ЗАНИМАНИЯ С 6-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 19 161
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Sunshine state
И ние сме препълнени с мебели.И на мен ще ми се наложи да махна масата.Може да я отстраним някъде,ще видим.После ще постеля един юрган и така.Имаме изцяло свободна от мебели стая,която е предвидена за детска,но в момента не се отоплява и не е удачно да го направя там. Simple Smile

# 76
Пупи, ние също сме така. Имаме свободна стая, но не искаме да я ползваме все още. Искам и детето да играе пред очите ми все пак, затова е в хола. То при нас е и хол, и трапезария. Това, дето се вижда на снимката е общо-взето цялата стая, плюс една голяма трапезарска маса, бутната до стената, защото няма място. Холът е има-няма 16 квадрата и все мрънкаме, че за нищо не ни стига. Да не говорим, че от три страни има врати и сме много ограничени откъм вътрешна архитектура. Цялото налично пространство на пода, когато бутна остналите мебели плътно едни до други е това с юргана и съм го оградила с възглавниците и дивана и каквото друго намеря под ръка...

# 77
Благодаря, момичета, за пожеланията. Свеката е ОК. Всичко е минало нормално.

Моята мушмулка отказва да се храни и това е! Днес трябваше да яде в 4:30 следобед - отказа и откара до 6:30 гладна. И пак започна да повръща, а тъкмо си мислех, че е минал този период.

Мая, килимчето е страхотно и на мен, като на Пуц ми се доигра  Laughing

Ние имаме ето това
 В момента е само килимче, преди беше сглобено като кошара, ето тук сме на 4.5 месеца

# 78
Добро утро!

Аз също постилам на килима едно мулитифункционално юрганче, за разнообразие, че седи ли се цял ден в едно легло. Наистина е удобно и не гомислиш, че може да падне отнякъде. На Нини варианта също много ми харесва. И много сладко бебе.  Grinning

Да я похваля, изяде си кашата снощи без превземки. Днес направо ме е страх какво ми е приготвила за обяд, но съм се заинатила да не се ядосвам. Мисля днес-утре да почна с плодовете, досега забравях. Blush

# 79
  • UK

Добро утро! Днес Аничка ми става на 5 месеца.

И защото вече е голямо момиче, спинка хубаво цяла нощ,и сега говори ли говори на телевизора.Най-много обича сутрин Никол да и разкаже за времето.
Пупитка, честит меден месец на вас.Пълноценно да си починеш и хубаво да се забавлявате с половинката.Много е хубаво да има на кой да разчиташ за по-дълго време, да гледа детето. Но аз сигурно бих побъркала майка ми ,през час ще и звъня.

Мая супер площадка си му направила на Коко, и аз съм замислила нещо подобно за по-нататък ,но трябва да купя килими,че всички стари ги изхвърлих.А не знаех че на нас ни трябва виза за Македония,знам че на тях им трябва за БГ.

Нини това изглежда много идейно ,от къде е.?

# 80
  • София
mama na ani честита ви месечинка!

И здравейте от мен,моя син е в истерия от сутринта,дано да издържа..тази драма е от вчера,идея си нямам какво се случва.. Rolling Eyes

# 81
Честити 5 месеца на Ани!   bouquet

Магнет, успех и здрави зъби.  Sad Дано бързо да отмине.

# 82
  • Sunshine state
Нини,много е готино това мултифункционално килимче.И щерката е готина.  Heart Eyes Рефлукс ли е имала?
мама на Ани,да ти е жива и здрава госпожицата.   bouquet
Магнет,кураж!С теб сме . Hug Да не би да са зъби? newsm78
Пуц,и ние изоставаме с плодовете,защото не е голям любител,но аз се изтарикатих и ги добавям настъргани в кашата.Така минава номера и ги хапва. Whistling
Днес ще я водят на изследвания.Дала съм вече строги инструкции как да я разсейват-любимата дрънкалка да се включи в действие,както и успокоителни думи. Laughing
Менюто за деня(и изобщо за цялата седмица) е уточнено.Аз още като я изпращах,заредих сака с пюрета и каши,дори пратих и една тиква цигулка,за да не купува майка ми. Blush
Вчера майка се похвали,че спала непробудно цяла нощ и аз много се учудих,но днес си показала рогата и ставала за среднощни похапвания.В 3 се пробвала да играе. Party Майка ми вика,вирнала краката,приказва си,смее се,а аз 2 не виждам за сън.Викам,аз като ти казвах. Crazy
Чакам да видя как е минало в лабораторията.   bouquet

# 83
  • София
Хахаха,Пупи много бързо малката ще припомни на майка ти как се гледа бебе Grinning

Благодаря момичета за съчувствието, не знам зъби ли са не са ли,но без мене не може и не иска да седи сам..как го оставя и се почва рев, но и като го взема пак реве,като седи реве и т.н.. сега дреме преди обяда ooooh! в събота съм решила да се посветя на себе си, включително вечерта ще изляза с приятелка на по вино в едно яко кръчме...ми то не се издържа ooooh!

А на малкия плод още никакъв не съм давала,сега въвеждам още 2 зеленчука,после месото,после кашата па тогава плод.

# 84
  • UK
Искам да ви питам вие извеждате ли ги мъниците навън като е мъгла.Знам че за малкоте бебета не е хубаво ,а за по-голямите.Имам да пиша курсови и да уча и се чудя дали малката да не я командировам с майка ми навън. При нас е доста мъгливо.

