БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Натали, ето информацията, която ти е необходима:

За район "Триадица"
бул. "Витоша" № 99, "П. Берон"
ЦДГ № 127, ж.к. "Стрелбище", ул. "Боровец" № 24

Във връзка с тези кухни и въпроси за записване: КДХ район "Илинден"
 ул. "Сава Михайлов" № 57
директор д-р Русинова
822-30-07

ул. "Киро Тюлешков" № 16. На този адрес също има детска кухня.
На този адрес и телефон ще получиш повече информация: КДХ район "Витоша"
 ул. "Белмекен" № 13
 директор: д-р Василева 955-52-40
e-mail: kdh.vitosha@abv.bg

Всичко е оттук:
Цък.
Цък.

# 541
и аз за месото имам въпрос  - за ето това става въпрос
http://zabebo.bg/products/pyure-ot-pueshko-meso-plasmon

при условие , че тук има царевично нишесте , трябва ли първо да въведа  царевично нишесте  и под каква форма и как ?

От друга страна , тази каша  съдържа  царевично нишесте  -
http://bebemoe.bg/products/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0%BC%D0%BB%D0%B5% … %B0---Nestle.html

аз мислех с нея да въведа  царевица , но мога ли да я дам  директно , при условие , че в състава й  има и царевица , и цар. нишесте /въведено е ориз. брашно / .

А при условие , че захраних на 5.5 м - сега първо глутена или месото ? Сега сме на 7 м.

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 12:02 от cveti.stoeva

# 542
Цвети, купи царевична каша и захрани с нея.
Има Ориз и царевица - Милупа.

toni_21_i, след месно пюре не се дава мляко на бебето. Както и не се добавя в пюрето.

# 543
Sourcherry , благодаря , но не ми е  ясно  това царевично нишесте  - то къде се вмества-отделно ли трябва да се захрани с него ? От друга страна  то си е естествена съставка на царевицата .

Питам , защото искам да ползвам месните на плазмон , които показах.

# 544
Царевичното нишесте е всъщност ситно смляно зърно царевица, без ципата.
Затова е по-добре да я въведеш отделно с каша и да си даваш и от пюретата на Плазмон след това.

# 545
благодаря   bouquet
въвеждам си царевицата и тогава месните , че и в други месни има царевично нишесте .

А глутен или месо първо -аз съм тръгнала към месо, но да ме посъветвате.
педиатъра ми говори за глутен , попара , масло , сирене , ама има да почакат  още маслото и сиренето.

# 546
  • ту тук, ту там
Малко късничко се включвам, но благодаря на тези, които взеха отношение по последния ми въпрос, за неяденето на сина ми! Michelangela simoni, вече два пъти прекъсвах за около седмица и започвах пак, веднъж в самото начало, веднъж преди около месец - никаква промяна! Просто вече откачам! Мисля да започна да предлагам АМ, макар, че имам кърма! Много може би ще ме упрекнат, но наистина не издържам да ме дъвче денонощно! Не знам! И в този ред на мисли - как се избира АМ? tina, ами той няма любима храна! Crazy Просто не иска да си отвори устата за лъжицата! А, като му давам капки (Био Гайа или Вигантол), я отваря с голямо удоволствие! Вчера се опитвах да го лъжа, че на всяка лъжичка капвам капки, ама скоро усети измамата!  ooooh!

Момичета, а рано ли ни е за кисело мляко?

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 12:43 от elleni

# 547
Цвети, захрани с месо първо. После глутен.

Елени, ако бебето пие АМ, хапва млечни каши, няма нужда още от кисело мляко.
Въвеждай сирене, извара, давай бебешки йогурт. Достатъчно е.

# 548
  • ту тук, ту там
Чери, само на кърма е! Отказва всичко друго!  Confused Та твърде вероятно този ми въпрос бе напълно излишен, защото надали би ял и кисело мляко, но реших да питам все пак, ако реша да пробвам! Ще изчакам!  Peace

# 549
Благодаря на всички за идеите как да приготвяме храната на децата си в домашни условия.
Това с бурканите и хлътването на капачките само съм го чувала ,но не съм го практикувала.Аз досега само съм замразявала пюретата на моето дете и след това ги претоплям като чакам да заври отново на котлона и така.Ще пробвам и по другия начин за да сравня как е по-добре.
Купих си една книга на Анабел Кармел с рецепти за деца до 7 години мисля, там има интересни неща и си открадвам по някоя идея за пюре например.Авторката пише че живота е твърде кратък за да готвим отделно на децата си и отделно на другите членове от семейството Joy
И между другото въпрос към майките с по-големи дечица-от кога бебето има нужда от постно зеленчуково ястие вечер преди лягане?

# 550
Sourcherry, много ти благодаря за линковете. Гледах преди сайта sofia.bg, но нещо не можах да стигна до тези странички.

# 551

toni_21_i, след месно пюре не се дава мляко на бебето. Както и не се добавя в пюрето.
Sourcherry, и аз така знам, че месо и мляко не трябва да се смесват , но как да стане на практика това като си искаме млякото?  Thinking Без да съм дала АМ не искаме пюре. Ще се радвам на съвети всякакви.  bouquet
Сега се сетих и още нещо да попитам. Ако изяждаме максимум 5г месо на обяд(толкова е еквивалентът месо в пюрето, което изяждаме) трябва ли да редувам през ден месно(месото е 8%) и зеленчуково или да давам месно всеки ден, предвид това че месото което поемаме дневно е малко?

elleni, а пробвала ли си да го накърмиш и след това да дадеш твърдата храна? При нас има ефект само, че сме на АМ. Другото което се сещам е да добавяш кърма в пюрето за да е по-познат вкуса. Но предполагам това вече си го пробвала. Татко му как успява да го баламоса? Нека ти покаже как го храни. Аз се маймуня, пея песни и така се храним, иначе не става.
За кърмата можеш да изцеждаш кърма в шишето и така да храниш. Няма смисъл да купуваш АМ. Кърмата е много по-полезна.

# 552
Тина, давай мляко щом иска.
Първите месеци редувах месно с млечно-зеленчуково пюре. Смятам, че така е по-правилно.

# 553
  • ту тук, ту там
tina, вече не мога да изцеждам, регулира ми се кърмата според нуждите на бебето и не успявам да цедя! А с кърмене се приспиваме всеки път (спи по 3 пъти през деня!) и затова не ми е удачно първо да кърмя! Ще пробвам да прекъсна кърменето и да дам твърда храна, а после пак кърмене за приспиване, но така ще е много изнервен, защото ще му се спи! А си мисля, че татко му успява, защото мен като ме няма и знае, че или ще яде каквото има, или ще стои гладен! А аз като предлагам, си знае, че ще има цица (оф че дума използвах, прощавайте!)  и не иска друго!  Crazy

А току-що изяде около 50-60 гр пюре от домашна тиква! Алелуя!  hahaha

# 554
Аз давах мляко след месното пюре. Всъщност моето щом се захрани с месо категорично отказа зеленчуковите пюрета, но млякото си търсеше като наследство.
рошле, казват, че твърда храна за вечеря се въвежда около или малко след годинка, но по наблюдения зависи от детето. Моето започна да похапва (силно казано) към две години, ако не и след това. Права е авторката за живота и манджите.
elleni, аз дори предполагам, че ще ти откаже АМ щом до момента е на кърма. Пробвала ли си да смениш лъжичката? Пробвала ли си да храниш с пръсти или да даваш малки парченца сварен зеленчук детето само да си ги взима?

Общи условия

Активация на акаунт