ЗАНИМАНИЯ С 6-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 19 172
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз гребена го роша нарочно - така по си харесвам гъбката.
И аз така  Grinning

Пуци съвета ми е да започнеш с пуешко месо, аз бях взела чисто пуешко и още на 1-о хранене дадох около половин бурканче Blush смесено със зеленчуци. След това следва: заешко,пилешко и телешко.

# 631
Аз гребена го роша нарочно - така по си харесвам гъбката.

smile3521

Защо точно пуешко? Нямам против, разбира се, но има ли някакво достойнство пред пилето? Аз мислех да взема филенца и да й добавя в зарзавата. За момента нямаме успех с готовите пюрета, та затова не искам с тях да започвам.

# 632
  • Sunshine state
Аз започнах с пилешко.Количеството беше около една монета от 20ст.После започнах да й купувам месните,защото не ми носят редовно пилешко от село и се наложи да ги купувам.Там пише,че месото е едва около 8%,така че явно трябва да е малко.Има резон в това,понеже месото натоварва бъбреците и е добре да е по-малко като количество.След пилешкото дадох пуешко,после телешко и заешко.Много ги яде тия месни пюрета.Остана ми да въведа рибата,но смятам да е другия месец. Peace
Девил,много ти благодаря да информацията,точно за нея говорех.Ще имам на предвид и ще я купя другия път.Смятам да я давам за обяд.Какво мислиш?

# 633
Мерси, Пупи, това ме интересуваше.  Hug Аз затова и не бързам с месото, но все ще му дойде времето.

# 634
Пуци, на мен и двамата доктори ми казаха, че първо се захранва с пиле. Мисля, че ще се хареса повече с месо ако е! Даже понеже имаме домашни пилета и зайци, педито каза, че може само от тях да давам, и че не е задължително и телешко и пуешко. Каза, че е важно да е протеин. За количеството- около 50гр., горе-долу около 2 супени лъжици накъсано месо, така ми казаха педитата. Аз нали и двамата все питам и сравнявам  Mr. Green
Голям смях това със сложната дима  Laughing
Елдата Мимито я харесва колкото оризовата.
Пупи, Лорчето харесва ли купените пюрета? Аз нещо не им вярвам на зеленчуковите каши  ...... химия ми се виждат.....оризовата и елдата поне са брашно и знам ли...  newsm78 ...
Майче, мъжко момиче си ти  Hug

# 635
Пупи, и аз гледах, но различните марки пюрета е различно количеството, но най-много е 16 % или около 30гр. А то 50 гр. сурово месо (или 2 супени лъжици) е толкова някъде.

# 636
Моята докторица каза или пиле, или пуйка за първо месо и да било добре нарязано, а не просто пасирано, че оставали конци и щяла Кица да плюе.  Mr. Green

Ще се окаже, че електронната везна, която взех от каприз ми върши най-добра работа от подготвителните покупки за бебето. hahaha

Няколко пъти ей сега ми се набра по ръцете от легнало до седнало положение без изобщо да й помагам, просто ми се хвана за ръцете и се изтегли. Затвърждава ми се впечатлението, че преди да демонстрира ново умение е неспокойна няколко дни и/или нощи.

# 637
  • Sunshine state
Абе това с нарязаното и аз го пробвах,но не стана много добре.Пасираното си е пасирано.Не остават конци изобщо.Не знам,но на мен 50гр. месо ми се виждат много.Като изчисля,Лора изяжда 190гр. най-много.50гр са си 1/4.На мен ми се вижда доста. Confused 1 чаена лъжичка е съвсем достатъчна според мен. Peace
Иве,много харесва купени пюрета.Аз не се отказвам и й правя за всеки обяд,но къде го яде,къде не. Wink Най-много обича зелен фасул. Rolling Eyes И аз точно за това се чудя за кашата.Тия сушени зеленчуци хич не ми вдъхват доверие.. Confused Дето викаш,брашното си е брашно,друго е. Peace Ще видя дали да я вземем или не.  Hug
Много искам и аз да си взема електронна везна.Не само заради пюретата,а заради самото готвене.Много ще ми е полезна,особено в сладкарските рецепти. Peace Все не се наканвам. ooooh!
Аз утре мисля да й спретна една тиквена крем супа и да й добавя сухарчета за сгъстяване.Просто няма да добавя черен пипер и вместо да запържвам лука,ще го пусна да се свари с тиквата. Peace
И да задам един въпрос.
Пред нова година успяхме да пуснем документи за социално майчинство,че нали я бяхме забатачили.Камък ми падна от сърцето,но имам едно питане.След като ще получавам соц. майчинство,държавата осигурява ли ме здравно? newsm78 Доста съм навътре в счетоводните въпроси,но това не ми е ясно.Ако някой знае,да казва. Peace

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 19:29 от Pupitka

# 638
Аз редувам кашите, но за обед е ок. Гледам режим примерен за дете на около 1г. - там има закуска после плод, обяд, след него някакъв крем за следобедна закуска и плод, накрая вечеря. Ако детето се буди рано пие мляко, вечер преди сън също мляко, ако иска.

# 639
Пупи, ми то 50гр. като се свари и остава доста по-малко. Моето сварено месо е около една супена лъжица, но не съм мерила колко тежи..... Здравна осигуровка би следвало да си плащаш! Моята шефка има лични проблеми и ще приключва... та аз започнах да си проучвам въпроса, понеже колежките не са на ясно (това не е счетоводно, по-скоро аз сама трябва да си проуча) и от НАП,  НОИ, Инспекция по труда само ме прехвърлят, но последно казаха, че трябва да си внасям здравна осигуровка! Оказа се, че ми е по-изгодно да почна работа на 4 часа и да излезна в майчинство и така осигуровката ще е по-малка сума от тази за безработни, и ще имам право на втората година майчинство!

# 640
  • Sunshine state
И аз проучвам въпроса за 2-рата година и сега трябва да търся някой познат... ooooh!

# 641
  • София
Пуци някъде беше писано от педиатри как е добре да се въвеждат месата,но не го намирам в момента,но аз така съм си записала и така ви въвеждам-както писах. Твое право е разбира се да не правиш като мен  Hug

# 642
Благодаря за съчувствието, ще издържа някак, няма начин. Кофти е, че физическата умора от недоспиването се редува с психическа, заради грижите и отговорностите около детето, че и разни роднински несгоди, ама не се давам лесно Simple Smile)
Пуци, права си за нервността и усвояването на нови способности. Вече близо 2 месеца, откакто Коки е плачлив, буди се на час-два нощем. За това време се научи да се превърта, да си хваща пишката, да си лапа крачетата, да седи сам, да лази. Сега е почнал като си надига гъзето, да изпъва и крачетата и се повдига на пръстите на крачетата и така се държи за длани и пръсти, а цялото му тяло е повдигнато. Също така от коремче се превърта на бедро и се напъва да се изправи (поенже се пробва и от легнал на гръб да се набере, ама вижда, че е по-трудно). Знам, че така се научават да сядат сами, така че сега се упражнява явно.
Чудя се при тази киселост по цял ден, какво ли ново ще последва? Аз залагам на първо зъбче... Мъжо е отпуска. Днес се наспа три часа и затова той изкъпа бебчето, Коко току-що заспа.. Поне се убеди сам, че бебетата не се гледат сами и че това изисква много концентрация и енергия.
Да питам сега, картофите затягат ли? Понеже след два дена тиква не спря да ака оранжево. А два дена тиква+картоф като че ли малко нормализираха нещата.

# 643
Аз мисля, че не е само едно "правилното" захранване. Всеки доктор различно казва! А това как са ни захранвали едно време пък въобще няма да коментирам.... А това, че ако захраниш рано детето ще е алергично пък...... ми се вижда меко казано странно....
Така че.... и пуешко, и заешко, и пилешко .... пак няма да е грешно.

# 644
  • София
Аз мисля, че не е само едно "правилното" захранване. Всеки доктор различно казва!
Някой да е казал обратното?

Общи условия

Активация на акаунт