# 85
Мама на Ани, честити ви 5 месеца! Аничка да слушка много и все такива спокойни нощо да има, за да си почива и мамичка!
Пупи, хубава почивчица на тебе, аз дори не бях разбрала, че си на меден месец Simple Smile) Ама зарязвай го този компютър и отивайте да се забавлявате с Данчо!
Нини, килимчето ти наистина е супер, каква готина игра ще падне на него! Simple Smile Голяма сладурка ти е Ния! Ние също бяхме с рефлукс. Сравнително лека форма, но по 4-5 пъти дневно си повръщаше, понякога и два пъти по-често. Всичко на всичко на фонтан се е случвало само 3 пъти, откакто е роден, но... От две-три седмици насам започна да връща на 2-3 дни по веднъж и то съвсем мъничко, като се занапъва много. Както четох и навремето, с изправянето и седенето, започва да намалява рефлукса. Също и моят много преяждаше навремето заради хиперлактацията ми. Сега вече си извърта главата като се нахрани и иска да стане, така че сам си определя кога и колко.
Магнетче, искрено ти съчувствам, така сме от месец и нещо вече. Казах вчера на педиатърката, тя каза, че дете с такова чисто гърло, не може да има ушна инфекция и че неспокойството се дължи на зъби. Така че по това време, всички с това обясняваме нервността на бебоците. Бъди силна!
Пуци, стискаме палчета Кица да бъде послушно теленце днес Simple Smile)
А сега можете да ме линчувате. Дребният явно се научи да спи при мене. Нервира се, когато го хвана в ръце вечер да го кърмя (през деня е ок), иска легнала на спалнята. Когато пусне, сам си дозаспива, но на спалнята! През нощта като се будеше, пробвах да го върна в неговто легло, заплаква. Разлезихме се. Ама какво да правя, нямам сили да ставам по 6 пъти всяка нощ. И аз съм човек все пак. Sad Така само набутвам цицата и докато се удремя, той готов, прибирам я и заспивам...

# 86
Ох, Майче, не си за линчуване, ти пък. Дано само с времето да си свикне сам да спи, че после да не видите ядове с отучването в късна възраст.  Hug

Днес ще почвам малтофера, чудя се дали така да й го дам или в манджата да го разтворя.  Thinking

# 87
  • София
Здравейте
Честити 5 месеца на малката Ани   bouquet Да е жива и здрава и да радва и слушка мама и татко! Аз не го извеждам малкия, когато има мъгла. И когато вали. В другите случаи си измислям оправдание...
Мая, ще ме пуснеш ли и мен заедно с момичетата на това чудесно юрганче - да си поиграем дружно! Много добре си го направила! А кърмата ти явно е направо юнашка - колко добре наддава малкия! И хич не се притеснявай - Митко също спи на спалнята до мен, щом това е варианта все пак да се спи, какво толкова.
Нини, щерка ти е толкова хубава, че много-много не обърнах внимание на килимчето - гледах нея...  Heart Eyes
Пуц - търпение и пак търпение, каквото и да ти сервира Кица за обяд, ще го изтърпиш - ти си мъжко момиче  Laughing На Малтофера не пише ли как се дава (на бебе)?
Пупи, аз ти завиждам без никакво благородство  Mr. Green Аз няма на кого да оставя така Димитър. Възползвай се максимално  Peace Сега си нашата младоженка...  Grinning
Магнет, това много ми прилича на зъби... Дано по-бързо да избият! Което ме подсеща - ей, да не забравите да се похвалите с първото зъбче! Има ли всъщност някой озъбен вече?

# 88
  • UK
Хей Мая не мисля че някой тук ще те линчува.Щом това ти помага да се наспиш,спинкайте си заедно важното е ти да си спокойна и бодра.
 Аз съвсем скоро разбрах колко е хубаво да спинкаш с бебчо, преди няколко сутрини се събуди и аз я взех при мен на спалнята,гушнах я и така хубаво се наспинкахме. А и беше много хубаво да се събудя докато малката ръчичка ме гали по лицето.
 А пък аз я научих да заспива на ръце отскоро само защото ми харесва да  гледам,как сладко и се отпуска личицето и ме гледа в очите докато заспива. Тези сладки малки моменти правят майчинството най-хубавото нещо на света. А и толкова бързо ще пораснат човечетата и ние няма да помним будуването,плачът,гърченето, а ще помним как малката ръчичка ни стиска пръста докато заспива или как протяга длан към бузата ми.
Хайде аз отивам да я приспивам. smile3524

# 89
Здравейте - вече не помня писах ли днес или не.
Честито на Малката Ани да расте и хубавее.
Ние пък не спим през деня ама никак - 2х20мин ако се съберат е добре. Тази нощ ме изненада и с нощно ядене младежа.
Купих колектори и утре ще събирам пиш за изследванията - мъжо взе направление днес.
Пупи хубаво е, че Лора бързо е свкнала с новото място - да оползотворите седмицата максимално Wink.
Поръчах си стол за хранене, че ми писна на шапката вече.
Аз смених залъгалките с тези за след 6-я месец - уж смуче там, ама не винаги. Преходната чаша за сега я ползваме с биберон - харесва си я Дидко, дори й се хили и иска да си играе с нея.
Друго за сега не се сещам... Аааа това с килимчето за игра е невероятно яко, но ще трябва по-често да пускам прахосмукачка, че много мъх се събира вкъщи, не знам от къде, нямам килими.

Общи условия

Активация на акаунт