никакви притеснения. Още повече, че бебето е достатъчно голямо, за да знаеш кога показва признаци, че е гладно.

# 328
  • Berlin
Нашият режим е нещо подобно ~ 8, 11.30, 14.30, 17.30 и 20.00.

# 329
Жълтък при самото въвеждане всеки ден ли се дава, през ден ли newsm78как.......
Не се водете по това, че детето е голямо.Интересува ме по принцип..ние сме с отложено захранване.
Жълтък, за да е въведен пак ли 4 дни са достатъчни?
Белтък колко време след жълтъка да дам...в печиво ли ..как?
Мерси  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт